MKBbudgetcoach.nl  |  Training voor ondernemers (en coaches in opleiding)  |  in 1 dag, ook in-company
 
Voor ondernemers die zich serieus voornemen zélf hun financiële problemen te gaan oplossen, bied ik mijn 1-daagse training ´Zélf je schulden regelen + op het goede spoor blijven, voor ondernemers' aan; Ook voor ondernemers die al wel een oplossing hebben gevonden (bijv. met een Bbz krediet) is de training aan te bevelen, omdat zij ook leren verder financieel zelfredzaam door het leven te gaan, zonder 'schulden recidive'.

De training is niet alleen geschikt voor ZZP'ers, maar ook voor MKB'ers mét personeel (ZMP'ers), vennoten van een Vof en DGA's met hun BV.

In de training krijgt de ondernemer een duidelijk stappenplan voor het aanpakken van de schulden. Ook wordt er geoefend, met o.a. het berekenen van de afloscapaciteit, ná een schatting van de te reserveren belasting, die moet dienen om afspraken met de schuldeisers te kunnen maken. (De oefeningen winnen behoorlijk aan realiteitsgehalte als de ondernemer zijn schuldenoverzicht, overzicht privé vaste lasten en zakelijke W&V rekening meeneemt naar de training.)
Omdat de groepsgrootte beperkt blijft, is het mogelijk om tijdens de oefeningen iedere ondernemer een persoonlijk advies te geven. 
Afsluitend wordt ruim de tijd genomen voor het onderwerp 'op het goede spoor blijven', met o.a. hoe om te gaan met wisselende inkomsten.

Na de training, met het trainingsmateriaal als naslagwerk, moet het voor de gemiddelde ondernemer, 'die er vroeg genoeg bij is', goed mogelijk zijn om zélf een oplossing voor de schuldproblemen te vinden, zonder een beroep te hoeven doen op de reguliere 'klassieke' schuldhulpverlening.

Gemeenten kunnen de training vroegtijdig aanbieden aan hun ondernemers 'in zwaar weer', in aanvulling (of ter vervanging) van hun 'klassieke' aanpak:
Er zullen minder Bbz aanvragen volgen, waardoor het gemeentelijk zelfstandigenloket efficiënter kan werken. Mocht er toch een Bbz aanvraag worden gedaan dan zal deze van betere kwaliteit zijn en na een eventuele Bbz kredietverstrekking zal het debiteurenrisico minder groot zijn;

Ook banken kunnen overwegen de training aan te bieden aan hun zakelijke klanten 'in zwaar weer' (bijv. als onderdeel van 'bijzonder beheer').

De training is ook geschikt voor (vrijwillig-) budgetcoaches, ondernemerscoaches, etc. die zich willen upgraden tot het specifieke vak van ZZP-budgetcoach.
Stichtingen en verenigingen die ondernemers begeleiden kunnen de training daarom aanbieden als 'upgrade-cursus' aan hun vrijwilligers.

Trainingsgegevens
 Duur 1 dag, ontvangst 09:00, start 09:30, lunch 12:30-13:30, einde 16:30
 Materiaal werkboek voor ondernemers, hand-outs van de presentatie, werkbladen, extra tips en een stickervel voor ordening van de administratie (voor zowel zakelijk als privé) 
 Docent drs. Wim Schipper, senior trainer en adviseur
 Groep minimaal 8 - max. 12 deelnemers, met veel ruimte voor individuele vragen
 Catering lunch en onbeperkt koffie, thee inbegrepen
 Prijs euro 275,- per persoon all-in, excl. btw
 Optie Voor coaches: +aanvullende syllabus +certificaat van deelname: + euro 50,- p.p., excl. btw

Locaties, data en reserveren
Voor groepsgewijze boeking vanaf 8 personen kunt u direct contact met mij opnemen.
Ik heb de beschikking over diverse trainingslocaties in de regio Randstad, midden-NL.
De locatie en trainingsdata kunnen in overleg worden vastgesteld.
Voor een extra scherp tarief kan de training ook 'in company' worden gegeven.

(Vooralsnog staat deze training niet open voor individuele inschrijving.)