6 Teràpia de Parella

El sabio no dice todo lo que piensa, pero siempre piensa todo lo que dice. (Ariatóteles)


Xavier Conesa Lapena – Carme Serrat Bretcha
C/ Gaietà Vinzia, 11-13
MOLLET DEL VALLES

C/ Santa Anna, 26
BARCELONA

Tel. 653811887 -  93 570 71 54 
conesa@gmail.com

Els savis busquen la saviesa; els necis creuen haver-la trobat.

Napoleó I (1769-1821) Napoleó Bonaparte. Emperador francés.


Xavier Conesa Lapena

Psicòleg i sexòleg. El 1990 fundà el Centre de Psicologia Aplicada a Mollet del Vallès entitat dedicada als tractaments psicològics en adults,adolescents i nens. Compatibilitzà aquestes tasques amb les teràpies de parella i disfuncions sexuals masculines i femenínes, establint col.laboracions amb institucions dedicades a la salut mental,especialment de la comarca del Vallès. Posteriorment, posa en funcionament l’Institut Superior d’Estudis Sexològics (I.S.E.S.) a Barcelona, dedicat a la docència de la sexologia: postgraus, masters i cursos específics reconeguts d’Interès Sanitari pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. L’Institut manté conveni de col.laboració amb la Universitat de BarcelonaUniversitat de Girona,Universitat Ramon Llull i Universitat Oberta de Catalunya i
Centre d’Estudis Universitaris de California, Illinois
Tutor de pràctiques externes de la Facultat de Psicologia (UB) de la Universitat de Barcelona des de l’any 1.999
L’any 1997 es va especialitzar en els tractaments específics per a la depressió a través de la luminoteràpia, essent un dels capdavanters en la investigació i implantació d’aquesta teràpia a nivell estatal. Informacions al respecte publicada al periòdic El Mundo, articles periodístics a Consumer i al periòdic Público.
Ha estat també coordinador del Grup de Treball de Sexologia del Col.legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya.
Al llarg de tots aquests anys, ha establert col.laboracions en mitjans escrits, ràdio i televisió.Enllaços externs
Pàgina Oficial de Xavier Conesa Lapena
Acta Constitucional de l’Institut Superior d’estudis Sexològics I.S.E.S.
Col.laboració Docent del Practicum de Psicologia de la Universitat de Barcelona
Col.laboració Docent amb la Universitat de Girona
Col.laboració en tasques de formació amb la Universitat Ramon LlullAcord de Col.laboració amb la Universitat Oberta de Catalunya U.O.C.Conveni de Col.laboració Acadèmica amb Centre d’Estudis Universitaris de California, Illinois
Reconeixement de l’Ajuntament de Mollet del Centre de Psicologia Aplicada
Referències sobre la investigació en Luminoteràpia al periòdic “El Mundo”. Any 2.005
Investigacions sobre Luminoteràpia, Referències al periòdic “Público”. Any 2.007
Coordinador del Grup de Treball de Sexologia del Col.legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya
Miembro de la Federacion Española de Especialistas en Sexologia

Publicacions

Carme Serrat Bretcha


Llicenciada en Psicologia Colegiada nº 3.086 Adults i Infantil (Universitat de Barcelona)
Diplomatura de Postgrado en Logopedia (Universitat Autonoma de Barcelona)
Certificació per al Tractament de la Fundació Catalana del Sindrome de Down.
Diagnòstic i Teràpia Infantil (Institut Medic del Desenvolupament Infantil)
Tutora de practiques Universitat de Barcelona  Universitat Ramon Llull
Terapeuta Sexual i Familiar
Coordinadora de l’Institut Suparior d’Estudis Sexològics I.S.E.S.
Professora d’Integració Social i Atenció Soció Sanitària
Professora de Comunicació alternativa, Atenció a persones amb dependència,
Assessora Psicològica d’escoles bressol.
Assessorament a pares
Tutora de Pràctiques Universitat Oberta de Catalunya
Conferenciant de temes relacionats amb la psicologia infantil.


