terragon games‎ > ‎

ximpel platform

view / ximpel / serious / educational / classics

Het XIMPEL platform (http://www.ximpel.net) voor interactieve media is uitermate geschikt voor het Terragon educational game concept, waarin het vertellen en doorgeven van verhalen centraal staan. De ervaringen van de deelnemers worden geregistreerd in de vorm van verschillende media, waaronder tekeningen, foto's, audiofragmenten en videos en kunnen binnen XIMPEL vervolgens worden samengebracht om een verhaal te maken.

Deze media-elementen vormen de basiselementen die binnen het XIMPEL platform aan elkaar kunnen worden gekoppeld door middel van visuele markers genaamd overlays. Behalve de media-elementen die de deelnemers zelf aanleveren is het mogelijk om additionele bronnen toe te voegen ter verdieping. Hierbij kan gedacht worden aan geografische kaarten, (links naar) achtergrondartikelen en YouTube videos. Hierdoor kunnen de interacties mogelijk nog rijker gemaakt kunnen worden.

Nadat een verhaal binnen XIMPEL is vastgelegd in de vorm van een zogenaamde playlist, kan deze (non-linear) worden teruggekeken, maar vervolgens ook verder worden uitgebreid, waardoor er steeds meer content beschikbaar komt, die ook online beschikbaar kan worden gemaakt.

http://www.cs.vu.nl/~eliens/create/@art-repeat-noise.html campaign(sagainst noise:: create / learn / observe / play / topical media

Comments