nieuwsberichten‎ > ‎

Oversteek Pim | St. Maarten - Flores

Geplaatst 17 jun. 2014 07:10 door Watersportvereniging Rotterdam

zie ook www.flypast.weebly.com.

10 mei

Ik heb lang op St. Maarten gelegen, vanaf 23 maart. Als je alleen vaart ben je toch wat minder ondernemend. St. Maarten is een toeristisch eiland waar ik leuke contacten heb opgedaan. Dat maakt het gezellig en onderhoudend. De andere eilanden in de Carib hebben meer natuurschoon te bieden en ook wat meer van dat 'authentieke' Caribische, wat dat dan ook moge zijn. De boot is geproviandeerd, tanks zijn gevuld en de boel wordt zeevast gezet. De weersvoorspelling gaat alle kanten op. Was de voorspelling 3 dagen geleden voor de komende 8 - 10 dagen perfect; nu blijkt dat weer geheel anders uit te pakken. Een langere termijnvoorspelling blijkt ook hier niet veel waard te zijn. Voorlopig ga ik eerst zo'n 5 à 6 honderd Nm naar het noorden. Dan zie ik of ik iets kan gaan afbuigen. Ik zal ter plekke de weerkaarten moeten opvragen voor een kleiner gebied. Anders duurt het downloaden via de SSB te lang. Het vertrek brengt ook wel wat spanning mee. Ik ga de langste oversteek nu in m'n eentje doen. Hier zijn geen opstappers zoals ik dat massaal gezien heb in Mindelo. Ik reken op zo'n 22 dagen. Zoals het er nu naar uitziet wordt het over een week met heel weinig wind wat dobberen. Met een 1400 toeren op de motor kan ik ruim 6 etmalen overbruggen als de wind het langer laat afweten. Laten we hopen dat ik dan in een gunstige ZW-W wind kom ten noorden van het H-drukgebied. Vertrek is gepland voor morgenochtend, 11 mei. Wordt vervolgd. Logstand Gijs: 10310 Nm.

 

13 mei

‘A gentleman never goes upwind’. Na 2 dagen snap je dat ook heel goed. Je moet je continu verschansen in de boot. De golven maken het met regelmaat onaangenaam. Je wordt, als je niet uitkijkt, gelanceerd. Ik overweeg steeds als de wind wat afneemt om het grootzeil te zetten. Maar dan heb ik weer een excuus dat dat moment vlak voor donker is. Ook nu weer (6.45 u loc.) een excuus omdat de barometer flink achteruit is geklapt. Er is dus meer wind te verwachten. Je kiest dan voor geen onnodige inspanning om nu het grootzeil te zetten en over een paar uur weer weg te nemen. Met een vlakke zee is dat te doen, maar nu zou dat weer zo acrobatische toer worden. We blijven in de kuip! Begonnen met 2095 Nm te gaan naar Flores. Nu nog 1930; in een rechte lijn wel te verstaan!

Momenteel vaar ik een koers tussen de 0 en 20 graden met een snelheid van rond de 5 knopen. Straks zal ik moeten kiezen uit een NW koers of een meer ZO gerichte koers, beiden tijdelijk hoop ik. Zolang ik dit kan volhouden tot plusminus 40 graden noorderbreedte ga ik door. Ik hoop onderwijl dan al een iets oostelijker koers te kunnen varen.

 

14 mei

Na die hectische 2de dag met de genua was ik de hele dag toch wat beroerd. Een lichte mate van zeeziek. Te hard gewerkt op een nuchtere maag. Gisteren was dat helemaal over. Na een aanvankelijk aarzeling over het wel of niet zetten van het grootzeil is dat er tegen de middag opeggaan en de bezaam weggenomen. De bijboot die nog op het voordek half leeggelopen daar lag is lleggepompt en naast de mast gestouwd. Daarna heb ik een warme hap bereid; aardappelomelet met een glas Merlot. Een godenmaaltijd zo midden op de grote plas. Snelheid zit er niet meer in. Na de middag zakte de wind wat verder in en ook de hele nacht rond de 15 knopen wind. De bootsnelheid ligt rond de 4-4,5 knopen. Maarten voorspelt de komende dagen tot zaterdag N tot NW wind. Volgens mijn voorspelling zou dat NO tot N moeten zijn. Ik hoop dat hij gelijk krijgt, NW kan ik goed gebruiken voor een meer oostelijke koers. We wachten het rustig af. Logstand Gijs 10632. Afstand Flores 1844.

