Wallonië‎ > ‎

Henegouwen

kort samengevat:

hoofdstad: Bergen

oppervlakte: 3786 km²

bevolking: 1 290 079 inwoners

rivieren: Zenne, Schelde, Dender en Samber

Eerst bezochten we Doornik; Die stad wordt ook wel de 'stad van de vijf klokkentorens' genoemd. In het centrum van de stad vind je immers een prachtige kathedraal van 800 jaar oud. Die heeft vijf klokkentorens.
Doornik is een van de oudste steden van België.
Daarna brachten we een bezoekje aan Bernissart. 125 jaar geleden ontdekte een mijnwerker daar enkele skeletten van dinosaurussen. Die dieren leefden 125 miljoen jaar geleden. Als je het museum bezoekt, kom je er alles over te weten!

Aan het einde van de voormiddag trokken we naar Bergen. Als je het stadhuis bezoekt, moet je zeker de linkerhand van de kleine smeedijzeren aap even strelen. Dat brengt geluk, zegt men!

In de namiddag hebben we aan boord van een boot de immense lift van Strépy-Thieu bewonderd. Wat een indrukwekkende plaats! De boten moeten een hoogteverschil van 73 meter overbruggen. Het is de grootste scheepslift ter wereld!


Op de terugweg naar huis hebben we nog een rondrit door Charleroi gemaakt. Weet je dat het de derde grootste stad van België is? We hebben er een groot beeld van Marsupilami gezien! Het is dan ook de hoofdstad van het Belgische stripverhaal.


Comments