Overleven met elektrohypersensitiviteit

In dit onderdeel worden praktische ervaringen beschreven waar anderen die eveneens elektrohypersensitief zijn, mogelijk baat bij kunnen hebben. Ik beschrijf wat bij mij goed werkt. Steeds ben ik op zoek naar manieren en technieken om de pijn te verminderen en de overige ellende in te perken.
 
Verder zal ik hier af en toe beschrijven op welke wijze de elektrohypersensitiviteit mijn leven overhoop haalt. U kunt hier lezen hoe elektromagnetische velden mij letterlijk ziek maken. Het is een leven met de dag. Zie de onderliggende pagina https://sites.google.com/site/wifivluchteling/overleven-met-elektrohypersensitiviteit/het-rampenleven
 
5 juni 2014

Helaas gaat het niet goed met mij. Wifi bereik van omliggende woningen in ons eigen huis! Ik kan bijna nergens langdurig in huis zijn. Ik slaap in de gang, maar moest wel deuren en muren afschermen. In de keuken kan ik bij het raam zitten, mits er niemand op straat is. Koken doe ik achter een scherm (platte grote doos met 3 lagen aluminium folie). Om me goed te voelen moet ik naar buiten. Niet in de tuin want ook daar wifi. Hoe dit allemaal kan? Een meter die de wifi niet kan meten, buren die meer draadloze troep gebruiken, het ophogen van de hotspots in het dorp. Allemaal factoren die ervoor gezorgd hebben dat dit geen veilige plek meer is terwijl wij dat niet eerder doorgehad hebben. Wij zijn op zoek naar een ander huis. Regelmatig naar buiten en doorgaan met ontgiften met chlorella, koriander en barlauc (daslook). Doorgaan met de kruiden voor de Lyme. Ontgiften en straling gaan niet samen, dus ook daarom op zoek naar een veiliger plek. 


29 maart 2014
 
Omgaan met elektriciteit in de woning  
Ik ben niet alleen gevoelig voor straling, maar ook zeer gevoelig voor elektriciteit. In februari 2012 elektrohypersensitief geworden: tegelijkertijd voor straling èn elektriciteit, wat dus ook in mijn toenmalige woning voor grote problemen zorgde. In de zomer van 2012 enige weken in caravan en tent gewoond, zonder stroom (in Woold bij Winterswijk). In mijn eigen woning de stroom uiteindelijk uitgedaan en was ik buiten aan het koken op een campinggasstel. In het najaar en de winter van 2012 in een vakantiewoning gewoond, waar de stroom vaker uit- dan aanstond. Ik schroefde zelfs de aarding los (is niet geheel zonder risico) omdat ik zoveel pijn had. Het probleem in deze woning was dat bij de elektriciteit alles aan alles gekoppeld was. De verwarming aanzetten betekende dat ook in de hele vakantiewoning de stroom aanstond. Als je elektrohypersensitief bent, is het beter dat er aparte stroomgroepen zijn die je naar believen kunt aanzetten. De aarding in Nederland vormt ook een probleem: De nutsbedrijven in Nederland hebben hun aarding (van de kabels die in de straat lopen) aangesloten op de privé aardingen van de woningen. Dat betekent dat er dus ook veel vuile stroom in de woning binnenkomt. Een totaal verkeerde situatie voor elektrogevoelige mensen. 
 
Beide beschreven situaties: de indeling in de meterkast met stroomgroepen en de aarding zijn in Duitsland vaak beter geregeld. In de woning waar wij wonen zijn er veel verschillende stroomgroepen: 3 woonlagen met elk een eigen groep, fornuis heeft 2 aparte groepen (ik kan dus 2 van de 4 kookplaten aanzetten), oven heeft eigen groep en de cv op een eigen groep. Dit betekent dat ik zelf kan kiezen welke groepen ik gebruik. De stroom op de woon- en bovenverdieping staat overdag meestal uit. Computer en telefoon (via ISDN) zijn op de woonverdieping en zijn met 2 beveiligde verlengsnoeren aangesloten op een stopcontact met Sterzerizer filter in de kelder. Stroomgroepen voor het fornuis (keramische kookplaten) zet ik naar believen aan. Overdag staat in de kelder de stroom aan: er staat daar een koelkast. 's Nachts gaat alle stroom uit: ook de cv. De aarding geeft hier geen problemen voor mij.
 
Deze woning heeft bovengrondse stroom en geeft geen problemen voor mij! Dit heeft mij zeer verbaasd omdat ik namelijk behoorlijk gevoelig ben voor elektriciteit. Mijn conclusie is dat de bovengrondse stroom voldoende beveiligd is en daarom geen problemen geeft.   
 
Als elektrogevoelige mensen op bezoek zijn, gaan in overleg de stroomgroepen uit dan wel aan. De verwarming moet overdag (een groot deel van het jaar) aanstaan, omdat onze woning zich op 500 meter hoogte bevindt. De verlichting op de woonverdieping kan met Ledlampen worden geregeld, verder is er dan ook een afgeschermd schemerlampje aan (stroom met beveiligde stroomkabel vanuit de kelder). Indien nodig, kan er in de garage worden gekookt.
 
 
Afscherming 
 
Als je gevoelig bent voor straling, is afscherming erg belangrijk. Je beschermen tegen de straling die afkomstig is van bijv. draadloos internet van de buren of straling die vanaf de straat je woning binnenkomt, bijv. mobiels en smartphones. We hebben er ervaring mee sinds het voorjaar van 2012. Het principe is: scherm af met zo veel lagen als nodig is. Zo heb ik in de keuken stukken afscherming gemaakt die bestaat uit 4 lagen.
 
Je kunt allerlei materialen kopen die soms duur zijn. Maar mijn ervaring is dat het ook veel goedkoper kan en soms zelfs ook effectiever is. Ik gebruik radiatorfolie (te verkrijgen bij de goedkope doe 't zelf winkel) en wat duurdere bodemfolie (het bedrijf kan ik doormailen). Sinds kort heb ik ervaring met de bodemfolie: het is een 3-lagen aluminiumfolie die aan elkaar vast zit. Dit houdt zeer goed de straling tegen. Ik gebruik dit vaak in combinatie met de radiator folie. De bodemfolie eerst en daarop de radiator folie met de foam-kant aan de voorzijde. Hierdoor heb ik minder last van de EMF (Electricmagnetic Fields) wat ieder (groot) metalen oppervlak heeft.
 
In principe moet je de afscherming aarden. Maar bij gedeeltelijke afscherming (enkele stukken van een muur bijv.) of bij tijdelijke afscherming pas ik dat niet toe. Op de woonverdieping heb ik niets geaard. Bij mijn bed is de kap en het fitness apparaat wel geaard. Ik slaap ook nog eens geaard.  
 
Zorg dat je stopcontacten vrijhoudt van het afschermende materiaal.
 
Voorbeelden van afscherming
  
 
Meerdere lagen radiator folie gebruikt. Het 'skelet' van de kap/ tent wordt gevormd door een los fitness apparaat. Verder heb ik tussen 2 stoelen een stevige elektriciteitsdraad gespannen waar de kap gedeeltelijk op rust.
 
 
 <script>

  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){

  (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),

  m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)

  })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
* Aan dit onderdeel wordt nog gewerkt.
Subpages (1): Het rampenleven
Ċ
Marja Geelhoed,
Jan 15, 2014, 7:17 AM
ĉ
Marja Geelhoed,
Feb 8, 2014, 6:22 AM
Comments