 

 

15 mei

Na een rustige dag en nacht zag ik vanmorgen dat de koers was 'gedaald' naar 320 graden. Een overstaghoek van 110-120 graden moet mogelijk zijn. Wat blijkt; de stroming zet mij flink naar het ZO, 135 graden. In de combinatie van log en en snelheid over de grond wordt dat beeld bevestigd. Het is of New York of de Cabo Verde. Hoezo draait de grote plas met de klok mee???...... nu ff niet dus!!! Daar zal die flinke depressie bij de Azoren verantwoordelijk voor zijn. Inmiddels is m'n koers weer teruggelegd en zijn de schoten wat strakker gezet. Dat kan omdat het water wat rustiger is, waardoor ik een paar graden hoger kan lopen; nu zo'n 340-345 graden. Logstand Gijs 10744. Afstand Flores 1780.

 

16 mei

Gisterochtend had ik wat variabele wind met weinig kracht. Een mooi moment om even wat oosterlijker te komen op de motor, in de richting van rond de 40 graden. Door de eerdere wind was mijn koers regelmatig even ten westen van noord en dat wilde ik weer terug winnen. Even de motor starten en ..... vrroomMMMMM ......vrroomMMMM ..... geen brandstof. Filter verstopt natuurlijk. Kranen omgedraaid van het dubbel gemonteerde groffilter en lopen met die hap. Doordat de deurtjes van de motor ruimte, waarop die filters zijn gemonteerd, heen en weer klapten is helaas het glaasje van -gelukkig- het verstopte filter kapot gegaan. Heel de motorruimte onder de diesel op een inmiddels warme motor. Lekker meuren...... Ik wordt er gelukkig niet beroerd van en heb de boel drooggedept met keukenpapier en de olieopvangmat had ook een boel opgesponst. Alleen de lucht blijft natuurlijk nog even hangen. En dat achteraf bezien voor nog geen 2 uurtjes op de motor. Inmiddels vaar ik weer sedert een 2-3 uurtjes op zeil bijna 0 graden, dus dat is beter. Het gaat wel allemaal langer duren dan gepland.

 

Afgelopen nacht trok de wind flink aan. Met het grootzeil nog vol zoekt Senang een lekkere helling en bokst goed door de golven. Op een gegeven moment word ik wakker van een vreemd geklots. Het is nog vroeg, 3.30 uur. Er staat water in de bilge van de douche en ook de bilgeput heeft een flinke klets. Ik pomp beiden leeg. Een paar uur later maak ik opnieuw de bilgeput leeg. Deels met de handpomp, want de electrische pomp staat aan de hoge kant van de bilge en kan zodoende niet alles pakken. Ik heb nog niet echt een beeld waar het vandaan komt. Straks bij daglicht op inspectie uit. De boot ligt flink onder helling en water in de bilge is meer voorgekomen bij veel overkomend water. Het voelt toch niet echt lekker. De Bermuda's zijn hier 380 Nm vandaan. Als de lekkage toeneemt zal ik daar naar toe gaan. Voorlopig geen paniek; wel een beetje de pest erin over de wind die de komende etmalen echt uit de foute hoek gaat komen, NO. Ik wil wat winddruk verminderen. Ik heb echter geen zin om het grootzeil te reven en mij helemaal kletsnat te laten 'buizen'. In plaats daarvan heb ik de genua wat ingerold.

 

Verder wat dutten tot het daglicht wordt en 'opstaan', wat doorlopend gebeurt. Terwijl ik op de wc zit hoor ik opeens geklapper van het grootzeil. Boot opeens geloefd? ...... Nee hoor, de onderlijkstrekker geknapt. Hangt daar weer het grootzeil los te flapperen. De schoot heb ik gelijk gevierd en het zeil naar beneden gehaald. Het valt gelukkig behoorlijk goed binnen de lazy jacks. Het laatste puntje van het onderlijk is makkelijker weer op de giek te leggen. Eerst maar ontbijten en straks een noodverbandje aanleggen. Het zit allemaal niet heel erg mee op deze rit.

 

Ik heb verse weerkaarten. Morgenochtend ga ik oostwaarts varen op wind die dan uit het N komt. Ik ben dan ten ZW van het lagedrukgebied. Natuurlijk is het afwachten hoe het werkelijk uitpakt. Ik heb het ondanks wat probleempjes boven verwachting naar m'n zin. Ik geniet van de vele boeken op de E-reader, kook lekker eten en weet de problemen goed te handelen. De temperatuur daalt al. Het is fris met 25 graden Celsius!!

