Voor partners

aangevuld op 31 juli 2017

Tip 9:

Voor de mensen die zich afvragen of er nog meer gevolgen zijn van het gebruik van digitale media verwijs ik naar de boeken van Manfred Spitzer. 

a. Digitale Demenz. Wie wir uns und unsere Kinder um den Verstand bringen.

b. Cyberkrank! Wie das digitalisierte Leben unsere Gesundheit ruiniert.aangevuld op 23 februari 2017

1e Hulp voor partners van mensen met EHS (ook een beetje voor de mensen die zelf EHS hebben)

Welkom bij de nog steeds groeiende groep mensen met elektrogevoeligheid. Onderstaande tips kunnen je wellicht een stapje verder helpen. Hopelijk wat ruggesteun. Want dat heb je hard nodig.

Tip 1: Voor partners: ga voor jezelf na of je (h)erkent dat je partner EHS heeft. Dit vraagt soms enige tijd. Immers heel Nederland ligt onder een stralingsdeken. Diagnostiek is nog in ontwikkeling. We hebben het voorlopig over zelfdiagnose. Doe hierbij evt. een beroep op lotgenoten.

Tip 2: Houd er rekening mee dat je zware tijden kunt doormaken. Immers bijna niemand zal accepteren dat je gevoelig kunt zijn voor elektromagnetische velden (onder deze term valt volgens de techneuten ook de straling). Blijf  je partner steunen en ga niet steeds de stralingsgevoeligheid ter discussie stellen. Probeer je leven ook te zien als een avontuur, blijf oog houden voor detail en zoek afleiding voor jezelf. Koop een praktische electrosmog meter (aanrader is de Cornet ED 85 EXS). Waardeer de mensen die je in deze periode begripvol tegemoet treden.

Tip 3: Ga op de knip van je portemonnee zitten (!) Je hebt namelijk (veel) geld nodig voor afscherming,  evt. behandelingen, een evt. verhuizing of een andere (diesel) auto.

Tip 4: Volg je eigen spoor. Je zult nl. veel kwakzalvers en zakkenvullers tegen komen. Ook reguliere artsen laten het vaak afweten (gelukkig niet altijd).

Tip 5: Sluit de ziekte van Lyme uit. Je kunt elders op onze site vinden via welk medisch onderzoek je dat precies te weten kunt komen. In ons kleine netwerk staat de teller ondertussen op meer dan personen. Graag even een mail wanneer je deze ernstige infectieziekte ook onder de leden hebt. Voor onderzoekers die uit zijn op de Nobelprijs voor de geneeskunde zou dit toch een interessant uitgangspunt kunnen zijn.

Tip 6: Deze tip is alleen bestemd voor kerkmensen, gelovigen en/of theologen. Mensen die elektrogevoelig zijn ondervinden vaak ernstige pijnen. Wanneer je die pijn vergroot met je draadloze apparatuur ga je willens en wetens in tegen het grote gebod (de Eeuwige liefhebben boven alles en je naaste als jezelf). Het is dus dringend noodzakelijk dat theologen deze wantoestand aan de kaak gaan stellen. Er is dus een parakleet nodig voor elektrogevoeligen. Er is een Duitse theoloog die je al is voorgegaan: Werner Thiede (Pfarrer in de Ev.-Luth. Kirche) en apl. Professor für Systematische Theologie met zijn boeken "Die digitalisierte Freiheit'' en "Mythos Mobilfunk''.

Tip 7; een opmerking eveneen van theologische aard: In Micha 5:13 staat dat - voorafgaand aan het toekomstige Vrederijk - de Eeuwige de gewijde palen uit het midden van zijn volk zal (laten) uitrukken. Een soortgelijk vers staat in Jes. 27:9. Ik ga ervan uit dat die zendmasten gelijk meegenomen worden. En dat zal dan - denk ik - ook wel gelden voor de rest van de wereld.

Tip 8; een ethische vraag: Mag je dit neurologisch symptoom iemand toewensen? Ik denk bijvoorbeeld aan iemand die ontkent dat je pijn hebt door draadloze apparatuur. Immers als het niet bestaat, maakt het ook niet uit of je het iemand toewenst. En... heeft u dat al eens gedaan? Zo van: ''krijg de EHS!''

________________________________________________________________________________

Iets over mijn opvatting t.a.v. EHS:

Opvallend is dat er bij elektrogevoeligheid veel neurologische klachten zijn. Er worden in de buitenlandse, medische vakliteratuur (bv. Stephen J. Genuis. J. Mutter, wijlen M. Daunderer) tegelijkertijd meerdere oorzaken beschreven die elkaar versterken: infecties (o.a. Lyme), vergiften (bv. zware metalen, landbouwgif) en specifieke vitamine tekorten. EHS zou je kunnen zien als een symptoom van de ziekte van Lyme.

Voor kosmische verklaringen zoals hooggevoeligheid is geen wetenschappelijk bewijs.

Tot slot: vermindering van klachten is zeker mogelijk. Ik denk graag met je mee. Zie verder onze site.

Jan Geelhoed.  

Comments