El treball, els fills i el voler arribar a tot i fer-ho de forma perfecta pot arribar a provocar estrès i posar a prova la fortalesa d'una parella. No sempre és senzill tenir paciència i solucionar un conflicte de forma adequada i, sobretot, sana. Depèn de la situació, el dia i el moment personal en què es trobi cada un.
Però saber comunicar-se de manera positiva és senzill si es vol i se sap com fer-ho. A més, és molt beneficiós perquè pot enfortir una relació i convertir-la en "invencible davant les adversitats". Repassa les 10 claus més importants per aconseguir una comunicació de parella sana.

 
El moment és important
Les coses cal parlar-les amb calma i amb paciència. Les dues parts de han d'estar tranquil·les i disposades a solucionar el problema. Si una de les dues persones no està a gust o està massa enfadada no és un bon moment. El millor és posposar la conversa. No et precipitis. Respira fons i respecta el ritme de la teva parella.


El que per a tu pot ser normal per a l'altra persona pot no ser-ho. No donis les coses per suposades i exposa la teva punt de vista de forma tranquil·la i respectuosa però, sobretot, de forma clara. Si alguna cosa t'ha fet mal o t'ha posat trist manifiéstalo i d'aquesta manera l'altra persona ho sabrà i el evitarà en el futur.

Escolta activa
Escoltar és important, però cal fer-ho bé. No val amb assentir i fer cara de empatia. Implica't en la conversa i intenta entendre tot el que l'altra persona ha de dir. Cada paraula és important quan la teva parella intenta comunicar amb tu. La teva parella vol que la entenguis, comprenguis i valors.

Parlar sobre la relació
No només cal parlar quan hi ha un problema. Analitzar l'estat de la relació, compartir valors, decidir el futur i conèixer les inquietuds personals de cadascú ajuda a créixer junts ia evitar malentesos. Si les coses estan clares no hi ha espai per a les sorpreses (negatives) inesperades.

Resultado de imagen de pareja amor

El valor dels silencis
Les paraules diuen molt però els silencis diuen encara més. Intenta entendre els silencis de la teva parella així com els teus propis. Intentar amagar un problema o conflicte darrere d'un silenci és un signe que indica que alguna cosa no va tan bé com sembla.

Empatia
La teva parella comparteix la teva vida i has de ser capaç de posar-te en el seu lloc quan alguna cosa no va bé, el preocupa o li s'enfada. Aprèn a comprendre'l i Acompanya'l de forma sincera en aquelles coses que li preocupen. L'empatia és un valor important en la parella.

Aprendre a prioritzar
Tothom pot tenir un mal dia i això pot desencadenar un conflicte si no es gestiona bé. El més important és aprendre a comprendre, ser realista i prioritzar. De debò és tan important el que ha passat? De debò cal muntar un escàndol per això? Posa el problema sobre la taula de forma personal i analitza'l abans de donar-li una magnitud més elevada de la que té.

Conèixer-se i respectar-
Està bé conèixer de quin peu coixeja la teva parella. Però és més important encara conèixer-se a si mateix. No sempre és fàcil així que pren-te el teu temps i analízate, aprèn a calmar, a respectar-te ia entendre't. Serà més fàcil acostar-se a tu.

Comunicació permanent
Una relació de parella és una aposta de futur. L'objectiu és un projecte comú. Demostra a la teva parella de forma contínua l'important que és per a tu que estigui al teu costat. Demostrar afecte crea un vincle fort. Val tot: els missatges inesperats, les anomenades matineres i les sorpreses romàntiques 

-El autoconocimiento y el desarrollo personal son difíciles para la mayoría de las personas. Normalmente requiere mucho coraje y perseverancia.-Abraham Maslow.

-La buena vida es un proceso, no un estado del ser. Se trata de una dirección, no un destino.-Carl Rogers.

Xavier Conesa Lapena psicólogo sexólogo terapia de pareja Mollet del Vallès

xavier conesa Lapena Psicología sexología terapia de pareja consejero matrimonial Carmen Serrat Bretcha Mollet del Vallés psicólogos psicólogos psicólogo sexólogo Trastornos por ansiedad, fobias social, estrés, trastorno obsesivo-compulsivo, ansiedad generalizada Depresión, distimia, trastorno bipolar xavier conesa Lapena Mollet del Vallés psicologo psicólogo psicólogo psicólogos psicólogos Mollet del Vallés
Hipocondría, histeria, Mollet del Vallés psicólogo eyaculación precoz disfunción eréctil impotencia, falta de erección terapia de pareja
Comments