Äkkilähdöt
   
   

Äkkilähtöjä tarjoavat kaikki matkatoimistot ja lentoyhtiöt. Äkkilähtö on sopiva niille, joille matkan kohteella ei ole niin suurta väliä ja matkaa ei tarvitse suunnitella etukäteen. On myös hyvä, jos matkalle lähdön ajankohta on vapaasti valittavissa. Tällöin voi asettaa tiukempia vaatimuksia matkakohteelle tai muille seikoille, kuten majoitukselle.

Mistä äkkilähdöt syntyvät? Kyseessä on joko matkatoimiston myymättä jääneitä matkoja tai viime hetken peruutuksia. Matkatoimistot pyrkivät aina myymään koneesta ja hotelleista varatut paikat täyteen, koska myymättä jääneet matkat maksavat matkanjärjestäjille yhtä paljon kuin myydytkin. Voit näin saada matkan jopa halvemmalla kuin matkatoiston omakustannushinta! Peruutuspaikoista matkatoimisto on saanut jo matkan peruuttaneelta osan hinnasta (esimerkiksi puolet)  ja niille riittää kun saavat sinulta "loput".

Jotkut matkatoimistot tarjoavat myös niin kutsuttua "äkkilähtö päivystäjä" palvelua. Tällöin saat ilmoituksen teksitiviestinä tai sähköpostina.

Helpoiten äkkilähtöjä löytää matkatoimistojen internet sivuilta, mutta niillä käyvät monet muutkin, joten parhaat paikat menevät hyvin nopeasti. Kaikilla pienemmillä matkanjärjestäjillä ei ole äkkilähtöjä nettisivuillaan tai ne tulevat sinne pienellä viiveellä. Käynti tai soitto matkatoimistoon saattaa antaa parhaan lopputuloksen. Nopeus on valttia.

Aiemmin halvimmat äkkilähdöt sai suoraan lentokentältä. Homma toimi niin, että mentiin lentokentälle odottamaan matkalaukku pakattuna.  Matkakohteen ja matka-ajan suhteen piti olla äärimmäisen joustava ja matkalle lähtijöitä vain 1-2 henkilöä. Internetin käytön myötä tämä tapa on vähitellen hiipunut.

 Reittilennoille on sitävastoin tarjolla niin kutsuttuja "stand by" lippuja, jolloin myymättä jääneitä paikkoja tarjotaan alehintaan. Majoitus pitää tällöin järjestää itse. 

Saarikohteiden äkkilähtöjä kannattaa etsi saaret.com sivustolta. Erityisesti Kanarian saarten äkkilähdöistä löytyy tietoa edellä olevasta linkistä.

 

Äkkilähtö linkit