 

18 mei

Sedert vanmorgen vroeg is de wind nagenoeg weggevallen. Dat gaat niet geleidelijk, maar plots. Alsof er een schakelaar omgaat. De zee deint natuurlijk nog wel even door, maar die was al aardig tot rust gekomen. Eerst maar de motor starten voor wat voortgang en stabiliteit. Weer dat 'gevvrrooommMMMM' van geen brandstof. Ik weet natuurlijk waar de schoen wringt. Ik had gelijk met het omschakelen van het groffilter het fijnfilter ook moeten vervangen. Met de bekende tang met het kettinkje komt het filter makkelijk los. Maar nu ....... met een bezwaard gemoed mik ik het filter, vol met brandstof, overboord. Ik zag even geen andere oplossing .... anders had ik het allemaal moeten opvangen. We weten inmiddels dat dieselbrandstof ook afbreekt en het metaal verroest. Niet echt een geldig excuus maar wel de meest praktische oplossing.

Gelet op het weersysteem loop ik eigenlijk 1 - 1,5 dag achter op een niet bestaand schema, om nog mee te liften op de NW wind van het lagedrukgebied. Ik blijf de komende tijd in een gebied hangen met weinig of geen wind. Nu ploft de motor 1500 tpm, maar dat kan niet eindeloos voortduren. De brandstofvoorraad heeft z'n beperking. Ik heb nu ruim 30 motoruren verbruikt. Een deel daarvan met meer toeren, dus ik vermoed dat er zo'n 70 liter is verstookt van de ruim 400 die ik heb. Wat is wijsheid? Als de zee verder afvlakt, ga ik terug naar 1200 toeren of ik leg de boot stil. Dan is het afwachten hoe het weer zich ontwikkelt. Het lagedrukgebied trekt naar het noorden en het hoge drukgebied komt er rap aan. Ik moet op enig moment naar de bovenzijde van het hogedrukgebied zien te komen voor een westelijke wind. Een mooie kans wellicht om de spinnaker uit te proberen. Het is een lichtweerspi met heel dun doek (0,75 ounce). Ik moet alleen de zekerheid hebben van stabiel licht weer. 100 Kwadraat binnenhalen als het weer ineens omslaat is ondoenlijk als je dat alleen moet doen.

Onderwijl ben ik ship shape aan het maken. Vanmorgen kukelde voor het eerst het koffiefilter om op het fornuis. Mooie aanleiding om dat gelijk goed schoon te maken. Ook de kuip moet zoutvrij gemaakt worden. Overal groeien de zoutkristallen. De watermaker kan mooi meelopen nu er stroom voldoende is, dus aan zoet water geen gebrek, zij het dat het slechts 12-15 ltr. per uur is. Sedert begin maart heb ik geen water meer ingenomen en is de tank steeds gevuld met water uit de watermaker. Je bent daarmee heerlijk onafhankelijk op ankerplaatsen. Anderen zie ik met regelmaat met jerrycans naar de wal.

 

Ik zit inmiddels in een dagelijks ritme van waken, slapen, koken, eten, positierapportjes en berichten maken, en veel lezen. Om die reden wordt er meer tekst gemaakt dan aanvankelijk gedacht, maar het vormt een leuke onderbreking en ook de reacties daarop zijn meer dan welkom. Morgen weer verder.

Logstand Gijs 11070. Nog 1560 naar Flores.

 

 

19 mei

Ik zou bijna met dezelfde tekst kunnen beginnen als gisteren. Ik heb de klok een uur naar voren gezet voor de 'lokale tijd'. Zuiver wiskundig berekend is het 4 uur verschil met utc. Elke 15 graden westelijker of oostelijker is één uur vroeger of later ten opzichte van dat punt. Landgrenzen en economische afhankelijkheden hebben ertoe geleid dat de midden Europese tijd (MET)voor een wel heel groot oppervlakte geldt. In Tjechië komen ze hun bed uit met de zon hoog aan de hemel, daar waar in het uiterste puntje van Bretagne om dezelfde tijd de zon net boven de kim staat.

Volgens de weerkaart duurt het nog ruim een dag voor wat lichte wind. Die komt dan uit het ZO. Ik toffel even een paar uur op de motor. De temperatuur is de laatste dagen flink gedaald. Met vertrek uit St. Maarten was het aan boord 28-30 graden, nu is dat 22-25. Best een flinke overgang. Ik heb nu shirt, broek en sokken aan. Ik maak er maar een dekspoeldag van en een hengel achter de boot.

