nieuwsberichten‎ > ‎

Doe mee aan de grootste zeilwedstrijd ooit op 21 september!

Geplaatst 17 sep. 2014 23:40 door Watersportvereniging Rotterdam

Op 21 september kan iedereen meedoen aan ‘s werelds grootste zeilwedstrijd ooit en daarmee een plekje veroveren in het Guinness Book of Records.

De recordpoging wordt georganiseerd door de Andrew Simpson Sailing Foundation onder de naam Bart’s Bash en is bedoeld om de jeugd en de jongere generatie zeilers te inspireren. Andrew “Bart” Simpson won een gouden en zilveren medaille in de Star Klasse op de Olympische Spelen van Bejing en Londen. Tijdens een training voor de America’s Cup Challenge kwam hij door een ongeluk om het leven. Andrew stak een groot deel van zijn tijd en energie in het enthousiasmeren van jonge zeilers. De wereldrecordpoging begon met een idee om zoveel mogelijk clubs in Engeland, waar Andrew Simpson vandaan komt, tegelijkertijd te laten racen. Vrijwel elke club in Engeland racet op zondag. Inmiddels is er niet alleen in Engeland maar wereldwijd enorm steun en enthousiasme voor deze actie. Ex-Olympische zeilers Annemieke Bes en Finn zeiler Pieter-Jan Postma hopen dat ook veel Nederlandse zeilclubs, verenigingen en zeilers zich bij dit bijzondere initiatief aansluiten.

Zie voor meer info http://www.bartsbash.co.uk/

WV Aegir doet ook mee aan dit unieke evenement en nodigt al haar leden en leden van de overige Rotterdamse verenigingen uit om mee te zeilen! Je kan varen in je eigen boot of bij iemand opstappen. Het evenement vindt plaats tijdens de zondag van de AegirCup op de Bergsche Voorplas. Het streven is om 4 wedstrijden te zeilen, een daarvan zal meetellen voor het wereldrecord. De eerste start is om 11 uur. Per deelnemer doneert Aegir een deel van het inschrijfgeld voor de foundation en op de dag zelf is er de mogelijkheid voor leden om een bedrag te doneren.

Inschrijven voor de wedstrijd kan via www.wv-aegir.nl , de leskinderen van Aegir worden via de wedstrijdcommissie ingeschreven.

Meld je aan voor dit evenement

Comments