WONEN IN ATHENE

Wonen in Athene

WEBSITE OVER HET LEVEN IN DE GRIEKSE HOOFDSTAD

 

Home  Berichten uit Athene  Dagboek  Gastschrijvers  Griekse les  De Griekse Keuken  Wie zijn wij  Links  Contact

 

 Klik hier voor voor meer informatie


Daarheen en weer terug

Op 2 juni 2006 vertrokken Ton en Laurien naar Griekenland om daar een nieuw bestaan op te bouwen. Bijna zes fascinerende jaren later keren we terug naar Nederlandse bodem. Na twee jaar in Athene zijn we in de zomer van 2008 verhuisd naar het prachtige dorpXirokambi op de Peloponnesos. We hebben hier ons bedrijf Photothema opgebouwd, met heel veel plezier workshops fotografie gegeven en fotoreizen begeleid, en de nodige tijd en energie gestoken in ons oude – maar zeer degelijke – natuurstenen huis.
Door de grote economische onzekerheid in Griekenland leek het ons verstandiger om Nederland als uitvalsbasis voor onze activiteiten te kiezen. We gaan daar verder met het werk dat we heerlijk vinden om te doen: fotograferen, schrijven en foto workshops geven. We hopen natuurlijk dat (amateur)fotografen Griekenland weer snel weten te vinden, zodat we een deel van het jaar in ons favoriete Xirokambi kunnen zijn.

Op de website Tussen Amsterdam en Sparta beschrijven we de de belevenissen en ervaringen van het leven en werken tussen Amsterdam en Xirokambi. De dingen die we meemaken bij het maken van onze terugreis naar Nederland komen natuurlijk uitgebreid aan bod. We verwijzen regelmatig naar ons Dagboek van een landverhuizing, dat we zes jaar geleden schreven en dat nog altijd te lezen is op op deze website.

Eén na laatste bijdrage

Op 1 januari  2009 schreven wij onze laatste bijdrage aan Wonen in Athene. De site blijft in de lucht voor iedereen die over onze ervaringen in ons nieuwe land wil lezen, nog eens een recept wil nakijken of een nuttige link zoekt. 

Hartelijk dank voor jullie bezoekjes, jullie bezorgde reacties bij bosbranden, aardbevingen en rellen, suggesties voor recepten of meldingen van niet-werkende links. 

We zien jullie graag terug op Photothema Storytelling Photography of op de koffie in Xirokambi.

Anton en LaurienGriekse taal en cultuur in Griekenland »

 

 

Athens - Greece

Athene in al haar pracht.