Psicòleg Mollet del Vallès Psicólogo


Xavier Conesa Lapena – Carme Serrat Bretcha
C/ Gaietà Vinzia, 11-13
MOLLET DEL VALLES

C/ Santa Anna, 26
BARCELONA

Tel. 653811887 -  93 570 71 54 
conesa@gmail.comXavier Conesa Lapena
fotopsicologescacspetit
Psicòleg i sexòleg. El 1990 fundà el Centre de Psicologia Aplicada a Mollet del Vallès entitat dedicada als tractaments psicològics en adults,adolescents i nens. Compatibilitzà aquestes tasques amb les teràpies de parella i disfuncions sexuals masculines i femenínes, establint col.laboracions amb institucions dedicades a la salut mental,especialment de la comarca del Vallès. Posteriorment, posa en funcionament l’Institut Superior d’Estudis Sexològics (I.S.E.S.) a Barcelona, dedicat a la docència de la sexologia: postgraus, masters i cursos específics reconeguts d’Interès Sanitari pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. L’Institut manté conveni de col.laboració amb la Universitat de BarcelonaUniversitat de Girona,Universitat Ramon Llull i Universitat Oberta de Catalunya i
Centre d’Estudis Universitaris de California, Illinois
Tutor de pràctiques externes de la Facultat de Psicologia (UB) de la Universitat de Barcelona des de l’any 1.999
L’any 1997 es va especialitzar en els tractaments específics per a la depressió a través de la luminoteràpia, essent un dels capdavanters en la investigació i implantació d’aquesta teràpia a nivell estatal. Informacions al respecte publicada al periòdic El Mundo, articles periodístics a Consumer i al periòdic Público.
Ha estat també coordinador del Grup de Treball de Sexologia del Col.legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya.
Al llarg de tots aquests anys, ha establert col.laboracions en mitjans escrits, ràdio i televisió.Enllaços externs
Pàgina Oficial de Xavier Conesa Lapena
Acta Constitucional de l’Institut Superior d’estudis Sexològics I.S.E.S.
Col.laboració Docent del Practicum de Psicologia de la Universitat de Barcelona
Col.laboració Docent amb la Universitat de Girona
Col.laboració en tasques de formació amb la Universitat Ramon LlullAcord de Col.laboració amb la Universitat Oberta de Catalunya U.O.C.Conveni de Col.laboració Acadèmica amb Centre d’Estudis Universitaris de California, Illinois
Reconeixement de l’Ajuntament de Mollet del Centre de Psicologia Aplicada
Referències sobre la investigació en Luminoteràpia al periòdic “El Mundo”. Any 2.005
Investigacions sobre Luminoteràpia, Referències al periòdic “Público”. Any 2.007
Coordinador del Grup de Treball de Sexologia del Col.legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya
Miembro de la Federacion Española de Especialistas en Sexologia

Publicacions

Carme Serrat Bretcha
carmepsicologape
Llicenciada en Psicologia Colegiada nº 3.086 Adults i Infantil (Universitat de Barcelona)
Diplomatura de Postgrado en Logopedia (Universitat Autonoma de Barcelona)
Certificació per al Tractament de la Fundació Catalana del Sindrome de Down.
Diagnòstic i Teràpia Infantil (Institut Medic del Desenvolupament Infantil)
Tutora de practiques Universitat de Barcelona  Universitat Ramon Llull
Terapeuta Sexual i Familiar
Coordinadora de l’Institut Suparior d’Estudis Sexològics I.S.E.S.
Professora d’Integració Social i Atenció Soció Sanitària
Professora de Comunicació alternativa, Atenció a persones amb dependència,
Assessora Psicològica d’escoles bressol.
Assessorament a pares
Tutora de Pràctiques Universitat Oberta de Catalunya
Conferenciant de temes relacionats amb la psicologia infantil.


...

Psicòleg Mollet del Vallès Psicólogo

Llençam als llops i lideraré la manada

Cadascú càrrega a la seva esquena i en el seu cor una batalla pròpia.  I no es pot comparar- a la del veí, ni a la de la teva parella, ni a la dl teu millor amic

Tots portem les nostres pors ben amagades, empremtes del passat que encara no han cicatritzat i laberints presents en els quals de vegades, no trobem la sortida. Veiem més enemics que aliats.

Llençam als llops i lideraré lamanada. Aquesta és l'actitud amb la que t’has vestir cada matí per fer front a les adversitats, als reptes, a les dificultats que de forma gratuïta, ens porta en ocasions la vida.

