Home‎ > ‎Muziekopleidingen - AMV‎ > ‎

Algemene Muzikale Vorming (AMV)

AMV-lessen
Voor een opgroeiend kind is het erg belangrijk om de beginselen van de muziek te leren. Muziekvereniging Wilhelmina biedt al jarenlang de cursus Algemene Muzikale Vorming (AMV), speciaal gericht op kinderen vanaf 7 jaar. Hiermee legt je kind spelenderwijs de ideale muzikale basis voor het leren bespelen van muziekinstrumenten.

Nu aanmelden voor AMV  |  Nieuwsbericht: AMV-seizoen 2017-2018

Spelenderwijs kennismaken met muziek

AMV is een korte muziekopleiding voor jonge kinderen. Deze vooropleiding biedt hen een stevige basis om een muziekinstrument te leren bespelen op de muziekvereniging of op de muziekschool. De AMV duurt een jaar voor kinderen vanaf 7 jaar. Tijdens de AMV maken kinderen spelenderwijs kennis met muziek. Ze leren noten lezen en instrumenten onderscheiden. Kinderen maken hierbij gebruik van een blokfluit.

De AMV-lessen zijn erop gericht om de wellicht nu nog verborgen muzikale eigenschappen van het kind te stimuleren. Onze docente is zeer ervaren in het geven van AMV. Zij gaat daarbij uit van de belevingswereld van de leerlingen. De lessen omvatten ondermeer beweging, luisteroefeningen, instrumentaal spel en improvisatie. Spelenderwijs wordt ritme- en maatgevoel ontwikkeld en wordt het kind vertrouwd gemaakt met de muziekkennis. 

Woensdagmiddag rond 17:00 uur

De lessen vinden wekelijks op woensdagmiddag plaats omstreeks 17.00 uur in het verenigingsgebouw van Wilhelmina, ´t Morshoes. De lestijden zijn afhankelijk van het aantal groepen. De lessen duren 45 minuten per week. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen lessen.

Muziekinstrument van Wilhelmina

Na afloop van de cursus kan de leerling indien gewenst een muziekinstrument uitkiezen in overleg met de muziekvereniging. Wilhelmina geeft dit instrument in bruikleen. De instrumenten waarop meestal gestart worden, zijn de trompet, klarinet en dwarsfluit (indien beschikbaar). In overleg kan ook gekozen worden voor een opleiding op trombone, bariton, hoorn, enzovoort. Eveneens in overleg kan gedurende de opleiding een overstap worden gemaakt naar een ander instrument.

Tijdens de vervolgopleiding gaat het kind al snel meespelen in het opstaporkest (C-orkest) van Wilhelmina. Dat is heel leuk, want dan wordt er met veel kinderen samen muziek gemaakt. Bovendien geef je ook nog eens optredens en concerten! Na verloop van tijd kan het kind doorgroeien naar een plek in het B-orkest. "Ik vind het heel leuk om mee te spelen in een orkest, omdat je dan samen muziek speelt. Je ben je als groep aan het voorbereiden voor een concert. Om het dan samen uit te voeren, maakt het muziekmaken heel erg leuk!" 

Sanne Paalman op dwarsfluit (lees hele artikel)

Kosten

De kosten voor de AMV-cursus bedragen € 135,-. Hiervoor krijgt je kind van Wilhelmina:
  • Gecertificeerde muzikale basis voor elke verdere muziekopleiding op vereniging of muziekschool 
  • Lesmateriaal 
  • Blokfluit 
  • Muzieklessenaar in bruikleen 
  • 35 lessen van ongeveer 45 minuten 
  • Certificaat na afloop 
  • Mogelijkheid voor een muziekopleiding op een instrument van de vereniging 

Succesvolle opleiding

De afgelopen jaren hebben tientallen kinderen de AMV-cursus voltooid en afgesloten met een certificaat. Het is iedere keer weer mooi om het enthousiasme te zien onder de kinderen. De professionele docente zorgt voor een inhoudelijk goed programma.

Kortom: met de cursus AMV legt je kind een stevige muzikale basis voor de toekomst. Spelenderwijs maakt hij/zij kennis met muziek en muziekinstrumenten, 45 minuten per week.

Aanmelden

Elk nieuwe schooljaar start er een nieuwe groep. Als je je kind wilt aanmelden of meer informatie wenst, kan je contact opnemen met Floor Paauwe via telefoonnummer 06 - 4946 7219 of het online inschrijfformulier invullen en versturen.