Home‎ > ‎

Activiteiten

We willen op Au Temps Jadis zoveel mogelijk vakantie vieren!

Alle activiteiten zijn in het kader van vakantiebesteding:

Tegen een kleine vergoeding kan er in overleg met ons in de zomervakantie op Au Temps Jadis primitief worden gekampeerd. Er is een doucheruimte met campingdouchezakken, een toilet, een wasmachine en een buitenkeuken tot uw beschikking, alsmede een gemeenschappelijke ruimte met vermaak.

Indien nog beschikbaar, is verblijf in een driepersoons caravan mogelijk, naast de "officiële" verhuurcaravans.

Tegen een kleine vergoeding kan er gebruik worden gemaakt van onze kano's voor een kanovaart op de Loue en de Isle.

Er zijn fietsen voor tochten in de pittoreske, natuurrijke omgeving. Wij kunnen adviseren bij de route.

Er zijn diverse bezienswaardigheden in de omgeving, we kunnen ideeën aandragen voor wandelingen of interessante autotochten.

Op het terrein zelf is er een vuurplaats en hout voor een kampvuur.

Er zijn diverse buitenspellen, een kinderzwembadje, een groot zwembad in aanbouw, een flipperkast, tafelvoetbal, pingpong, een trampoline, een leeshoek en diverse relaxzitjes verspreid over het terrein.

Het jaarlijkse dorpsfeest, de Fêtes Gauloises, vindt plaats in het eerste weekend van augustus. Op zaterdag strijden dan groepen uit de vijf gehuchten die bij Savignac les Eglises horen met elkaar om de eer met allerlei grappige wedstrijdjes in en aan de oever van de Isle. Zondag is er een brocante, een "repas" (het hele dorp eet dan in een grote tent) met theater (een goochelaar en Franse chansons) en een marché nocturne met streekproducten. Het geheel wordt afgesloten met feu d'artifice, een supergrote vuurwerkshow. Waar een klein dorp groot in kan zijn!

Hebt u er al aan gedacht dat u met Transavia naar Bergerac kunt vliegen en met Ryanair vanaf Charleroi naar Limoges? Voor 150 euro willen wij u daar halen en brengen. Zo hebt u nóg minder rompslomp en meer vakantie! (U hebt dan geen auto tot uw beschikking, maar wij willen u wel helpen met de boodschappen en de eerste levensbehoeften zijn in de plaatselijke supermarkt op loopafstand te verkrijgen.) 


Cursussen en workshops

Bij voldoende aanmeldingen kunnen op Au Temps Jadis de volgende cursussen en workshops worden gegeven:

Paëlla op houtskool - Eén dagdeel van ongeveer twee uur en daarna lekker eten met een drankje erbij. Kosten: 40 euro

Glas-in-lood of tiffany - Vijf dagdelen van vier uur. Kosten: 130 euro inclusief materiaal en wat te drinken in de pauze.

Lassen - De eerste beginselen van het lassen (MIG MAG en elektrode). Vijf dagdelen van vier uur. Kosten: 500 euro inclusief materiaal en wat te drinken in de pauze.

Mozaïeken - Hangende side-table. Vier dagdelen van vier uur. Kosten: 120 euro inclusief materiaal en wat te drinken in de pauze.

Sieraden maken met kralen - Eén dagdeel van twee uur. Kosten: 5 euro inclusief materiaal.

Bonbons maken - Eén dagdeel van twee uur. Kosten 20 euro. Wat wordt meegenomen wordt aan het einde verrekend.
 
 
 
Thuis in Nederland een leuke workshop volgen?
 
 
Comments