Hi ha alguna explicació a per què ens ha tocat viure determinades situacions? Hi ha qui diu que els nostres problemes, són resultat directe dels nostres propis actes o males decisions. No és cert, aquesta regla no sempre és correcta.

En ocasions, les coses fallen perquèl’adversitat ens sacseja a l'atzar, sense més, perquè en qui has confiat ara et falla, perquè el que abans era segur ara ja no ho és, perquè la salut no sempre és de ferro, sinó de vidre i a tot hem de fer-li front.

No és fàcil, però la veritat és que quan vam arribar a aquest món, ningú ens assegura que els nostres dies seran plàcids. Algú, en algun lloc, hauria d’advertir-nos que hem d'aprendre com més aviat a ser líders en rmanades de llops. 

Lideraré als meus adversaris, combatré les dificultats

Quina va ser la primera trobada amb l'adversitat?

Se sol dir que les persones perdem la nostra innocència en el moment en què apareix la primera dificultat, la pèrdua o aquest revés que va canviar la nostra manera de veure el món per sempre.

Potser pensis que ningú està preparat per afrontar l'adversitat, però no és així. És una cosa instintiva, ho marca la llei de la supervivència, i en el teu interior, hi ha múltiples estratègies que et faran ser un gran supervivent.

Som conscients que de vegades, les grans paraules es queden en res, en fum que s'escapa per una finestra oberta a través de frases motivacionals que molts no poden aplicar a la realitat.

Tot i això, i de saber que les tevés dificultats són molt especials, val la pena que pensis en això, que trenquis algun dels teus esquemes interns per vèncer enemics externs.


Tingues en compte aquests aspectes, pensa en ells:

  • No hi ha pitjor enemic que els teus propis pensaments limitants. En ocasions vam arribar a pensar que el nostre voltant està ple de llops, d'amenaces constants que veten el nostre creixement personal, la nostra felicitat.
  • Canvia els teus pensaments i canviaràs la teva realitat. I no, no és una frase feta.

Treu-li poder a qui et fa mal o t'ho va fer en el passat. Avança sense pesos inútils.No incrementis el teu patiment amb callats ressentiments, digues el que penses ... i posa límits.


Al final arribarà un dia en què comprendré que en ocasions, el pitjor enemic és un mateix. Només llavors serà quan comenci a guanyar les meves batalles i quan lideraré la meva pròpia vida.

Reflexiona-hi durant un instant, en lloc de focalitzar l'atenció en l'exterior per contemplar les teves adversitats, mira dins teu i troba el valor que el sentit de la supervivència t'ha ofert sense saber-ho.Com fer front a les dificultats

En ocasions ens cansem de que ens diguin allò de que el major aprenentatge ens l'ofereix les adversitats, moments vitals que ens posen a prova perquè a través del sofriment, adquirim coneixement.


Ara bé, hi ha quelcom que és cert: cap de nosaltres volem patir, i fins i tot hi ha qui ni tan sols ho tolera. Però si no tenim paciència davant petites dificultats fracassarem davant els grans problemes

.

Tots vivim en el "aquí i ara" batent els problemes "i esperant que aquest coneixement vital ens caigui del cel per millorar la nostra situació Fins quan hem d'esperar?

En quin moment lideraré per fi a la meva manada de llops?


Hi ha qui arriba a acostumar-se a viure amb els seus enemics. Accepta, assumeix i es deixa portar per por al canvi, per por al que pugui passar. No podem criticar-ho, perquè cada un és lliure de viure la vida que desitgi, encara que sigui a lloms de la infelicitat i la frustració.

  • Lidera la teva vida, t' assegurem que l'esforç val la pena. Per a això reconeix als teus enemics, els exteriors i també els interiors (¿és la por? ¿És la indecisió? ¿Et sents insegur / a?
  • Posa nom al que et passa. Ets infeliç al costat d'algú? La vida que tens ara no et fa feliç? A què li tens por?
  • És el moment d'imposar la teva veu, però començaràs parlant amb tu mateix:  Què necessito per sentir-me millor? ¿L'esforç va merèixer la pena? ¿De quina manera lideraré a les meves pors per fer-les desaparèixer? ¿I als meus enemics exteriors?
Desplega les estratègies que creguis convenients. És possible que temis el resultat, però la batalla sempre va a merèixer la pena perquè et va a ajudar a sentir-te viu, capaç i valent. Sigues tu mateix

Psicòleg Mollet del Vallès Psicólogo
Comments