nieuwsberichten‎ > ‎

Begin aanpak bestrijding blauwalg

Geplaatst 29 jun. 2016 07:07 door Jan de Kreek   [ 1 jul. 2016 09:51 bijgewerkt ]

Mededelingen door de Gemeente Rotterdam !

    Beste belanghebbende, betrokkene,

Eerder stuurde ik onderstaande email. Vanmiddag, vanavond of morgen zal een verspreidingsdienst (Mqualitiy) flyers en posters (zie bijlage) aanbieden bij een aantal horecabedrijven, watersportverenigingen en andere organisaties rond de Kralingse Plas. 

Het vriendelijke verzoek is om aan aantal flyers aan te nemen en op een stapeltje te leggen en een poster te accepteren en op een zichtbare plaats op te hangen. We hopen op een heerlijke zwemzomer!

Meer informatie leest u op www.rotterdam.nl/kralingseplas

“’De gemeente gaat in week 27 blauwalg in de Kralingse Plas bestrijden met verdunde waterstofperoxide. De gemeente doet dit net voor de zomervakantie en wil op die manier voor een blauwalgvrije zwemzomer zorgen.

De behandeling start op maandag 4 juli met enig voorwerk in de noordoosthoek van de plas. Daar zal ook de speciale boot te water worden gelaten. Die gaat op diezelfde maandag al starten met de lastiger bereikbare, ondiepere delen van de plas.

Dinsdag en woensdag zijn waarschijnlijk nog nodig om de rest van de plas te doen. De zeer lage concentratie waterstofperoxide gaat zijn werk doen en wordt daarna snel afgebroken. We verwachten donderdag aan het eind van de dag het sein te kunnen geven dat dat inderdaad het geval is.

 Er kan deze dagen niet worden gezwommen, ook om zo ongestoord mogelijk te kunnen behandelen. De speciale boot moet een zo egaal mogelijk tempo aanhouden voor een optimale verspreiding van de waterstofperoxide. Ook om die reden vragen wij om het aantal vaartuigen op de plas deze dagen zo veel mogelijk te beperken.

 Mocht u over dit bericht vragen hebben, neem dan contact op met wijkregie Stadsbeheer Kralingen-Crooswijk: wijkregiekralingencrooswijksb@rotterdam.nl, telefoon 010-4898950.”

 Met vriendelijke groet,

Paul van der Weijden
Senior Communicatieadviseur
Gemeente Rotterdam
Stadsbeheer
Website pf.vanderweijden@rotterdam.nl


NB: Aan alle leden van het Kralingse Plas Overleg is bovenstaand emailbericht inmiddels verstuurd (Jan de Kreek)

Comments