Nieuws‎ > ‎

de vakantie is weer begonnen

Geplaatst 10 jul. 2019 10:28 door Ron Hard
voor Frankrijk , 
Frankrijk is bijzonder streng op het gebied van gsm- en gps-gebruik achter het stuur. Met je gsm in de hand bellen mag ook niet wanneer je stilstaat langs de weg, al rijdend mag je ook niet met oortjes handsfree bellen en je telefoon mag zich tijdens het rijden niet in je gezichtsveld bevinden
Een radarverklikker die de exacte locatie van flitspalen en mobiele controles aangeeft, ook als app op je smartphone, is ten strengste verboden. Deze functies moeten uitgezet worden en informatie over de locaties die al op het toestel staat, moet gewist worden. De boetes kunnen oplopen tot 1500 euro.

Duitsland ,
Ook in Duitsland is het meenemen en gebruiken van radardetectieapparatuur verboden, ook de signalering van flitspalen of trajectcontrole in navigatieapparatuur, gsm’s en tablets moet worden verwijderd. Verwijderen wil echt zeggen verwijderen, niet gewoon uitzetten !

Spanje ,
Handsfree bellen met oortjes is er verboden, net als het aanraken van een gps of smartphone. Alleen een gps-toestel mag zich in je gezichtsveld bevinden.!!!!

pas dus op >  prettige vakantie 

Comments