Wie zijn wij?‎ > ‎

Soraya Rensen

Soraya Rensen (°1974) werd geboren in Gent en studeerde verpleegwetenschappen aan de Universiteit Gent. Ze staat als master in de praktijk sinds 1996 op diverse oncologische en intensieve zorgen afdelingen in Belgie en op Aruba. Daarnaast heeft ze ervaring in de ouderen- en thuiszorg en als hoofdverpleegkundige. Van 2008 tot 2011 doceerde Rensen diverse vakken aan de KH Mechelen/Lessius hogeschool en Artesis. Vandaag is ze verbonden als gastdocent aan de Odisee hogeschool Brussel  (vroeger HUB).
Tussen 2008 en 2011 is ze, naast lector heelkundige verpleegkunde, intensieve zorgen en palliatieve zorg, ook opleidingscoördinator van het postgraduaat ouderenzorg bij Lessius Mechelen en organiseerde ze tientallen vormingen en symposia. Ze was al meermaals gastspreker op congressen in binnen- en buitenland over diverse topics ivm de beleving van de patiënt binnen palliatieve zorg en voorafgaande zorgplanning.

In september 2011 besluit ze Woordzorg op te richten om de leemte in toegepaste opleidingen omtrent communicatie met de patiënt in te vullen en met de bedoeling om naast de zorgprofessionals, ook patiënten en hun dierbaren te sensibiliseren om een actievere rol te spelen in het zorgoverleg tussen de zorgsector en de patiënt. 
Ċ
Woordzorg Zorgcommunicatie,
14 mei 2016 00:32
Comments