Portal‎ > ‎Curiositats‎ > ‎

Llegenda de la platja de Santa Cristina

28 de gen. 2016, 6:23 publicada per Jordi Guitart   [ actualitzat el 19 de febr. 2016, 6:39 ]
(en edició) (pendent de revisió) (pendent d'aprovació)

En aquesta platja hi vivia un pescador, vidu, que comptava amb la companyia de la seva filla, una noia molt maca, molt treballadora i virtuosa. Tots els dies el pare i els seus companys de feina sortien amb la barca a calar ses xarxes a mar i tornaven a mitja nit.

En fer-se fosc, la filla del pescador sortia de la cabana a on vivien amb un fanal de llum, i des de un petit turó, feia senyals de llum cap a mar per poder orientar els pescadors i guiar-los de tornada a lloc segur.

Un dia va passar per la cabana del pescador el fill d'un senyor feudal de les rodalies que caminava a l'atzar per el lloc, s'havia perdut. Descobrí la cabana, i en veure a la filla del pescador, es va sentir atret per la seva bellesa i la brillantor dels seus ulls. De seguida va prendre una malaurada decisió i va marxar amb el propòsit de tornar a la nit per poder dur a terme en la foscor, els seus malèfics propòsits. De forma cautelosa, el malfactor va trucar a la porta de la cabana, i en trobar-la entre-oberta la va empènyer i va entrar. La noia, espantada en veure'l i endevinant les seves intencions va tractar de fugir, però l'home no la deixava. Es barallaren durant una estona, fins que el llum que il·luminava la cabana va caure i es van quedar a les fosques. La noia va aprofitar el moment per fugir, però l'home la va tornar a agafar prop del penya-segat on desprès d'una lluita violenta, perderen tots dos l'equilibri i caigueren al mar. Les onades van esborrar qualsevol rastre del drama.

Quan el pare i els seus companys pescador tornaven, no van poder guiar-se per la llum del fanal que la filla, normalment, onejava des de el turó, equivocaren el rumb i s'estavellaren contra les roques.

Poc temps desprès, en la sorra de la platja, de forma espontània, hi brotaren unes mates de lliris i unes altres de cards, multiplicant les seves llavors i expandint-se... 
Tots els anys, arribant al mes de juliol, a la platja de Santa Cristina hi floreixen els lliris, símbol de la puresa de la filla del pescador, i els cards, emblema de la brutalitat del fill del senyor feudal.
Comments