Tuintips‎ > ‎

November

Geplaatst 9 nov. 2012 11:19 door Timo Wijnen   [ 11 feb. 2014 12:17 bijgewerkt ]

Het voorjaar lijkt nog zo ver weg, maar als je nu bloembollen plant, heb je al vanaf februari kleur in de tuin. Je kunt ze gerust in de border tussen vaste planten of onder bladverliezende struiken zetten. Plant de bollen tweemaal zo diep als ze hoog zijn. Vergeet ook niet wat bollen in potten te planten.

Veel bomen en struiken? Leg dan nu een net over de vijver. Je kunt zo''n net vastzetten door bijvoorbeeld de geplastificeerde stokken van plantensteunen in de grond naast de vijver te steken.

Kuipplanten kunnen nu naar hun winterverblijf. Gebruik hiervoor zo''n handige steekkar met een speciale beugel voor potten en bakken. Natuurlijk kun je zo''n steekkar ook voor zware zakken tuinaarde gebruiken.

Het is niet meer zo koud, maar laat je niet door de vorst verrassen. Sluit alvast het buitenkraantje af, leg een ijsvrijhouder in de vijver en zet vorstgevoelige planten zoals laurier op een beschutte plek.

Kuipplanten worden nu binnengezet, controleer of er geen slakken in of onder de pot zitten.

Het blad begint nu te vallen, check daarom steeds of de goten niet verstopt raken. Leg om het blad op te vangen een net over de vijver.


Comments