Reacties

In deze rubriek worden (samenvattingen van) reacties op de website vermeld, eventueel ook met ons antwoord hierop.
 
3 maart 2014
 

Onderstaand mijn reactie op iemand die gereageerd had op de website. U kunt lezen over de complexiteit EHS en andere ziekten en hoe je hiermee kunt omgaan. Ik maak deze keer een uitzondering voor wat betreft reclame maken. Normaalgesproken maak ik geen reclame voor bedrijven.

'Beste Piet (gefingeerde naam),

Dank je voor je bericht.

Jezelf aarden: ik hoor van steeds meer mensen dat zij dat doen. Inderdaad: het geeft verlichting van klachten.

Heel herkenbaar wat je schrijft: ik bedoel de veelheid aan klachten. Het is zo'n zoektocht als er EHS, MCS en mogelijk meer dingen een rol spelen. Ik vraag me af of dat je de ziekte van Lyme uitgesloten hebt? Het is zinvol om dit te laten onderzoeken. (lees de website van Pro Health voor verdere info.)

 Lyme gaat samen met MCS achtige klachten. Dr. Klinghardt, deskundige op het gebied van Lyme en ontgifting, zegt dat MCS nogal eens gediagnosticeerd wordt terwijl er feitelijk sprake is van Lyme. Omdat Lyme zulke ernstige gevolgen heeft, is het van belang dit te behandelen. Ik heb Lyme en gebruik kruiden volgens het Buhner protocol. Buhner is een fytotherapeut (kruiden geneeskundige) in de VS en heeft onderzocht wat de aantoonbare effecten van bepaalde kruiden zijn. Er is een veelheid aan wetenschappelijk bewijs over de effectiviteit van deze kruiden. Buhner verkoopt capsules, maar erg duur. Ik koop de kruiden (bulk) zelf via internet in Nederland en in Duitsland. Alhoewel ik niet precies kan nagaan wat het effect is van de kruiden op mijn gezondheid (omdat er zoveel andere dingen ook spelen), denk ik dat ik veel baat heb bij deze kruiden. Ik voel me namelijk veel beter sinds ik vorig jaar deze kruiden ben gaan gebruiken. Ik heb nooit antibiotica gebruikt tbv de Lyme, er zijn teveel aanwijzingen dat dit eerder slecht dan goed doet. Inmiddels erkennen de heren medici inmiddels dat antibiotica maar zeer beperkte effecten hebben op de genezing van Lyme.

Voor wat betreft de reukproblemen: soms heb ik EHS achtige klachten, terwijl dit dan feitelijk gaat om MCS. Ventileren en op de tocht zitten helpt bij mij als ik een soort van MCS aanval krijg (hoofdpijn, verwarring, pijn in neus en bijholten, pijn in rechterknie, moeilijker lopen). Ook buiten staan, al is het maar voor even, helpt vaak.

De relatie tussen MCS en EHS: ik heb de indruk dat ze elkaar over en weer versterken. Dat hoor ik ook van anderen die beiden hebben. Bv. als er straling is, is ook de MCS heviger. MCS, EHS, Lyme: het is ingewikkelde materie.

Epoxy: even wat nagelezen op Wikipedia, ik kende het spul niet. Ik ben geïnteresseerd in de rol van giftige stoffen op de gezondheid, m.n. als er ook EHS en MCS in het spel is. Vooraanstaande wetenschappers, oa in de VS, stellen dat een teveel aan gif in het lichaam de basis vormt voor problemen, oa EHS. Ongifting wordt gezien als noodzakelijke stap in behandeling van oa EHS. Ik kan je het boek van J. Mutter aanraden. Duitse arts en elektrotechnicus, zelf ooit vergiftigd, behandelt nu ernstig zieke mensen. Het boek is zeer praktisch, naast belangwekkende medische info ook richtlijnen hoe je kunt ontgiften. Geen ingewikkeld Duits. Mutter heeft ook veel gepubliceerd over amalgaam,  ook in genoemd boek wordt hierover gesproken. In amalgaam zit o.m. het zeer giftige kwikzilver. Deze troep wordt door Mutter in verband gebracht met ernstige gezondheidsklachten, het wordt opgeslagen in oa de hersenen met alle gevolgen van dien. Ook ziet Mutter relatie tussen kwikzilver en het ontstaan van Alzheimer. Voor mijzelf heb ik besloten om alle amalgaam, goud uit het gebit te laten halen. Verder met DMPS te gaan ontgiften, naast andere, meer natuurlijke ontgiftingsmiddelen (oa chlorella) en vitaminen en mineralen te nemen. In aansluiting op het advies van Mutter.

Over afscherming: ik heb maanden onder een afgeschermde kap geslapen. Foto heb je ws gezien op de website. Inmiddels heb ik de kap weggehaald. Ik heb ik een wand extra afgeschermd en een deel van de muur achter mijn hoofd. Het gaat goed met deze afscherming. De foto's zet ik nog op de website.

Over het toenemen van gevoeligheden, waaronder de EHS. Het is natuurlijk zo dat de straling nog steeds verder toeneemt. In Nederland, maar ook in Duitsland. In die zin is het logisch dat je gevoeliger reageert op straling. Ik merk dat in ieder geval bij mijzelf. Omdat ook nog eens EHS achtige klachten kunnen ontstaan door andere oorzaken (MCS, Lyme, aanwezigheid van gif, slecht immuunsysteem), kan toename van de gevoeligheid ook nog eens daardoor veroorzaakt worden. Persoonlijk geloof ik er niet in dat je lichaam de EHS wil vasthouden. Ook heb ik daarvan niets gelezen in de publicaties tot nu toe.

 

Ik hoop dat je wat hebt aan dit verhaal. Ik wens je veel sterkte. 

 

 http://www.klinghardtacademy.com/

Boek:  'Lass dich nicht vergiften' door Dr. Med. Joachim Mutter

 http://www.amazon.de/Lass-dich-nicht-vergiften-Alternativheilkunde/dp/3833824999#_

 http://www.prohealth.nl/medical/borrelia_onderzoek_ziekte_van_lyme.html

 http://buhnerhealinglyme.com/

 Boek: 'Healing Lyme, S H Bunher

http://www.kaardeshop.nl/c-2012529/boeken-en-info/

 

Groet, Marja'

 

 
6 juli 2013
 
Reactie van een lezer:
Behandeling van de elektrohypersensitiviteit is mogelijk, heeft alles te maken met het bloed.
 
 
Antwoord:
Dank u voor uw reactie. Voor wat betreft de elektrohypersensitiviteit:
natuurlijk is je bloed dan niet in orde. Zoals zovele
lichaamsfuncties. Echter het gaat om een heel complex aan symptomen
die toch echt veroorzaakt worden door het te hoge stralingsniveau.
Voor iedereen heeft de hoge straling negatieve gezondheidseffecten,
ook al wil men daar in Nederland nog niet aan. Helaas zijn er extra
gevoelige mensen voor straling en die worden op dit moment ziek. Ik
ben er zo eentje. De aanloop naar de EHS begon overigens nadat bij ons
in de wijk een zendmast was geplaatst.
Verder is het een interessant onderwerp wat de relatie tussen
Borreliosis (Lyme) en straling is. Er is nog veel onduidelijk. De
Borreliosis kan effectief behandeld worden. Voor de EHS geldt: weg uit
de straling, de enige oplossing.
Ik kan u aanraden de website van Stopumts te gaan lezen. Hier staan
ondermeer (links) verwijzingen naar relevante wetenschappelijke
onderzoeken mbt straling en wat dies meer zij.
Comments