Logstand Gijs 11156. Nog 1480 naar Flores.

 

20 mei

Logstand Gijs 11220. Nog 1422 naar Flores.

Uit de logstanden kun je de dagelijks gevaren afstand halen. Die is niet recht evenredig met de nog af te leggen afstand naar Flores. Dat komt omdat ik daar niet rechtstreeks naar toe kan. Ik moet eerst noordelijk varen om daar de wind aan de buitenrand van het hogedrukgebied op te pakken. Dat ontwikkelt zich nu en verplaatst langzaam naar het noorden. Ik heb het gevoel net teveel tegen de kern aan te hangen en maak niet genoeg snelheid om daar uit te geraken. Ik toffel met een gangetje van zo'n 3 - 3,5 knoop voort met 1400 tpm. Dat is volgens mij het meest economische gebruik van de brandstof. Daar moet ik zuinig op zijn.

 

De zee is ongewoon rustig. Er staat wel een lange deining, maar die is niet hinderlijk. Het dek is helemaal weer gepoetst en heeft weer die zachte beige/roze tint. ook de kuip is gedaan en nagespoeld met zoet water. Aan 'vers' water heb ik geen gebrek. Jammer dat de motor daar niet op kan lopen. De watertank komt vandaag wel vol. Vandaag ga ik een brood bakken. Ik kom er achter dat het warme eten mij wel bevalt. Het brood dat ik had gekocht heb ik voor meer dan de helft moeten weggooien vanwege schimmel. Ook natuurlijk omdat ik het te lang heb laten liggen.

 

De vissen willen niet bijten. Dat komt ook omdat ik het vistuig te weinig controleer. Zo heb ik lange tijd met een metalen aasvis gevaren waar de haak vanaf was gegaan. Aan zo'n fopspeen wil een vis niet blijven hangen. De afgelopen nacht heb ik de hele spoel nylon verloren met een nieuw aas. Ik lag op enig moment gewoon stil te dobberen. Het aas zal naar beneden hebben gehangen. Bij het starten van de motor is dat wellicht in de schroef gekomen. Straks de spoel maar weer volwikkelen met nieuw draad en nieuw aas. Een dorado of bonito is welkom. Afijn ..... ik moet daar zorgvuldiger mee omgaan. Je zou denken dat ik tijd zat heb. Dat is ook zo en toch gaat de tijd vlot voorbij. Ik zit in een lekker ritme van waken, slapen, eten koken, wassen, thee & koffie zetten, technische checkrondes en lezen. Ik sta versteld van mijn eigen geduld bij dit alles.

 

 

20 mei, 14 uur UTC.

Ik vaar op motor uit de nacht. 's Nachts lag het grootzeil wat te klappen door de deining. Een onregelmatig geluid waardoor slapen niet lekker gaat. Dan maar de plof weer aan. Het gelijkmatige lopen van de motor heeft iets slaapverwekkends. In de ochtend ontwaar ik een vrijwel vlakke plas om mij heen. De oceaan is nu helemaal tot rust gekomen. Ik ben na ontbijt in de kuip aan het lezen. Plotseling een harde klap. Ik gooi gelijk de motorhandel in neutraalstand en zie achter de boot iets drijven. Alweer een aanvaring met iets midden op deze grote plas. Ik zet de handel weer in z'n werk en constateer dat de schroef gewoon draait. Ik kijk nog achterom en zie rondom het object verschillende vinnen uit het water. Ik besluit om toch maar te gaan kijken. Wat zou het zijn .... iets van een walviskarkas met haaien er omheen? Ik probeer zicht te houden op 'het ding' bij het keren. Je komt er dan gelijk achter hoe lastig het is terug te keren naar daar, waar je vandaan komt. En dat terwijl het water nu behoorlijk vlak is. Ik spot het object en weer zie ik er beweging omheen. Bij nadering zie ik dat het een grote schildpad is. Zeker 1,5 meter als het niet meer is. De vinnen die ik zag zijn z'n zwempoten en ook zie ik nu regelmatig z'n enorme kop uit het water. Ik probeer foto's te maken wat bijna niet gaat. Bij nadering duikt het dier weg. Ik hoop dat de klap met ‘Senang’ het dier niet heeft verwond.

