nieuwsberichten‎ > ‎

skûtsjesilen Holland op de Kralingse Plas

Geplaatst 28 feb. 2014 14:18 door Watersportvereniging Rotterdam   [ 28 feb. 2014 14:20 bijgewerkt ]
De intense, Friese strijd van het Skȗtjesilen verhuist van donderdag 22 t/m zaterdag 24 mei 2014 eventjes van Friesland naar Rotterdam.

De Stichting ‘De Wind in de Zeilen’ organiseert van donderdag 22 mei 2014 t/m zaterdag 24 mei 2014 een groot zeilsport evenement op de Kralingse Plas. Hoogtepunt van het evenement worden de wedstrijden van debefaamdeskûtsjes uit Friesland. De toppers uit de IFKS (IepenFryske Kampioenskippen Skûtsjesilen)zullen Friesland verlaten en hun opwachting maken ‘in Holland’ voor de strijd op de Kralingse Plas.
Bij dit evenement zullen er skûtsjeskampioenen tegen elkaar strijden. Het zeilen op de Kralingse Plas is moeilijker dan op de Friese meren, vanwege de relatief kleine Kralingse Plas en de snel draaiende wind.VIP-dorp
Aan de boulevard, tussen restaurant De Tuin en het Minang Kabau huis, komt er een VIP-dorp. Het VIP-dorp zal deels uit het water herrijzen
doormiddel van een drijvende ponton. Op de boulevard zal er een VIP tenten dorp gerealiseerd worden met een culinaire invulling. Het VIP dorp is voor iedereen toegankelijk, alleen is een gedeelte hiervan gereserveerd voor de VIP’s. Ook wordt het evenement volledig voorzien van entertainment!

zie voor meer informatie: http://www.skutsjesilenholland.nl/