Berichten 2012

24 juli 2012

Vanavond het startbericht van de blog naar familie en vrienden gestuurd.

25 juli 2012

 

Start van mijn blog 'Wifi-vluchteling': een andere omschrijving voor onze situatie is er volgens mij niet. Wij hebben- of moet ik zeggen 'hadden'- ons leven in Zeeland opgebouwd. Mooi huis, mooie woonomgeving, dichtbij de zee, prachtige tuin, helemaal naar onze zin. Ik was druk doende met het opzetten van mijn eigen bedrijf.

En toen opeens: pats ...... over en sluiten met dit bestaan in Zeeland ..... Ik word opeens ernstig ziek, doodziek door straling van Umts, Gsm, C2000, Wifi, Dect telefoons, mobiels en alles wat met straling, magnetische velden en elektriciteit te maken heeft.

Hoe zou het toch komen dat ik ongeveer 2 jaar geleden, precies nadat in het Nollebos die afschuwelijke mast is geplaatst, al klachten heb gekregen. Ik had niet door wat er aan de hand was, anders was ik al eerder weggegaan uit Nederland......

Ik zou dus Elektro Hyper Sensitief zijn, maar feitelijk ben ik ziek gemaakt door het falend overheidsoptreden inzake stralingsbelasting. En ik ben niet de enige, helaas. Ik ben nog niet klaar met de overheid ....................

Op deze blog zal ik steeds korte berichten plaatsen. Hoe ik tegen de dingen aangaande straling aankijk en hoe onze persoonlijke situatie zich verder ontwikkelt.

Ik wil ook mensen oproepen die zelf ook stralingsslachtoffer zijn. Misschien bent u het zelf wel: lees het bijvoorbeeld na bij www.stichtingehs.nl. en www.stralingsarmvlaanderen.org.

26 juli 2012

Vandaag aangemeld bij Linkedin en Facebook. Hierin kort aangegeven wat ik in Duitsland wil gaan doen: opstarten van B&B Spezial voor mensen met EHS. Alles nog in de kinderschoenen, maar het gaat er wel van komen. Ik zie er naar uit.

28juli 2012

EHS zet je leven op z'n kop:

- ik kan niet verder dan wandelen in mijn eigen wijk: zo'n 2 km in het rond schat ik in.

- fietsen is er niet meer bij: de masten vergallen alles. Kijk bij het antenneregister op het internet. Inzoomen op Vlissingen. Dan kun je zien hoe ook mijn woonomgeving bezaaid is met al dat onheil.

- boodschappen doen in de supermarkt: inmiddels ben ik afhankelijk van anderen. De tl-verlichting of de spaarlampen met de hoogfrequente straling zijn het probleem.

- op bezoek bij familieleden: verleden tijd behalve als zij in een vrijstaand huis wonen en alles (apparatuur maar ook elektriciteit) zouden uitzetten.

- oppas op kleinkind 1 x per 2 weken is niet langer mogelijk (reis is te belastend)

- eigen bedrijf oprichten: geen denken aan. Iedereen heeft een mobiel waar ik last van heb. Laat staan als ik in een gebouw kom: dect telefoons, airco, beveiligingssystemen, automatische deuren etc. zijn een regelrechte ramp.

- mijn eigen auto waar ik hard voor gewerkt had: moest ik verkopen vanwege de elektronica. Dan maar een ouwe bak (Mercedes) die helaas zo lek is als een mandje. Het autorijden is daarnaast ook nog eens belastend.

- terug in de tijd: elektriciteit thuis kan ik niet verdragen. Staat dus uit. Ik vlucht het huis uit als de combiketel moet opwarmen voor het douchen of de verwarming. Niet erg als het in de zomer is, maar wat moeten we in de winter met de kou. Of als het hoost zoals nu?

- mogelijk blijft de elektriciteit voor altijd een probleem; inmiddels ben ik olielampen aan het inslaan. En verder gaan we met de kippen op stok. We denken goed na aan welke eisen onze nieuw te kopen woning moet voldoen: w.s. gaskachels en boilers voor warm water. Stroom laten saneren en beperkt aanwezig in de woning (als een soort noodvoorziening). Elektrische apparaten zoals koelkast en vaatwasser in een ruimte die los staat van de woning.

- TV, radio, cd-speler, vriezer: wat is dat ook al weer?

- mijn grote hobby fotograferen: zoek maar een andere hobby..............

- gemaakte vakantieplannen: ik wilde nog veel van de wereld zien, vergeet het maar.

- naar de kerk op zondag: ik denk dat we een huisgemeente moeten starten.

- en dan heb ik het nog niet over de lichamelijke en psychische klachten die soms ernstig zijn.

- rouw en de verwerking daarvan: ik geloof dat ik daar nog niet echt aan toekom.

- de waslijst is nog veel langer..................

KORTOM: SOCIAAL ISOLEMENT. Verandering van woonomgeving en leefwijze is noodzakelijk als je je sociaal isolement enigszins wilt opheffen. En als je veel ambities hebt zoals ik, ga je de ongebaande wegen. Wat anderen er ook van denken of vinden.

4 augustus 2012

Raadsel:

Wat doe je als EHSer op je vrije zaterdagmiddag?