 

Na een paar uur is wat wind gekomen; 10 knopen van opzij. Met vol tuig loop ik rond de 5-5,5 knoop. Die snelheid is met name mogelijk door het vlakke water. Ik ben opgelucht dat ik verder kan op de wind. Nu maar hopen dat de wind aanblijft tot op hogere breedten waar de wind stabieler zal zijn en ik ook iets meer van de oceaanstroming kan profiteren. Ook de hengel is weer voorzien van nieuw nylon en aas. Met 5 knopen moet het een snelle zwemmer zijn die hierop aanslaat. We wachten rustig af.

 

21 mei, 10 uur UTC.

Een nacht met veel wisselingen. In het begin van de nacht buien met wat wind en daarna volledige windstilte. Later tegen de ochtend fikse buien met flink wat wind uit een volledig andere richting. Rondom is de hemel bewolkt en overal zie je de buien hangen. Het komt vanuit het niets opzetten. Het maakt in ieder geval voortgang. 7 Knopen is in een bui de norm. De windvaan was losgekoppeld vanwege lange tijd te weinig wind om te kunnen sturen. Nu staat er teveel om het te installeren. De boot moet dan even geen vaart lopen om het pendulumroer langs het windvaanroer te laten zakken. De 'gewone' stuurautomaat moet er flink aan trekken. Volgens de voorspelling zou ik vanmiddag weer heel rustig weer moeten krijgen om daarna wind uit zuidelijke richting te pakken. We gaan het rustig afwachten. Eerst ontbijten.

Logstand Gijs 11315. Nog 1336 Nm te gaan richting Flores.

 

22 mei, 09:00 uur UTC.

Logstand Gijs 11394. Nog 1265 Nm te gaan richting Flores.

Ik zit tussen de twee weersystemen in waar de wind variabel en zwak is. Als de wind helemaal wegvalt laat ik de motor rustig ploffen. Zodra ik 2,5 knoop of meer op het zeil kan varen doe ik dat. Kleine meeuwachtigen zijn geregeld bij de boot. Ze landen op het water en steken hun kop net even onder om te kijken of er wat te versmaden is. Ze kijken daarbij in horizontale richting onder water en niet naar beneden. De hengel met het aasvisje heeft ook de belangstelling getrokken. Door de geringe vaart komt die dicht naar de oppervlakte. Ik heb beet, geen vis maar een meeuw. Ik haal hem binnen en til het beestje aan de haak op dek. Het beestje weegt minder dan een duif. Het haakje liet al snel los. Ogenschijnlijk heeft het dier geen schade, een klein prikje in z'n snavel. Ik gooi hem op en landt rustig op het water. Na een paar tellen vliegt hij verder. De hengel gooi ik maar niet opnieuw uit.

 

22 mei, 23:00 uur UTC.

Logstand Gijs 11442. Nog 1228 Nm te gaan richting Flores.

Vandaag was een rustige zeildag. Wind rond 8 - 12 knopen en een gangetje tussen 3 en 5 knopen. Omdat de wind steeds verder kromp moet ik een steeds noorderlijker koers gaan varen tot bijna 0 graden. Halverwege de middag kwam een groep van 8 gespikkelde dolfijnen mij even gezelschap houden. Ik heb er een klein filmpje van gemaakt. Zoiets maakt je hele dag goed. Later op de dag heb ik met vol tuig gevaren met ruime wind. Plat voor het laken is dan wat lastig zonder spi-boom etc.

Voor de nacht wil ik het tuig overzichtelijk hebben en ook omdat de wind verder zal draaien naar ZO heb ik zojuist het grootzeil weggenomen, de spiboom gezet om de genua uit te bomen en vaar nu plat voor het laken rond de 80-90 graden. Dat zal de komende 12 uur gaan wijzigen volgens de voorspelling zodat ik in een meer rechtstreekse koers op Flores aan kan.

 

23 mei, 13:00 uur UTC.

Logstand Gijs 11509. Nog 1163 Nm te gaan richting Flores.

Sinds afgelopen nacht loopt het als een trein. De wind is zoals verwacht verder gekrompen en toegenomen tot zo'n 15-18 knopen. Ik vaar rond de 6,5 knoop, dus er worden mijlen gemaakt. Ik kan nu koers aanhouden richting Flores voor minimaal de komende drie dagen. Nieuwe voorspellingen moeten mij dan weer verder raden. De verwachting is dat het bezeild zal blijven. De fransman Alain van de "Azur" zit zo'n 10 Nm voor mij. Hij vaart ook solo. Zijn vrouw komt aan boord in Ierland. Hij maakt een tussenstop op Horta. We hebben nu contact via de VHF en praten dagelijks even bij.

