Startpagina

Welkom op onze website!

Wandelclub nieuwtjeS


De editie oktober 2018 van ons clubblad De Vuurtoren is vanaf nu te raadplegen op onze site. Klik hiervoor door naar "Vuurtoren".

Om de PowerPoints van deze website te downloaden klik je op het pijltje uiterst rechts, niet op de titel van de PowerPoint


Nieuwe foto's op de website:

Busreis Tervuren

Gerard Vanacker zorgde opnieuw voor een uitgebreide reeks foto's en enkele PowerPoints.


Wandelmarathon Nieuwpoort - eigen organisatie

De foto's van onze wandelmarathon zijn beschikbaar in de fotogalerij!

Op de  pagina van de Wandelmarathon vind je bovendien 3 PowerPoints van Gerard terug.


Vierdaagse van de IJzer 2018

Wie nog even wil nagenieten van de Vierdaagse, kan dat met deze fotoreeks van Guillaume Driljeux!
Van 12 t.e.m. 19 mei 2019

Clubreis naar de Pyreneeën 2019

Na een zeer geslaagde clubreis naar de Pyreneeën in 2017 is Freddy gestart met de voorbereidingen van een nieuwe reis. Het volledige programma voor deze reis kun je alvast nalezen op de pagina "Buitenlandse reizen".

Aan de leden wordt gevraagd om Freddy zo spoedig mogelijk op de hoogte te brengen of je al dan niet geïnteresseerd bent om mee te gaan. Zo weet Freddy of hij verdere voorbereidingen kan nemen. Stuur een mailtje naar monfred51@gmail.com of laat het weten op Oender Us of op de busreis naar Haacht.

In de fotogalerij kun je alvast enkele fantastische sfeerbeelden terugvinden!
Klassement en 3-puntenactiviteiten

Er is geen spaarkaart meer voor beschermde tochten. Op de pagina "Ledeninfo" kun je wel de gloednieuwe spaarkaart 3-puntenactiviteiten downloaden. Iedereen ontvangt een spaarkaart bij het hernieuwen van het lidmaatschap.  Bij deelname aan deze tochten ontvang je stempels die 3 klassementspunten waard zijn. Heb je 11 van de 15 stempels verzameld, dan krijg je de titel "Clubambassadeur 2018" en krijg je een waardebon op de ledenvergadering in 2018.

Via het klassement en onze 3-puntenactiviteiten kunnen alle leden dus sparen voor waardebonnen. Die kunnen o.m. gebruikt worden om het lidmaatschap te hernieuwen, busreizen, ledenfeest, clubkleding, ..

Alle info omtrent dit initiatief vind je terug in het huishoudelijk reglement 2017 en het document "uitleg waardebonnen", die eveneens onderaan de pagina "Ledeninfo" terug te vinden zijn.Wandelclub Nieuwpoort vraagt respect voor wandelclubs en medewerkers: startzalen gaan pas open een kwartier voor de officiële aanvang en afstempeling gebeurt slechts op vertoon van de inschrijf- of controlekaart 

Het bestuur van Wandelclub Nieuwpoort staat pal achter de inhoud van het charter dat in het Regio Bestuur West-Vlaanderen tot ontwikkeling kwam en dat de steun geniet van heel wat wandelclubs uit onze regio en ook steeds meer uit andere regio’s. Dat betekent dat de startzalen pas open gaan een kwartier voor het officiële startuur vermeld in de Walking in Belgium en dat de afstempeling pas gebeurt op vertoon van de inschrijf- of controlekaart. Het charter bindt onder meer de strijd aan tegen het ‘zwartlopen’. De wandelclubs en hun medewerkers verdienen meer respect voor het vele werk dat ze in de parcoursontwikkeling en -opvolging steken. Het is jammer dat bepaalde wandelaars geen kleine financiële bijdrage kunnen opbrengen om hun waardering voor de clubwerkingen te uiten. Gelukkig vindt het gros van de wandelaars die inspanningen wel de waardering waard. Interpreteer onze boodschap dus niet als een uiting van negativiteit maar als een vorm van eerlijkheid ten aanzien van de vele wandelaars die het wel goed menen.