Home‎ > ‎Onderdelen‎ > ‎

Ensembles


Naast de vaste onderdelen van muziekvereniging Wilhelmina, hebben verschillende enthousiaste leden min of meer gelegenheidsformaties in het leven geroepen die je zo nu en dan kan tegenkomen in Rijssen en omstreken. Hieronder stellen we aan je voor: het Koperensemble Wilhelmina, het Saxofoonkwartet, en Vrouwenkapel de Wilhelmientjes. Voor meer informatie over een van deze onderdelen kan je contact opnemen.

Koperensemble Wilhelmina

Muziekvereniging Wilhelmina beschikt over een eigen koperensemble met een vaste bezetting en vaste leden. Het Koperensemble Wilhelmina wordt gevraagd voor speciale gelegenheden zoals kerst, een huwelijksviering en officiële gelegenheden zoals de Dodenherdenking. Elke gelegenheid waarbij gepaste muziek gewenst is, kan muzikaal omlijst worden door het koperensemble.

Het Koperensemble Wilhelmina bestaat uit vijf enthousiaste koperblazers, allen leden van het harmonieorkest van Wilhelmina.



V.l.n.r.: Martijn Meijer (trombone/euphonium), Ineke Leusman (waldhoorn), Gerard Kreijkes (bastuba), Gerbert Voortman (trompet/bugel) en Frank Paauwe (trompet).

Het koperensemble zet een bijzondere sfeer neer van gratie en intimiteit. Het ensemble kan spelen op de achtergrond, maar ook juist een hoofdrol op zich nemen. Zo heeft de groep o.a. een optreden verzorgd tijdens het benefietconcert voor de Hospice in Rijssen (oktober 2014), gaf het diverse optredens voor senioren en begeleidde het kerkdiensten.

Het repertoire varieert per optreden en kan werken omvatten uit de renaissance en barok, klassieke muziek, marsen, ragtime, Dixieland, latin, christelijke muziek en populaire nummers. 

Het koperensemble brengt een unieke sfeer tijdens een speciaal evenement. Neem voor meer informatie contact op met Wilhelmina.

Saxofoonkwartet

(tijdelijk geen activiteiten)

Vrouwenkapel "De Wilhelmientjes"

Vrouwenkapel “De Wilhelmientjes”, de gelegenheidskapel van muziekvereniging Wilhelmina, heeft op zaterdag 1 september 2007 weer flink van zich laten horen tijdens de jaarlijkse Dweildag Zutphen. Traditioneel genoot het winkelende publiek van de uitbundige optredens. Niet alleen spatte het enthousiasme en feest van ieder optreden, er werd ook nog heel behoorlijk muziek gespeeld!

Zoals gewoonlijk was de sfeer in de kapel weer opperbest. Improviseren, spontane acties en het ‘gewoon lekker gek doen’: het publiek én de Wilhelmientjes genoten voor tien. Van half een tot zeven uur was het een afwisseling van optreden en een drankje op het terras, afgesloten met een goede hap Chinees samen met andere kapellen.

Optreden van de Wilhelmientjes tijdens de Dweildag Zutphen 2007

Door wisseling van speellocaties, luisteren naar andere kapellen en het betere ouwehoeren vloog de tijd voorbij. Niet in de laatste plaats trouwens door de uitstekende organisatie van de Dweildag! Het weer viel niet eens tegen, de enige bui die viel kon de pret niet bederven. We waren het na afloop allemaal met elkaar eens: volgend jaar weer!

Kijk voor foto's van Dweildag Zutphen 2007 in ons fotoalbum. Voor reacties ga je naar het gastenboek. Wil je meer weten van de dweildag en de overige deelnemers, ga dan naar de website van de Dweildag Zutphen.




Wilhelmientjes: vrouwen en "vrouwen" 

De Vrouwenkapel de Wilhelmientjes is in 2004 ontstaan door twee enthousiaste leden, Marloes en Judith. Het doel was om eenmalig mee te doen aan de Dweildag Zutphen. Als snel raakte de vrouwenkapel erg populair onder de vrouwelijke leden. Niet zo vreemd als je je bedenkt hoe ontzettend gaaf het is om eens midden in een drukke stad te spelen tijdens een kapellenfestival!

Voor een kapel hebben de Wilhelmientjes een vrij bijzondere samenstelling met opvallend veel houten blaasinstrumenten (klarinetten, saxofoons). Dit komt uiteraard doordat het overgrote deel van dames bij Wilhelmina in de houtsectie speelt. Om ook het koper wat meer gestalte te geven worden enkele mannelijke Wilhelminaleden voor een dag enigszins 'verbouwd'. Het enthousiasme van de leden is erg besmettelijk voor het publiek gebleken. Vorig jaar zijn de Wilhelmientjes uitgeroepen tot een van de gezelligste kapellen van Zutphen!

De Wilhelmientjes hebben een klein maar vrolijk repertoire en repeteren twee (!) keer per jaar. Ze verzorgen naast de Dweildag Zutphen in principe geen andere optredens. De kleding is gesponsord door Van Losser Installaties te Rijssen.

In principe neemt de Vrouwenkapel geen opdrachten aan, hier hebben we de ervaren kapel de Kamgoarn Klösse voor. Wil je de Wilhelmientjes toch eens meemaken? Kom kijken in Zutphen op zaterdag 6 september 2008 tijdens de zesde editie van de Dweildag Zutphen!