Ik hoop dat de neerhouderlijnen van de spiboom het zullen houden. Ik voer oude landvasten door de gaten van de spiboom waarmee de lengte daarvan kan worden geregeld (uitschuifboom). Die gaten hebben echter scherpe randen. Door de continu beweging 24/7 snijdt dat in. Op de Azoren zal ik voor een stuk slang moeten kijken om de lijn op dat punt te beschermen. Dat had ik natuurlijk op St. Maarten moeten regelen, maar ja ..........

Onderwijl heb ik alle rammels zoveel als mogelijk vastgezet. Tussen de pannen en flessen heb ik handdoeken gestopt, want het is een koers waarbij de boot nogal 'rolt'. Dat maakt ook de rustmomenten onrustig. Je moet je schrap zetten om niet heen en weer te schuiven in je kooi. De zon schijnt uitbundig. De detectives van Pieter van Aspe heb ik nu allemaal gehad. De Mammoetenjagers, delen 3, 4 en 5 zijn er ook doorheen en ben nu aan de reeks van Maigret begonnen. Natuurlijk ook af en toe andere smaken tussendoor, Jan Blokker en Koch etc. Ik ben heel blij met het E-boek.

 

25 mei, 12:00 uur UTC.

Logstand Gijs 11773. Nog 905 Nm te gaan richting Flores.

Hoe sneller en probleemlozer de reis voortgaat, hoe minder er over valt te vertellen. Alles wat er nu gebeurt is deels herhaling van eerdere berichtgeving. Niets te melden dan? ........ Ja gunst ..... brood bakken weer goed geslaagd ...... Portugese oorlogsschepen (grote giftige kwalsoort) gezien met zo'n klein vlaggetje boven het water ...... gespikkelde dolfijnen die een show kwamen geven ..... waanzinnige sterrenhemel ...... mooie zonopkomsten en ondergangen ..... ook heel saaie ..... leuke boeken ..... soms slecht ingescande boeken waar steeds een paar letters en/of regels aan ontbreken, heel irritant ......dagelijks radiocontact met Alain van de 'Azur', wat heel leuk is .......bijna dagelijks tussentijdse berichten van Maarten over weersystemen die gelukkig corresponderen met eigen interpretaties daarvan ........ bericht van Maarten over een zeilboot die is vergaan en waarvan het zoeken naar overlevenden is gestaakt, want de boot is gevonden met een afgescheurde kiel en het reddingsvlot nog aan de boot; de 'Chiki Rafiki'...... enzovoorts.

 

Ik ben nu twee weken onderweg en voor het eerst zolang helemaal alleen en op mijzelf aangewezen. Zo'n zinnetje van iemand op de wal heeft toch een andere lading, want hier op de grote plas ben je dus ècht alleen. Je komt niemand fysiek tegen. Tenminste als je de enkele ontmoeting op grote afstand met een ander schip niet daaronder rekent. En ik moet zeggen, het valt heel erg mee. Nooit gedacht dat ik het met mezelf kon vinden, een hele opluchting! ;) Voor mijn gevoel is de oversteek haast gedaan; nog slechts 900 Nm te gaan naar de Azoren. En dan te bedenken dat je je vroeger soms druk hebt gemaakt over een oversteekje naar Ramsgate van een half etmaal. Alles is relatief.

 

26 mei, 12:00 uur UTC.

Logstand Gijs 11918. Nog 765 Nm te gaan richting Flores.

Het wordt klam aan boord. De regen van ruim een week geleden had het zout er danig afgespoeld. Het dek bleef daarna 's nachts droog. Er komt niet heel veel water over, zo af en toe een spetter als van onder een losse tegel na een regenbui, maar veel buizen doet het niet. Ondanks dat wordt de hele boel weer zout en is het dek 's nachts weer nat. Ook de kuip en kussens worden klam. Over twee dagen moet de wind wat afnemen, dan ga ik de kuip spoelen met zoet water.

