Wie zijn wij?‎ > ‎

Jan Blockhuys


Jan Blockhuys (°1966) heeft roots in managementraining, de media en medische communicatie.

Na een eerste carrière bij de radio en later bij de opstart van VT4 (VIER) komt hij in 2001 via ETC nv terecht in het pan-Europese congrescircuit van Johnson & Johnson, Janssen Farmaceutica en Organon. Hij begeleidt er oa. de opinion leaders op medische congressen over mycologie, anesthesie, gastrologie en psychiatrie. Met name de thema's dementie en Alzheimer worden zijn voornaamste werkveld. 

In 2007 ontmoet hij Soraya Rensen via KH Mechelen/Lessius en samen ondernemen ze diverse projecten rond communicatie in de gezondheidzorg. Blockhuys wordt geëngageerd als gastspreker om een aantal cursussen te doceren over oa. 'communicatie in de gezondheidzorg' en 'patient coping styles'. Vanaf academiejaar 2012 is hij tevens gastdocent aan de HUB. Samen organiseren ze in feb. 2011 een zeer succesvol congres gewijd aan 'voorafgaande zorgplanning' bij Lessius Mechelen, waar ze ook de opzet maken voor het congres 'Communicatie op kritieke diensten'. 
In oktober 2011 starten ze samen Woordzorg op. De synergie tussen vakkennis, gekoppeld aan praktijkervaring aan bed van Rensen en de management- en communicatieskills van Blockhuys maken de som van de delen bij Woordzorg: 1+1 = 3
Comments