vlaanderen‎ > ‎

Oost-Vlaanderen

kort samengevat:

hoofdstad: Gent

oppervlakte: 2982 km²

bevolking: 1 389450 inwoners

rivieren: Schelde, Leie en Dender


De volgende Vlaamse provincie is Oost-Vlaanderen.

Gent is de hoofdstad van Oost-Vlaanderen. In Gent vloeit de Leie in de Schelde . Er lopen heel wat kanalen door de stad. Je kunt met een boot tussen de huizen varen! In Gent kun je enkele schitterende monumenten bewonderen, zoals het middeleeuws Gravensteen.


De begonia is een Oost-Vlaamse specialiteit. De begonia is een felgekleurde bloem die eigenlijk uit Zuid-Amerika komt. Inde streek rond Gent worden ze veel gekweekt.
Elke vijf jaar worden de Gentse Floraliën georganiseerd. Dat is een feest voor de ogen en de neus! Ontelbare bloemen worden dan tentoongesteld. De volgende Floraliën zijn in 2015 gepland. Dus nog eventjes wachten.

Sint-Niklaas heeft de grootste markt van heel België. Ze is zo groot dat er zonder problemen heel wat luchtballonen kunnen opstijgen. En dat gebeurt dan ook, elk eerste weekend van september.

Het landschap van de Vlaamse Ardennen is bezaaid met groene heuvels en kleine stroompjes.Op de Kluisberg en in Geraardsbergen passeren elk jaar wielerwedstrijden. De bekendste is de Ronde van Vlaanderen.
Comments