Projecten‎ > ‎Projecten optica‎ > ‎

Lensablatie

Tijdens een productontwikkelingsproces is behoefte aan snelle iteraties (herhaling van metingen voor het uitvoeren van berekeningen). Daardoor wordt de doorlooptijd van de productie van deelproducten van het prototype zo kort mogelijk. Met de ontwikkeling van speciale apparatuur voor de prototypen kunnen de variabele kosten gedrukt worden. Dit is nodig voor het terugverdienen van de hoge eenmalige kosten.

Bij de productie van autostereoscopische 3D-monitoren was alleen een productiemethode met lange doorlooptijd beschikbaar. Dat resulteerde in hoge variabele kosten. Het verkorten van de doorlooptijd vroeg om een andere productiemethode. Er is toen gekozen voor laserablatie (proces waarbij een beeld wordt gevormd op ontwerprollen of platen door middel van laserstralen) 
met behulp van een excimeerlaser (gepulste ultraviolet laser). Deze laser maakt het mogelijk om de cilindrische lenzen perfect op maat te maken. De volledige machine is ontworpen door een andere partij.

Na verloop van tijd voldeed de machine niet meer aan de eisen. Om de machine toch nog te kunnen gebruiken, is de user interface aangepast aan de nieuwe eisen. Vervolgens zijn enkele automatische opties toegevoegd, zoals het automatisch wisselen van masker en het bijvullen van gas (zodat het mogelijk werd een extreem lange productie te draaien). Voor speciale testen zijn programma's geschreven die geen gebruikmaken van de software, maar rechtstreeks in de servo-controller (Aerotech) werden geladen.