9.A


Forum!


Miha P. (8.3.2008):


To je moj maček Muko. Koliko je star, ne vem točno,saj je k nam prišel od sosedov. Predvidevam, da je star okoli 5-6 let, kar je za mačke malo. Je zelo pameten muc, saj si zna sam odpirati vrata, ko je lačen praska po oknih, ker bi nas

rad priklical ven,… Najraje je mačjo hrano iz vrečk Kitekat z okusom ribe.

Zelo ga imam rad.

Deja Prebevšek (7.4.2008):

 

TO JE MOJ PES LITL. STAR JE PET MESECEV IN DVAINDVAJSET DNI . RODIL SE JE V AVSTRIJI. DLAKA IN OČI SO ČRNE BARVE. TEHTA 5, KILOGRAMOV MERI PA 30 CENTIMETROV. JE HRANO EUCANUBA PUPPY. OBISKUJEVA PASJO ŠOLO, VSAK TEDEN V TOREK IN PETEK. NAJRAJE IMA VEČERE, KER LAHKO SPI PRI MENI.

 

 

Eva Jazbec (11.4.2008):

Moj hišni ljubljenček je pes po imenu Boss. Je pasme Border Collie. Obožuje sneg in vodo.Zelo rad skače po snegu ter plava v vodi. Še rajši pa v vodo skače. Za svojo pasmo je dokaj majhen, a vsaj po mojem mnenju veliko lepši od ostalih Border Colliev. Dobila sem ga na poseben način. Ko sem prišla en dan domov, me je čakal na dvorišču.

Mami in ati sta dobro vedela, da si želim psa, zato sta mi pripravila presenečenje. Ker mene ni bilo doma, je ime za psa izbrala mama. Mislim da mu to ime zelo pristaja, saj je enako njegovemu obnašanju. Čeprav je po karakterju zelo bojazljiv, je med domačimi ravno obratno. Pa še to: zelo rad se "carta". Zame je najlepši in imam ga najrajši na svetu, čeprav je včasih zelo poreden. 

 

 

 

 

 

 


Liza Kogelnik (11.4.2008):


Imam psičko Lori. Imam jo zelo rada in tudi ona mene. Je konzerve, kuhano hrano, brikete in včasih dobi tudi kaj slastnega. Zelo rada je in vse ji tekne. Stara je 3 leta. Že od prvega dne je zelo živahna. Rada se igra z mano, igračami in z nekaterimi psi, vseh ne mara, nekatere celo vgrizne. Rada hodi na morje, plava in se zabava.
 

 

 

 

 Bojan Jan Javornik (8.5.2008):

MOJ PES DINO
Moja najljubša žival je pes. Tako, kot drugi ljubitelji psov, imam tudi jaz svojega, 
Dinota. Toda ima posebnost, saj ga nismo kupili ali dobili, ampak je prišel k nam kar sam, ker so ga lastniki zanemarjali in pretepali. 
Povedal vam bom kako se je vse skupaj začelo. 
Nekega sončnega dne sem se igral na svežem zraku. Kar naenkrat se je prikazal pes. Začel sem se igrati z njim in s časoma ugotovil, da je zelo prijazen in uživa v igri. Toda vsega lepega je enkrat konec in tako je bilo tudi najine igre. Prišli so njegovi tedanji lastniki. Z vrvico, saj očitno niso imeli povodca, so ga odpeljali domov. Bil sem žalosten in sem jokal. 
Prihitela je moja mama in me potolažila. Žalost je trajala še nekaj dni. Vsa naša družina je počakala na njegove lastnike. Po dolgem pogovoru smo se dogovorili, da pes ostane pri nas. Dali so nam seveda tudi njegove podatke
in izvedeli smo, da mu je ime Dino. 
Da boste vedeli še malo več o njem, naj povem, da je njegova plečna višina 53 cm, višina do glave je 75 cm, v dolžino meri 95 cm in njegov rep je dolg kar 38 cm. Tehta 22 kg. Obužuje igro s tenis žogico in nogometno žogo. 
Najraje od vsega pa ima otroke, kar seveda ne pomeni, da sovraži odrasle. Še nekaj glede starosti. Letos septembra bo dopolnil 10 let. Za svoja leta je zelo rasposajen in prav zato se mogoče komu zdi veliko mlajši. Zdi se mi, da je pravo nasprotje psov njegove starosti.


Ana K. (13.5.2008):


To je moj kužek Max. Je pasme beagle. Star je 3 mesece in tehta 5 kg. V dolžino meri približno 40 cm, v višino pa 35 cm. Je hrano Hill`s Puppy. Rad ima dolge sprehode, človeško hrano in človeške igrače. Ne mara vode, a rad se kopa v blatu. Maxa sem dobila pred kratkim, a še ni nič ušpičil. Max ima rad vse, ampak najraje ima družino.

 


Comments