 

De hardere wind maakt het wat minder comfortabel. Het je continu schrap moeten zetten is vermoeiend, ook als je ligt. A3 en ik hebben eerder een boot gezien die spartaans is ingericht. Een Swan 39R van Ron Holland (ontwerper). Dit schip had zogenaamde pijpkooien. Een stevige buis in een rechthoek met daarin een stuk zeildoek gespannen. Daarop een dunne matras. Aan de romp is deze bevestigd met scharnieren. Aan de andere zijde met twee takels die het mogelijk maken de kooi omhoog en omlaag te stellen. Zo kun je altijd een min of meer horizontale positie creëren om te slapen. Nu lig ik half tegen de betimmering aan en de benen breed uiteen om heen en weer rollen te dempen. Op de lange duur is dat vermoeiend.

 

Ik ga met een flinke gang richting Flores, zo'n 6,5 knoop de laatste paar uren. Ik moet wat druk op het hoofdroer er bij hebben om de windvaan te ontlasten. Dat levert bij plots wat wegvallen van de wind een wat slingerende koers op. Op de uitgestrektheid van de oceaan maakt dat natuurlijk niet uit. De tijd dood ik met lezen. Op het e-boek staan verrassend veel mooie boeken. Zo heb ik een Tommy Wieringa gevonden 'Ceasarion', in één ruk uitgelezen, en ook de onlangs verfilmde roman over het koloniale Suriname 'Hoe duur was de suiker'. Ik zou zonder het e-boek niet goed weten hoe ik de tijd moet doorkomen.

 

28 mei, 08:30 uur UTC.

Logstand Gijs 11918. Nog 545 Nm te gaan richting Flores.

Gistermorgen zat de vaart er lekker in. Een paar uur ruim 7,5 knoop. Zouden we dat langer gaan volhouden? Rondom is er veel donkere bewolking. Dat betekent storingen met regen. Rond het middaguur liep de wind op tot boven de 25 knopen. Ik heb de genua flink gereefd en ben doorgegaan zolang het kon. En toen kwamen de heftige buien. De golven slechten er door af. Tijdens de bui kwam de verwachte windschifting. De windvaan houdt de windhoek gelijk, dus ik ging op enig moment weer richting Carib. De wind kwam van 180 graden van de andere kant. Na twee uur in de verkeerde richting te hebben gevaren had ik niet het idee dat dit een kleine storing was. Ik heb de zeilen neergehaald en heb de motor aangezet recht tegen de wind in. Met een sukkelgangetje van 2,5 - 3 knopen maar weer de goede kant op. Door de flinke bui ben ik natgeregend en koud geworden. Ik heb het luik dichtgezet, kachel aan en heb de Da Vinci Code verder tot me genomen.

Na een 4-5 uur draaide de wind weer terug en voor de nacht kon ik met matige wind de juiste koers vervolgen. Voor het eten heb ik een blik opengetrokken en opgewarmd. De boot slingerde nogal in de weerwar van golven. Ik had geen behoefte om gebutst te worden tussen kombuis en motorruimte. Tegen de ochtend (nu) is de wind verder weggevallen. Ik dobber nu als melkmeisje (=plat voor het laken) met een gangetje van 2,5 knoop verder. Ik wacht rustig de komende paar uur af.

 

29 mei, 10:00 uur UTC.

Logstand Gijs 12276. Nog 430 Nm te gaan richting Flores.

Na een paar uur melkmeisje was de wind weer zo gedraaid dat de boel weer omgezet moest worden. Rondom veel bewolking met name schuin achter mij donkere fronten. Een aantal daarvan zijn vlak achter mij heen gegaan met net een veeg regen en meer wind. Twee buien kwamen gezellig over mij heen. Nu niet met een windshift van 180 graden, maar wel met flink toegenomen wind in aanvang tot vrijwel geen wind in de kern van de bui en veel water. Zeil op, zeil af; genua in, genua uit. Het was een echte werkdag. Gelukkig was afgelopen nacht er een redelijk constante wind en heb weer wat mijlen kunnen pakken. Het is nu alom bewolkt en geeft een meer gelijkmatig weerbeeld. We gaan nog steeds vooruit met een redelijke vaart.

 

30 mei, 11:00 uur UTC.

Logstand Gijs 12430. Nog 280 Nm te gaan richting Flores.

