MKBbudgetcoach.nl  |  Door wie?
MKBbudgetcoach.nl, © 2009-2018, is een website en handelsnaam van drs. W.A. Schipper Bedrijfs- en BudgetAdvies.

MKB budgetcoach Wim Schipper


drs. Wim Schipper,
senior trainer en adviseur.

https://www.linkedin.com/in/mkbbudgetcoachwimschipper/

Ik ben gecertificeerd schuldhulpverlener en gecertificeerd budgetcoach en het is mijn missie en passie om MKB'ers en ZZP'ers 'in zwaar weer' te helpen om in een vroegtijdig stadium, met gebruik van hun eigen kracht, 'het tij te keren' en verdere zelfredzaamheid te bevorderen, met geringe kans op 'schulden recidive'.

Ik heb 35 jaar ervaring als bedrijfskundige, beginnend in loondienst bij multinationals (consultant en manager), daarna met een eigen MKB bedrijf (grotere horeca met veel personeel, nog voor de crisis succesvol verkocht) en de laatste 10 jaar als zelfstandig budgetcoach & schuldencoach voor MKB en ZZP'er. Bij ontbreken aan een adequate methode voor hulp bij schulden aan MKB'ers en ZZP'ers heb ik daarbij zelf een praktische 10-stappen methode ontwikkeld, die is vastgelegd in mijn werkboek (zie de boekrecensie). 
M.b.v. deze door mij ontwikkelde methode, mijn brede en lange ervaring en het genot om ook zelf 'met de poten in de MKB-modder' te hebben gestaan, weet ik vaak hét verschil te maken t.o.v. de klassieke schuldhulpverlening.

Met mijn methode en werkboek als basis geef ik trainingen aan ondernemers en een 'upgrade-cursus' aan (vrijwillig-) coaches en begeleiders.
Tevens verzorg ik individuele ondernemersbegeleiding in opdracht van o.a. gemeenten. Mijn aanpak daarbij is altijd een snelle 'confronterende analyse' van de problemen, zonder daarbij de persoonlijke situatie uit het oog te verliezen, met aansluitend veelal een snel te realiseren bedrijfs- 'turn around' en/of een drastische herstructurering van de privé financiën, al dan niet in combinatie met een (gemeentelijk Bbz-) krediet.
Daarbij gebruik ik ook de door mij ontwikkelde online budget-spreadsheet zodat, naast 'face to face' contact, aanvullend 'coaching op afstand' mogelijk is.
Met deze aanpak heb ik honderden ondernemers 'in zwaar weer', in nagenoeg alle branches, succesvol geholpen.

Bent u als gemeente, andere overheidsorganisatie, vrijwilligersorganisatie, bank, KvK, opleidingsinstituut, branche- of koepelorganisatie benieuwd naar wat ik voor uw organisatie, uw medewerkers en vrijwilligers en uw cliënten kan betekenen? Neem dan contact met mij op voor meer informatie. Bij grotere organisaties kom ik graag vrijblijvend langs voor een oriënterend gesprek (regio: Randstad, midden-NL).

(Individuele ZZP'ers zonder doorverwijzing kan ik helaas niet van advies voorzien: Voor gratis advies nemen zij contact op met het zelfstandigenloket van hun gemeente.)