Home‎ > ‎

Verslagen

 
MENEN 19/02/2012 
Met een 0 c° bij de eerste start van ons nieuw seizoen was er een mooie opkomst van onze leden.
Met zo een 26 tal deelnemers zowel mannen als vrouwen mogen we niet klagen.
Na een babbel aan ons verzamelpunt aan Geldhof om 08.30hr vertrokken we met de hele meute richting Menen voor de eerste openingsrit van Leiedal.
De eerste pechvogel van de dag was kurtje die al na een kleine 2 km een lekke achterband had, normaal is de volgwagen er bij en is het probleem zo opgelost maar we hadden beslist om langs de leie naar Menen te rijden en dus moesten we het probleem zelf oplossen.
Na 20 km kwamen we in Menen aan en na de nodige inschrijvingen gedaan te hebben werden de twee ploegen gemaakt en ging iedere ploeg zijn eigen weg, de zware jongens reden de 50km de anderen de 30km en elk op zijn eigen tempo.
Wat er in de eerste groep gebeurt kan ik dan ook niet vertellen ik heb mij opgeofferd om bij onze traagste groep te rijden om daar wat steun te bieden aan de minder goede rijders als zij het nodig hebben.
Maar het was voor onze groep een mooie toertocht, er werd veel bijgebabbeld, de ene al wat meer dan de andere maar zo hoort het als je op zondag samen gaat fietsen.
Bij onze aankomst terug te Menen genoten we nog van een boterham met gehakt en na deze hebben binnen gespeeld zetten we onze terugweg in richting Harelbeke( hoge brug) weer 20km;
Op het einde van onze rit hadden we dan ook 70km op de teller mooi om het seizoen te starten en wat mij bij blijft is dat een van de leden zei " ik kan mijn naam nog zeggen als ik hier aankomt".
 
 
ciske
 
 
_______________________________________________________________________________________________________________
    
                                       
Kuurne-Brussel-Kuurne 25/02/2012
Om 08.30hr werd er verzameld aan onze vertrouwde plaats aan geldhof en met een mooi bende werd er richting Kuurne gefietst.
Na de inschrijving vertrokken we voor twee verschillende afstanden 85 km en 55 km.
Daar er niet in groep werd gereden is het ook moeilijk om hier een verslag van te maken het enige wat kan verteld worden is dat Sybille
en Jo desmet een val hebben gemaakt een kilometer voor de finisch, gelukkig allemaal niet zo erg en nog maar eens een bewijs dat een valmhelm wel degelijk nuttig kan zijn vraag maar aan jo. 
Jo hield er wat schaafwonden aan over en Sybille een paar gekneusde ribben en een kapotte broek, langst deze weg een spoedig herstel voor onze moedige vrouwen en dat ze rap weer op het stalen ros mogen zitten.
 
ciske
 
_________________________________________________________________________________________________________________
 
Waregem(Nieuwenhove) 26/02/2012

Met een 24 tal clubleden vertrokken we richting Nieuwenhove. Na een moeilijke inschrijving vertrokken we voor de 50km daar er niet meer op het programma stond van deze tourtocht.

Na een paar kilometer werd er al rap een tweede groep gevormd onder leiding van Fré, vandaag zou ik eens mee fietsen met de grote groep daar er maar een paar waren die in de tragere groep achterbleven.

Al snel ging de snelheid naar 30 km per/hr en minder hebben we ook niet gereden integendeel.

Na een X aantal kilometer stond er plots een bord met splitsing 50/75 km en wij die er van uit gingen dat er maar 50 km kon gereden worden… Kurtje twijfelde niet en koos voor de 75km.

Natuurlijk was onze volgwagen achterop geraakt door de smalle weggetjes en de vele groepen die we voorbij staken en was hij ook niet op de hoogte van onze afslag aan de 75 km dus waren we weg zonder volgwagen.

En als je dan geen volgwagen hebt gebeurt natuurlijk het onvermijdelijke "platte band", Mario rijdt lek achteraan.

Maar daar bleef het niet bij amper een paar kilometer verder rijdt Mario voor een tweede keer plat, op dit moment wordt er beseft dat we nog maar 57km hebben gereden en het al later dan 11hr was dus moesten we onze weg inkorten, zo zijn we richting Leie gereden om zo langs de Leie richting Harelbeke terug te rijden, ik moet natuurlijk niet vertellen dat er langs de Leie al rap een tandje werd bijgestoken en dat we al gauw de snelheid van 35 km/hr haalden.