De wind is mij gunstig gezind. Met een flinke wind schuin in de kont wordt ik voortgeblazen richting Flores. Het is spelen met de hoeveelheid zeil. Het grootzeil dat voluit stond heb ik weer gereefd. Dat is altijd een hele toer. Je moet de boot min of meer in de wind leggen om de druk uit het zeil te halen en dan moet je nog er flink aan hangen om het omlaag te krijgen. Zowel voorlijk als achterlijk moet je gelijktijdig naar beneden halen, anders komt het zeildoek niet fatsoenlijk op de giek. Dan ben je blij dat ‘Senang’ een zwaarder schip is dat relatief rustig dwars op de golven blijft hangen. Ook het roer dat door het hydraulisch systeem op zijn plaats wordt gehouden, is dan een groot voordeel. De lijnen die de spi-boom moeten fixeren houden het nog steeds, hoewel ik flinke slijtranden zie ontstaan. Ik hoop dat die het houden tot Flores, anders is er weer werk aan dek.

Slapen gaat ondanks alles goed. Ik kan rustig een paar uur weg zijn en toch elke beweging onbewust waarnemen. Ik ben er altijd gelijk uit als er verandering is opgetreden. Bijvoorbeeld als er meer wind komt, waardoor de windvaan meer tegenroer nodig heeft van het hoofdroer. Ook het tegenovergestelde doet zich voor. De boot gaat bij teveel tegendruk meer voor de wind lopen. De genua protesteert dan, want die komt dan in de luwte van het gereefde grootzeil. Afijn, zo zijn er tal van indicatoren die als alarmpjes werken en die mij goed informeren.

Het verzenden van berichten over de SSB moet ik op deze posities 's nachts gaan doen. Overdag wordt het krijgen van verbindingen steeds lastiger, ondanks de goed voorgespiegelde propagatie. Het beloofd toch een eindspurt te worden. De vooruitzichten van een week terug leken er op dat het rustiger zou worden ..... niet dus. Ik zal op tijd zijn voor de voorspelde omslag waarbij de wind volgens Maarten dinsdag uit het NO gaat komen. Dat is ook niet echt lekker voor de ankerplaats bij Flores. Misschien dat ik dan maar een keer in de haven ga liggen.

 

31 mei, 02:00 uur UTC.

Logstand Gijs 12521. Nog 186 Nm te gaan richting Flores.

Het is nu nacht. De vermelde logstand is ook nog geen etmaal verder ten opzichte van het vorige bericht. Er staat een stevige blaas van tussen de 14 en 20 knoop. Het wisselt dus nogal. Ik moet af en toe m'n kooi uit om meer of minder druk op het hoofdroer te zetten. Omdat dat nu vaak lijkt te moeten, heb ik de autopilot er maar bij aangezet. Samen moeten ze het maar zien te rooien. Ik schiet nu snel op. Snelheid went erg snel; 7 knopen is nu de norm geworden. Maar voor de nacht is een tandje minder toch relaxter. Het ziet er naar uit dat ik zondag overdag aankom. Ook wel prettig in daglicht.

 

Grib-files geeft voor zondag rustiger weer op. Voor morgen toch nog 12-14 knopen ruim invallend. Het is nog maar een piepeindje. We denderen lekker door.

 

1 juni, 11.00 uur UTC.

In de verte hangt bewolking. Het kan niet anders of dat moet Flores zijn. Sinds de vroege ochtend is de wind helemaal weggevallen. De Genua heb ik ingerold en de motor gestart. Met een paar knopen wind in de rug en een rustige zee loop ik een gangetje van 5,5 knoop met een op 1700 tpm draaiende motor. Na nige tijd wordt het eiland onder de wolk zichtbaar. Aankomen met een boot is iedere keer weer een happening. Je bent er niet plots, zoals met een vliegtuig. Nee, het doel nadert langzaam en ontvouwt zich schimmig in de nevel.  Dan worden de contouren steeds meer zichtbaar om tenslotte zich bloot te geven. Op het moment dat je de pier omvaart ben je er toch nog ineens! De haven is erg vol en ik besluit op anker te gaan. Ik heb het gedaan in m’n eentje. Een paar hindernissen heb ik moeten nemen, maar voor de rest is het eigenlijk makkelijk gegaan. Het alleen zijn is me heel erg meegevallen. Daar heeft het e-book met z’n vele leuke en mooie boeken heel erg aan bijgedragen. Ik heb er wel 15 verslonden onderweg. Tot rust komen hoef ik niet. Ik ben een en al rust. Eerst maar eens de boel verkennen. Het is een bescheiden plaatsje, maar het biedt wel gelijk een andere sfeer dan de Carib. Ik voel me weer thuis in Europa.

Totaal gevaren 2411 Nm in 21 dagen en 7 uren.

 

 

Comments