Kalender‎ > ‎

Woordzorg lezingen

Woordzorg geeft  lezingen voor senioren, mantelzorgers, zorgvragers en dierbaren en verenigingen allerlei

De lezingen zijn:

·       Wat zijn mijn rechten als patiënt

o   De patiëntenrechten in de praktijk? Wat zijn mijn rechten en hoe krijg ik de zorg die ik wens? Kan ik mijn zorgwensen vastleggen en wie staat mij hierin bij?

 

·       Dokter, ik wil u wat vragen

o   Gesprekken en vragen aan de arts – oa. op basis van het informed consent. Kan ik vooraf aan mijn arts of ziekenhuis vragen hoeveel een behandeling gaat kosten? Zijn er meer dan een behandeling mogelijk en hoe kom ik dat te weten? Zijn er verschillen tussen de behandelingen in prijs, revalidatie, nevenwerkingen? Hoe kom ik dat te weten?

 

·       Hoe plan ik mijn zorg en leg ik mijn zorgwensen vast?

o   Alles over voorafgaande zorgplanning en de correcte wilsverklaringen. Het verschil tussen palliatieve sedatie en euthanasie. Wat met mijn vastgelegde zorgwensen als ik dement word? Gelden die dan nog?

 

·       Wat zit er in mijn pillendoos?

o   Wat je best weet over medicatie en de belangrijkste medicijngroepen bij ouderen + kennismaken met enkele praktische (digitale) tools

 

·       Stemmen uit het sluimerland

o   Over Alzheimer en dementie: Wat je mag verwachten en wat niet? Hoe kan je contact maken en houden met mensen met dementie?

 
 -     Welke zorg past mij best?'

    •  We denken er allemaal wel eens over na; ‘Wat als ik straks zorg nodig heb?’ In de lezing ‘Welke zorg past me best?’ krijgt u uitleg over de belangrijkste vormen van zorg en op welk moment in uw levensfase: thuiszorg, mantelzorg, serviceflat, assistentiewoning, wzc, kort verblijf en dagopvang. U krijgt te horen waar u ze vindt, waarop u moet letten, wat u zeker moet vragen, wat u mag verwachten en wat niet, en uiteraard ook een volledig en duidelijk antwoord op de vraag, ‘wat gaat dat allemaal kosten
°     Je kan niets meenemen, maar wel achterlaten (een bijzondere bucket list)

                    - Niets over erfenissen en schenkingen maar wel over hoe om te gaan met afscheid en levenseinde.                         Hoe kan je zin geven aan het naderende einde van je leven en wat kan je doen om in schoonheid af                         te sluiten en mooie gedachten en warmte achter te laten bij diegenen die nog verder moeten                                    zonder jou

De lezingen duren 2 x 45 minuten en er is veel ruimte voor vragen.
Kostprijs 150 euro (excl. 21% btw en vervoersonkosten aan 0.36 euro per km -  met plafond van 75 euro). Prijs per lezing vanaf grotere groepen (> 80 personen): éénmalig 50 euro surplus.


Voor meer informatie; bel vrijblijvend het nummer 0496 23 69 69 of mail ons info@woordzorg.be

Comments