Op een paar kilometer van huis werden de trossen ook los gegooid en kon er nog een tandje worden bijgestoken voor deze die het nog in de benen hadden.

Aangekomen in de "Hoge brug" zaten de eerste mensen van de 50km reeds aan hun eerste consumptie, er werd nog wat bijgepraat en onze tweede rit van het seizoen was weer een succes.

 
Ciske 
 
________________________________________________________________________________________________________________
 
Ingooigem 4/03/2012
Een massale opkomst op zondag, met zo een 32 leden en nog 6 niet leden vertrokken we richting Ingooigem, een grote bende als je er met de auto achter rijdt en dat hebben er en paar geweten.Aangekomen op de plaats van bestemming werd er ingeschreven en de twee groepen vertrokken, onze zware mannen de 50 en de tweede groep 30 km.De eerste groep nam een vliegende start en waren al rap uit het zicht, maar na een goede kilometer stonden ze allemaal stil langs de kant.Er was er eentje het veld in gereden en er moest blijkbaar het een en ander gerepareerd worden, dat heb je als je te snel gaat.De tweede groep heeft daar geen last van en passeerde de eerste groep en er werd natuurlijk gelachen met onze snelle mannen.Na onze 30km op ons eigen tempo te hebben afgehaspeld kwamen we weer aan het vertrekpunt.Na een plaspauze en een boterham met gehakt reden we terug richting Hoge brug.Onze zondagsrit zat er weer op en iedereen was weer tevreden om er bij te zijn, wat van de eerste groep niet kon gezegd worden.Volgende week Verada dat zal andere koek worden.
 
 
Cikse
 
 ___________________________________________________________________________________________________________
 
 
 Zwevegem 11/03/2012
Vandaag een grote opkomst van onze leden, met zo een 34 leden is dit de grootste opkomst tot vandaag en dat al na de 4de toertocht.
Geen leiedaltocht vandaag maar Verada Classic in Zwevegem, ieder jaar een tocht die we met veel plezier rijden en ook een mooie.
Na onze gezamenlijke aankomst in Zwevegem werden de groepen weer in twee gesplitst.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De A-tjes waren er zoals gewoonlijk al weer snel vandoor. De B-tjes vatten de heuvelachtige weggetjes aan op hun eigen tempo.  Een rit die niet te onderschatten valt.  De eerste hellingen werden al moeizaam genomen en uiteraard was de Karnemelkbeek te hoog gegrepen voor de beginnende renners.  Gelukkig hadden we hier en daar wat helpende handen en benen om boven te geraken.  De uitgebreide bevoorrading bovenaan kwam als geroepen.  Van daar af werd de terugweg ingezet met ondertussen een mooi zonnetje boven ons hoofd. Hoe dichter we bij huis naderden hoe moeizamer het natuurlijk ging.  De kilometers heuvels kropen danig in onze beentjes. Bij aankomst in Zwevegem hadden we helaas nog een valpartij voor Ciske met de nodige schaafwonden tot gevolg. We wensen hem een spoedig herstel ;-)
(verslag Jo)
 
 
 
 
 
------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
Eigen rit 08/04/2012
Met 5 van de Fun classe (10 bij de master classe) deden we vandaag een ritje richting Zwevezele.
Weining volk vandaag en ook geen enkele vrouw die onze groep versterkte, het paasweekend zal er wel iets mee te maken hebben.
Om 8hr vertrokken we voor ons tochtje voor een dikke 60 km.
Met zijn vijven konden we dan ook de snelheid wat hoger leggen, en halverwege mochten we genieten van een koffietje bij de schoonmama van nick.
Dit was eens een tochtje in een andere windrichting, en zeker voor herhaling vatbaar.  Het moeten niet altijd de heuveltjes van de Vlaamse Ardennen zijn, nietwaar ?
Na een 66 km kwamen we aan in het spoor en genoten we nog van een rijstaartje dat nick tracteerde voor ons Pasen.
Alweer genoten van onze zondagsrit, op naar de volgende.