Verhuizen naar het buitenland

8 oktober 2014

Ik ben nog steeds van mening dat het in de rustige gebieden in Duitsland beter toeven is dan in Nederland. Recente ervaringen in Winterswijk (1/2 uurtje in de winkelstraat) tijdens een weekje in Woold hebben dit weer eens bevestigd. 

Indien je verhuizen naar Duitsland overweegt, let dan op de draadloze internet systemen in dorpen. In Schelborn staan overal kleine zendmasten op de daken, het draadloze signaal wordt van huis naar huis doorgegeven. Zo'n dorp fungeert als 1 grote hotspot, waar je ook in je eigen huis mee te maken zal krijgen.  Soms zijn er ook nog eens straalverbindingen zoals hier. Ga niet wonen in zo'n dorp, want dat kan je weer gevoeliger maken voor straling zoals bij mij gebeurd is. De remedie is een dorp te zoeken waar bekabeld internet is, zodat men meestal geen behoefte heeft aan een draadloos systeem in het hele dorp. 

Een goede HF-meter is erg belangrijk. Wij hebben goede ervaringen met de Cornet meter, is ook niet duur en klein, dus makkelijk mee te nemen. 

25 april 2013

Wat doe je als je als elektrohypersensitieve persoon overweegt of al besloten hebt om te emigreren?

 

Onderstaande tips/ ervaringen kunnen mogelijk behulpzaam zijn.

 

- wees bereid om je leven een hele andere wending te geven met alle veranderingen van dien. Voor mij was de volgende gedachte behulpzaam: 'ook al zijn er in Duitsland net zo goed veel masten, er is een betere aarding, dus veel slechter dan in Nederland zal het niet zijn.'

 

- durf je eigen spoor te trekken, ook al heeft je omgeving hier moeite mee. Over het algemeen weet een stralingsslachtoffer zelf heel goed dat het beter is zover mogelijk weg van masten te gaan wonen. Houdt daaraan vast.

 

- als je een werkende partner hebt: wanneer je een woongebied dichtbij de Nederlandse grens kiest, kan je partner mogelijk in Nederland blijven werken.

 

-wij hebben ervoor gekozen om nooit meer een huis te kopen. Je weet namelijk nooit zeker of je nieuwe veilige woonplek zeker is (er kan zomaar een mast in de buurt worden geplaatst).

 

- (dit is mogelijk wat precair omdat niet iedereen in een rooskleurige financiële situatie zit) Probeer financiële problemen te voorkomen zodat je ook in staat bent om te emigreren. Emigratie gaat namelijk altijd gepaard met 'meerkosten'.  Mocht je je woning in Nederland toch nog moeten afschermen: afschermende verf is erg duur. Je kunt voor alternatieven kiezen: dubbele laag radiatorfolie op de wanden waarop behang geplakt. De wanden moeten geaard worden! Geen gezicht, maar dit heeft ook een afschermend effect.

 

- met een aantal landen heeft Nederland een 'belastingverdrag' gesloten. Dat kan handig zijn. Zie http://www.grensinfopunt.nl

 

- bedenk dat in een bergachtig gebied er altijd plekken zijn waar er minder hoogfrequente straling is, zelfs als de mast aan de andere kant van de heuvel staat.

 

- in gebieden waar minder mensen wonen is de behoefte aan mobiel dataverkeer minder: dus minder kans op een mast en daardoor meer geschikt voor stralingsslachtoffers.

 

- kies een woning/ gebied met een veilige aarding in woningen (bijv. Duitsland)

 

- ga zelf of met hulp van anderen op zoek naar geschikte (huur)woningen. Op het internet: aanbod makelaars nakijken, combineer dat met een website waar de masten te vinden zijn en kijk bij google earth hoe het gebied eruit ziet. Voor Duitsland bijv. http://www.immobilienscout24.de  en  http://www.handymasten.com/. Je kunt bij deze huizenwebsite zoeken op grondoppervlakte, zodat je meer vrijstaande (huur)woningen treft.

 

- open deur, maar: zoek een woning die redelijk ver verwijderd is van masten.

 

- neem ruim de tijd om, voordat je de woning gaat bezoeken, bij te komen van de reis vanuit Nederland. Blijf dan niet in de auto, ga wandelen in een veilig gebied, ook als het regent. Je bent dan beter in staat om de woning 'op je in te laten werken'.

 

- neem een meter mee om in de woning de EMV's en de hoogfrequente straling te meten. Ga eventueel een 2e keer op bezoek alvorens je een besluit neemt over de woning. Mijn ervaring is dat ik ook zonder meter heel goed voel of een woning o.k. is. Mogelijk zijn ook andere stralingsslachtoffers hiertoe in staat. Leuke bijkomstigheid: bij het eerste bezoek aan de woning dacht ik, zonder gemeten te hebben,  dat de stroom uitstond wat niet het geval was!

 

- zorg ervoor dat de anderen (makelaar o.a.) zijn mobiel uitzet of in de auto laat. Anders maak je een verkeerde inschatting van de woning.

 

- kijk of je in de buurt (zonder dat je eerst een auto moet gebruiken) kunt wandelen: frisse lucht en beweging helpen bij het herstel als je er eenmaal woont.

 

- bedenk een oplossing als je zelf geen boodschappen kunt doen in je nieuwe woongebied.

 

- houdt er rekening mee dat de reis erg belastend is. Ik ben anti-medicijn, maar voor de reis heen en de reis terug heb ik lichte pijnstillers genomen.  Om te voorkomen dat ik teveel stralingsbelasting door de masten onderweg zou oplopen, heb ik mijn hoofd afgeschermd (met dunne dubbele aluminiumfolie reddingsdeken en daarover heen een sjaaltje). Dit voelt absoluut niet prettig, maar houdt wel wat straling tegen. Overigens bij de terugreis een nieuwe alu folie afscherming nemen. Na één reis bleek dat er minuscule gaatjes in gepulseerd waren door de 'fijne' masten.

 

- stop een aantal keren onderweg: je kunt eventueel aarden (blote voeten op de grond) tijdens de pauzes, dat helpt enigszins. Kijk of de parkeerplaats voldoende veilig is: ga niet stoppen bij een parkeerplaats met mast. Als je achter een geparkeerde vrachtwagen met metalen wanden gaat staan, wordt ook wel straling weg gevangen.

 

- ga ervan uit dat je de eerste tijd na je verhuizing je je nog niet toppie zal voelen. Het duurt enige tijd voordat je je beter gaat voelen. Bij mij was het zo dat ik eerst nog zonder stroom in een deel van de woning verbleef, veel last van de cv-ontsteking had, mezelf nog regelmatig aarde etc. Na enkele dagen bleek het beter te gaan en kon ik bepaalde maatregelen terug brengen. Na ongeveer 2 maanden hier kon ik weer dingen doen die in Nederland allang al niet haalbaar meer waren: stroom continu aan, koken op een keramische kookplaat,vriezer en koelkast aan, vaatwasser bedienen, muziek via het elektriciteitsnet beluisteren (radio en cd-speler), stofzuigen, strijken, achter computer werken,  zelfs mijn hobby in ere stellen: digitaal fotograferen met mijn Nikon camera. Ik had al deze dingen eigenlijk niet meer voor mogelijk gehouden!

 

 

 
Comments