WOONGROEP WEERBAAR GORINCHEM.

Ons appartementencomplex.


Houdt u van gezelligheid, maar bent u daarnaast ook gesteld op uw privacy, dan is de nieuwe vorm van wonen van woongroep "wwgde visser" zeker iets voor u. Wij ondernemen samen activiteiten maar wij wonen apart.


Iedereen, tussen de 50 en 70 jaar kan zich inschrijven voor een appartement, ongeacht samenwoningsvorm, religie of politieke overtuiging. Na een kennismakingsgesprek heeft u drie maanden de tijd om te beslissen of u zich daadwerkelijk op de wachtlijst wilt laten plaatsen. Al na het kennismakingsgesprek wordt u uitgenodigd om deel te nemen aan de gezamenlijke activiteiten.


De inschrijving.

De appartementen vallen in de sector sociale woningbouw. U schrijft zich in eerste instantie in bij woningcorporatie Poort 6 gevestigd in Gorinchem, de eigenaar van de appartementen. Bent u daar ingeschreven dan kunt u zich daarna inschrijven voor een appartement bij wwgdevisser . Bent u eenmaal ingeschreven dan wordt er vanaf dat moment maandelijks een kleine contributie gevraagd.

Inwonend echtpaar 9 euro

Uitwonend echtpaar 7 euro

Inwonende alleenstaande 6 euro

Uitwonend alleenstaande 4,50 euro


De appartementen.

Er zijn 22 ruime twee en driekamer huurappartementen waarvan 3 penthouses. Ieder appartement heeft naast de woon- en slaapkamer[s] een keuken met keukenblok en aansluitingen voor koelkast en fornuis. Daarnaast een eigen energievoorziening, wasmachine- en drogeraansluiting en een inpandige berging. Alle verdiepingen zijn bereikbaar met de lift en een trappenhuis naar de overdekte galerijen. Er is onder het appartementencomplex een kelder voor fietsen en scootmobielen met een eigen oplaadpunt. Naar deze kelder is eveneens een lift aanwezig met daarnaast een aparte buiteningang. Er is een gezamenlijke ruimte "Het Trefpunt"en ook een logeerkamer die voor een klein bedrag per nacht gehuurd kan worden voor bezoekers.

Vestingwal

Groote markt met museum en Wilhelmina-fontein.

Weekmarkt

Maartenstoren

De ligging van de appartementen.

De appartementen zijn gelegen aan het einde van de Vissersdijk aan de rand van de binnenstad tegen de vestingwal. Na een korte wandeling van ongeveer 5 tot 10 minuten bent u in de binnenstad. Daar vindt u allerlei boetiekjes en uiteraard de grootwinkelbedrijven zoals bijvoorbeeld Kruidvat-Hema-Action en een supermarkt. In en rond de winkelstraten zijn veel terrasjes waar het in de zomer gezellig druk is. Bovendien is Gorinchem het cultureel- kunst-en muziekcentrum voor de hele streek. De stad ligt direct aan de rivier de Merwede met de veerdiensten naar onder andere Loevestein- Woudrichem en Sleeuwijk.

Wandelt u graag?

De vestingwal rondom het oude stadscentrum, met de Oostgracht en natuur- en boomrijke wandelpaden ligt naast de deur.

Fiets u graag?

De Betuwe en de polders van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden zijn goed per fiets bereikbaar en natuurlijk kunt u met de fiets overvaren met het veer om van daaruit te wandelen of te fietsen.

Verder heeft Gorinchem een treinstation, goede busverbindingen en een ziekenhuis dat heel goed aangeschreven staat.

De gezelligheid.

Een keer per week, op vrijdagmorgen drinken we koffie in de gezamenlijke ruimte "het Trefpunt".

Op elke laatste vrijdag van de maand is er tussen vier en zes uur 's middags Happy Hour met een hapje en een drankje.

Tussendoor worden er allerlei activiteiten georganiseerd door en voor de bewoners.

Regelmatig eten we gezamenlijk voor een zo laag mogelijk bedrag, meestal met een thema zoals Italiaans, Indisch of een brunch met Pasen of Pinksteren.

Verder activiteiten 'voor elk wat wils' bijvoorbeeld een sinterklaasavond, iets gaan doen in de stad, sjoelwedstrijd, nieuwjaarsreceptie, Kerstdiner.

Iedere inbreng van een bewoner is welkom en dan wordt er gekeken naar de haalbaarheid ervan.

Bij kortstondige ziekte verlenen de medebewoners voor u kleine hand-en spandiensten.

Geïnteresseerd?

Komt u dan eens langs en na een afspraak beantwoorden wij al uw vragen zo goed mogelijk en wie weet zien we u bij ons komen wonen zodra er een appartement vrijkomt.

Contactpersonen.

Corrie v.d.Ploeg: tel. 0183-622697

Dick Blom: tel. 06-83107677

Wandelgebied buiten de waterpoort langs de Merwede.


Hippiefestival.


Korenmolen op de Altenawal.