Biografie

Wilco Kloosterman (1975) uit Leeuwarden begon zijn muzikale loopbaan op achtjarige leeftijd bij muziekvereniging "De Lofstem" te Sumar (Friesland).
Op zijn negentiende begon hij aan de vooropleiding van de Christelijke Hogeschool voor de kunsten "Constantijn Huygens" (nu ArtEZ) te Zwolle. 
Hier volgde hij de studies HaFaBra-directie en Trombone lichte muziek. Hij was actief als trombonist in diverse jazz-, latin- en gospelformaties 
en was docent "Koper" bij verschillende muziekverenigingen. 
Als dirigent leidde hij enkele brassbands en fanfare orkesten, maar al snel bleek zijn hart te liggen bij (gospel)koren.

Sinds 2001 richt hij zich volledig op het leiding geven aan en schrijven/arrangeren voor (gospel)koren en werkte inmiddels samen met diverse nationale en internationale (gospel)artiesten. 
Ook ontwikkelde hij een aantal workshops voor gospelkoren en in januari 2007 kwam het werk "Guiding Notes, Leidraad voor gospelkoren" uit.
Een aantal arrangementen van zijn hand wordt uitgegeven bij Promusic Publishing te Nunspeet. Zijn eigen composities worden uitgegeven bij uitgeverij Small Stone Media, gevestigd te Dordrecht.
In 2011 richtte hij samen met Basile Maneka (www.basile.nl) een nieuw gospelkoor op: Stichting All for One - Multicultural Gospel Choir.
 
Met Basile Maneka

Met Izaline Calister en gospelkoor Signalen

Naast het verlenen van medewerking aan kerkdiensten en festivals verzorgen de verschillende koren die onder leiding staan van Wilco Kloosterman regelmatig (samen) concerten waarbij de inhoud zeker niet ondergeschikt is aan het muzikale niveau.

Momenteel is Wilco Kloosterman muzikaal leider van:
All for One - Multicultural Gospel Choir uit Leeuwarden (met Basile Maneka)
Gospelkoor The Young Christian Singers uit Leeuwarden
Wereldkoor Dekoor uit Leeuwarden
Samen met Basile Maneka en Grietje Hoekstra vormt hij African Gospel Trio Mísáto
 
Daarnaast is hij als trombonist op projectbasis actief en is hij in staat diverse workshops voor gospelkoren te verzorgen.
 
Foto: Sonja Hylkema