Projecten

Bouw tuinhuis Landgraaf

Geplaatst 30 nov. 2013 08:50 door Timo Wijnen   [ 11 feb. 2014 12:23 bijgewerkt ]

Een tuinhuis op maat zoals de klanten het graag wilde. 
Samen met de klant overlegd wat hun wensen waren en waar rekening mee gehouden moest worden. De klanten hadden in één hoek van de tuin een mooie grote boom staan die ze niet weg wilde hebben en waar het tuinhuis eigenlijk omheen gebouwd moest worden. Ook afvoer, water en elektra moest in het tuinhuis aangelegd worden, daarbij zou het gehele tuinhuis van binnen geïsoleerd moeten worden. Omdat er n.a.v. de wensen geen plaatsing van een standaard tuinhuis mogelijk was is ervoor gekozen een eigen ontwerp te maken en het geheel zelf te bouwen. Zo is er een tuinhuis ontstaan dat aan alle wensen en eisen van de klant voldoet.
https://sites.google.com/site/wijnengroen/projecten/berichtzondertitel/IMG_0178.JPG

Aanleg achtertuin Eijgelshoven

Geplaatst 16 nov. 2012 06:33 door Timo Wijnen   [ 11 feb. 2014 12:11 bijgewerkt ]

In Eijgelshoven hebben we een tuin helemaal aangepast.

De klanten wilden een strakke tuin met allemaal dezelfde aspecten.
Het moest een oosterse uitstraling krijgen en onderhoudsvriendelijk zijn. We hebben gewerkt met zeer verschillende materialen. Het terras is gelegd met een keramische vorstbestendige tegel met een harsvoeg die elastisch is en niet kan scheuren door het werken van het terras bij grote temperatuursverschillen ook is deze tegel op een geïsoleerde ondergrond gelegd met een vorstwering om loslaten te voorkomen. Tegen het terras aan zijn bloembakken gemaakt van spotted blue stone 60x60 met een blue stone afdekrand. Onder deze bloembakken zijn draingoten verwerkt die niet zichtbaar zijn om het water van het terras af te voeren. In de tuin een tuinhuis geplaatst en een middenterras voor in de zon te kunnen zitten. Tussen het middenterras en de borders is een afscheiding gemaakt van speciaal gemengde grind.
Aanleg tuin eigelshovenBoom rooien Vaesrade

Geplaatst 7 nov. 2012 04:58 door Timo Wijnen   [ 11 feb. 2014 12:13 bijgewerkt ]

In Vaesrade, gemeente Nuth hebben we een boom verwijderd die een hoogte had van ± 22 meter. De boom was lastig te rooien omdat deze op ongeveer 3 meter boven de grond minstens 6 vertakkingen had. Deze vertakkingen hadden een doorsnede van 40 à 50 cm. Eigenlijk waren het vanaf deze hoogte 6 bomen die verwijderd moesten worden.
Daarbij kwam nog dat de boom midden in een tuin, in een woonwijk stond, met pal onder de boom een prieel.
Met een hoogwerker zijn we van boven naar beneden alle zijtakken gaan verwijderen, waarbij deze voorzichtig naar beneden werden geleid. daarna is van boven naar beneden de boom in delen omgezaagd.


1-3 of 3