Antwoord:

Samen met je man de muur beplakken met branddekens omdat een van je buren zich toch niet aan gemaakte afspraken houden t.a.v. gebruik van draadloze apparatuur. En alsof dat nog niet genoeg is, moet je vervolgens de boel ook nog afdekken met behang. Waarom? Omdat je als elektrosensitieve persoon grote vlakken metaalfolie - vanwege de elektromagnetische velden - niet kan verdragen.

8 augustus 2012

Het zijn zware dagen geweest. We waren genoodzaakt onze woning af te schermen. Voor diegenen die zelf EHS'er zijn weten wat dit betekent. Binnenkort hoop ik verder te berichten.

25 augustus 2012

Sinds vrijdag 17 augustus jl de woning uit gevlucht. De situatie niet langer houdbaar voor mij. Een van de buren is /zijn hier debet aan. Maar goed, dat is voor hun eigen rekening...

Net als andere wifi-vluchtelingen starten wij nu echt met onze vluchtcarriere. Afgelopen week waardevolle ontmoetingen gehad met lotgenoten. Mocht u ooit zelf EHS krijgen, zoek dan het contact met lotgenoten snel op, dan staat u er niet alleen voor.

9 september 2012

Sinds 5 september jl weer terug in de woning. Nu beter afgeschermd met radiatorfolie. Het is werkelijk geen gezicht, maar het werkt wel goed. Een goedkoper alternatief dan allerlei dure materialen die speciaal voor dit doel aangewend kunnen worden. Ook nog een dure uitgave gedaan: een baldakijn met ondermat bij mijn bed (werkt als een 'kooi van Faraday). Kan ik eindelijk goed slapen...... Belangrijk bij gebruik van radiatorfolie: geen stroom gebruiken in de woning en de afgeschermde wanden goed aarden via een (zelf geslagen) aardpen. Ga eerst op informatie uit bij een specialist, bv www.debouwbioloog.nl. Ik ben er nog niet goed achter of de baldakijn steeds geaard moet zijn: vooralsnog 's nachts niet geaard en af en toe overdag aarden zodat de opgebouwde laag frequente stroomvelden kunnen afvloeien. Kijk hoe een en ander bij jezelf aanvoelt.


Indien je erg omhoog zit met vragen over elektro hypersensitiviteit, neem dan contact op met een van de contactpersonen van de Stichting EHS (www.stichtingehs.nl).


Verder wil ik nog opmerken dat ik meerdere mensen met ehs heb ontmoet die te maken hebben gehad met intoxicatie. Dat wil zeggen dat zij op een of andere manier in hun leven te maken hebben gehad met gif. Bij mij is dat ook het geval. Mijn moeder heeft tijdens mijn zwangerschap de eerste 6 maanden onbeschermd schoonmaakwerkzaamheden verricht in een pathologisch instituut, terwijl zij daar in aanraking is geweest met formaldehyde en stearine. DDT is ook zo'n gif, wat vroeger in de landbouw werd gebruikt tot begin jaren 60. Ik ben nog verder op onderzoek uit wat dit alles te betekenen heeft voor de ehs. Er volgen zeker nog verdere berichten over dit onderwerp.

16 september 2012

 

Deze week tot de afschuwelijke ontdekking gekomen dat ik niet meer in mijn wijk kan wandelen. Ook niet meer in de straat of naar de bakker... De metingen lieten zien dat het niet langer verantwoord is om in de wijk te komen. Ik kan dus gewoon niet meer naar buiten in mijn eigen woonomgeving. Wat is dit voor rotland, bedacht ik me. Blijkbaar heb ik geen recht op bewegingsvrijheid of woonruimte! Nederland trekt zich niets aan van het voorzorgprincipe (daarover later meer).

Ik moest van de schrik een paar dagen bijkomen. Ook de straling in mijn achtertuin is toegenomen: achteraan kan ik niet meer komen. Hoe moet dat nou weer met de was ophangen?

Dit weekend op zoek gegaan naar stralingsarme stukjes op Walcheren waar ik toch nog kan verblijven. We hebben er in ieder geval iets gevonden: stukje onderaan de dijk tussen Domburg en Westkapelle. Maar pas op: zodra je naar boven loopt en je kop boven de dijk steekt is het foute boel.

26 september 2012

 

Na het lezen van wetenschappelijke publicaties krijg ik steeds meer de indruk dat de EHS bij mij een direct gevolg is van de gif-belasting in het pre-natale stadium (o.a. formaldehyde). In Canada blijkt men al veel verder te zijn met onderzoek van een ernstige ziekte die 'Sensitive Related Illness' genoemd wordt. Mijn gehele ziektegeschiedenis past in dit ziektebeeld. Overigens is de EHS in deze beschreven ziekte een trigger. Ik raad u aan de bijgevoegde link aan te klikken en het artikel te lezen. Ik zal de komende dagen wat meer over dit artikel schrijven, omdat mogelijk niet iedereen gewend is om engelstalige onderzoeksliteratuur te lezen.

Verder: het is niet langer mogelijk om thuis te wonen, maar ik heb wel een redelijk veilige woonplek gevonden. Voor de winter hopen we nog wat anders te vinden omdat ik de cv daar niet kan verdragen. U hoort er nog van.


Het lukte niet om de link toe te voegen, vandaar onderstaande kopie:

http://www.aipro.info/drive/File/Sensitivity-related%20illness%20the%20escalating%20pandemic%20of%20chemical%20sensitivity%20-%20di%20S.J.%20Genuis.pdf

Subpages (1):Contact Us
 
Comments