Over Muziekvereniging Wilhelmina

Muziekvereniging Wilhelmina is een levendige en veelzijdige muziekvereniging in Rijssen. Als enige muziekvereniging is Wilhelmina sinds 1898 stevig geworteld in het Rijssense maatschappelijk leven. De vereniging is gehuisvest in een eigen clubgebouw en bestaat uit een harmonieorkest en een dweilorkest. Wilhelmina heeft al jarenlang een stabiel ledental van zo'n 140 enthousiaste leden, waarvan meer dan de helft jonger is dan 18 jaar.

Wilhelmina heeft een duidelijk doel voor ogen: muziek voor iedere Rijssenaar. Hierbij richt Wilhelmina zich sterk op de jeugd. Wilhelmina wil het spelen van muziek zo toegankelijk mogelijk maken, onder andere door een instrument van de vereniging en gedegen muziekopleidingen door gecertificeerde docenten.

Jaarlijks geeft Wilhelmina in Rijssen tal van concerten en optredens voor bijzondere doelgroepen zoals bejaarden en zorgbehoevenden. Daarnaast initieert en participeert Wilhelmina in samenwerkingsprojecten. De vereniging onderhoudt nauwe banden met maatschappelijke organisaties zoals basisscholen, de Muziekschool Rijssen, het Parkgebouw en andere verenigingen op gebied van kunst en cultuur.

> Meer over onze muziekvereniging