Portal‎ > ‎Curiositats‎ > ‎

L'Abans. Recull Gràfic de Lloret de Mar (1885-1965)

25 de gen. 2016, 9:11 publicada per Jordi Guitart   [ actualitzat el 19 de febr. 2016, 6:40 ]
(en edició) (pendent de revisió) (pendent d'aprovació)

Llibre d'en Jordi Draper Costa, periodista i antropòleg de Lloret de Mar editat per la  Editorial Efadós amb la col·laboració de l'Ajuntament de Lloret de Mar.

"L'Abans. Recull Gràfic de Lloret de Mar (1885-1965)" 675 pag.

Aquest volum es dins la col·lecció "L'Abans" que recull la història, les vivencies i la fesonomia de la gent i els pobles de Catalunya, el llibre presenta una part de l'història viscuda per el nostre poble compresa entre finals del segle XIX i mitjans del segle XX a través de fotografies on queden plasmades les vivències i els fets de la vida quotidiana del habitants.

Les imatges venen presentades per temes ordenats segons el calendari festiu de l'any, sobre entitats i folklore, vistes dels carrers i diferents indrets de la població, edificis destacats, esdeveniments locals, festes majors, celebracions i festes de barri, fires, col·legis, oficis, comerços, personatges destacats, etc. Construint d'aquesta forma el teixit històric del poble.

Com diu el propi autor en la introducció del llibre:

"L'objectiu d'aquest volum és recuperar, per mitjà de les fotografies i de la transcripció de l'història oral, els passat immediat de les ciutats, pobles i viles de Catalunya. Les imatges es converteixen en un bon missatge de difusió dels canvis que han experimentat els espais, així com dels esdeveniments viscuts en el col·lectiu de la vila des d'un punt de vista etnològic i antropològic."

En definitiva, memòria gràfica d'un poble com queda recollit en el pròleg, a cura de Contxita Romaní Draper, amb aquestes paraules:

"Ah! si sabéssim fer confluir aquesta memòria excel·lent i els avantatges del progrés! Si aquesta memòria, no tant llunyana, ens proporcionés eines per plantejar un futur més ric humanament, ens faria a tots un preuat favor. Aquella gent vivia!..."
Comments