Welkom op de site van "Duikteam Serenity"

Hartelijk welkom op de site van "Duikteam Serenity". Ben je geïnteresseerd in het duiken op de Noordzee en naar wrakken of archeologie onderwater, dan ben je op het goede adres. Vaak horen wij dat wrakduiken alleen voor heel stoere duikers is, met heel veel ervaring. Dit valt gelukkig reuze mee. Zoek je een plek om kennis te maken met duiken op de Noordzee, goed gepland op de kentering en met zo min mogelijk stroming, dan ben je op het goede adres!

Veiligheid en een relaxte duik staan voorop, we horen graag van je!

Ook nieuwsgierig naar wrakduiken en onderwaterarcheologie? Op maat geven wij de theorieavond voor de "NOB specialty wrakduiken" aan boord, ook voor Padi-duikers. Laat maar even weten als je aan wilt schuiven

Nieuw duikschip "Firefly"

Zoals zo vaak heeft ieder nadeel ook zijn voordeel. Met de coronatijd zit duiken er voorlopig niet in op de Noordzee. Ik zocht al langer naar een snel schip en dat is gelukt.! Kwam onderstaande patrouilleboot tegen van de Duitse waterpolitie. Volledig van aluminium en helemaal gebouwd op snelheid. Het is een grote klus om hem klaar te maken want hij stond al ruim tien jaar op de kant. Maar in deze komkommertijd een mooi project om volgend jaar weer van start te kunnen! Met twee motoren van ruim 300 pk per stuk geeft dit een snelheid van ruim 50 kmpu.

Dit maakt het duikbereik veel groter en ook veel makkelijker om wat dagtochten te doen.

2020, het jaar van de overstap naar supersnel klassiek duikschip, "Firefly"

Met ons snelle nieuwe schip kunnen we vanaf 2021 makkelijk en comfortabel dagtochten doen. Een dagtocht is natuurlijk prettig voor een beginner om eens met wrakduiken kennis te maken of voor de duiker die zich niet een heel weekend vrij kan maken.

Daarnaast is het natuurlijk heerlijk om een weekend op stap te gaan. In principe gaan we dan vrijdagavond of zaterdagmorgen vroeg aan boord (afhankelijk van het tij) en kunnen dan op stap naar de wrakken die iets verder weg liggen. We vullen onze flessen onderweg weer aan boord en zaterdagavond overnachten we beschut op het wad of in een buitenhaven.

Zondag kunnen we een tweede dag op stap, om op (be)zoek te gaan naar wrakken wat dichter bij huis. Eind van de middag gaan we weer door de sluis het Lauwersmeer op en naar huis. Met een beetje geluk vier duikjes en weer een prachtige ervaring rijker.

Ook komend jaar het plan om er nog een keer een extra dag of een paar dagen aan vast te plakken en onze eigen mini live-aboard te organiseren. We kunnen dan een wat groter gebied bestrijken en ook eens richting Borkum of Terschelling.

Bij harde wind hebben we een uitwijkmogelijkheid om verder te gaan met ons sonaronderzoek op het Lauwersmeer of de Waddenzee. We hebben dan een mooi alternatief voor de Noordzee.

Mocht het je leuk lijken, twijfel dan niet om contact op te nemen met Bas Kremer. Hij is de "aanstichter" van dit duikteam en droomde al van het wrakduiken op zee, sinds hij als jochie naar Jacques Cousteau keek.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief: