Actueel

31 augustus 2018

Vakantie-, ontmoetingsweek elektrogevoeligen Duitsland


In week 40 (1 oktober t/m 6 oktober2018) organiseer ik een vakantieweek op camping Falkleymühle in de Eifel https://www.camping-falkleymuehle.de/ Het is bedoeld voor mensen die vanwege de elektrogevoeligheid geen mobiele telefoons, smartphones of andere draadloze apparatuur gebruiken. Ik heb zelf op deze camping een caravan op een terrein waar weinig andere (sta)caravans staan. Niet alleen de camping, maar ook het omliggende bergachtige gebied is zeer stralingsarm met veel wandelmogelijkheden, ook kan er gefietst worden. Ik ken dit gebied vrij goed omdat wij er 3 ½ jaar gewoond hebben. Het is een prachtig gebied waar o.a. herten, wilde zwijnen en  wilde geiten, de ijsvogel en de zeldzame zwarte ooievaar leven. Je kunt het gebied het beste bekijken bij Google Earth.

Wat is de bedoeling van deze week? Je kunt er zelf invulling aan geven. Niets moet om zo maar te zeggen. Maar leuk is ook om anderen te ontmoeten, een kopje koffie te drinken, samen te eten of te wandelen. Indien gewenst kan ik wandelingen of fietstochten organiseren. Misschien ben je op zoek naar een stralingsarme plek waar je af en toe kunt bijkomen van de straling in Nederland. Je kunt dan kijken of deze camping wat voor je is. Er zijn nog veel plaatsen voor langverblijf  beschikbaar.

Nog wat wetenswaardigheden:

 •           Afstand vanaf Venlo: 150 km
 •          Geen zendmasten in de buurt, het grote dal is vooral natuurgebied, weinig huizen
 •          Er is geen wifi op de camping en komt er ook niet (vanwege hoge kosten voor de eigenaar camping)
 •         Stroom kan eventueel uitgeschakeld worden, stroomkabels onder de grond
 •         Er loopt een beek en daarnaast een smalle weg langs de camping, auto’s kunnen er niet stoppen, geen        overlast door stoppende auto’s
 •          Water moet zelf worden gehaald bij tappunt
 •         Toilet en douches op 500 mtr. van het terreintje
 •          Nachten in de Eifel kunnen koud zijn, dus warme donzen slaapzak is noodzakelijk voor             tentkampeerders
 •          Je kunt ook met de caravan komen
 •          Er is een restaurant op de camping
 •          Camping is hele jaar toegankelijk, maar er mag niet permanent gewoond worden
 •          Inkoopmogelijkheden in dorp Weibern (Lidl, bakker) 5 km van de camping
 •          Stad Mayen: 14 km van de camping
 •          Er is beperkt busvervoer

Heb je belangstelling? Neem dan contact op met mij: reddingsboei@gmail.com

Je kunt ook eventueel bellen en inspreken op de voicemail: 010 7370939. 

Meer foto's op https://ehsmijnaanpak.blogspot.com/18 juni 2018

Digitalisering van Nederland en hoe dan verder voor ehser's?

Naar aanleiding van onderstaande bijdrage van Hugo Schooneveld op zijn blog https://www.hugoschooneveld.nl/pdf_bestanden/pdf_blogs/hou_je_vast_nederland_wordt_digitale_koploper_van_europa.pdf . Lezenswaardig!

Nederland wordt steeds taaier als het gaat om digitalisering. Bescherming van jezelf tegen straling en wel zoveel mogelijk, dat is wat noodzakelijk is om in zo'n land te kunnen leven. Een paar concrete voorbeelden:
- je hoofd afschermen bij het autorijden
- je slaappek zodanig afschermen dat er geen straling is
- in je woonkamer/keuken ook ervoor zorgen dat er stralingsvrije plekken zijn

Vandaag heb ik mijn Yshield klamboe weer boven de tafel gehangen zodat ik zonder pijn achter de computer kan werken. Vanavond gaat de klamboe weer boven mijn bed.

Voor foto's ziehttps://ehsmijnaanpak.blogspot.com/p/fotos-afscherming.html


12 juni 2018

Op bezoek bij een lotgenoot


Afgelopen week met mijn man Jan op bezoek geweest bij een Belgische lotgenoot. Veel herkenning onderling: altijd opmerkelijk dat er door de ehs - en door de narigheid die je dag in dag uit moet meemaken -  verbondenheid is. Ik zet graag het werk van Stefaan op mijn blog. Hij maakt prachtige werken, bijvoorbeeld  http://www.eusite.biz/members/hartistic/art_work_landscapes.html

We hebben er een aantal gezien, en mooi dat ze zijn. Zijn werken zijn te koop, mocht u belangstelling hebben. 

http://www.eusite.biz/members/hartistic/index_engl.html

Houtskool-krantenpapier op papier            Acryl op doek


20 maart 2018

https://www.elektrogesund.de/michigan-senator-testifies-on-health-risks-of-5g/?c=392e40eaa00

Dit is een oproep van een Amerikaanse senator in het congres  om de stralingbelasting terug te dringen. Tevens met waarschuwing om G5 niet te installeren. 

4 december

Het verbaast mij zo dat er zo weinig aandacht besteed wordt aan het verband tussen elektrohypersensitiviteit,  elektromagnetische velden, zware metalen in het gebit en infectieziekten. In een bericht op stopumts uit 2012 wordt hier al op gewezen: 
Nog interessanter is het originele bericht te lezen van dr. Mercola:  

Heavy Metal Toxicity Raises Your Risk of Electromagnetic Sensitivity


Het lijkt mij duidelijk dat, als je ehs hebt, je niet om deze informatie heen kunt. Ga ermee aan de slag, zou ik zeggen. Ook al valt dat soms niet mee. 


27 oktober

Informatieve blog gestart over de ziekmakende effecten van zware metalen, waaronder kwikzilver uit amalgaam vullingen


3 oktober 2017

DMPS injecties: verwijdering van zware metalen


Ik ben weer begonnen met DMPS injecties, het middel is vrij verkrijgbaar maar moet in principe onder begeleiding van een arts worden verstrekt en het verloop gemonitord. Hier is geen arts te vinden die dat kan doen voor mij. Aangezien ik voldoende op de hoogte ben, ga ik het zelf injecteren en ook van te voren goed de mineralen aanvullen. Na 10 injecties reizen we af naar Duitsland om bij een arts een DMPS-mobilisatie test te laten doen (controle zware metalen in de urine). Verder ben ik bezig om de hersenen te ontgiften met koriander tinctuur,  bärlauch (daslook) tinctuur en chlorella. Met koriander tinctuur moet je heel rustig aan doen. Ik heb het vanaf 2012 meerdere keren geprobeerd, maar kon het niet aan, ws. teveel vergiftigingsreacties van de zware metalen die vrijkwamen uit de weefsels. Dr. J. Mutter wijst op dit verschijnsel in zijn boeken wanneer hij meldt dat patiënten pas na jaren (en vaak ook na meerdere DMPS injecties) koriander tinctuur kunnen verdragen.


In 2016 bleek uit onderzoek dat de kwikzilverwaarde in de urine flink gezakt was. De interpretatie van deze waarde heeft wel wat voeten in de aarde. Om dit verder toe te lichten is van belang te weten wat de rij-volgorde is waarin zware metalen worden uitgescheiden met DMPS. Deze rij-volgorde is: 

Zn - Sn - Cu - As - Hg - Pb - Fe - Cd - Ni -Cr 

(Zink-Zinn-Kupfer-Arsen-Quecksilber-Blei-Eisen-Cadmium-Nickel-Chrom)


Dit betekent onder andere dat, voordat kwikzilver uitgescheiden kan worden, eerst zink, tin, koper en arsenicum eruit gehaald moet zijn. M.a.w.: de waarden van deze zware metalen moeten eerst flink omlaag zijn gebracht, wil je uitspraken kunnen doen over de kwikzilverwaarde. In de situatie dat de kwikzilver laag is en zink, tin, koper en arsenicum hoog zijn, kun je niets zeggen over de uitscheiding van de kwikzilver. Een lage kwikzilverwaarde is in dat geval weinig zeggend. Je moet er dan van uitgaan dat er dan een minimale hoeveelheid kwikzilver uitgescheiden is. En voorts is de verwachting dat zodra de zink-, tin-, koper- en arsenicumwaarde laag zijn geworden, de kwikzilverwaarde hoger zal worden. 

Deze situatie is, helaas, bij mij van toepassing.  


Een aantal van de uitslagen van het urine onderzoek naar een DMPS-mobilisatietest d.d. 12 maart 2016: 

- Zink: 6226 ug/ g Krea, normaalwaarde > 2000 ug / g Krea (Zink is een lichaamseigen stof, dus geen gif. Bij mij was die waarde zo hoog omdat ik veel zink gesubstitueerd had en eerder voorafgaand aan de DMPS injectie had moet stoppen). 

- Tin: 2.0 ug/L. Ik heb hier nog geen normaalwaarde van. Tin is giftig en hoort derhalve niet in het lichaam.

- Koper: 1911 ug/ g Krea, normaalwaarde < 500 ug/ g Krea. Koper is een lichaamseigen stof. 

- Arsenicum: 66,3 ug/ g Krea, normaalwaarde < 15 ug/ g Krea. Arsenicum is giftig en hoort derhalve niet in het lichaam.4 augustus 2017

Stopumts.nl heeft weer eens in kaart gebracht welke maatregelen andere landen nemen om de gevaarlijke straling van o.a. zendmasten, dect-telefoons, smartphones, wifi e.d.terug te dringen. Nederland is nog steeds niet van de partij, waarom eigenlijk niet? http://www.stopumts.nl/pdf/Compilatie-RF-straling-2017.pdf

http://www.stopumts.nl/doc.php/Artikelen/7294/redir

20 juli 2017


Een aangrijpende documentaire van lotgenoten. Zoveel herkenning voor mij en mijn man. Het leven dat wij en zo veel anderen moeten leven, kan niet in de doofpot worden gestopt. Er moet veel meer en vaker ruchtbaarheid aan worden gegeven. Om ook mijn steentje hieraan bij te dragen vind u hieronder een aantal overwegingen die ik bij deze video maak: 

'Nowhere to run: electrosensitive people trying to escape wireless technology'
(deze situatie doet zich regelmatig voor) Waar moeten ik heen? Ik moet wegduiken in mijn woonkamer: omdat de buurman 2 huizen verder in de tuin loopt, mijn buurjongetje van het huis naast ons in de tuin gaat spelen, omdat tegelijkertijd mijn andere buren zonodig buiten moeten gaan zitten luisteren naar muziek van hun smartphone. Soms is het zo erg, dat ik helemaal niet in mijn huis kan zijn. En dat ondanks alle afscheming. Immers, op straat staat regelmatig een grote groep buren van de overzijde buiten, lopen continue bellende mensen langs, blijven ze voor mijn huis staan praten. Ik kan dan wel vergeten dat ik datgene waar ik mee bezig ben, kan voortzetten. Mij rest niets anders dan mijn spullen te pakken (vaak proviand voor een halve dag) en weg te vluchten op mijn fiets.Inmiddels is onze planning al gebaseerd op de weersverwachting. Bij mooi weer in het weekend gaan we noodgedwongen de hele dag met de fiets op pad. Hoek van Holland, Delft, Den Haag en nog meer plekken. En steeds maar weer zoeken naar een plekje waar ik even koffie kan drinken of mijn boterham kan eten. Na een aantal dagen warm weer ben ik op door al dat gevlucht. Ik heb ook nog eens zware lyme en zou om die reden rustig aan moeten doen. 

(Sue Howard) ) 'I could not run elektricity in there, so there was no light'
Het licht wordt je letterlijk ontnomen, je wordt afgesneden van de meest basale voorzieningen, alsof je daar geen aanspraak meer op mag maken. Ik heb het meegemaakt en maak het in zekere zin nog steeds mee (hieronder situatiebeschrijving van 2012):
- in het donker zitten, met name een ellende in de winterperiode. Niet kunnen koken omdat je geen licht hebt. Geen kaarsen of olielampen kunnen verdragen vanwege de geur. 
- omdat je enkel cv hebt, kun je je huis niet verwarmen en daalt de temperatuur tot onverantwoorde waarden. Je wordt hier ziek door.
- je kunt niet stofzuigen en je doet verwoede pogingen je huis te vegen, wat niet goed werkt.
- telefoon staat uit, je kunt geen contacten onderhouden met mensen.
- van t.v.,computer- en internetgebruik is al helemaal geen sprake, je wordt nog verder de put van eenzaamheid in gedrukt.
Tegenwoordig moet ik in bepaalde situaties alsnog de weinige stroom die ik in huis heb, afsluiten. Het ligt niet aan de maatregelen die wij hebben genomen (nieuwe aardpen, nieuwe meterkast met nieuwe groepen, veilige kabels en stopcontacten etc.).De stroom blijft vervuild en als er veel draadloos in de omgeving wordt gewerkt, moet ik vanwege de pijn de stroom uitzetten. 
Verder ben ik genoodzaakt om in een afgeschermde ruimte te leven: de wanden van mijn woonkamer en slaapkamer zijn behangen met 6 lagen aluminiumfolie. In de overige ruimten van het huis kan ik meestal maar kort zijn. De gang is afgeschermd met duur yshield materiaal. We zijn genoodzaakt om voor de woonkamer, keuken en slaapkamer kostbare afschermende gordijnen laten naaien en stralingwerend behang op stukken muur te plakken. De kosten hiervan liggen rond de 1500 - 2000 euro. Aanpassing elektriciteit en slaan aardpen: 3000 euro. Aanschaf tonzon thermokussen (3 lagig aluminiumfolie).We hebben al eerder grote bedragen uitgegeven. Het is te gek voor woorden, al ons spaargeld gaat zo op, de overheid is niet van plan om dit te financieren. En dat, terwijl het dankzij de lakse en schandalige overheid straling in mijn woning binnenkomt waar ik niet om gevraagd heb. Niet alleen wordt onze privacy ernstig inbreuk gedaan, maar wordt ook mijn lichamelijke integriteit ernstig aangetast.Voorts neemt bij mij de lyme  ernstiger vormen aan omdat de alomtegenwoordige straling de virulentie van de spirocheten verhoogd. 

(John Howard, echtgenoot van Sue'Living in a shielded room, living in the car during the day, somewhere in the nabourhood where it was safe... You know, it is the kind of thing you don't really tell people, because one, they think you're crazy and two, they definately won't understand... So why bother.' 

Zo schrijnend wat hier in een paar woorden wordt gezegd. Ook de echtgenoot is aangedaan door wat er aan de hand is met zijn vrouw. En door het onbegrip van de omgeving, terwijl extra steun heel erg welkom is. Niet alleen de elektrogevoelige persoon wordt in de kou gezet (letterlijk en figuurlijk), ook de partner loopt tegen een muur van onbegrip aan en staat alleen.  

12 juli 2017

'It's now been fairly well-established that chronic infection is an underlying factor in most chronic illnesses.'

Dit is een uitspraak van dr. Mercola. Een chronische infectie als onderliggende factor bij chronische ziekten. Dr. Mercola noemt als voorbeelden van chronische ziekten: Parkinson, MS en chronisch vermoeidheidssyndroom. Het komt nogal eens voor dat mensen met elektrohypersensitviteit in het vakje van het chronisch vermoeidheidssyndroom worden gestopt. In de medische wereld wordt ehs niet erkend, evenmin denken artsen er niet aan dat ehs-klachten wel eens te maken zouden kunnen hebben met (ook) een infectieziekte. Er wordt geen onderzoek gedaan of er inderdaad sprake is van een infectieziekte, laat staan dat mensen met ehs-klachten voor deze infectieziekten behandeld worden Dit is een grote tekortkoming in diagnostiek en behandeling van .elektrohypersensitieve mensen.  Dit betekent ook dat zij hierin zelf alert moeten zijn. Het kan geen kwaad om je te laten testen op bijvoorbeeld de ziekte van Lyme. De ziekte van Lyme moet behandeld worden anders is progressie van de ziekte te verwachten met kans op invaliditeit. Overigens, bij een bioresonantie therapeut ben je niet aan het goede adres voor diagnostiek van lyme. Daar zijn bloedtesten voor, die je via je huisarts kunt aanvragen.   

Mocht je het hele artikel willen lezen: 


Video van het interview dr. Mercola met dr.Klinghardt: 

http://articles.mercola.com/videos.aspx

Bij 'Mercola search video' invullen: Klinghardt

Kies de video: 

Dr. Mercola Interviews Dr. Dietrich Klinghardt about Lyme Disease


11 juli 2017

Contacten met lotgenoten wereldwijd: 11 juli 2017

Even kort over hoe het mij gaat in Nederland. Ik ben sinds oktober 2016 weer terug in Nederland. We wonen in een tussenwoning in Rotterdam. Inmiddels is de elektriciteit aangepast en is de benedenverdieping bijna rondom afgeschermd tegen de straling van buren en van de dichtstbijzijnde zendmast zo'n 600 mtr. weg. Binnenkort wordt ook onze slaapkamer voor de straling afgeschermd. zie voor meer gedetailleerde info: 
Het gaat vrij goed met mij. De lyme speelt op als gevolg van de absurde hoeveelheid straling in Nederland. Voor mij betekent dat dus nog meer behandelen. Soms ben ik daar behoorlijk ziek van, ook van de medicatie die ik overigens zelf regel (fytoptherapie: kruiderij). Lees meer over de samenhang tussen straling en de virulentie van ziekteverwekkers waaronder de ziekte van lyme; dit is een interview waarin uitspraken van dr. Klinghardt in opgenomen zijn: 

Ik moet wel even kwijt dat de 'graad van walging' van de Nederlandse samenleving bij mij met de dag toeneemt. Het is onbestaanbaar hoe je als elektrohypersensitieve persoon wordt uitgesloten van de meest normale dingen. Geen baan, geen toegang tot een arts, tandarts of ziekenhuis, niet in je tuin kunnen zitten, (alweer) al je spaargeld besteden aan afscherming. Ziggo speelt een kwalijke rol in Nederland, omdat die doodleuk hotspots verstrekt bij de abonnementen. Waardoor ik op dit moment niet meer in mijn eigen bed kan slapen en kosten moet maken om mijn slaapkamer af te schermen. Ik zal de rekening eens een keertje naar hen doorsturen. 

26 april 2017

Soms denk ik: kom ik ooit nog van die ehs af? Maar als ik dan weer lees welke ernstige gevolgen optreden bij een vergiftiging met zware metalen (als gevolg van amalgaam vullingen in je gebit) en hoe lang het duurt voordat al die metalen uit het lichaam zijn, weet ik dat ik niet moet wanhopen. Ik ga door met ontgiften met chelattherapie, DMPS injecties oa. 

Fibromyalgie, Chronisch Vermoeidheidssyndroom, chronische ontstekingen waaronder de ziekte van Lyme, MS, Morbus Crohn, Diabetes Type 1. Ook kan het giftige kwikzilver resistentie voor antibiotica veroorzaken.

Informeert u zich vooral over de ziekten die een gevolg zijn van amalagaam in je mond, de link met ehs is makkelijk te maken. Informatie is bijvoorbeeld te vinden bij: 

https://www.zentrum-der-gesundheit.de/amalgam-entfernen-ia.html25 april 2017

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in oorzaken van ziekten (waaronder ehs) en welke behandelingmogelijkheden er zijn: 

http://lebensenergie-konferenz.de/wp-content/uploads/2014/05/Text_Mutter.pdf


6 maart 2017

Aangrijpende documentaire gezien van een man die steeds op de vlucht is voor straling met zijn caravan. http://www1.wdr.de/mediathek/video/sendungen/menschen-hautnah/video-der-mann-der-im-wald-lebt---aus-dem-leben-eines-elektrosensiblen--100.html

Het is heel erg dat er nog steeds geen woonvoorziening is voor mensen die niet in de straling kunnen leven.


5 maart 2017

Ruim 1 week geleden een bericht geplaatst bij het onderdeel https://sites.google.com/site/wifivluchteling/voor-partners


23 februari 2017

Chronisch ziekten nemen alsmaar toe. Vaak worden ziekten enkel symptomatisch behandeld en weten artsen de oorzaak niet. Lees meer over de 'Ursachen Therapie' van dr. J. Mutter (interview van dr. Mutter op een 'levensenergie conferentie'. 

http://lebensenergie-konferenz.de/wp-content/uploads/2014/05/Text_Mutter.pdf

17 januari 2017

Amalgaam in de vullingen van kiezen is slecht voor de gezondheid. Je kunt er veel over gaan lezen of bijv. dit filmpje bekijken:

voor meer informatie  http://www.klinghardtacademy.com/Heavy-Metals/

13 december 2016

We zijn inmiddels verhuisd. Het gaat goed met mij. Er zijn nog wel wat technische aanpassingen in de woning nodig, zoals een eigen aardpen en andere meterkast. Zolang dat nog niet geregeld is, kan ik de router en dus de telefoon en internet niet langdurig aan laten staan. Dus we zijn wat lastig bereikbaar. Je kunt altijd mailen, af en toe check ik de mail. 

18 oktober 2016

Op het facebook stralingsplatform 'Stralingenzo' heb ik n.a.v. een discussie over alternatieve therapieën t.a.v. elektrogevoeligheid informatie opgenomen over de DMPS test. Dat is de test waarmee vastgesteld wordt hoeveel zware metalen (o.a. kwikzilver) in het lichaam zit. Deze zware metalen vergiftiging is het gevolg van amalgaam in de kiezen. Dr. Max Daunderer vat ehs als één van de gevolgziekten op van de vergiftiging met amalgaam  Hij heeft deze test ontwikkeld en wordt in Duitsland vaak ingezet om de mate van vergiftiging vast te stellen. DMPS wordt vervolgens ook ingezet om de zware metalen te verwijderen. Ik schrijf de verbetering van mijn gezondheid en vermindering van de ehs toe aan de DMPS injecties die ik inmiddels heb gehad. 

Informatie van het laboratorium in Bremen over deze test: 

http://www.mlhb.de/labor/schwerpunkte/umweltmedizin/biomonitoring/dmps-test/

DMPS-Test

DMPS (2,3-Dimercaptopropan-1-sulfonsäure, Natriumsalz) bildet mit den folgenden Schwermetallen in absteigender Affinität (Zn, CU, AS, Hg, Pb, Sn, Fe, Cd, Ni, Cr) wasserlösliche Komplexe. Es eignet sich daher für die Mobilisierung von Schwermetallen (sog. Depots) aus Organen. Diese Eigenschaft wird beim DMPS-Test diagnostisch genutzt.

Der DMPS-Test wird hauptsächlich zum Nachweis einer chronischen Schwermetallbelastung eingesetzt. Diese ist oft nur an einer erhöhten Schwermetallausscheidung im Harn nach DMPS-Gabe und nicht an den Blut- und/oder Spontanurinkonzentrationen zu erkennen. Der DMPS-Test wird daher auch als „toxikologisches Vergrößerungsglas“ bezeichnet.

Besonders im Zusammenhang mit der Quecksilberbelastung durch Amalgamfüllungen wird der DMPS-Test seit einigen Jahren verwendet (1). Die Quecksilberbelastung durch Amalgamfüllungen kann nämlich wesentlich höher sein als bisher vermutet wurde, da Amalgam keineswegs ein inertes Material ist, sonders besonders unter Kaubelastung korrodiert und neben Amalgampartikeln auch dampfförmiges Quecksilber in die Mundhöhle abgibt (Abb.). Die Quecksilberaufnahme aus Amalgamfüllungen kann um ein Mehrfaches höher liegen als die Quecksilberaufnahme aus der Nahrung (2). Obwohl die in Spontanurinproben bei Amalgamträgern gemessenen Quecksilberkonzentrationen im allgemeinen deutlich unter der von der WHO angegebenen kritischen Grenze von 50 µg/l liegen, sprechen inzwischen zahlreiche kasuistische Berichte für toxische Effekte dieser langzeitigen chronischen Hg-Belastung durch Amalgamfüllungen (1). Der DMPS-Test wird von vielen Ärzten, die sich mit der Amalgamproblematik beschäftigen, als diagnostisches Instrument geschätzt. 

Absorption und Metabolismus von Quecksilber aus Amalgamfüllungen. (1) Inhalation von dampfförmigem Quecksilber (Hg0). (2) Neuronaler Transport von dampfförmigem Quecksilber (Hg0) in das Gehirn.(3) Verschlucken von anorganischem Quecksilber (Hg0, Hg2+) und von Amalgampartikeln (HgA).(4) Eindringen von Quecksilber in Dentin und Pulpa. (5) Eindringen von Quecksilber in Zahnwurzel und Alveolarknochen. (6) Diffusion von Quecksilber in die Gingiva.

DMPS-Mobilisationstest*

1.     Urin I: 10-20 ml Spontanurin vor Gabe von DMPS (Dimaval®) zur Untersuchung auf Zink.

2.     3 mg DMPS (Dimaval®)/kg Körpergewicht langsam i. v. oder 10 mg DMPS (Dimaval®)/kg Körpergewicht als Kapsel oral auf nüchternen Magen.

3.     Patienten ca. 150 ml Tee, Wasser, Limonade o. ä. trinken lassen.

4.     Urin II: 10-20 ml Spontanurin 30-45 Minuten nach DMPS i. v. bzw. 2 Stunden nach DMPS oral zur Untersuchung auf Kupfer und Quecksilber. 

Kontraindikationen:
Eingeschränkte Nierenfunktion. (Kreatinin im Serum > 2,5 mg/dl).

Nebenwirkungen:
Nach i.v.-Injektion von Dimaval kann es bei 1% der Patienten zu flüchtigen Hautreaktionen kommen. Vegetativ sehr labile Patienten können einen Kollaps erleiden.*

Beurteilung:

Urin I: Zink unter 140 µg/g Kreatinin spricht für einen chronischen Zinkmangel.

Urin II: Quecksilber über 50 µg/g Kreatinin spricht für eine Quecksilberbelastung durch Amalgam. Bei stark erhöhten Kupferwerten (über 2000 µg/g Kreatinin) und einer Quecksilberausscheidung von unter 50 µg/g Kreatinin ist ein erneuter DMPS-Test nach 4 Wochen zu erwägen, da die Quecksilberdepots wegen der höheren Affinität des DMPS zum Kupfer eventuell nicht ausreichend mobilisiert wurden. Hinweise zur Therapie finden sich bei Daunderer.*

*Daunderer, M.: Handbuch der Umweltgifte, ecomed, 1991.

·         zurück zur Übersicht  "Biomonitoring"

Medizinisches Labor Bremen
Haferwende 12
D-28357 Bremen

Tel.: +49 (0)421 2072 - 0
Fax: +49 (0)421 2072 - 167
E-Mail schreiben

 13 september 2016

Een interessant woonproject in de Vogezen: 

https://www.facebook.com/Stralingsvrij-wonen-in-de-Vogezen-1782036488699685/


4 september 2016

Bericht van overlijden.


Vanavond hoorden we dat een elektrogevoelige vrouw overleden is, Jan en ik kenden haar persoonlijk. We kenden haar enorme gevecht om te overleven, zij leed ook aan vreselijke pijnen. Zij is al in 2015 overleden..... Zo triest en verdrietig dat dit gebeurd is, het doet ons pijn. 

G....., je bent bij onze hemelse Vader, geen pijn en geen verdriet meer. Ik hoop je daar ooit te ontmoeten. 


3 september 2016

Ik noem dit maar even voor het gemak de 'tentakels van de overheid': natuurmedicijnen-webwinkels verbieden om te vermelden waarvoor hun produkten ingezet kunnen worden.
Onderstaande webwinkel verkoopt goede natuurlijke medicatie om de lyme te behandelen. Dat het woord 'lyme' niet genoemd wordt heeft ermee te maken dat dit door de overheid verboden is!

Het is maar dat u het weet, voor het geval u natuurlijke medicatie wilt nemen ten behoeve van de bestrijding van de lyme......

www.kaardeshop.nl

23 augustus 2016

Super, een koffietent in Rotterdam waar geen wifi is en smartphones e.d. niet gebruikt mogen worden:

https://www.debuikvan.nl/rotterdam/nieuws/1357-inspiratie-bij-een-slow-coffee-bij-adem-inn-kom-je-tot-rust

Een ontmoetingsplek voor elektrosensibele mensen? Wat mij betreft is dit een mooie plek om met lotgenoten te kletsen........

5 augustus 2016

Gisteren is een brief uitgegaan naar de directie van een ziekenhuis met verzoek aangepaste spreek- en behandelkamers in te richten voor elektrosensitieve mensen. Zodra de reactie binnen is, vermeld ik dat op deze website. 

I.v.m. verhuizing naar Rotterdam (Zuid) ben ik op zoek naar elektrosensibele mensen in Rotterdam en directe omgeving. Ik wil graag lotgenoten leren kennen om te kijken of er gezamenlijk activiteiten ondernomen kunnen worden zoals bijv. wandelen of fietsen in Rotterdam en omgeving. Eén van de dingen waar ik me bezig zal gaan  houden is het organiseren van kerkdiensten voor elektrosensibele mensen. Ik wil daartoe de predikant van de PKN gemeente in R'dam IJsselmonde benaderen. Indien meerderen hier belangstelling voor zouden hebben, is de kans groter dat er daadwerkelijk kerkdiensten van de grond komen. Natuurlijk zonder wifi, smartphones, mobiele telefoons, elektrische ringleiding uit etc. 
Enige tijd geleden waren er nog kerkdiensten in het oosten van Nederland. Door omstandigheden is dit tijdelijk stil komen te liggen. Voor degenen die niet bekend zijn met kerkdiensten: iedereen kan daar naartoe, je hoeft niet gelovig te zijn of zoiets. Er wordt meestal gezongen, gebeden tot God, een gedicht voorgelezen, muziek beluisterd waaronder bijv. het orgelspel, bijbel gelezen en een toelichting hierop gegeven door een van de bezoekers van de kerkdienst of predikant. 

Heeft u belangstelling, dan svp een berichtje naar: reddingsboei@gmail.com.

30 mei 2016

Die weerstand en dat onbegrip dat je in Nederland tegenkomt als elektrosensibele persoon, ja ik wind me erover op. Ik heb het over instanties die elektrosensibele mensen discrimineren in vergelijking met degenen die geen problemen hebben met straling. Ik merk dat ik de neiging heb om me te verdedigen, maar later krab ik achter mijn oren. Foute aanpak is dat vaak. Het is beter er tegenin te gaan en op je punten gaan staan en een zakelijke benadering toe te passen. Een zakelijke aanpak ligt mij goed en nu nog wat meer mezelf op de kaart zetten bij dit soort instanties. Ik geloof dat ik alleen maar strijdbaarder wordt nu ik terug ga naar Nederland. Kom maar op, denk ik dan, ik lust je rauw!


25 mei 2016

Terugkeer naar Nederland:
Zie: http://ehsmijnaanpak.blogspot.de/

17 maart 2016

Blogspot geopend: http://ehsmijnaanpak.blogspot.de/

16 maart 2016

Dit moet ik even kwijt. Al weer een gezin het land uitgezet en in datzelfde land worden de rechten van het ouderschap ernstig geschonden. Ik heb het over Nederland en de houding van de overheid naar stralingsslachtoffers. Hoe kan dit bestaan? Ik vecht voor de rechten van stralingsslachtoffers, ik doe wat ik kan, al is het een druppel op de gloeiende plaat. Ik hoop dat u mee blijft doen in deze strijd. 

13 maart 2016

Nieuwe pagina geopend speciaal voor partners van elektrogevoeligen (geschreven door Jan Geelhoed). Opening met een stukje over 1e hulp voor partners van mensen met ehs:  Voor partners

4 maart 2016

Kennisplatform EMV, criminele organisatie? Lees meer over het handjeklap tussen de telecomindustrie en de overheid. We worden met z'n allen in Nederland gigantisch in de maling genomen.
http://www.kennisplatformelektromagnetischestraling.org

2 maart 2016

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in vitamine B12- en foliumzuurtekort:

https://b12researchgroup.wordpress.com/
stichtingb12tekort.nl/
http://home.kpn.nl/hindrikdejong/
https://www.facebook.com/groups/807408932663995/

Waarom ik dit onderwerp onder de aandacht breng?
Indien er een relatie zou bestaan tussen ehs en een tekort aan vitamine B12 e.o. foliumzuur, zou diagnostiek en behandeling hiervan mogelijk gemaakt moeten worden voor elektrogevoeligen. Daar bedoel ik ook mee dat stralingsvrije ruimten beschikbaar gesteld zouden moeten worden waar diagnostiek en behandeling kan plaats vinden. 

1 maart 2016

OPROEP: ik wil graag in contact komen met mensen die net als ik, naast ehs, een tekort aan vitamine B12 hebben. Graag een bericht via de mail: reddingsboei@gmail.com.


3 februari 2016


DMPS ampullen (betreffende merknaam: Unithiol), een middel dat de giftige zware metalen bindt en uitleidt, was voorheen enkel op artsenrecept verkrijgbaaar. Tot mijn verbazing kan dit nu zonder recept worden gekocht op het internet. http://dmps-unithiol.com/
Als u dit middel overweegt, moet voorafgaand hieraan alle amalgaamvullingen en andere metalen uit het gebit verwijderd worden onder bepaalde voorzorgsmaatregelen zoals een kofferdam. Ook moet worden nagegaan of er ontstekingshaarden in het gebit/kaak zitten alvorens dit middel kan worden gebruikt. DMPS wordt in de regel door artsen intraveneus toegediend. Regelmatige controle van de hoeveelheid uitgescheiden zware metalen in de urine is noodzakelijk (DMPS mobilisatietest). Ik heb zelf de meeste DMPS intramusculair toegediend gekregen, wat ook een mogelijkheid is. Dit is door een bekende gedaan die hiertoe gecertificeerd is.
Ik stuur dit bericht door omdat met DMPS hele goede resultaten gehaald worden bij allerlei ziekten, waaronder ehs. U kunt altijd contact met mij opnemen voor verdere informatie.
Overigens heb ik geen enkel financieel belang bij de verkoop van Unithiol of de boeken van dr. Mutter). 

http://toxcenter.org/ (o.a. link Amalgam Handbuch van wijlen dr. Max Daunderer)

http://www.antipsychiatrieverlag.de/versand/titel/mutter.htm
 


8 december 

Een opmerking over de vergiftiging met milieugiften. Zoals u waarschijnlijk bekend zal zijn zet ik heel erg in op ontgifting van zware metalen. Ik doe dat met behulp van chemische middelen (DMPS en DMSA) en nog wat andere middelen, waaronder chlorella. Het is positief dat er uit urineonderzoek is gebleken dat er bij mij minder kwikzilver aanwezig is. Dat is toe te schrijven aan de DMPS. Echter, de zware metalen zitten ook en vooral in de hersenen en ander zenuwweefsel. Bij de ontgifting van deze weefsels gaat het om een lange termijnplanning. Je kunt dit er namelijk niet snel uithalen. Daar komt ook nog bij dat de inzet van chelatmiddelen verstandig moet gebeuren. Bij sensitieve personen kan geen agressief uitleidingsprotocol worden gevolgd. Voorts moeten ook de vitaminen en mineralen op orde gehouden worden. Al met al een hele uitzoekerij hoe één en ander aan te pakken.  
Op dit moment ben ik bezig om veel informatie over kwikzilververgiftiging te lezen. Eén ding is me inmiddels duidelijk geworden. Zolang er nog zware metalen in de hersenen zitten, blijven ook de ernstig symptomen bestaan. Het zou mij niet verbazen als de ehs bij mij voor een groot deel zal verdwijnen indien de hersenen afdoende ontgift zijn. Ook het terugdringen van de Lyme speelt hierin een rol, maar die is mogelijk kleiner dan de rol die zware metalen spelen. 
  

4 november 

Stopumts.nl en 13 andere organisaties voeren actie om elektroshypersensitiviteit op de agenda van gemeenteraden te plaatsen. Er is een brief uitgegaan naar alle gemeenten in Nederland waarin om aandacht en hulp gevraagd wordt voor mensen die ziek zijn geworden door elektromagnetische straling. 
Vanuit stopumts is er een oproep gedaan om ook zelf de gemeenten aan te schrijven. 

Vanuit Duitsland heb ik een brief naar de gemeente Vlissingen geschreven. Deze brief kunt u hieronder lezen. U kunt deze brief (aangepast op uw situatie) ook zelf gebruiken indien u de gemeente in uw woonplaats wilt aanschrijven. 

' College van B&W en gemeenteraadsleden van de gemeente Vlissingen
Postbus 3000
4380 GC Vlissingen

Geacht(e) college van B&W , gemeenteraadsleden,

Hierbij wil ik uw aandacht vragen voor het volgende. In 2012 ben ik
ernstig ziek geworden (elektrogevoelig) door de overmaat aan straling
van zendmasten, wifi en andere draadloze apparatuur van de buren die
naast mij woonden. Ik woonde toentertijd in een tussenwoning
(....) en kon onze woning niet afschermen tegen de straling.
Het ontbrak ons aan het geld om het hele huis met stralingswerende
verf te verven. Uiteindelijk was voor mij de situatie onhoudbaar en
zijn wij (mijn man en ik) naar Duitsland gevlucht. Hier wonen wij in
een stil dalletje waar geen straling is.

Wij waren genoodzaakt om onze mooie woning in Vlissingen te verkopen
enkel en alleen vanwege de straling. Onze emigratie heeft grote
gevolgen gehad en het persoonlijk leed verergerd. Zo moest mijn man
blijven werken in Nederland en is hij 5 dagen per week van huis.
Tevens ben ik geïsoleerd geraakt van mijn familie waaronder .......... 
De afstand tussen Duitsland en Nederland is te groot voor regelmatig contact.


Door de straling kon ik ook niet meer werken. En dat is wrang als je
op oudere leeftijd op eigen kosten zowel HBO- en academische opleiding
hebt afgerond en een ruime werkervaring hebt opgebouwd.

Mijn 'geval' is niet de enige in zijn soort. Er zijn talloze mensen,
ook in Zeeland, die dit soort dingen meemaken. Niet meer thuis kunnen
wonen, steeds op de vlucht naar een plek waar minder straling is, niet
meer in staat om te werken, niet in staat om thuis voor de kinderen te
zorgen en ga zo maar door.

Deze brief schrijf ik ook voor andere stralingsslachtoffers. Ik wil de
gemeenteraad dringend verzoeken om, indien er zich elektrogevoelige

mensen bij de gemeente Vlissingen melden, u met hen op zoek gaat naar
oplossingen. In veel gevallen zal door de gemeente gefinancierde
stralingswerende verf en sanering van de elektriciteit voor afdoende
oplossingen zorgen. Zodat mensen in hun woning kunnen blijven wonen en
hun leven niet verwoest wordt zoals dat van ons.

U kunt voor verdere informatie contact met mij opnemen. Ook kunt u op
mijn website nalezen wat de impact van de straling op mijn leven is.
https://sites.google.com/site/wifivluchteling/

Deze brief sluit aan bij een aktie die vanuit 
stopumts.nl wordt
gevoerd en ondersteund wordt door 13 andere organisaties. In deze
aktie wordt aan alle (393) gemeenten in Nederland om aandacht en hulp
gevraagd  voor elektrogevoeligen.

Zie:
http://www.stopumts.nl/pdf/College%20van%20B&W%20en%20Raad.pdf


Met vriendelijke groet,

Marja Geelhoed-Oorschot


Drs. M.C.  Geelhoed-Oorschot
Email: 
reddingsboei@gmail.com '


13 oktober

Overgenomen uit 'Bioboom' (Herfst 2015), een gratis tijdschrift uit de biowinkel:
 ' In seinem Buch 'Analog ist das neue Bio' beschreibt Andre Wilkens die Zukunft unsere tägliche Lebenswelt. hier wordt nog aan gewerkt! 


3 september

http://stopumts.nl/doc.php/Artikelen/9424/the_silent_war_being_waged_on_our_children

THE SILENT WAR BEING WAGED ON OUR CHILDREN. 

Childhood cancer is the leading cause of disease-related death in the USA in young people. Probably close to that here in Canada. When I was growing up, I never heard of or new of any classmates that had or died from cancer. There is something terribly wrong happening and most people are oblivious to it. The next generation is being decimated with diseases (like Autism and ADHD) unheard of in my youth. We have a growing epidemic of diseases like MS, Type 2 diabetes, peanut allergies, autoimmune disorders and more. What I find disturbing is that everyone is looking for a fix when they should should asking“What the hell is going on here”. What is causing our children to be afflicted with so many illnesses and disorders. 

En dan vraag ik me af: wat moet er verder nog gebeuren voordat de ogen opengaan voor de ellende die de overmaat aan straling aanricht?

31 augustus 2015


      

Na lang zoeken hebben we een ander huurhuis gevonden (zie foto's). We zijn er erg blij mee. Geen straling, geen mast, geen radar, geen tetra, geen buren in de buurt. We hopen ergens in oktober te gaan verhuizen. 
In verband met de voorbereidende werkzaamheden op de verhuizing, zal ik de komende tijd weinig gelegenheid hebben om te schrijven op de website. 


30 juli 2015

Bekijk de afbeelding op ware grootte

De vlag gaat hier uit! Uit de DMPS mobilisatietest is gebleken dat de kwikzilverwaarde in de urine goed is. Er zit nog wel te veel koper in. De arts in Wesel adviseerde nog een aantal DMPS injecties intraveneus zodat dit ook binnen de norm valt. 
Even op een rijtje:
- Dmps mobilisatietest op 27-01-2014: kwikzilver 147 ug/ g Creatinine
                                                        koper 1884 ug/ g Creatinine
- Dmps mobilisatietest op 24-07-2015: kwikzilver 15,3 ug/ g Creatinine
                                                       koper 1673 ug/ g Creatinine
* kwikzilver norm: > 50ug/ g Creatinine
* koper norm: > 1000 ug/ g Creatinine

Dit betekent dat DMPS dus inderdaad zware metalen uit het lichaam haalt. Dat is zeer gunstig omdat ik daardoor beter in staat zal zijn de Lyme te behandelen. Volgens dr. Klinghardt gebruiken de spirocheten de zware metalen als bescherming zodat ze moeilijk te bestrijden zijn. 
Ik ben geneigd om nog een andere conclusie te trekken. 
Nog steeds ben ik zeer elektrosensitief. De kans dat dit veroorzaakt is en in stand gehouden wordt door de Lyme is groot. En dat de dus de rol van metalen in je hersenen hier minder aan bijdragen. Klinghardt zegt dat de spirocheten elektrosensitief zijn. Ik ga dus nog meer inzetten op de Lyme behandeling. 

Als je ehs hebt, moet je volgens mij de Lyme uitsluiten. Er zijn 3 testen mogelijk. De diagnose is problematisch, maar kan in combi met de klinische symptomen door een infectioloog wel worden vastgesteld.  Wetenschappers hebben inmiddels geconcludeerd dat Lyme niet geneest met antibiotica. O.a. om die reden ben ik nooit aan antibiotica begonnen. Ik geef de voorkeur aan een zware fytotherapeutische behandeling (kruiden die effectief gebleken zijn bij de behandeling van syfilisbacterie, een broertje van de spirocheet), verse knoflook met het natuurlijke antibioticum allicine en binnenkort ook weer Rizol. 

29 juli 2015

Deze brief heb ik verstuurd naar de verschillende contacten:

'Geachte ........,

Loopt Nederland soms achter? Dat is de vraag die je je kunt stellen als het gaat om het weren van wifi e.a. draadloze toepassingen in scholen. Frankrijk, België, Israel en andere landen nemen maatregelen om kinderen te beschermen. Het wordt de hoogste tijd dat ook Nederland beschermende maatregelen neemt in het onderwijs. De kinderen zijn onze toekomst en zijn het meer dan waard!

http://www.kinderenenstraling.nl/school/

Opmerking bij de 'Floww Health Technology': er is wetenschappelijk niet aangetoond dat deze zogenaamde technologie de straling van draadloze toepassingen terugdringt. 
 
Graag een reactie uwerzijds. 

met vriendelijke groet,

Marja Geelhoed-Oorschot

Email: reddingsboei@gmail.com'

U kunt de tekst overnemen indien u dit bericht ook naar uw contacten wilt versturen. 

13 juli 2015

Opmerking over de chelat-therapie (het verwijderenvan zware metalen met bijv. DMPS of DMSA): 
Voorafgaand aan deze middelen moeten de amalgaamvullingen en andere metaalhoudende delen (bijv. implantaten of gouden kronen) verwijderd worden. Tevens moet gecontroleerd worden of er zich ontstekingen in de kaak bevinden. Dit kan nagegaan worden m.b.v. een DVT (Digital Volumento Graphie: een 3D röntgen foto van gebit en kaak). De ontsteking moet eerst behandeld worden door een daartoe deskundige tandarts voordat een chelatbinder kan worden ingezet. Informatie is ontleend aan dr. Max Daunderer.
http://toxcenter.org/artikel/amalgam-daunderer-literatur.pdf
http://toxcenter.org/artikel/Daunderer-Max-Originalartikel-Links.php

In Duitsland zijn gespecialiseerde tandartsen die gebit en kaak op een verantwoorde wijze kunnen behandelen, ook dichtbij de Nederlandse grens. Bijv: www.praxis-dr-koch.de


8 juli 2015

Belangrijke informatie voor als u geïnteresseerd bent in de medische achtergronden van ehs en mcs en de huidige stand van zaken, de 5th Paris Appeal gehouden te Brussel op 18 mei 2015:
http://www.google.com/url?q=http%3A%2F%2Fappel-de-paris.com%2F%3Fpage_id%3D1667%26lang%3Den&sa=D&sntz=1&usg=AFQjCNFf01QO6OifDkvxd45S4wMQlSiz7A

Abstracts van het congres:

http://www.ehs-mcs.org/fichiers/1432301961_Paris_Appeal_2015.pdf

Overzicht van de speakers:
http://appel-de-paris.com/?page_id=1667&lang=en

In de documenten kunt u ondermeer lezen over de chelat-therapie (o.a. DMSA en DMPS). Deze behandeling wordt door sommige artsen ingezet om de gezondheidssituatie van mensen met (ernstige) elektrohypersensitiviteit en multipele chemische sensitiviteit te verbeteren.  


Joachim Mutter (Germany) : Toxicity of heavy metals, especially mercury and interaction with HF- EMF.IMG_9175PowerPoint Part 1  PowerPoint Part2  Video

Peter Jennrich (Germany) : Heavy metals and chronic diseases : what therapeutic approaches?

IMG_9177PowerPoint  Video

Interesssante info is ook te lezen bij http://www.ehs-mcs.org/en/.
Dr. Belpomme is verbonden aan dit instituut en behandelt mensen met ehs en mcs. 

Dominique Belpomme (France) : Electrohypersensitivity and multiple chemical sensitivity : two clinic-biological aspects of the same disorder.IMG_9170PowerPoint Video27 juni 2015

Wij maken ons zorgen t.a.v. de toename van straling in Duitsland. En wat de eventuele consequenties zijn voor onze woonplek. Op dit moment worden er overal in onze omgeving (steden en omliggende dorpen) G4 masten geplaatst. Gisteren was ik nog in zo'n dorp om naar een huis te gaan kijken. De mast stond nog niet op internet aangegeven. Ik werd er doodziek van. Het kan hier ook zomaar gebeuren. Wij hebben geen idee waar we dan heen moeten. 
Het enige wat ik heb is de ontgifting en behandeling van de Lyme. Ik ga de ontgifting drastisch opvoeren, ook in de hoop dat ik dat aankan. Wordt vervolgd. 

18 juni 2015

Naarmate ik meer lees over de schadelijkheid van zware metalen voor het lichaam waaronder het zenuwstelsel, raak ik er steeds meer van overtuigd dat er voor mezelf en andere elektrosensibele mensen hoop op verbetering is. Veel mensen hebben een zware metaalvergiftiging zonder dat zij dat zelf weten. Maar ja, wat wil je, de artsen c.q. tandartsen weten zogenaamd van niets. En dat terwijl allang bekend is hoe destructief bijv. kwikzilver uit amalgaam vullingen is. Daar komt nog bij dat door andere milieugiften (die iedereen binnenkrijgt) de schadelijkheid van kwikzilver nog eens verergert. Ik heb al eerder gewezen op de boeken van dr. J. Mutter en ook op de website van dr. Klinghardt. 
http://www.klinghardtacademy.com/Heavy-Metal-Detoxification/
Het is echt heel belangrijk om jezelf over dit thema te informeren, zeker als je ehs hebt. Overigens kun je ook een zwaarmetaalvergiftiging hebben terwijl je zelf nooit amalgaam hebt gehad. De vergiftiging kan via je moeder zijn gegaan, ook als zij bijv. tijdens de zwangerschap amalgaam heeft laten verwijderen. Er zijn ook andere bronnen van kwikzilver waaronder thiomersal wat in vaccinaties zit.  

Ik regel de behandeling zelf, geen geld om naar een arts of therapeut te gaan. Maar ik weet inmiddels voldoende om het alleen erop te wagen. 

Ik ben inmiddels bezig met een zwaar uitleidingsprotocol. Met DMPS injecties (nog 4 over, daarna ga ik verder met capsules), DMSA capsules en veel andere middelen die bij de uitleiding noodzakelijk zijn. Soms is dit zwaar omdat ik extra ziek wordt als er straling is. Helaas hebben wij nu regelmatig radar in de woning. Geen doen voor mij. De radar heeft w.s. te maken met de oefeningen van straaljagers boven dit gebied. Verder is er ook nog een ander radarsignaal (vliegveld in de buurt, recreatievluchten??). Maar toch lukt het om onder deze omstandigheden het zware uitleidingsprotocol vol te houden. Daarnaast behandel ik mezefl voor Lyme.  

De verbeteringen in mijn conditie schrijf ik toe aan de uitleiding van zware metalen, de Lyme behandeling en de toevoer van vitaminen en mineralen. Een voorbeeld hiervan is dat ik regelmatig in Nederland kan komen en ook andere plekken bezoek waar veel mensen zijn. Ik ben nog steeds erg gevoelig voor zendmasten, ik blijf daar zoveel mogelijk uit de buurt. 

 
15 mei 2015

Even over het ontgiften (zware metalen eruit werken). Ik geloof dat ik de fout maak dat er te weinig voor de ontgifting benodigde lichaamseigen stoffen aangevuld worden. Dat betekent dat het lichaam niet goed voorbereid is op de zware functie van het ontgiften en het dus niet goed kan uitvoeren. Feitelijk is het vreemd dat mijn behandelend arts hier niet op gewezen heeft. Uit informatie van dr. S. Genuis blijkt dat dit toch echt nodig is. Uit de boeken van mijn behandelend arts wordt overigens wel duidelijk richtlijnen voor aangegeven. Indien u belangstelling heeft voor dit thema, kunt u mij een mailtje sturen zodat ik verdere info kan opsturen.  

1 mei 2015

Gevalsbeschrijvingen van het ontgiften van kinderen toegevoegd: 

30 april 2015

De eindeloze zoektocht naar een veilige woning

Gisteren opnieuw weer 125 km voor niks gereden. Om alweer, voor de zoveelste keer, een huis te bekijken. Weer mis, omdat er in de directe omgeving enorme stralingsbelasting van zendmasten was. Wanneer komt die witte en dus volledig stralingsvrije zone in Nederland? Ik ben nu 55 jaar, slaap op de grond in de gang, moet regelmatig uit huis omdat ik supergevoelig ben voor smartphones van mensen op straat, kan ternauwernood eten koken omdat er straling is gekomen in de keuken. Moet dit doorgaan tot Jan met pensioen gaat, dat is pas over 11 jaar. Waarom laat de Nederlandse overheid ons zo lijden???

29 april 2015

Galgenbakhumor van een doorgewinterde Rotterdamse:
Onderweg naar de nep-Maas (de Rijn), bedachten we dat we de buurvrouw zouden kunnen betalen. Per uur weliswaar. Per uur betalen voor de tijd dat zij haar smartphone (met natuurlijk veel smart in het hart) binnen laat liggen. Wat zou de doorslag geven? De graaierigheid van hebben, hebben, hebben... of de endomorfinen van de draadloze troep. Ik denk het laatste, omdat men gewoonweg verslaafd is aan hun liefelijke smartphone. Dit gaat dus ook weer niet lukken.  

Gisteren is de petitie 'behoud witte zones, 112 bereikbaarheid' aan de vaste Kamercommissie voor Economische Zaken uitgereikt. 

27 april 2015

Koningsdag vandaag....... Wij zijn niet in de stemming voor een feestje: 

Wij kunnen niet naar Nederland omdat de straling daar te veel voor mij is. Verder moeten wij nu toch dringend op zoek naar een ander huis in Duitsland. Ik moet vaak mijn huis uitvluchten vanwege een nieuw hoogfrequent signaal. Vannacht amper geslapen omdat ik uren bezig geweest ben met afscherming voor dit signaal. Uiteindelijk een paar uurtjes geslapen onder een droogrek met afschermmateriaal, met afschermende stof rond mijn hoofd en stralingswerende stof op het dekbed. Gelukkig was dit signaal vanochtend verdwenen. 

En dan wordt nog steeds door overheden beweerd, ook door de Nederlandse overheid, dat je niet ziek kan worden van straling. 


16 april 2015

Soms moet je het gewoon even kwijt. Ik voel mij heen en weer geslingerd. Dachten we wat zekerheid t.a.v. ons bestaan te hebben opgebouwd, Met alle haken en ogen die daaraan vastzitten. Zoals afgesneden zijn van je kind en kleinkinderen omdat je in Duitsland woont. Niet iedere avond je man thuis, simpel omdat er geld verdiend moet worden in Nederland. En waarom kan ik als hbo-er en academicus niet gewoon mijn eigen inkomen verwerven? Het is toch niet normaal dat je dat wordt afgenomen. Aan het geisoleerde bestaan was ik inmiddels gewend. Je doet je best om weer gezond te worden. Een pilletje hier en kruidje daar. Je zet je in voor je lotgenoten. Want dat is zo'n beetje het enige wat mij toegestaan wordt door een wereld die mij het licht in de ogen niet gunt. Je bent niet gewenst in deze wereld als je niet tegen straling kunt. Denk nu vooral niet dat ik me daarbij neerleg. Ik pik dit niet en zal dit ook nooit pikken. Niemand heeft het recht de ander zijn burgerrechten en leven te ontnemen. En nu ga ik onderuit door een vreselijk hoogfrequent signaal (radar, tetra, leger?) dat zomaar kan komen en uren kan duren. Ik ga daar compleet aan onder door. Dit maakt mijn lijf kapot. Het besluit was snel genomen, alhoewel we al veel langer met de gedachte speelden.  We gaan terug naar Nederland, want hier is de situatie qua straling ook aan het verslechteren. 
En wat staat mij nu weer voor een leven te wachten? Ik wil niets meer met mensen te maken hebben die mij voor gek verslijten simpel omdat ik ziek ben door straling. Ik  heb in Nederland wat dat betreft al teveel meegemaakt. Wat gaan wij nu weer tegenkomen in onze omgeving? Ik ben niet het type om over mij heen te laten lopen, maar waar ligt de grens van wat je nog neemt van een ander? Voor Jan en mij is in ieder geval duidelijk wat wij gaan doen na pensioenering van Jan. Als ik nog steeds zo vreselijk stralingsgevoelig ben, pakken wij voorgoed onze biezen. En gaan we op zoek naar een veilige plek, zonder straling, mogelijk met anderen. 
De muziek van J.S. Bach verwoordt mijn gevoelens zo duidelijk en sleept mij erdoor heen vanavond. 

15 april 2015

Kritische kanttekening naar behandeling dr. Belpomme zoals in de website is vermeld (http://www.ehs-mcs.org/en/). Anithistaminica, vitamine B6 en bepaalde vorm van vitamine D kan fotosensibliteit veroorzaken (lichtallergie, zonallergie). Je kunt je gerust afvragen of deze middelen geschikt zijn voor elektrosensibele mensen. Zij zijn vaak buiten en kunnen in feite geen zonneallergie gebruiken. 
Zie: http://gebu.artsennet.nl/Archief/Tijdschriftartikel/Geneesmiddelengeinduceerde-fotodermatosen.htm

Voor lympatiënten: ook antibiotica kunnen fotosensibiliteit veroorzaken. Ik was al geen voorstander van antibiotica bij Lyme, maar dan om allerlei andere redenen. Nu dus helemaal niet meer. Ik ga nog steeds voor kruidenoplossingen:
* dr. Klinghardt Lyme cocktail
* de door S.H. Buhner voorgeschreven kruiden zoals andrographis paniculata, catsclaw, japanese knotweed, sarsaparilla. 

14 april 2015

Het is hier aan het verslechteren, voor wat betreft de straling. Dit blijkt uit metingen. We hebben vermoeden dat het om tetra (Duitse C 2000) gaat. Ik moest al verschillende keren het huis ontvluchten. De narigheid is dat ik een verergering klachten Lyme heb gekregen. Het gevolg van de overmaat aan straling. Ook ben ik veel gevoeliger aan het worden voor vuile stroom en stroom in het algemeen. Wij overwegen terug te keren naar Nederland. Omdat ik niet van plan ben hier te gaan afschermen met verf. We kunnen hier ook geen geschikt huis vinden. Duitse overheid heeft aangegeven voor een ieder sneller internet te willen regelen. Zijn we blij mee!!! 

1 april 2015

Gelukkig zijn er artsen (en andere wetenschappers) die zich bezig houden met de diagnose en behandeling van ehs en mcs (multipele chemische sensitiviteit). 
Een informatieve website: http://www.ehs-mcs.org/en/
Volg deze website, het geeft relevante informatie en wordt steeds verder in het engels vertaald. 
Voor mensen met ehs e.o. mcs: indien u niet lang achter de computer kunt werken, kunt u mij mailen voor een document waarin de engelstalige onderdelen zijn opgenomen. 


27 maart 2015

Onbegrip en ongeloof bij werkgevers, de school waar je kind op zit, als het gaat om de ziekmakende gevolgen van straling. Er zou geen wetenschappelijk bewijs hiervoor zijn? Wat een onzin!
U kunt onderstaand document gebruiken om instanties te confronteren met de wetenschappelijke bewijzen inzake gezondheidsbeschadigende gevolgen van straling. 

http://www.stopumts.nl/pdf/Overheidsbeleid-gezondheidsschade-EMV.pdf

http://assembly.coe.int/Mainf.asp?link=/Documents/AdoptedText/ta11/ERES1815.htm  (zie 8.3.1. en 8.3.2)


25 maart 2015

Sommigen vragen zich misschien af: vanwaar die harde toon in de brief naar de fractievoorzitters? Mogelijk kan zo'n schockerend bericht de politici nu eindelijk eens tot nadenken zetten. Kinderen die ehs hebben, dat is toch onacceptabel? Ik hoop dat ouders met kinderen met ehs aan de bel trekken en elkaar proberen te ondersteunen. Samen sta je sterker. 


19 maart 2015

Onderstaand bericht aan de fractievoorzitters van de tweede kamer gestuurd: 

Geachte fractievoorzitters,

Hieronder een bericht van mijn kant aan u:

Kinderoffers


Ik vind dat dit niet kan. Een kind, 13 jaar oud, kapot gemaakt door de
straling in zijn klaslokaal. Murw geslagen omdat er zendmasten op zijn
stoel gericht staan. Een school, een plek waar kinderen zich thuis
moeten kunnen voelen en zich tot mooie mensen kunnen ontwikkelen?
Welnee, hoe komt u daar bij, het is de martelplek, waar kinderen klaar
gestoomd worden om als slachtvee geofferd te worden aan het vreselijke
monster wat uit de mensheid is opgekomen. Wij volwassenen zijn
volledig om gegaan en verslaafd, wij willen niet meer terug. Al wordt
het onze dood en dat wordt het. En niet alleen onze dood, maar ook dat
van onze kinderen. Hoe de God van de hemel en aarde hierover denkt?
God laat van zich horen bij monde van Jezus, zijn Zoon, in het
bijbelboek van Matteüs:  'Maar wie één van deze kleinen die op Mij
vertrouwen ten val brengt, kan beter met een molensteen om zijn nek in
volle zee gegooid worden'  (Matteüs 18 vers 6). Ik zal dit vreselijke
leed kinderen aangedaan door onmensen altijd blijven bestrijden. En
velen met mij. En er is een God die nog geduld heeft met de mensheid,
maar aan dat geduld zal eens een einde komen.

In afwachting van uw reactie,

drs. Marja Geelhoed-Oorschot

https://sites.google.com/site/wifivluchteling

Email: reddingsboei@gmail.com

10 maart 2015

Bij ieder afscheid valt een traan, omdat je iets moet laten gaan 
Waar je zo aan bent gehecht, verdriet dat is een groot gevecht 
Bij ieder afscheid valt een traan, al zal dat ooit weer overgaan 
Want die tranen helpen niet, bij veel verdriet

('Bij ieder afscheid valt een traan' van Frans Bauer, sorry Frans: ik heb het woordje 'iemand' vervangen door 'iets')

Je blijft toch altijd hopen op een terugkeer naar Nederland. We waren zo dichtbij terugkeer. Zeeuws Vlaanderen, een geschikte woning, zendmast 2.5 km afstand. Helaas een C2000 mast op 3 km afstand die het hele arsenaal van klachten opriep. Bij het eerste bezoek aan de woning geen problemen, beneden goede metingen, boven redelijk qua metingen. Bij het tweede bezoek was het foute boel met de C2000. Ik had Hulst bezocht, langs de Zeedijk gelopen zoals vroeger in Vlissingen, weer op bezoek bij familie in Nederland.... eindelijk weer eens Nederlands kunnen spreken en niet meer dat ellendige isolement in dat achterlijke Duitse Eifeldorp. Was te mooi om waar te zijn. We hebben er een kater aan over gehouden. En nog steeds de vraag aan de Nederlandse overheid: met welk recht onthoudt u ons de toegang tot ons vaderland??? 

We hebben dit weekend de balans opgemaakt. We gaan er maar weer voor om hier in Duitsland ons bestaan verder vorm te geven. We gaan weer op zoek naar een huis hier in de buurt. Omdat het hier niet meer o.k. is, waarschijnlijk heeft de Tetra (= Duitse C2000) hier bereik, ja, op momenten ook in onze eigen woning. Maar in ieder geval in de omliggende bossen, waar ik allang niet meer kan komen. Het signaal in mijn woning betekent dat ik er vandoor moet gaan zoals afgelopen zaterdag weer het geval was. We vermoeden dat het om Tetra gaat omdat het akoestische signaal en frequentie, maar ook de cijfertjes overeenstemmen met het C2000 signaal dat wij in Zeeuws Vlaanderen hebben gemeten. 

Evenwel, mijn gezondheid gaat vooruit. Een voorbeeld is dat ik in mijn woning geen last meer heb van de wifi van de buren. Wij wonen dan wel in een vrijstaande woning, maar de wifi van de woning naast ons is meetbaar. Het heeft voor problemen gezorgd. Nu niet meer. Een ander voorbeeld is (sommigen wijzen nu naar hun hoofd) dat ik afgelopen zaterdag 1 uur draadloos heb gewerkt bij MacDonald. Waarom: omdat ik het helemaal zat ben om dagenlang naar een huis te zoeken agv een vreselijk trage ISDN verbinding. Het verbaasde mij ook dat ik dit kon doen. Overigens had ik geen restverschijnselen van deze actie. Met draad werken achter internet is wel prettiger en natuurlijk meer verantwoord. Laten we daar maar even duidelijk over zijn!  

12 februari 2015

http://www.stopumts.nl/doc.php/Artikelen/9001/redir

Een opsteker voor al diegenen die worstelen met de straling!


5 februari 2015

Inmiddels is duidelijk geworden dat de Herxheimer reactie te maken had met een te lage spiegel van de medicijnen van de Lymecocktail. Inmiddels kan ik zonder al te veel problemen 3x per dag de medicatie innemen. Om een goede medicijnspiegel te houden neem ik de medicatie verdeeld over de dag in. T.a.v. het ontgiften: ik neem op dit moment geen DMPS omdat eerst de Lyme behandeld moet worden. Beiden tegelijkertijd zijn te zwaar voor mij. Overigens blijkt uit recent bloedonderzoek dat ik een ijzergebrek heb, w.s. veroorzaakt door DMPS. Er zijn meerdere tekorten en (in ieder geval een deel van de) door de arts voorgeschreven orhomoleculaire medicatie heeft negatief uitgewerkt. Ik vul de tekorten aan die uit het bloedonderzoek zijn gekomen, verder geen extra vitamine, mineralen e.d. Ook het ontgiften moet rustiger gedaan worden, er moet langere perioden tussen de DMPS zitten. 

Soms denk ik: ik heb de tijd, dus ik doe rustig aan met de ontgifting. Maar dan denk ik weer: ik heb helemaal geen tijd, ik wil zo snel mogelijk weer beter zijn zodat ik weer terug kan naar Nederland. Maar helaas, zo werkt het niet. Deze behandeling zal lang duren, ik heb daar inmiddels al genoeg over gelezen. Terug naar Nederland? Dat is pas aan de orde als ik geen meer ehs heb. Ik ben inmiddels 2x 1 dag in Nederland geweest. Het was fijn om terug te zijn. Maar de straling is er verschrikkelijk: toen ik Nederland via Zeeland binnenkwam voelde ik de enorme stralingsbelasting op mij terecht komen. En dat heeft de hele dag op mij gedrukt. Ik was blij te merken bij terugreis dat de straling in Duitsland afnam. Ik kan het verschil in straling niet aantonen. Ik heb wel een eenvoudige meting met de cornet meter gedaan. In Capelle aan den IJssel in een willekeurige straat waren de meetwaarden: -30 tot -40 dBm, in Duitsland was dit -50 tot -60 dBm (een hoger getal wijst op minder straling). Duitsland is het beter toeven voor mij en ik ben blij dat ik de mogelijkheid heb hier te wonen. Maar wij moeten wel enorme offers brengen: mijn en ik zijn een groot deel van de week niet bij elkaar, beperkt contact met familie, ik zit vast in dit Eifeldorp, ..........  Ik geloof dat ik maar stop met dit rijtje want anders wordt ik erg boos. 


3 februari 2015

Zelf de Lyme behandelen met natuurlijke middelen: het is een hele zoektocht. Maar ik boek kleine resultaten en ik wordt ook niet verder ziek. Mogelijk heb ik al jaren de ziekte van Lyme. Het zou bijv. een verklaring kunnen zijn voor bijv. de lichte hartritmestoornissen. Een hartspecialist had 20 jaar geleden gezegd dat dit 'normaal' was, het zou vaker voorkomen...... Helaas heeft deze specialist, maar ook anderen specialisten en verschillende huisartsen nooit de moeite genomen de Lyme uit te sluiten. Als ik eerder had kunnen behandelen, was ik nooit zo ziek geworden. En ook niet gevoelig geworden voor de straling. En had ik nog gewoon in Nederland gewoond. De elektrohypersensitiviteit is m.i. een ernstige complicatie van een chronische Lyme. Op een later moment zal ik nog eens op grond van eigen ervaringen de relatie Lyme en ehs toelichten.  

Ik ben anti-medicijn. Als er een natuurlijk alternatief is, ga ik daar voor. En meestal zijn die natuurlijke alternatieven voorhanden. Antibiotica om de Lyme te behandelen zijn volgens mij niet zinvol. Behalve als je nog maar pas een tekenbeet hebt. Maar bij een chronische Lyme heeft het volgens mij weinig zin. Mogelijk kan je een beetje opknappen, maar de spirocheten (de bacterien die de Lyme veroorzaken) verstoppen zich in weefsel waar antibiotica niet kan komen. Daarnaast kun je lichtgevoelig worden van antibiotica, de bacterien kunnen resistent worden en je immuunsysteem krijgt klappen. Ik steek liever mijn licht op bij artsen die natuurlijke middelen gebruiken en daar ook succes mee boeken. Dr. Klinghardt is er daar een van:   http://www.klinghardtacademy.com/Lyme-Disease/

Klinghardt: Biological treatment of Lyme diseasePrintE-mail
by Dr. KlinghardtDr. Dietrich Klinghardt M.D., PhD

The Klinghardt Protocol(based on over 900 successful treatment cases)

The treatment of Lyme disease requires 4 distinctive steps: 
 • Decreasing toxic body burden/unloading the system
 • Improving disturbed physiology
 • Decreasing microbial count
 • Immunemodulation
  Decreasing toxic body burden/unloading the system 
  Sleep

  • Low EMF (turn off all fuses, sleep sanctuary, turquoise light/photon wave to increase melatonin and non-rem Delta sleep)
  • Non-toxic/allergenic bedding material (cave: flame retardants/PBDEs)
  • Avoid light/noise pollution at night

  Sinds ik weet (mei 2012) dat ik Lyme heb, heb ik ingezet op natuurlijke bactiedodende middelen. Wat ik zoal gebruikt heb (en sommige daarvan gebruik ik nog steeds):
  - kaardebolwortelprodukten (thee, tinctuur)
  - kruiden die S.H. Buhner adviseert: sarsparilla, andrographis paniculata, catsclaw, japanese knotweed (poeder opgelost in water)
  - gemberpoeder (pijnstillend bij de ernstige gewrichtsklachten)
  - verse knoflook

  De ingredienten van mijn huidige Lyme behandeling zijn:
  - Klinghardt Lyme cocktail* (sinds 2 weken)
  - Rizol epsilon
  - verse knoflook 
  - chlorella
  - Barlauch (daslook) druppels

  Klinghardt Lyme cocktail*  http://www.ink.ag/fuer-patientinnen/infos-fuer-patientinnen/borrelien/index.html : ik reageer heel sterk op deze cocktail en moet er mee uitkijken. Ik neem inmiddels een zeer lage dosering waarin ook nog eens niet alle ingredienten inzitten. Om de Herxheimer reactie aan te kunnen, neem ik veel chlorella. De chlorella bindt de dode spirocheten en daarbij vrijkomende afvalstoffen zodat het via de stoelgang kan worden uitgescheiden. Ik probeer de dosering rustig aan op te voeren. Tav de stralingsgevoeligheid heeft de cocktail een merkwaardig en ik zou bijna zeggen tegenstrijdig effect. Wanneer ik de cocktail 's ochtends ingenomen heb, wordt ik nog meer gevoelig voor straling en heb ik ook een heftige Herxheimer reactie. Het merkwaardige feit deed zich gisterenmiddag voor toen ik in de supermarkt boodschappen deed (ik had inmiddels voor de 2e keer de Lymecocktail genomen). Normaalgesproken heb ik daar veel last van smartphones ea stralingsbronnen. Gisteren vrijwel geen last in de supermarkt. Hoe kan dat, vraag je je dan af. Zou het soms komen omdat de spirocheten een klap krijgen door de Lymecocktail en ze niet meer zo intensief reageren op straling? 

  Misschien werkt het als volgt:
  - bij de eerste inname (1 eetlepel van de cocktail) is de Herxheimer sterk (inclusief een toegenomen stralingsgevoeligheid). In reactie op de cocktail gaan de spirocheten zich terugtrekken in het lichaam. Ze houden zich daarna koest voor de rest van de dag. Dat betekent dat ze voor die dag weinig zullen reageren op en de Lyme cocktail en op straling. Artsen als dr. Klinghardt veronderstellen een relatie tussen straling en uitscheiding van neurotoxinen door spirocheten. 
  - bij de tweede inname van de cocktail minder Herxheimer omdat de beesten zich koest houden.
  - mogelijk kan ook de inname van veel chlorella de reactie verminderen, ik ben daar verder mee aan het experimenteren.

  Een andere, meer simpele gedachte is de volgende:
  - net als bij een behandeling met antibiotica moet er een min of meer constante spiegel van het middel in het lichaam zijn om effect te hebben op de bacterien. Nu neem ik 2x de Lymecocktail (rond 10 u en rond 15.30 u). Dat betekent dat er mogelijk er 's nachts geen spiegel van het middel is. 
  - en dan denk ik, toch alweer, dat de spirocheten, weer een kansje wagen als er weinig van het middel aanwezig is ('s nachts). En dat daarom ook weer de Herxheimer reactie 's ochtends zo heftig is. 
  - ik ga experimenteren met een 3e inname in de avond, vlak voor het slapen. 

  Het zijn vooronderstellingen, maar ik vind dat gezien de ernst van de ziekte van Lyme onderzoek gedaan zou moeten worden naar de relatie straling en Lyme. Aangezien er meerdere mensen (met Lyme en een ernstige ehs) inmiddels overleden zijn, is het mi. onverantwoord om niet verder uit te zoeken hoe de relatie Lyme en straling in elkaar zit. Onderzoek en nog eens onderzoek, zo moeilijk is dat niet. Er zijn (helaas) inmiddels genoeg zieken die beiden hebben. De medici kunnen hier niet langer omheen. Kan er eindelijk ook eens een stralingsvrije kliniek komen waar de Lyme behandeld kan worden. Zoiets schijnt de bestaan in de V.S.  

  Op een forum voor Lyme patienten had ik een opmerking gemaakt over waar je goede chlorella kunt kopen. 
  Bij deze leverancier kan in Duitsland een goede (lage belasting met zware metalen) en redelijk goedkope chlorella worden gekocht. 
  http://www.aspermuehle.de/Algen/Chlorella-Algen-Bio/Bio-Chlorella-pyrenoidosa-reines-Pulver/  27 januari 2015

  Nieuwe pagina aangemaakt: Kinderen en ontgiften

  Veel kinderen zijn belast met het zeer giftige kwikzilver (o.a. vaccinaties bevatten kwikzilver). Ook aanwezige amalgaamvullingen in de kiezen zijn een bron van vergiftiging van kwikzilver en andere schadelijke zware metalen. Waar men vaak geen erg in heeft is dat kinderen ook via de moeder vergiftigd kan zijn met kwikzilver (de moeder heeft dan ook amalgaamvullingen (gehad). Ontgifting van zware metalen via chelatbildner is zinvol, ook bij kinderen. Of misschien moet ik zeggen: juist bij kinderen. Omdat kinderen zeer vaak en in grote mate geconfronteerd worden met hoogfrequente straling, bijvoorbeeld op school. Deze straling verergert de schadelijke gevolgen van een zware metalen. 

  (wordt nog verder aan gewerkt!)

  22 januari 2015

  Twee weken geleden in Nederland geweest: Rotterdam en omgeving. Bijzonder was dat ik zo'n 5 u op de Maasboulevard ben geweest, het was steenkoud en weinig mensen daar. Maar ik heb genoten, na 3 jaar eindelijk weer in de stad waar ik zo graag ben. Daarna 1.5 u bij mijn dochter op bezoek. Ondanks dat mijn dochter draadloze spullen uit had gezet, was dat erg zwaar voor mij. De metingen met de cornet meter bevestigden de straling die van buren weerszijden kwam. Ik heb mezelf moeten verbijten om het uit te houden. Wonen in Nederland: forget it!!

  Ik walg ervan dat buren je het leven onmogelijk maken, met al hun draadloze troep. Dect-telefoons zouden als eerste de wereld uit moeten. Ik begrijp nog steeds niet dat mensen hier mee doorgaan. Er is inmiddels al genoeg bekend over de schadelijke gevolgen van oa dect-telefoons voor de gezondheid. Mensen worden steeds zieker, kinderen met allergieen, gedragsproblemen, toename van het aantal chronische ziekten. Wanneer gaat men zich achter zijn oor krabben?

  Afgelopen maanden ernstige neuropathie gehad, veel pijn en doof gevoel in handen, voeten, armen, benen. Slaapproblemen hierdoor. Nu blijkt dat dit met de orthomoleculaire geneesmiddelen te maken had. Ik had riskante hoeveelheden vitamine B6 genomen. Ben nu gestopt met al die massa's vitaminen en mineralen, het gaat nu veel beter. Geen neuropathie meer. Ik neem wel dagelijkse 8 tot 10 druppels methylcobalamine, de actieve vorm van vitamine B12. Hier kun je niet teveel van nemen. Methylcobalamine-druppels of injecties worden direct in het lichaam opgenomen. In Nederland niet verkrijgbaar, wel in Duitsland.      

  De behandeling van de Lyme geintensieveerd (gestart met Lyme cocktail van Klinghardt). Voor nu even gestopt met DMPS, ik ga door met chlorella en barlauch. En ik gebruik nog rizol epsilon (nu 5 x 15 druppels). Mochten mensen zelf ook dit soort natuurlijke middelen willen gebruiken: lees er eerst veel over en begin dan met heel kleine doseringen. 

  Voor mij staat nu vast dat ik geen antibiotica zal nemen voor de Lyme. Ik ga het risico van lichtovergevoeligheid niet aan, wat een bijwerking kan zijn van antibiotica.

  Verder zijn we nog steeds op zoek naar een ander huis. 


  8 januari 2015

  Door de behandelend arts voorgeschreven middel bij de behandeling van parasieten, virussen e.a. gespuis: een knoflookdrank met onderstaande ingredienten. 

      50 tenen knoflook

       2 citroenen met schil

       5 eetlepels jeneverbessen

      1/2 theelepel zout

     2 liter water

  >> eerst kleiner maken met een staafmixer oid, daarna kort opkoken. In flessen doen en koel bewaren.

  >> dosering: 3x daags 75 ml vòòr het eten gedurende 1 maand


  7 januari 2015

  Peptalk:

  Aan het begin van een nieuw jaar ben ik geneigd om de balans op te maken. Als ik kijk naar de klachten en het ziekteverloop zijn er veel positieve dingen te melden. Sinds dat ik weg ben uit Nederland is er bij mij qua gezondheid een stijgende lijn waar te nemen. Misschien denkt u, logisch, want daar in de Eifel is minder straling dan in Nederland. Dat is inderdaad het geval, maar toch is ook hier de straling toegenomen. Met als gevolg dat wij moeten uitzien naar een andere woning (door de toegenomen straling kan ik bijv. niet meer in mijn bed slapen). Ander gevolg is dat hele grote stukken bosgebied voor mij niet meer toegankelijk zijn. Er blijft echter nog voldoende gebied over waar geen straling is, soms moeten we er een eindje voor rijden. 

  Wat de reden is waarom het mij beter gaat in Duitsland? Er zullen daarvoor meerdere oorzaken zijn zoals de afname van het stralingsniveau in onze woning (vergeleken met de situatie in Nederland), een betere aarding in Duitsland, medische behandeling waaronder toevoer van mineralen en vitaminen, het verwijderen van zware metalen (amalgaam eruit en ontgifting met DMPS), behandeling van Lyme. 

  Aan de hand van een aantal concrete voorbeelden wil ik de situaties van toen in Nederland en nu in Duitsland tegenover elkaar zetten.

  Nederland                                                                          Duitsland 
  * stroom moest uit, zelfs de aarding eruit getrokken               * stroom staat bijna altijd aan, 's nachts gaat ie uit 
  * bovengrondse stroom en schrikdraad 'voelde' ik                   * geen problemen bovengrondse stroom, schrikdraad
  * niet mogelijk om naar een winkel te gaan                            * kan langere tijd winkelen
  * tv kijken: onmogelijk                                                          * ik kijk regelmatig tv    
  * veel hoofdpijn e.a. klachten                                                * hoofdpijn e.a. klachten sterk afgenomen
  * uitgeput                                                                            * energiepeil is weer normaal
  * veel slaapproblemen                                                          * geen slaapproblemen
  * autorijden was zeer problematisch, ook de dieselauto          * autorijden gaat nu goed, wel last van straling als 
                                                                                             auto's achter mij rijden
  * lange autoreizen zeer problematisch                                   * lange autoreizen gaan nu veel beter 
  * telefoneren gaf pijn, ook met speaker                                  * telefoneren niet meer pijnlijk, gebruik speaker
  * elektrische apparaten kon ik niet bedienen                          * gebruik van alle elektrische apparaten gaat goed
  * werken achter computer vrijwel niet mogelijk                        * ik kan weer onbeperkt werken achter de computer
  * ik moest mijzelf regelmatg aarden                                       * vrijwel niet meer nodig om mijzelf te aarden 

  De stralingsgevoeligheid is minder geworden. Toch geeft de straling nog veel problemen voor mij. Ik kan niet bij een zendmast komen, ook voel ik die al op 2, 3 km afstand. Tetra (C-2000) en radar zijn nog steeds vreselijk. 
  Met alles wat ik inmiddels gelezen heb, ga ik ervan uit dat de stralingsgevoeligheid verder terug zal lopen indien: 
  - ik geen deficienties meer heb t.a.v. mineralen en vitaminen (vit B12 is belangrijk aandachtspunt voor mij)
  - de Lyme e.a. coinfecties teruggedrongen cq genezen zijn
  - de zware metalen uit mijn hersenen zijn verwijderd (ontgifting)
  Dit is geen korte termijn verhaal. Ik ga ervan uit dat het enige tijd zal duren voordat de gevoeligheid voor straling verminderd zal zijn. Eerder jaren dan maanden. En: er zijn inmiddels mensen die door behandeling van ziekten, ontgifiting met DMPS ea middelen en vitamine-toevoer veel minder ehs hebben of er zelfs vanaf zijn. Voor mij is dat een opsteker en ik hoop dat dat ook voor anderen zal zijn.  


  6 januari 2015

  Op het moment ben ik bezig uit te zoeken in hoeverre het vitamine B12 tekort mij parten speelt. Ik probeer uit te zoeken of er een verband is tussen mijn klachten (m.n. polyneuropathie) en het tijdstip van Methylcobalamin 1000 mcg injectie (1x per week). Om maar een voorval te noemen. Vorige week maandag urenlang in druk Koblenz met mijn dochter gewinkeld, drommen mensen, massa's smartphones en andere stralingsbronnen. Boven verwachting ging dit prima, eigenlijk niets aan de hand. Enkel een beetje moe. Dit was voor het eerst sinds begin 2012 toen ik ziek ben geworden. Die vrijdag daarop eventjes in een veel rustiger stadje geweest. Ik moest snel weer weg omdat ik versleten was en veel neuropathische klachten (zenuwpijnen). Vorige week zaterdag de Methylcobalamin gehad, maandag geen problemen in Koblenz, vrijdag veel problemen in Ahrweiler. De hoeveelheid vit B12 zal op vrijdag zeker minder zijn dan op maandag. Ik heb  Methylcobalamin druppels besteld, die ik dagelijks zal gaan slikken. Er kan geen overdosis aan vitamine B12 worden ingenomen. De B vitaminen zijn snel verbruikt. Indien er een probleem is met opname van vitamine B12 uit het voedsel, ontstaat er een tekort met risico op ernstige ziekten. Vitamine B12 is veelzijdig en is onmisbaar.  

  (opmerking d.d. 8 januari: volgens behandelend arts wordt de polyneuropathie mogelijk veroorzaakt door de Lyme. Op termijn volgt nog een bloedonderzoek naar vit B12 zodat uitsluitsel gegeven kan worden of ik wel of geen vit B12 tekort heb. Het is verder geen probleem indien ik de vit B12 continueer, wat ik ook blijf doen. ......wordt vervolgd)

  Verder ben ik de behandeling tegen de Lyme aan het intensieveren. Ik heb een sterk geconcentreerde kaardebolwortelthee gemaakt, gezoet met rietsuiker. Hiervan neem ik een aantal dessertlepels per dag en wordt verder opgevoerd. Verder neem ik meer chlorella (30-35 gram per dag). 
  Voorts neem ik ook Rizol-Epsilon 4 x 12 druppels die verder opgevoerd zal worden. Daarnaast 1 of meerdere tenen knoflook. Ik heb propolis besteld, wat ook een middel tegen de Lyme is. 

  16 december 2014

  Het behandelingstraject met ontgifting en Lyme behandeling gaat niet altijd even gemakkelijk. Voordat ik daar verder op inga, de volgende opmerking. Het is bekend dat wanneer de zware metalen worden verwijderd, de in het lichaam aanwezige bacteriën e.d. actief worden. De zware metalen worden door deze monsters als een jasje aangetrokken. De ziekteverwekkers kunnen zich zo verstoppen voor het immuunsysteem. Haal het jasje weg en ze worden woest. Nou, ik heb het de afgelopen weken geweten. 
  Ik ben goed beroerd geworden, tot en met warrige toestanden in het hoofd. 's Nachts wakker worden van de pijn in armen, benen, handen en voeten. En doodmoe. Het waren de klachten die in Nederland heb gehad toen ik ehs kreeg in 2012. Tegelijkertijd met het ontstaan van de ehs is toen de diagnose Lyme gesteld. En nu in reactie op de ontgifting een flinke opleving van de Lyme. Ik was al bezig met een behandeling met Rizol Epsilon. Dit ben ik verder gaan uitbreiden, waar ik flink resultaat op heb. Niet dat dat zo leuk is, want ik krijg ook nog eens heftige Herxheimer reacties. De chlorella pas ik ook aan (veel meer) omdat ik er dan zeker van ben dat zowel de zware metalen als de bacterie-resten afdoende gebonden kunnen worden in de darmen. 

  Zoals ik op 30 november beschreef was ik begonnen met Koriander tinctuur (op eigen initiatief). Uiteindelijk heb ik maar 3 weken, 4 a 5 dagen per week, 3 x 4 a 5 drupppels genomen. De toestand was zo link, dat ik tussendoor contact opgenomen heb met mijn behandelend arts. Deze gaf mij het dringende advies onmiddelijk te stoppen met de Koriander. Ik was die dag al eerder gestopt. Het heeft meerdere dagen geduurd voordat ik me weer een beetje boven Jan voelde. Nu gaat het weer goed. O ja, ik vergeet nog te zeggen dat door de behandeling de stralingsgevoeligheid is toegenomen. En wat ik me dan afvraag: zou dit nu komen door de geactiveerde Lyme? Immers, toen de ehs ontstond was ook de Lyme zeer actief. Een toegenomen stralingsgevoeligheid is in ieder geval geen reden om de ontgifting te stoppen. De DMPS wordt nu overigens intramusculair gespoten, 1x per week. Omdat dit wat pretttiger is. 

  30 november 2014

  Ik heb inmiddels de 10e injectie met DMPS gehad (subcutaan). Het geeft geen problemen. Ik zorg dat ik voldoende chlorella neem (3 a 4 x per dag) zodat het gemobiliseerde kwikzilver in de darmen gebonden kan worden. En dus ook afgevoerd. Ik kuur met Koriandertinctuur (nu 3 x 3 druppels), heftig spulletje waar ik heel duidelijk op reageer met hoofdpijn. Koriander ontgift a.h.w. de hersenen en kan intracellulair ontgiften. Het spul is in staat de hersenbloedbarriere te passeren en opent de celwanden. Door osmotische overdruk kan, indien er in de cel zich meer kwikzilver bevindt dan buiten de cel, de kwikzilver uit de cel komen. Vervolgens kan het door DMPS, chlorella en barlauch 'opgepakt' worden en via bloedbaan naar de uitscheidingsorganen worden getransporteerd. Als reactie op de ontgifting merk ik dat het herpes simplex virus opleeft (koortsuitslag) en dat ook de Lyme actiever wordt. Dit is een bekend verschijnsel waar ik al op gerekend had. Je moet dan ook altijd de infectieziekten tegelijkertijd met de ontgifting behandelen. Ik gebruik Rizol Epsilon druppels en kaardeboldruppels. En ook wat verse knoflook vanwege de allicine, een natuurlijk antibioticum. Voor het eerst weet ik hierdoor een uitbraak van koortsuitslag te voorkomen, dat is op zich al bijzonder. Mogelijk in 2015 ook (beperkt) antibiotica op voorschrift van de arts. Het zal een geduldzaakje worden, die behandeling. Dr. Klinghardt heeft het over 1 a 2 jaar ontgifting. Daarbij moet ik ook nog eens afrekenen met een chronische Lyme waarvan ik niet weet hoe lang dat zal duren. Maar we gaan ervoor en ik ben tevreden over het eerste resultaat! 

  20 november 2014

  TIP!

  Bij het nalezen over het uitleiden van zware metalen opnieuw een aantal lezingen van dr. Klinghardt (geldt als expert op het gebied van ontgifting van zware metalen) gelezen. Het document staat onderaan deze pagina, waar u het kunt aanklikken. Een aanrader wanneer u zich wilt informeren over de schadelijke effecten van zware metalen, hun relatie met veel (chronische) ziekten en hoe u de zware metalen kunt kwijtraken. 

  18 november 2014

  De nieuwe website wordt verder uitgebouwd: 


  16 november 

  In 1992 heeft arts Max Daunderer het 'Handbuch Amalgam' geschreven. Hij is de pionier geweest bij de introductie van de chelatbildner DMPS en DMSA bij  patiënten met amalgaamziekte in Duitsland. Bedoeld boek is een standaardwerk over de gevolgen en behandeling van met amalgaam vergiftigde mensen. Hij heeft ook een deel gewijd aan Elektrosensibilität. Nogmaals: een boek uit 1992 waarin EHS al uitgebreid aan de orde komt en als symptoom van amalgaamvergiftiging (e.a. zware metalen en giften) wordt genoemd. Dit was nog vòòr de tijd dat de straling was losgebarsten, ook toen al waren er mensen die elektrosensitief waren. Wat zeer laakbaar is dat dus in 1992 al voldoende kennis was van de schade, ziekten en behandelmogelijkheden van amalgaam vergifitigde mensen. En dat ook toen al bij de behandeling met DMPS en DMSA grote successen werden geboekt bij het terugdringen van de EHS.  

  Mijn irritatie neemt nog meer toe als ik me bedenk dat:
  1. elektrohypersensitiviteit een symptoom of syndroom is van ernstige ziekte en het schandelijk is dat dit niet door de reguliere geneeskunde en overheid wordt erkend.  
  2. elektrohypersensitieve  patiënten met succes behandeld kunnen worden en hun lijden dus ingekort kan worden.
  3. behandeling van de vergifitiging van het zeer schadelijke kwikzilver in het ziekenfonds behoort te worden opgenomen en zolang dat niet gebeurt het grondrecht op gezondheidszorg grof wordt geschonden.
  4. zogenaamde belangengroepen voor stralingsslachtoffers geen enkele moeite doen om zich voor bovenstaande in te zetten.  

  U kunt het Handbuch Amalgam' downloaden bij: 

  'http://toxcenter.org/

  Het neemt even tijd en is onmogelijk met een ISDN-verbinding (ruim 2000 blz).   6 november

  Het begrip 'ontgifting' bevindt zich in wazige, ondefinieerbare, sferen. Ik bedoel er dit mee. Het begrip heeft een heel concrete betekenis, maar allerlei instanties, winkelketens, therapeuten en anderen menen hier een andere draai aan te moeten geven. Het woord 'ontgifting' wordt te pas en te onpas ingezet. En helaas is het vaak verbonden met economisch gewin, zeg maar geld verdienen. Nu heb ik er geen problemen mee dat mensen geld willen verdienen met allerlei therapien en bijv. de verkoop van produkten, behalve als het om kwakzalverij gaat. Een probleem gaat ontstaan als bij bepaalde ziekten een alternatieve, niet effectieve, behandeling of therapie middels het zogenaamde ontgiften wordt aangeboden, terwijl er feitelijk in het geheel niet ontgift wordt. Zeker bij aandoeningen die nog niet erkend zijn en waar men dus niet terecht kan bij reguliere artsen, wordt men bijna in de armen gedreven van alternatieve therapeuten. En dat terwijl vaak niet vast staat of zij feitelijk een bijdrage kunnen leveren aan de verbetering van de gezondheid. Ik vrees dat er al heel wat lotgenoten hun geld hebben uitgegeven aan wat de ehs en andere gezondheidsklachten uiteindelijk niet heeft verbeterd. En meestal kun je je geld maar 1x uitgeven. Daar komt nog eens bij dat je als stralingsslachtoffer voor enorme kosten komt te staan en vaak weinig over blijft voor behandelingen. Verder wil ik herhalen wat ik al eerder heb gezegd. Indien er medische therapieën zijn die aantoonbaar effect hebben in de vermindering van elektrohypersensitiviteit, zou dit volledig vergoed moeten worden en in het ziekenfondspakket moeten worden opgenomen. Het is in ieder geval duidelijk dat het ontgiften van zware metalen effect heeft op de mate van elektrohypersensitiviteit. Mogelijk zijn er andere verantwoorde medische therapieën die hier een bijdrage aan kunnen leveren, waar ik verder niet van op de hoogte ben. 


  Wat is 'onttgifting'? Het is vrij simpel: ontgifting is het proces waarbij het lichaam met behulp van wetenschappelijk aantoonbare, chemische en plantaardige middelen ontdaan wordt van giftige stoffen die ernstige gezondheidsschade aangericht hebben of kunnen aanrichten. Dit is een eigen definitie. 

  Normaalgesproken zou ik het begrip 'ontgifting' opzoeken in de dikke van Dale. Helaas staan alle 3 delen ingepakt in één of andere verhuisdoos. Ik kan het dus niet nakijken. 

  Wat ik verder op het internet kon vinden:
   http://www.encyclo.nl/begrip/ontgifting
  'Ontgifting is de omzetting van gifitige (toxische) stoffen in niet giftige. 

  Het gaat dus om een chemisch proces in het lichaam en dit heeft dus niets te maken met:
  - een basisbioregulatiesysteem dat in evenwicht gebracht moet worden
  - blokkades opheffen in het energiesysteem 
  - met jezelf en de kosmos in balans komen
  - het lichaam ontspannen te ontgiften door bijv. te stoppen met roddelen
  - aan yoga en meditatie doen

  Eén van de chemische middelen, zoals u wilt 'medicatie', die effectief is bij het ontgiften van het lichaam van zware metalen is: 2,3-Dimercapto-1-propanesulfonic acid (DMPS)
  Zie voor meer info: http://en.wikipedia.org/wiki/2,3-Dimercapto-1-propanesulfonic_acid

  of bijv: http://jpet.aspetjournals.org/content/287/1/8.abstract

                      
  31 oktober

  Voor lotgenoten die niet of nauwelijks achter de computer/internet zitten heb ik een informatiebrief opgesteld waarin laatste onderstaande berichten zijn opgenomen. U kunt deze brief bestellen via de mail (reddingsboei@gmail.com). Wij sturen u de brief dan toe. 

  30 oktober


  Voor mensen die wel eens vaker mijn website lezen: u weet dat ik meestal geen blad voor mijn mond neem. Zo ook ten aanzien van mijn kritische houding bij allerlei geneeswijzen. Dit heeft te maken met mijn christelijke levensovertuiging. Wat ik nu ga zeggen raakt ook mijn eigen leefwereld. Veel artsen en therapeuten zijn hedentendage gecharmeerd door het taoïstische gedachtengoed, zo ook dr. Klinghardt. Beide artsen hebben veel te bieden, met name als het om elektrohypersensitiviteit, ontgifting of bijv. Lyme gaat. Sommige van de vooronderstellingen kan ik als christen niet onderschrijven, ik wil hier de komende tijd wat meer over toelichten. Ik gooi echter het kind niet met het badwater weg. Mijns inziens kun je je als christen laten behandelen door een arts wiens uitgangspunten je niet volledig onderschrijft, maar je hoeft niet met alles akkoord te gaan. Dat geldt overigens ook voor behandelingen in de reguliere geneeskunde. Wordt vervolgd. 

  29 oktober

  Belangrijke info: look a like klachten EHS en vitamine B12 tekort !!!!

  Vitamine B12 tekort en een te hoog Homocystein-gehalte, beiden gevaarlijk en waar echt wat aan gedaan moet worden. Gaat bij mij ook gebeuren. Ik ben geschrokken van de klachten die horen bij vit B12 tekort, zo herkenbaar zijn deze voor mij. Ik heb hier al jaren geleden aan gedacht, maar bij regulier bloedonderzoek was het vitamine B12 tekort er niet uit gekomen. Nu wel, omdat Methylmalonsaure (in bloed) onderzocht is. Waarom ik zo open ben over deze persoonlijke medische achtergrond? Ook de klachten bij vit B12 tekort zijn look-a-like met EHS klachten. Lotgenoten ehs: ga voor jezelf na of er gezondheidsproblemen zijn. Neem geen genoegen met artsen die zeggen dat er niets aan de hand is, maar blijf zoeken. Voor mij geldt dat er veel ziekmakende factoren zijn waarom ik (uiteindelijk) EHS heb gekregen. Soms ben ik heel erg ziek en weet ik niet waar ik het moet zoeken, dat is niet gemakkelijk. Maar inmiddels weet ik dat mijn gezondheidsproblemen effectief aangepakt kunnen worden. Ik raak er steeds meer van overtuigd dat de ehs zal verminderen of verdwijnen. 

  https://vitamineb12nu.nl/vitamineb12-tekort-symptomenlijst.php

  10 oktober

  Naar mijn idee zijn sommige van de klachten die bij een kwikzilvergiftiging te plaatsen zijn, altijd aanwezig. Maar andere, bij mij de meest ernstige klachten, worden pas merkbaar als er hoogfrequente straling bijkomt. Eén van deze klachten is: het gevoel dat o.i.v. straling mijn hoofd uit elkaar zal barsten. Wat zou daarbij het mechanisme zijn, vraag ik me dan af. Ik hoop hier meer over te weten te komen en zal dit ook op de website vermelden. 
  Kwikzilververgiftiging of EHS? Zo zwart wit is het, denk ik, niet. Er zal wel een ingewikkelde relatie tussen beiden zijn. Daarbij komt ook nog eens dat vaak tekorten aan essentiële voedingsstoffen (mineralen e.d.), infecties zoals Lyme en Ehrlechia, een verminderd vermogen om schadelijke stoffen uit het lichaam te verwijderen, van invloed zijn op het ziekteverloop en de klachten. De milieugeneeskunde heeft meer mogelijkheden om dit soort van ingewikkelde ziekten effectief te behandelen. Het wordt de hoogste tijd dat de reguliere geneeskunde deze tak van sport als volwaardige gaat zien en dat behandelingen waar ontgifting onderdeel van is, in het ziekenfondspakket wordt opgenomen. 

  8 oktober

  Belangrijke info: look a like klachten EHS en kwikzilververgiftiging !!!!

  Onderstaand een lijst met symptomen van een kwikzilververgiftiging. Opmerkelijk is dat veel van deze klachten door veel elektrohypersensitieve personen worden genoemd. Veel van deze klachten gaan ook bij mij op. Het was wel even schrikken toen ik dat las. EHS of kwikzilververgiftiging? Lees en trek zelf uw conclusies.

  Bron: http://www.lorenz-zappe.de/node/7
  Op deze webpagina is een vragenlijst gepubliceerd die door de Duitse therpeut Ariane Lorenz-Zappe gebruikt wordt om een eventuele kwikzilververgifitiging vast te stellen. Ik heb deze lijst als voorbeeld genomen van de symptomen van een kwikzilververgiftiging en vertaalt in het Nederlands. Er zullen op internet meer van dit soort lijsten in omloop zijn, maar omdat deze helder geformuleerd is, heb ik deze vermeld. Mogelijk breng ik er later nog correctie en/of nuance in aan als ik het boek 'Amalgam, Risiko fur die Menschheit'  van J. Mutter heb gelezen. Mevr. Lorenz-Zappe maakt bij de lijst de opmerking dat de genoemde klachten ook een andere oorzaak kunnen hebben. Verder dat zo'n vergiftiging altijd in samenhang met andere informatie van de betrokkene wordt vastgesteld.

  (opmerking d.d. 30 okt.: de onderstaande lijst met symptomen blijkt afkomstig uit Zweden. Dr. Mutter gebruikt dezelfde lijst in zijn boek 'Amalgam, Risiko fur die Menschheit').
   
  Wat mij in ieder geval van belang lijkt, is dat in kaart gebracht wordt welke bronnen van kwikzilver (e.a. zware metalen) in je persoonlijke situatie aan te wijzen zijn. Voor mij zijn dat:
  * 10 amalgaam vullingen en 5 gouden kronen, al jaren in het gebit
  * inentingen en vaccinaties waaronder een tetanusinjectie (ook de vaccinaties in kindertijd zijn vaak belast met kwikzilver)
  * mercurochroom: ik heb 1 jaar in een ziekenhuis gewerkt waar mercurochroom gebruikt werd, ik heb de zooi zonder handschoenen toegepast. Er is mij nooit op gewezen dat het om zo'n gevaarlijk gif ging. 
  * mogelijk de aanwezigheid van amalgaamvullingen bij mijn moeder ten tijde van de zwangerschap voor mij

  Klachten kwikzilververgiftiging

  'Leidsymptomen':

  ·         Brandende pijnen

  ·         Metaalsmaak in de mond

  ·         Doofheidsgevoel

  ·         Trillende handen

  ·         Koude handen e.o. voeten

  ·         Verminderde spierkracht

  ·         Pijn of kramp in de kaken

  ·         Overgevoeligheid voor kritiek, depressies

  ·         Sterke oververmoeidheid

   

   Stemmingen

                  ·         Men valt snel over kleinigheden

  ·         Kritiekovergevoeligheid

  ·         Snel ontmoedigd

  ·         Depressies

  ·         Mensenschuw

  ·         Minderwaardigheidsgevoelens

  ·         Moeilijkheden om iets aan te pakken

  ·         Somber zonder te weten waarom

  ·         Angst

  ·         Onzekerheid of een tekort aan zelfvertrouwen

  ·         Suïcide gedachten

   

  Slaap/ vermoeidheid

                  ·         Sterke vermoeidheid

  ·         Sterke behoefte aan slaap

  ·         Vermoeidheid na een verkwikkende slaap

  ·         Slapeloosheid

  ·         Plotseling wakker worden waarbij het lichaam in onrust is

  ·         Slechte slaap met veel dromen

  ·         Het gevoel dat snel een verkoudheid uitbreekt

  ·         Trillen,beven

  ·         Bibberen

  ·         Men voelt zich op een één of andere manier ziek

  ·         Zwakte

   

  Spraak/ denken

                  ·         Men vergist zich in wat men wilde zeggen

  ·         Concentratieproblemen

  ·         Moeilijkheden bij het bewegen van de lippen en het uitspreken van woorden

  ·         Moeite met het voortzetten van een gedachtepatroon

  ·         Men kan anderen bij het luisteren niet volgen

  ·         Men begrijpt niet wat men leest

  ·         Men kan zich maar met moeite herinneren aan wat er eerder gebeurd is

   

  Meer algemene klachten

                  ·         Stuiptrekkingen van de spieren

  ·         Bevende handen, b.v. bij het strekken van de handen

  ·         Trillende tong, lippen of oogleden

  ·         Sterk beven zoals bij een koortsrilling

  ·         Onvrijwillige gewichtsafname

  ·         Gebrek aan eetlust

  ·         Hittegevoel

  ·         Het gevoel te bevriezen

  ·         Koude lichaamsdelen (handen, voeten, neus)

   

  Krampen/ pijnen

                  ·         Krampen of onwillekeurige bewegingen in het gezicht

  ·         Kuitkrampen

  ·         Spierpijn tussen of onder de schouderbladen

  ·         Pijn achter de schouderbladen

  ·         Pijn in armen en benen

  ·         Pijn in handen en voeten

  ·         Nekpijn

  ·         Schouderpijn

  ·         Gewrichtspijnen

  ·         Pijn in de lendenen

  ·         Pijn in of achter het borstbeen

  ·         Pijn in de borst die naar de rug uitstraalt

  ·         Gezwollen vinger-, hand- of voetgewrichten

  ·         Pijn in de ribben rechts

  ·         Pijn in de oksels

  ·         Pijn in de lies

   

  Geslachtsorganen

                  ·         Sterkere menstruatie

  ·         Verminderde menstruatie

  ·         Langer durende  menstruatie

  ·         Toename van de klachten voorafgaand,tijdens of na de menstruatie

  ·         Prostaatklachten

   

   Huid/ haar/ nagels

                  ·         Uitslag of rood worden van plaatsen die met metaal in aanraking zijn geweest

  ·         Uitslag na een zonnebad

  ·         Opvallende toename van sproeten

  ·         (bij volwassenen) voor het eerst of hernieuwd optreden van puistjes

  ·         Gevoelig voor  bloeduitstortingen

  ·         Bulten of andere huidzwellingen

  ·         Jeuken van de huid

  ·         Steeds weer optredende huiduitslag

  ·         Eczeem of roodheid van de huid

  ·         Plotselinge gewaarwording van 'mierensteken'

  ·         Gelige gelaatskleur

  ·         Bleke gelaatskleur

  ·         Bovenmatig transpireren

  ·         Glansloos, dof of  broos  haar

  ·         Het haar is op onverklaarbare wijze donker geworden

  ·         Meer haaruitval dan gebruikelijk

  ·         Broze, brokkelige nagels

   

  Hoofd

  ·         Hoofdpijn

  ·         Versuftheid  in bepaalde gebieden van het hoofd

  ·         Duizeligheid waardoor het lopen moeilijk is

  ·         Duizeligheid met het gevoel te 'schommelen'

  ·         Doofheid- en koudegevoel in het achterhoofd

  ·         Het gevoel dat het hoofd barst of uit elkaar springt

  ·         Druk op het voorhoofd dat verergert bij bukken

  ·         Het gevoel van uitpuilende ogen (alsof de ogen uit het hoofd geperst worden)

  ·          Ingevallen ogen

  ·         Bloeddoorlopen ogen

   

  Spijsvertering, blaas

  ·         Misselijkheid, oprispen

  ·         Brandend maagzuur

  ·         Braken

  ·         Opgezette buik

  ·         Winderigheid

  ·         Maagpijn

  ·         Pijn in de onderbuik

  ·         Bleke ontlasting

  ·         Dunne ontlasting

  ·         Steeds terugkerende waterige ontlasting, diarree

  ·         Verstopping

  ·         Kleine hoeveelheden donkere urine

  ·         Grote hoeveelheden lichte urine

   

  Hart en ademhaling

  ·         Onregelmatige hartslag

  ·         Zwakke hartslag

  ·         Het gevoel dat het hart ieder moment stil kan blijven staan

  ·         Sterkere, zwaardere hartslag

  ·         Pijn op de borst die kan uitstralen

  ·         Hoge pols in rust (hoger dan 90 per minuut)

  ·         Langzame pols

  ·         Heftige, snelle hartslag bij weinig inspanning

  ·         Ademnood bij geringe inspanning

  ·         Langdurige kortademigheid (uren of dagen)

  ·         Ademmoeilijkheden

  ·         Gevoel dat het ademen zal stoppen (het gevoel dat het ademhalen niet automatisch gaat, maar dat men zich             ertoe moet aanzetten)

  ·         Zwakke ademhaling

  ·         Verkeerde ademhaling (er wordt te weinig lucht naar binnen gezogen)

  ·         Het gevoel dat er een ijzeren band om de borst zit

   

  Waarneming

  ·         Men ziet alles als door een nevel                              

  ·         Lichtovergevoeligheid

  ·         Inperking van het gezichtsveld

  ·         Men ziet in een fractie van een seconde niets meer

  ·         Flikkeringen, oplichtende of gekleurde vlekken in het gezichtsveld

  ·         In het gezichtsveld 'zwemmen' vlekken heen en weer

  ·         Dubbele beelden

  ·         Slecht kunnen zien in de schemering

  ·         Slecht gehoor, geluiden van dichtbij lijken van ver te komen

  ·         Overgevoeligheid bij het horen

  ·         Oorgeruis (Tinnitis)

  ·         Het gevoel alsof wat gehoord wordt niet tot het bewustzijn doordringt

  ·         Storingen in de reuk

  ·         Overgevoeligheid bij het ruiken van bepaalde geuren, bijv. parfum, rook of eten

  ·         Sterke, overdreven reukzin

  ·         Metaalsmaak in de mond

  ·         Het gevoel dat er zich aluminium folie in de mond bevindt

  ·         Vieze smaak in de mond

  ·         Eten smaakt smakeloos

  ·         Branden in de mond of in de hals

  ·         Doofheid in benen, voeten of tenen

  ·         Doofheid in armen, handen of vingers

  ·          Het gevoel dat men erg warm of koortsig is

  ·         Zenuwtrekken, stuiptrekkingen

   

  Koördinatie, belastbaarheid bewegingsapparaat

  ·         Onhandigheid, laten vallen van voorwerpen

  ·         Snel stoten aan bijv. meubels of deurposten

  ·         Staan is vermoeiend, ook als dit maar kortdurend is

  ·         Spierzwakte

  ·         Snel uitgeput bij lopen of trappenlopen

  ·         Zware benen

  ·         Toenemende klachten bij inspanning

   

  Mond

  ·         Zweertjes in de mond

  ·         Regelmatig bloeden van het tandvlees, bijv. bij het tandenpoetsen

  ·         Veel  speekselvloed, bijv. bij het praten of 's nachts

  ·         Droge mond ondanks voldoende drinken

  ·         Veel dorst

  ·         Slechte adem

  ·         Tandpijn die de tandarts niet kan verklaren

  ·         Pijn in de kaak

  ·         Terugtredend tandvlees waardoor het lijkt alsof de tanden langer zijn

  ·         Zweertjes in het tandvlees, gehemelte of tong

  ·         Witte of lichte vlekken in de mond of aan de lippen

  ·         Donkere vlekken op het tandvlees

  ·         Donkere (zwarte of blauwe) rand tussen tanden en tandvlees

  ·         Afdrukken van de tanden zijn aan de rand van de tong zichtbaar

  ·         Ruw aanvoelende lippen of tong

  ·         De tong voelt groter aan als voorheen 

   

  Hals, keel

  ·         Beknellend gevoel in de keel of het gevoel alsof er een bal in de keel zit

  ·         Slijm in de keel zonder dat men verkouden is

  ·         Klachten bij het slikken

  ·         Heesheid zonder dat men verkouden is

  ·         Hoestaanvallen

  ·         Keelpijn (roodheid of infectie)

  ·         Vaak verkouden of keelontstekingen

  ·         Zichtbare zwelling in het gebied van de schildklier

  ·         Weke, kleine, verschuifbare verdikkingen aan de zijkant van de hals

  ·         Insnoerend gevoel rond de hals bij nauwsluitende kleding of sieraden

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ 


  8 oktober

  Opmerking gemaakt bij de rubriek: Verhuizen naar het buitenland

  5 oktober

  Het idee dat elektrohypersensitiviteit een niet te veranderen, vaststaand gegeven is, ga ik steeds meer verlaten. En dat is niet omdat ik niet zo'n last van straling of bijv. magnetische velden zou hebben. Ik ga ervan uit dat EHS een ernstig symptoom is van een complex ziektebeeld waarbij o.a. vergiftiging met zware metalen in de hersenen een grote rol speelt. Tevens ga ik ervan uit dat op termijn na voldoende ontgifiting met DMPS en andere middelen (zoals Koriander en Alphaliponzuur) ik minder stralingsgevoelig zal zijn. Het enige concrete controle middel wat ik heb, zijn de metingen die ik kan doen. Tot nu toe is de ernst van mijn klachten steeds in overeenstemming met de Cornet meter. Het gaat vaak zo: ik voel me ziek worden, ga dan pas meten waaruit meestal blijkt dat er straling in het geding is.  
  Vanaf nu zal ik regelmatig meetgegevens vermelden waarbij ik straling waarneem. Ik krijg op dit moment al problemen bij een waarde van:
  * _ 64.0 dBm (_ staat voor minus)
  * ofwel 0.1828uW/m2
  * ofwel 0.0084 V/M
  De akoestische functie van de Cornet meter neemt ook signalen waar die niet in de getallen te lezen zijn. Het kan dan om signalen gaan die niet binnen het al zeer lage bereik van de meter passen (dus nog zwakker zijn) of het kan gaan om andersoortige signalen die de meter niet getalmatig kan weergeven. Soms voel ik de zeer lage straling die niet met de getallen wordt weergegeven. Deze straling wordt dan namelijk bevestigd door de akoestische signalen die dan wel waar te nemen zijn. 

  Verder reageer ik heel sterk op de werkzaamheden van grote tractoren op het land, het kan om een afstand van meerdere honderden meters gaan. Het geeft veel pijn en soms aard ik mezelf om de pijn wat te verlichten. Ik kan niets meten (magnetische velden) met mijn andere meter. Deze gevoeligheid zou mogelijk ook door de ontgifting terug kunnen lopen, waarvan ik melding zal doen. 

  Ik lijk dit te vertellen zonder enige emotie of zoiets. Dat is zeker niet het geval. Mijn leven typeer ik vaak als een hel, en dat heeft meestal  te maken met de ernstige pijnen die ik moet lijden door de straling. Vooral mijn hersenen worden aangedaan door de straling. Voor mij alle reden om in te zetten op ontgifiting van de zware metalen. 

  Nog een interessante opmerking van dr. J. Mutter over elektrohypersensiitiviteit: 

  'Bei Elektrosensibilität befinden sich meistens noch Metalle in die Zähne, im Kiefer und im Gehirn sowie chronsiche Infektionen, inbesonderes Borrelien und Ehrlichien. Eine Metall- und Kiefersanierung, die Ausleitung und ggf. die Behandlung der Infektionen  ist hier anzuraten. Potentziell schädlichen elektromagnetische Strahlungen sollten zumindest während die Therapie gemieden werden. Durch eine Funkarme Umgebung ist der Ausleitungserfolg deutlich gestiegert.'

  (Dr. med. J. Mutter in 'Gesund statt chronisch krank!', blz 361).

  Mijn eigen vertaling van bovenstaande geciteerde uitspraak:

  'Bij elektohypersensitiviteit bevinden zich meestal nog metalen in de tanden, in de kaak en in de hersenen evenals chronische infecties, in heb bijzonder Borrelia-spirocheten en Ehrlechia-bacteriën. Een sanering van metalen in het gebit en kaak, de uitleiding (van zware metalen en giften uit het lichaam) en zonodig  de behandeling van infecties is hier aan te raden. Potentieel schadelijke elektromagnetische stralingen zouden op zijn minst tijdens de therapie vermeden moeten worden. Door een stralingsarme omgeving is het succes van de uitleiding (van giften) duidelijk verhoogd'

  Wat mij betreft heeft de medische wereld en overheid geen poot meer om op te staan als zij nog langer weigeren om stralingsvrije omstandigheden te creëeren voor zieke elektrosensibele mensen. Stralingsvrije omstandigheden in de medische behandeling, maar ook in de woon- en werkomgeving. Een volledig, door de overheid bekostigde therapie als bovenbeschreven, waardoor zieke elektrosensibele mensen weer (een deel van) hun gezondheid terug kunnen krijgen. Het gaat om het burgerrecht op medische behandeling voor elektrosensibele mensen, waar zij net als andere Nederlanders recht op hebben.  

  5 oktober

  De behandeling in Konstanz is meegevallen, ook de straling kon ik verdragen. De 1e DMPS injectie is gebeurd. Dieet volgen gaat moeizaam omdat ik steeds weg moet vluchten uit mijn woning. Straling veroorzaakt door Funk-DSL, draadloos internet verspreid via de daken van de huizen in het dorp, is m.i. hiervoor de reden. Verder meten we in de keuken sinds kort met de akoestische functie van de Cornet meter een getik (0m de 5 sec steeds 5 tikken). Geen idee wat dit nu weer is. Ik verblijf zo kort mogelijk in de keuken, enkel de gang is veilig. Zoeken naar een ander huis is prioriteit. Morgen gaan er weer een huis bekijken. 
  Merkwaardige ervaring: in huis is het zeer slecht toeven voor mij. Ik voel me veel beter als ik de hele dag in de auto rijd langs vele zendmasten. Ook in files gestaan zonder al te veel problemen. En dat terwijl dan de stralingsbelasting toch veel hoger is dan in mijn huis. In mijn woning voel ik iemand langs komen of staan, ook als dit honderden meters weg is. Terwijl ik in een wegrestaurant of op de parkeerplaats geen last heb van smartphones. Al meerdere malen deze ervaringen opgedaan. Mijn voorlopige conclusie is dat ik door de continue wifi signaal in huis ik gevoelig gehouden wordt of meer gevoelig ben voor andere signalen zoals smartphones op straat. Tijidens het reizen ontbreekt de wifi en kan ik blijkbaar meer hebben. U begrijpt dat wij, naast dat wij niet bij een mast willen gaan wonen, niet meer in een funkDSL dorp willen wonen. Indien er bekabeld internet is in een dorp, heeft een gemeenschap meestal ook geen behoefte aan FunkDSL.

  21 september

  opmerking d.d. 5 feb 2015: er zijn kanttekeningen te plaatsen bij de dieten van dr. Mutter, ik volg het dieet niet meer.

  I.v.m. de voorbereiding op de injecties met DMPS (verwijdert zware metalen waaronder kwikzilver uit het lichaam) probeer ik, op dringend advies van dr. Mutter, mijn eetgewoonten te wijzigen. Kort gezegd komt het erop neer dat ik voornamelijk rauwe groenten moet gaan eten. Geen melk-, graanprodukten, gekookt eten, fruit, honing, vlees (at ik toch al niet), vis, niet gefermenteerde soja, koffie en thee meer. Dat valt niet mee voor een koffieleut, die ook nog eens het liefste veel melk drinkt en kaas nuttigt. Maar wat ik inmiddels heb gelezen over de noodzaak om, in ieder geval tijdelijk, de voeding drastisch in te perken en met name alkalische voeding te nemen, trekt mij over de streep. 
  Morgen verre reis naar Konstanz en onder behandeling om 2 ontstekingen in de kaak te laten verwijderen. In een stralingsbelaste omgeving, wat zwaar zal zijn. Maar is noodzakelijk omdat anders geen DMPS gebruikt kan worden. 30 september nog een keer naar Konstanz voor de 2e behandeling. Diezelfde week nog wil ik beginnen met de subcutane injecties DMPS. 


  10 september

  Over EHS en kwikzilverbelasting en vergiftiging van andere zware metalen door vullingen en kronen, de volgende geciteerde opmerking: 

  'Durch Zahnmetalle kan eine Feldverstärkung elektromagnetischer Strahlung im Gehirn festgestellt werden'. 

  (Dr. med. J. Mutter in 'Gesund statt chronisch krank!', blz 239).

  8 september

  Na een korte screening van de berichten Nederland bij stopumts (lange tijd niet gelezen omdat ik niet te lang achter de computer kan werken), bekruipt me een misselijkmakend gevoel. Het is met de straling totaal losgeslagen in Nederland. Hoeveel mensen moeten er nog ziek worden voordat men tot inkeer komt? 

  5 september

  Enkele opmerkingen over de brief die ik geschreven heb naar de Kamerleden van de 2e Kamer. Mogelijk zou de indruk kunnen ontstaan dat ik van mening ben dat als je EHS krijgt dit altijd te maken zou hebben met vergiftigingen. Dat is zeker niet het geval. Het hele terrein van oorzaken van EHS is complex en daar moet nog veel onderzoekswerk in verricht worden. Maar indien er sprake is van vergiftiging bij iemand die ook EHS  heeft, zou dit wel eens een belangrijke veroorzakende factor van de EHS kunnen zijn. En helaas is het ook zo dat velen (soms zonder het te weten) met een kwikzilververgiftiging rondlopen. Een vergiftiging kun je behandelen, mogelijk met gunstig effect op de EHS. Over de effecten van giften is inmiddels al veel bekend. Zoals ik al eerder vermeld heb hoop ik de komende tijd hier wat meer over te vertellen. 

  Misschien zou ook de indruk kunnen ontstaan dat ik, met mijn stellingname naar de Kamerleden, de schadelijke áthermische effecten van straling in het algemeen zou bagatelliseren (schadelijk voor alle levende wezens en de natuur). Ook dat is niet het geval. De Nederlandse overheid zou op grond van dit argument sowieso de stralingsintensiteit moeten verminderen. Voorts ben ik van mening dat mensen die kwetsbaar zijn en EHS hebben recht op een eventuele behandeling hebben en een normaal leven moeten kunnen leiden (dus gezond kunnen wonen en werken). Volledig stralingsvrije zones zijn in Nederland om deze reden hard nodig.     

  4 september

  Een kwikzilververgiftiging (kan o.a. veroorzaakt zijn door amalgaam vullingen, ook al zijn deze al enige tijd geleden verwijderd) kan samengaan met ernstige klachten. Zelfs als je moeder amalgaamvullingen had tijdens de zwangerschap en je zelf nooit amalgaam in de vullingen hebt gehad, kun je vergiftigd zijn met kwikzilver (Bron: 'Gesund statt chronisch krank'van J. Mutter). Ik ben bezig om de veelheid aan klachten vanuit het Duits in het Nederlands te vertalen. Als dit klaar is, plaats ik dit op de website. U kunt ze alvast nalezen op: 
  http://www.lorenz-zappe.de/node/7.
  Maar er zijn vele informatiebronnen die hier iets of veel over zeggen. Zo heeft dr. J. Mutter er een boek over geschreven: 'Amalgam - Risiko für die Menschheit'. Ik heb dit boek nog niet gelezen. Een ander boek van J. Mutter: 'Gesund statt chronisch krank' is in ieder geval erg interessant en geeft wetenschappelijke informatie over de giften (waaronder ook straling wordt gerekend) die zich hedentendage in ons milieu bevinden en de verstrekkende effecten hiervan bijv. op allerlei ziekten. Om een aantal ziekten te noemen: autisme, Lyme, Alzheimer. Ook de rol van kwikzilver komt uitgebreid aan de orde.   

  4 september 
  (aanvulling op brief naar de Kamerleden)
  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Geachte dames en heren,

  Bij de brief vergat ik u nog een belangrijke boeken-tip te doen. Het gaat om het boek 'Gesund statt chronisch krank' van dr. med. J. Mutter. Hierin relevante medische informatie over de ziekmakende effecten van milieugiften, waaronder kwikzilver. 
  Zie ook onderstaande link voor de inhoudsopgave. 
  http://www.antipsychiatrieverlag.de/versand/titel/mutter_statt.htm

  met vriendelijke groet,

  drs. M.C. Geelhoed-Oorschot
  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  4 september

  Onderstaande brief geschreven naar Kamerleden:
  (brief is een reactie/ aanvulling op de brief die Eke Vriens geschreven heeft naar de Kamerleden 
  http://stopumts.nl/doc.php/Reacties/8631/noodnummer_112_mail_stopumts_naar_tweede_kamer

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  4 september 2014

   

  'M.Hamer@tweedekamer.nl'; 's.gesthuizen@tweedekamer.nl'; 'marianne.thieme@tweedekamer.nl'; 'h.lodders@tweedekamer.nl'; 'r.leegte@tweedekamer.nl'; 'c.dik@tweedekamer.nl'; 'n.klein@tweedekamer.nl'; 'r.klever@tweedekamer.nl'; 'agnes.mulder@tweedekamer.nl'; 'j.c.vos@tweedekamer.nl'; 'cie.ez@tweedekamer.nl'

   

  Geachte dames en heren,

   

  In aansluiting op betreffende brief (zie bijlage) het volgende. Ik ben samen met mijn man één van de stralingsslachtoffers waar in de brief over gesproken wordt. Wij moesten naar Duitsland uitwijken, als ik was gebleven had ik niet meer geleefd. De straling had mij de das omgedaan. Er zijn sterke aanwijzingen dat de elektrohypersensitiviteit (extreme stralingsgevoeligheid) alles te maken heeft met ernstige vergiftigingen van zware metalen, waaronder kwikzilver uit amalgaam vullingen. De kwikzilver wordt opgeslagen in de hersenen en de rest van het lichaam, waar het zijn verwoestende werk doet. Er is inmiddels al een duidelijke relatie aangetoond tussen Alzheimer en een grote hoeveelheid kwikzilverbelasting (autopsie). Wanneer er ook andere zware metalen aanwezig zijn, is de schadelijkheid van kwikzilver nog veel ernstiger. Deskundigen spreken van een 'antenne' in het hoofd wanneer iemand zwaar belast is met kwikzilver e.a. zware metalen. Het is afschuwelijk om met zo'n antenne in je hoofd te moeten leven, werkelijk alle hoogfrequente signalen worden door de hersenen opgepikt. Ik spreek vanuit de wrange en zeer pijnlijke ervaringen die ik iedere dag opdoe.

   

  Bovenop de kwikzilververgiftiging is vaak een complex van ziektemakende factoren aanwezig zoals:

  - een genetisch onvermogen om zelf te kunnen ontgiften,

  - eerdere blootstellingen aan andere giften (zoals formaldehyde in prenataal stadium zoals in      

    mijn geval),

  - een ernstige vorm van Lymeborreliose e.a. zogenaamde coinfecties 

  - chronische ontstekingen in de kaak a.g.v. aanwezigheid van kwikzilver e.o. spirocheten in

    de ontstekingshaarden,

  - een ernstige vorm van Multipele Chemische Sensitiviteit,

  - een ernstig tekort aan essentiële mineralen, sporenelementen, vitaminen.

  Al deze ziekten c.q. mankementen zijn bij mij aanwezig.

  De spirocheten die de Lyme veroorzaken gaan in reactie op straling veel neurotoxinen (giftige stoffen voor het zenuwstelsel) uitscheiden met vreselijke pijnen tot gevolg, daarnaast worden zij actiever. Lyme kan niet genezen voordat eerst de zware metalen eruit gehaald zijn. De verwoestende effecten van een chronische Lyme zijn al vreselijk, maar daarbovenop zijn er ook de effecten van het zeer giftige kwikzilver.

   Om te kunnen genezen van dit complex aan ziekteverschijnselen is het absoluut noodzakelijk om uit de straling te blijven. Voorts moeten de tekorten aan essentiële voedingsstoffen aangevuld worden, de amalgaam vullingen verwijderd worden, kaakonstekingen verwijderd worden, het lichaam en de hersenen ontgiften met zwaardere middelen, behandeling van chronische infecties waaronder Lyme. Voor diegenen die genetisch niet in staat zijn zelf te ontgiften, zal een regelmatige ontgifting met zwaardere middelen moeten plaats vinden.

   Dit betekent dat het onverantwoord is dat er in Nederland geen stralingsvrije zones zijn. De overheid is verantwoordelijk voor een goede gezondheidszorg voor een ieder, ook degenen die lijden aan bovenbeschreven ziekten. Wij, als stralingsslachtoffers, hebben net zo veel rechten als iedere andere Nederlands burger. Het is toch niet de bedoeling dat wij blijven lijden aan ziekten die gewoon genezen kunnen worden? Er zijn inmiddels mensen overleden aan dit complex van ziekteverschijnselen. Dit is onbestaanbaar in Nederland.

   Wij verwachten van de Kamerleden dat zij zich gaan inzetten om de gezondheidzorg van zieke stralingsgevoelige mensen te verbeteren, waaronder vergoeding van alle noodzakelijke medische stappen om te kunnen genezen. Een stralingsvrije behandel-, leef- en werkplek is een absolute must om te kunnen genezen. Dus ja, ook stralingsvrije zones inrichten in Nederland is noodzakelijk. Tot de tijd dat er stralingsvrije zones in Nederland ingericht zijn, zouden ook uitgaven voor afschermende maatregelen (om hoogfrequente straling tegen te houden) voor de slachtoffers vergoed moeten worden. Wij verwachten onmiddellijke actie uwerzijds!

   voor verder info:

   http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:p3YexxVGz1sJ:www.researchgate.net/publication/47336025_Sensitivity-related_illness_the_escalating_pandemic_of_allergy_food_intolerance_and_chemical_sensitivity/links/02e7e51acf72ff3998000000+&cd=1&hl=nl&ct=clnk&gl=de

   http://www.klinghardtacademy.com/Lyme-Disease/

   http://detoxklinik.de/aerzte/

   http://www.lorenz-zappe.de/node/7

    

  met vriendelijke groet,

   

  drs. M.C. Geelhoed-Oorschot

   (adres)

   Email: reddingsboei@gmail.com

  https://sites.google.com/site/wifivluchteling/


  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  3 september

  Korte berichtgeving over woonsituatie en medische behandeling. 
  Woonsituatie: we zijn nog steeds op zoek naar een andere woning, wat veel moeite kost. WLAN, aanwezig in onze hele woning, tuin en dorp zijn reden om te verhuizen. We gaan er ook van uit dat er op de radiotoren (2 km weg) en de zendmast (2.5 km weg) 'verzwaard' zijn met nog meer zendcapaciteit. Vergeleken met voorjaar 2013 zijn er plekken waar ik nu niet meer kan komen. Ook het nieuwe meetapparaat (Cornet) laat bij de akoestische functie de straling op deze plekken 'horen'. 

  Als ik deze woning niet (gedeeltelijk) zou hebben afgeschermd, zou ik vanwege de straling grote problemen  hebben. Ben op zeer gevoelig geworden voor smartphones, die ik al vanaf honderden meters zeer pijnlijk  'waarneem'. Eigenlijk moet ik zeggen dat de zware metalen in mijn hoofd fungeren als 'antenne' en de straling feilloos oppikken. 
  De kwikzilver uit mijn (voorheen) amalgaam vullingen hebben jaren aan jaren kunnen lekken naar mijn hersenen. Ik moet ervan uitgaan dat ik hiermee ernstig belast ben. Het schijnt ook nog eens zo te zijn dat de schade door de kwikzilver nog eens versterkt wordt indien er andere zware metalen aanwezig zijn. Helaas is dat bij mij ook het geval: uit een haarmineraal-analyse is vorig jaar al gebleken dat in mijn lijf o.m. teveel aluminium zit. Overigens kun je ook een kwikzilververgiftiging oplopen als je moeder amalgaam vullingen heeft/ had (terwijl je zelf nooit amalgaam vullingen hebt gehad). E.e.a. heeft te maken met de mogelijkheden die je lichaam heeft om goed te kunnen ontgiften. 
   
  Medische behandeling: inmiddels ben ik in (beperkte) behandeling bij dr. J. Mutter in Konstanz. Beperkte behandeling omdat alles zelf bekostigd moet worden. Inmiddels voldoende gelezen (verschillende wetenschappelijke bronnen) om er nu van uit te gaan dat EHS lichamelijke oorzaken heeft die ook behandeld kunnen worden. Mijn verwachting is dat na deze behandeling mijn gezondheidssituatie zal verbeteren en de EHS sterk verminderd zal zijn. Ik realiseer me dat ik een behoorlijke uitspraak doe, maar er is voldoende reden om deze uitspraak te doen. Ik hoop de komende tijd hier meer over te berichten. 
  Voorlopig een website om verder te lezen:

  5 juli

  We starten met een nieuwe site: 

  Dit wordt een website speciaal voor christenen. De absurde hoeveelheid straling wereldwijd, wat de schepping kapot maakt en waarmee mensen elkaar ten gronde richten, laat zien dat het 1 voor 12 is. Nog korte tijd, hoeveel tijd weet niemand, totdat de Heer terugkomt en over de aarde en haar bewoners recht zal spreken. De bijbel is duidelijk genoeg als het gaat om de tekenen van de eindtijd. We willen individuele christenen en kerken oproepen om te gaan leven volgens Gods richtlijnen. Het gebruik van draadloze technieken, zoals gebruik van mobiele telefoons en wifi, is niet volgens Gods wet om meerdere redenen. We dagen individuele christenen en kerken uit om hierover na te gaan denken en te reageren op deze website. We zullen de kerken actief met onze berichtgeving gaan benaderen. 
  Voorlopig is de site nog in aanbouw. Wij berichten verder als er wat meer op staat.  

  27 juni

  Een gedicht:

  ****************************************************************************************************************************************

  Het leven (1)

   

  Soms begrijp ik het leven niet,

  mens-zijn: een leven met anderen?

  De kern van het mens-zijn ligt voor mij niet in het verschiet.

  Vele dromen, vele plannen en wensen, maar deze ziekte doet alles teniet.

  Getrouwd en gescheiden van je man,

  Begrijpt u daar wat van?

  We leven ons leven enkel en alleen.

  Wilde God dit lijden dwars door de eindtijd heen?

  Soms antwoorden tussen de vele vragen,

  is dit onze opdracht, deze zware last te dragen?

  En ons lot: niemand trekt het zich aan.

  Het laat ze koud, liefdeloos als ze zijn en zwelgend in de waan

  van lui (christelijk) komfoor en ruwe overtreding van Gods wet.

  Al lijden hun kinderen, sterven anderen, er is niets wat hen aan het denken zet.

  Is dat dan hun lot, verblind in hoofd en hart?

  Is dit het einde van de mensheid, een ondergang in diepe smart?  Het leven (2)

   

  Doe God geen tekort en verdriet,

  Hij is het die al dit leed hoort en ziet.

  Geen kil en afstandelijk, koud hart,

  hoe de mensheid Hem ook tart.

  Heer, kom terug, bid ik vaak.

  Ik weet, U strijdt voor uw volk en uw zaak,

  en tegelijkertijd geeft u ons, heidenen, nog genadetijd.

  Eens, want U bent de God van de ultieme gerechtigheid,

  verdelgt U in een oogwenk alle schijnheilige, satanische offerpalen,

  doet u teniet al die wettelozen en  zult U hen loon naar hun verderfelijk werk betalen.

  Gouden poort, poorten in Jeruzalem, jubelt het uit,

  uw God en redder trekt binnen en bij koninklijk besluit,

  lang geleden beloofd en de profetieën, alle, vervuld,

  daalt neer Uw verblindend koninkrijk in grote luister gehuld.

   

   

  Marja Geelhoed-Oorschot

  27 juni 2014

   

   ***************************************************************************************************************************************

  Dit gedicht is vandaag toegestuurd aan de fractieleiders van de CU, de SGP en het CDA, met onderstaande tekst:


  " Geachte meneer Slob, meneer van der Staaij, meneer Haersma Buma,


  Hierbij een gedicht waarvan ik hoop dat dit aanleiding zal geven tot verder actie uwerzijds. Mijn vraag hierbij is: wanneer u voor uw God en volk verantwoordelijkheid gaat nemen t.a.v. het ellendige lot van stralingsslachtoffers en het terugdringen van de straling in algemene zin?


  met vriendelijke groet, 


  drs. M.C. Geelhoed-Oorschot "


  24 juni

  N.a.v. bericht op nu.nl over de toename van chronisch zieken heb ik een brief geschreven naar het RIVM: 

  "Mevrouw N. Hoeymans, projectleider VTV-2014

  RIVM

  Postbus 1

  3720 BA Bilthoven

   ....., 24 juni 2014

   

  Geachte mevrouw Hoeymans,


   Naar aanleiding van het bericht op nu.nl:

  http://www.nu.nl/binnenland/3810300/aantal-chronisch-zieken-in-nederland-stijgt-sterk.html

  wil ik u op het volgende attenderen. Chronische ziekten staan in verband met de absurd hoge stralingsbelasting van zendmasten e.a. draadloze toepassingen waaronder wifi in Nederland. Mijn vraag aan u is wanneer het RIVM stopt met ontkennen van de invloed van straling op chronische ziekten. U kunt zich inlezen op deze thematiek op stopumts.nl zoals bij:

  http://stopumts.nl/doc.php/Verhalen/

  Vooraanstaande wetenschappers wijzen al geruime tijd op de kwalijke invloed van straling op de gezondheid. Zie:

  http://www.bioinitiative.org/

  Sinds 2010 ben ik chronisch ziek en moest ik vanwege de toegenomen straling Nederland ontvluchten. Voor mij is er geen plek in Nederland waar mijn chronische ziekten, waaronder Lyme, behandeld kunnen worden. Persoonlijk ben ik van mening dat ik, net als iedere andere Nederlandse burger, recht op medische zorg heb. Er zijn hiertoe geen mogelijkheden voor mij omdat er nergens een stralingsvrije behandelplek in Nederland is. Er zijn vele andere stralingsgevoelige, chronische zieken in Nederland. Leest u s.v.p. de ervaringsverhalen op stopumts.nl. Het wordt tijd dat de overheid passende zorg voor deze groep van chronisch zieken gaat organiseren. Mijn man en ik zouden dan in ieder geval naar Nederland terug kunnen keren, zodat wij niet langer onvrijwillig in het buitenland moeten verblijven.

  In afwachting van uw reactie,

  Met vriendelijke groet,

  Drs. M.C. Geelhoed-Oorschot

  (adres)

   https://sites.google.com/site/wifivluchteling/

   Mail: reddingsboei@gmail.com "

   

  19 juni


  Milieu-giften spelen een grotere rol dan men (in het algemeen) denkt. Zo is het giftige kwikzilver (zit in amalgaam vullingen) zeer ziekmakend. Helaas is er, net als bij de misdadige, smerige telecomindustrie, een enorme doofpot-affaire. Kritische wetenschappers hebben allang de noodklok geluid over amalgaam.  Soms met als resultaat zij door de amalgaamindustrie in het verdachtenbankje zijn geplaatst en vervolgens geen financiering meer konden vinden voor hun belangwekkend onderzoekswerk. Oeps, waar kennen we dat ook alweer van? Juist ja, de telecomindustrie gaat net zo smerig te werk als het gaat om het ontkennen en bagatelliseren van de ziek makende effecten van straling. Zowel de amalgaam- als de telecomindustrie: het interesseert hen niet hoeveel mensen ziek worden. Ze willen alleen maar grof geld verdienen en gaan daarbij over lijken.

  Ik heb een document toegevoegd (‘zware metalen en uitleiding’) van dr. Klinghardt. Dr. Klinghardt is een gerespecteerd arts die al veel mensen succesvol heeft behandeld, o.a. voor Lyme. Voor zover ik weet, wordt het hem niet moeilijk gemaakt door de amalgaam-industrie. Hij sjaarlijks in Duitsland voor lezingen, een aanrader. Helaas kan ik niet gaan i.v.m. de ernstige EHS-klachten). Maar er valt veel te lezen op het internet.

  www.klinghardtacadmy.com

   Het document is te vinden bij:

  http://www.power-for-life.com/Schwermetall-Ausleitung/schwermetall.html#Hinweise


  17 juni

  Inmiddels er van alles en nog wat gebeurd, even een korte update. Tot onze schrik zijn we erachter gekomen dat er overal in onze woning draadloos bereik is van de buren: wifi. Ook in de tuin. Ik ben nergens veilig in dit huis. Ik ben behoorlijk ziek geworden en dacht dat dit aan andere dingen lag. Onze meter heeft dit nooit gemeten. Ik ben erachter gekomen omdat ik aan het rommelen was met onze digitale tv (foto's kijken). De tv maakte steeds een draredloze verbinding, na uitzoeken kwam de verbinding van de buren boven drijven. Afschermen lukt nauwelijks. Enkel de gang beneden en de keuken kon ik afschermen. En daar leef ik dus: ik zit, eet en slaap in de gang...... Soms zit ik in de tuin achter een stralingswerend gordijn. Ik ga minimaal 1x per dag wandelen. Verder probeer ik te ontgiften (zware metalen eruit halen), nog niet de goede methode gevonden. 
  Met de kennis  die ik nu heb, ga ik ervan uit dat, in ieder geval, de zware metalen de EHS veroorzaakt heeft en in stand houd. Deze zomer nog als proefperiode van ontgiften. Als tegen de winter de EHS niet is verminderd, zijn we genoodzaakt een andere woning te zoeken. Want: leven in de gang hou je een poosje uit, maar uiteindelijk  moet je toch normaal in je huis kunnen zijn.

  22 april 2014
   

  ** Wireless Info bestaat uit een groep ouders, grootouders, leraren, wetenschappers en zakelijke professionals uit verschillende branches en met verschillende achtergronden. We geven informatie over de relatie tussen gezondheidsklachten en elektromagnetische straling. Daarbij proberen we op transparante, onderbouwde en kritische wijze bedrijven, overheden en instellingen te wijzen op het feit dat men de gevaren van draadloze technologie bijzonder onderschat.

  Inhoud van het bericht:

  " De BioInitiative Working Group geeft aan, in zijn update 2012-2014, dat er groeiende bewijzen zijn voor het onstaan van gezondheidsrisico's door draadloze technologieen

  De werkgroep pleit, net als in 2008 en 2012, voor onmiddelijk preventieve acties om de blootstelling aan draadloze technologieen te verminderen.

  In de update wordt ingegaan op o.a. de volgende punten:

  -- Nieuwe studies intensiveren de medische bezorgdheid over het ontstaan van kwaadaardige hersentumoren door mobiele telefoongebruik.

  "Er is een consistent patroon in een verhoogd risico voor glioma ( kwaadaardige hersentumor) en akoestisch neuroom door het mobiele en draadloze telefoongebruik."

  "Epidemiologische onderzoeken laten zien dat Radiofrequente Velden geclassificeerd moeten worden als "Kankerverwekkend"

  "De bestaande normen (FCC/IEEE, ICNIRP) voor veiligheid zijn niet adequaat voor bescherming van de volksgezondheid"

  Lennart Hardell, MD, PhD at Orebro University, Sweden

   

  -- Het Bioinitiative rapporteerd na het bestuderen van uitgekomen studies van 2012-2014:

  Effecten op het zenuwstelsel door RF (radiofrequente) -velden:
  2014:  68%  (144 van 211 studies)

  een verhoging van de eerder gerapporteerde

  2012:  63%  (93 van 150 studies)

   

  Effecten op het zenuwstelsel door ELF-(extreme low) velden:

     90%  (105 studies beschikbaar in 2014)

   

  Genetische effecten (beschadiging DNA) door RF-velden:

     65%   (74 van de 114 studies)

   

  Genetische effecten door ELF-velden:

     83%   (49 van de 59 studies)

   

  -- Mobiele draadloze apparaten als telefoons en tablets zijn grote bronnen van onnodige biologische stress van het lichaam. Het rapport waarschuwt voor draadloze (Wifi) toepassingen in scholen. Scholen zouden bedrade internetaansluitingen moeten gebruiken.

  Het is in essentie een ongereguleerd experiment op de gezondheid en leervermogen van kinderen. Microgolven van draadloze apparaten kunnen het denkvermogen verstoren, wat kan slechter zijn voor het leervermogen?

   ----------------------

  Bron: http://www.bioinitiative.org/new-studies-show-health-risks-from-wireless-tech/

   

  Artikel in The Dailystar: 
  http://www.dailystar.com.lb/News/Science/2014/Apr-12/253117-new-studies-show-health-risks-from-wireless-tech.ashx#axzz2yftsbMc2

   

  Bioinitiative Rapport:
  http://www.bioinitiative.org/bioinitiative-working-group-announces-whats-new-link/

  www.bioinitiative.org/ "

   

  22 april 2014

   
  MELD UW KLACHTEN I.V.M. DE STRALING !!
   
   
  Ik heb vandaag de onderstaande klachten gemeld:
   

  " Sinds februari 2012 ernstige klachten die ertoe geleid hebben dat ik mijn woonplek moest ontvluchten. Uiteindelijk moesten wij vanwege de straling onze woning verkopen en de wijk nemen naar het buitenland (Eifel, Duitsland).

  Mijn klachten waren:

  druk op trommelvlies

  'brainwave'-gevoel, een ‘dreun' of een 'golf' zoals bij het opsteken van een sigaret, een licht gevoel in het hoofd

  duizelig gevoel

  druk onderin de hersenen

  huidirritatie zoals zonnebrandgevoel

  nervositeit

  afname geheugenfuncties

  sterke oorsuizingen, meerdere frequenties, fluit en/of bromtonen

  sterkere doofheid voor omgevingsgeluiden

  huiduitslag, ontwikkeling eczeem

  prikkelbaarheid

  grote onrust, het gevoel dat ik de straling niet ga overleven

  agressiviteit

  problemen met spreken

  sterk verminderd concentratievermogen

  verslechtering korte-termijn geheugen

  overgevoeligheid voor harde geluiden en licht

  verhoogde bloeddruk, versnelde hartslag

  gezwollen oogleden

  droge mond en pijnlijke tong, blaren op tong

  sterke hoofdpijn

  koude voeten, huiverigheid

  griepgevoel

  er als een ‘zombie' uit zien en voelen

  gevoel van dodelijke vermoeidheid

  allergie voor geuren van chemische stoffen (MCS)

  voedselallergie

   De gevolgen van de straling in Nederland was desastreus op mij. Niet alleen moesten wij Nederland ontvluchten (vanwege de alomtegenwoordige en steeds toenemende straling), maar ook kan ik geen contact meer onderhouden met mensen (vanwege hun verslaving aan hun smartphone). Sociale isolatie als gevolg. Niet meer in staat om nog te gaan werken. Onacceptabel is dit. Ik ben hoog opgeleid (HBO en universitair) en heb ervaring op veel werkterreinen. Verder heeft de Nederlandse overheid ons financieel uitgekleed, onze spaarpotje voor de oude dag (eigen woning) is verdwenen.

  drs. M.C. Geelhoed-Oorschot

  Email   reddingsboei@gmail.com

  Website https://sites.google.com/site/wifivluchteling/

  * Dit bericht is verstuurd via een bekabelde, niet draadloze, dus

  veilige verbinding met het internet. "

   
  16 april 2014
   
  Het RIVM zoekt vrijwilligers voor het onderzoek EMV en gezondheid. Zie het bericht op stopumts:
   
   
  Het is belangrijk dat ook elektrosensitieve personen in dit onderzoek betrokken worden. Mijn verzoek naar het RIVM kunt u hieronder lezen:
   
  "Geachte meneer, mevrouw,

  M.b.t. het onderzoek EMV en gezondheid wil ik u voorstellen uw
  onderzoeksopzet uit te breiden. U vergeet in uw opzet namelijk een
  belangrijke deelpopulatie, namelijk de personen die
  elektrohypersensitief zijn. Het gaat om een omvangrijke groep in
  Nederland. Confrontatie met hoogfrequente straling zoals het gebruik
  van een mobiele telefoon is met betrekking tot deze deelpopulatie niet
  mogelijk en ethisch onverantwoord. Niet mogelijk omdat deze personen
  geen mobiele telefoon gebruiken. Ethisch onverantwoord omdat deze
  personen ernstig ziek zouden worden van het gebruik van een mobiele
  telefoon.
  Indien u in deze uitgebreide onderzoeksopzet zowel personen zou
  betrekken die in een stralingsrijke omgeving verblijven (experimentele
  groep) als personen die in een stralingsarme omgeving verblijven
  (controle groep) kan een vergelijking gemaakt worden ten aanzien van
  de gezondheidsklachten tussen beide groepen.

  Ik ben bereid om met u na te denken over deze uitgebreide
  onderzoeksopzet. Vanwege ernstige gezondheidsklachten als gevolg van
  elektrohypersensitiviteit verblijf ik sinds februari 2013 in een
  stralingsarme omgeving in de Eifel in Duitsland.

  met vriendelijke groet,

  drs. M.C. Geelhoed-Oorschot
  (adres)
  Email   reddingsboei@gmail.com
  Website https://sites.google.com/site/wifivluchteling/

  * Dit bericht is verstuurd via een bekabelde, niet draadloze, dus
  veilige verbinding met het internet. "
   
  15 april 2014
   
  Naast de elektrohypersensitiviteit heb ik ook te maken met de ziekte van Lyme (acute en chronische vorm). Ik lees steeds vaker dat ehs en Lyme met elkaar te maken (kunnen) hebben. Deze afgelopen periode alweer ervaren dat dit in ieder geval bij mij opgaat. Ik voelde me al geruime tijd niet in orde. Ik gebruikte een lage dosering volgens het Buhner protocol. Inmiddels ben ik geswitcht naar Kaardebol-, Samento- en Sarsparillatinctuur. De eerste dagen waren ronduit moeilijk. Pijnen en gewaarwordingen die heftig waren en die ik niet kon plaatsen. Dit had met de tincturen te maken, er was geen andere aanwijsbare oorzaak. De reacties worden beschreven als 'Herxheimer reactie' en is een gevolg van het afsterven van spirocheten en de afvalstoffen die daarbij vrijkomen. De Herxheimer reactie is dus een teken dat de tincturen werken.
  De narigheid is wel dat ik, nadat ik hiermee gestart ben, elektrogevoeliger ben geworden. Inmiddels, na ongeveer 2 weken, ben ik aan de tincturen gewend en zijn er niet meer zulke ernstige klachten. De grotere elektrogevoeligheid is er nog wel steeds. Dat betekent dat ik straling zoveel mogelijk mijd en weinig van huis wegga.   
   
  Van een Heilpraktiker weet ik dat zowel Lyme als de zware metalen (o.a. lood, kwikzilver, cadmium) van invloed zijn op elektrohypersensitiviteit. Van beiden kun je elektrosensitief worden. Ook blijkt Lyme pas effectief te kunnen worden behandeld als eerst de zware metalen verwijderd zijn (d.m.v. ontgifting). Binnenkort hoop ik met de ontgifting met DMPS te beginnen. De Lyme blijf ik behandelen om 2 redenen:
  (1) om de actuele symptomen van de Lyme de kop in te drukken
  (2) tijdens de ontgifting kan de Lyme extra geactiveerd worden.
  Interessant is dat deze Heilpraktiker zelf behoorlijk elektrosensitief is geweest. Hij had via zijn werk te maken gehad met giftige stoffen en straling. Inmiddels dit technische werk vaarwel gezegd en omgeschoold tot Heilpraktiker. De elektrosensitiviteit is bij hem niet geheel verdwenen, maar wel veel minder geworden.
   
  ** Van dit bericht is een kopie gestuurd naar de Nederlandse Vereniging voor Lymepatiënten met verzoek om de factor elektrohypersensitiviteit mee te nemen in het onderzoek naar Lyme.  
   
  9 april 2014
   
  Wifi niet ok! Aktie om scholen aan te schrijven.
   
  Schrijf als bezorgde ouder/ oma/ opa de basisscholen in uw woonplaats aan. Kan heel simpel via de mail. Bijvoorbeeld met onderstaande tekst:
   
  'Geacht(e) docenten, schoolbestuur,
   
  Als bezorgde oma wil ik u er graag op wijzen dat Wifi niet o.k. is! Leest u s.v.p. bijgesloten folder.
   
  met vriendelijke groet
  (naam en adres) '
   
  29 maart 2014
   

  'Baanbrekend onderzoek naar invloed gsm-mast op hersenfunctie
  zaterdag, 29 maart 2014 - Dossier: Algemeen

  Bron: www.niburu.nl/baanbrekend-onderzoek-naar-invloed-gsm-mast-op-hersenfunctie/ .
  27 maart 2014

  Blootstelling aan een gsm-mast blijkt grote invloed te hebben op de hersenfunctie en veroorzaakt onder meer concentratiestoornissen, irritatie, slaapproblemen en een gebrek aan eetlust. Dat staat in een nieuwe studie die gepubliceerd is door het toonaangevende tijdschrift BMJ.'
   
  (einde citaat)
   
  29 maart 2014
   
  Als elektrogevoelige persoon kun je, naast de intolerantie t.a.v. straling van zendmasten  e.d., ook intolerant zijn t.a.v. elektriciteit en magnetische velden. Voor mij geldt dat ik voor al die zaken intolerant ben en er dus niet tegen kan en er soms ziek van wordt. De situatie rond de elektriciteit in woningen is in Duitsland heel anders geregeld dan in Nederland. Bij mij staat de stroom op de woonverdieping uit, maar toch kan ik de gehele dag stroom gebruiken. Hoe dat zit? Lees bij  Overleven met elektrohypersensitiviteit
   
  28 maart 2014
   
  Nog een aanrader:
   
   
  28 maart 2014
   
  Sinds november 2013 gaat het nu een stuk beter met mij. Zie voor verdere berichtgeving Gif oorzaak van EHS
   
  Wij willen mensen die elektrogevoelig zijn in de gelegenheid stellen bij ons enige tijd als gast te verblijven. In de woonomgeving (woning, tuin, in het dorp en wijdere omgeving) is vrijwel geen straling of andere EMV's. Zendmast staat 3.5 km. weg en radiotoren ongeveer 3 km. verwijderd. Omdat Schelborn in een soort kom ligt en omringt door bossen, zijn zendmast en radiotoren niet te zien en voor mij als elektrogevoelige niet waar te nemen.
   
  U kunt contact opnemen via onze Email Contact
   
  28 maart 2014
   
  Een aanrader:
  Vorige week is Martine Vriens geïnterviewd door Pieter Hiemstra, derdejaars student aan de School voor de Journalistiek in Zwolle. Het filmpje duurt 3 à 4 minuten en geeft een goed beeld van de situatie van mensen die elektrogevoelig zijn (in dit geval Martine) en de problemen die zij tegenkomen en hoe klein de ‘leefruimte’ in dit land voor elektrogevoeligen wordt. Het onderwerp is ’Vluchten voor WiFi’.
   
   
  Helaas heb ik (Marja) het filmpje niet kunnen zien, heeft te maken met de trage ISDN verbinding. Jan heeft het filmpje wel gezien in Nederland. Het filmpje is heel geschikt om mensen te informeren over de situatie rond elektrohypersensitiviteit.
   
   
  19 maart 2014
   
  Omdat er geen reactie is binnengekomen van het Ministerie van VWS, heb ik opnieuw een brief geschreven. Zie https://sites.google.com/site/wifivluchteling/correspondentie-overheden voor beide brieven.
   
  16 maart 2014
   
  Belangrijke informatie over oorzaak EHS: Daunderer beweert dat een kwikzilvergiftiging oorzaak is voor 'Elektrosensibilisierung'.
   
  15 maart 2014
  Nieuw onderdeel toegevoegd: Correspondentie overheden
  Hier kunt u onder andere de reactie van D66 lezen op de brief die ik kortgeleden verstuurd had ('noodkreet ernstig zieke elektrosensitieve mensen'). U kunt (onderdelen van) mijn brieven gebruiken voor uw eigen correspondentie met overheden.
   
  15 maart 2014 
   
  Laten we er geen doekjes om binden: straling levert grove gezondheidsschade op. 
   
  15 maart 2014
   
  14 maart 2014
   
  (Overlijdensbericht)
   
  Hoe lang nog gaat de overheid (letterlijk) over lijken? 


                   Stilte die                                                                                                                            
                       pijn doet                                                                                                                              
          aan je oren                                                                                                                         
                  omdat ...                                                                                                                             
          het verdriet                                                                                                                         
       tastbaar is                                                                                                                        
    geworden.                                                                                                               
                                                                                                                      
   
   
           Stilte die                                                                                                                           
                            angst,                                                                                                                               
                      verdriet,                                                                                                                            
                            verslagenheid                                                                                                  
                               oproept.                                                                                                                  
                                                                                                                                           
   
   
  Afgelopen dinsdag, 11 maart, heeft Gert Jan een eind aan zijn leven gemaakt....

  Iemand uit Amsterdam, die ook ondragelijk leed onder de steeds toenemende belasting van EMV, heeft deze week eveneens een eind aan zijn leven gemaakt. Afgelopen augustus waren er drie zendmasten voor zijn huis geplaatst........


  Hoe lang nog laten wij dit met z'n allen zo doorgaan?
   
  ````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````
   
   
   
  3 maart 2014
   

  Onderstaand mijn reactie op iemand die gereageerd had op de website. U kunt lezen over de complexiteit EHS en andere ziekten en hoe je hiermee kunt omgaan.

  https://sites.google.com/site/wifivluchteling/reacti

   
  27 februari 2014
   
  Een aantal reacties van politieke partijen op ons schrijven is binnen. We bereiden onze reacties voor.
   
  27 februari 2014
   
  Mijn eigen huisarts werkt niet mee. Ik had gevraagd of zij de DMPS zou willen bestellen hetgeen zij heeft geweigerd. Inmiddels via een apotheek een adres van een arts die DMPS kan voorschrijven. Ik moet nog contact opnemen. In overleg met een specialist, hebben we besloten zelf de DMPS toe te dienen (intramusculaire of subcutane injecties). Jan is verpleegkundige en heeft hiertoe de mogelijkheden. Volgende week wordt ook de linkerkant van het gebit aangepakt: amalgaam en goud eruit. Daarna kan ik verder met DMPS. https://sites.google.com/site/wifivluchteling/gif-oorzaak-van-ehs
   
  18 februari 2014
   
  'Het rampenleven':
  Bij dit onderdeel wordt af en toe beschreven hoe de elektrohypersensitiviteit mijn leven overhoop haalt. U kunt hier lezen hoe elektromagnetische velden mij letterlijk ziek maken. Het is een leven met de dag.
   
  18 februari 2014
   
  Soms menen bepaalde personen (therapeuten e.a.) adequate begeleiding c.q. therapieën te kunnen geven aan elektrosensitieve mensen. Helaas zijn er ook personen bij die misbruik maken van de nood waarin elektrosensitieve mensen in kunnen verkeren. Zo kunnen zij stellen daadwerkelijk te kunnen bijdragen aan de vermindering voor de gevoeligheid voor straling of aan de vermindering van de elektrosmog in de woning. Vaak voor veel geld. Omdat artsen meestal geen thuis geven en elektrosensitieve mensen soms ten einde raad zijn, wordt soms de toevlucht genomen tot dit soort malafide types. Wanneer dan vervolgens beweerd wordt door deze types dat zij het enige antwoord hebben op de problematiek rond EHS, geeft dit te bedenken. Ook als zij zich negatief opstellen naar (toch) waardevolle bijdragen die artsen kunnen hebben bij deze problematiek, zou u op uw hoede moeten zijn.
   
  Elektrohypersensitiviteit is een ernstige ziekte waar medische behandeling zinvol en nodig kan zijn. Helaas is het geval dat artsen vaak niet op de hoogte zijn van de ziekte EHS. En helaas worden de ernstige klachten nog al eens gerubriceerd onder het kopje 'psychische klachten', en geven zij de elektrosensitieve mensen niet de zorg of behandeling waar zij recht op hebben. Eén van de dingen die hard nodig is in Nederland (maar ook daarbuiten) is dat (huis)artsen hun medische know-how uitbreiden met kennis en effectieve behandelingsmogelijkheden t.a.v. de ziekte Elektrohypersensitiviteit. De artsen zijn er debet aan dat malafide types misbruik kunnen maken van de nood van elektrosensitieve mensen.    
   
  Zo komt het ook voor dat tegen betaling van een flink bedrag aangeboden wordt uw woning af te schermen. Ik heb het hier niet over bouwbiologen of andere technisch goed onderlegde vakspecialisten (u kunt de adressen verkrijgen via de stichting elektrosensitiviteit). Maar het komt voor dat veel gerekend wordt om de woning af te schermen. Dat is nergens voor nodig. U kunt zelf met minder kosten vaak net zoveel resultaat bereiken. Ook op deze website worden tips gegeven hoe u kunt afschermen. Binnenkort hoop ik hier meer informatie over te plaatsen. 
   
   
  12 februari 2014

   

  Nieuw onderdeel: https://sites.google.com/site/wifivluchteling/voorbeeldbrieven-overheden

  Hier vindt u voorbeeldbrieven die u kunt sturen naar de verschillende overheden. De brieven kunnen aangepast worden met eigen gegevens. U kunt deze brieven ook kopiëren in een emailbericht naar de overheden.

  U vindt hier tevens namen en adressen van bewindslieden zoals ministers en fractievoorzitters.

  Eventueel kunnen we ook een voorbeeldbrief naar u opsturen waarbij u zelf de benodigde gegevens invult. We sturen dan tevens de adreslijst met de betrokken ministeries en fractieleiders toe. S.v.p. dan een mail naar reddingsboei@gmail.com

   

  Ik wil u oproepen om zoveel mogelijk de overheden aan te schrijven.

  Mogelijke onderwerpen:

  - verzoek stralingsvrije zones in Nederland in te richten

  - aanspreken op de verantwoordelijkheid om adequate zorg te organiseren voor zieke elektrohypersensitieve mensen

  - uw eigen ervaringen en moeilijke situatie door de EHS kenbaar te maken

  etc. etc.

   
  5 februari 2014
   
  Gif oorzaak van EHS? bijgewerkt. Kijk bij Metingen na DMPS toediening bij 5 februari 2014.
   
  3 februari 2014
   
  Interessante info over EHS (Electrohypersensitiviteit) en MCS (Multipele Chemische Sensitiviteit): https://sites.google.com/site/formaldehydegif/voorkom-ehs. Dit betreft een website die ik voor mijn familie gemaakt heb. Maar is ook mogelijk interessant voor anderen.
   
  31 januari 2014
   
  Hierin een korte en overzichtelijke samenvatting van de biologische effecten die veroorzaakt worden door RadioFrequency (RF), ofwel straling. Deze samenvatting is gebaseerd op 2300 onderzoeken die tot 1971 gedaan zijn! Gek hè, dat de overheid bij monde van het Kennisplatform EMV (poot van de Gezondheidsraad) nog steeds doet alsof er niets aan de hand is met straling!!! 
   
  Nog zo'n link die over ditzelfde onderwerp gaat: http://www.emf-portal.de/db_status.php?l=e&sform=6
   
  29 januari 2014
   
  Afgelopen maandag bij huisarts geweest voor eerste behandeling met ontgiftingsmiddel DMPS. Lees de ervaringen bij  Gif oorzaak van EHS?
   
  15 januari 2014
   
  Nieuw document toegevoegd:  'Forced to disconnect', electrohypersensitive fugitives in Sweden, Gunilla Ladberg. Voor mij (Marja) was dit alles heel herkenbaar. Bijvoorbeeld de moeite die het kost om dagelijkse taken uit te kunnen voeren, de kou in omdat je het in huis niet uithoudt (tijdens mijn verblijf in vakantiewoning Zonnemaire 2012), buiten eten koken (ook in Zonnemaire in 2012). Zie  Overleven met elektrohypersensitiviteit
   
  15 januari 2014
   
  Gif en elektrohypersensitiviteit (EHS). Een onderwerp waar al veel over gezegd is en steeds meer over bekend wordt. Ik pretendeer niet de sleutel voor de 'oplossing' voor elektrohypersensitiviteit gevonden te hebben. Maar er zijn allerlei ontwikkelingen op dit gebied gaande die de moeite waard zijn om te volgen. Momenteel ben ik bezig om (recente) wetenschappelijke publicaties op te zoeken en te lezen. Ik hoop t.z.t. hier meer over te kunnen vertellen. Tegelijkertijd ga ik zelf aan de slag met detoxificatie.  Hoe dit mij allemaal zal vergaan, kunt u lezen op deze website. U kunt verder lezen bij het onderdeel: 'Gif, oorzaak van EHS?'. Gif oorzaak van EHS?
   
  9 januari 2014
   
  Nieuw onderdeel bij deze website: Stralingsslachtoffers-Nieuwsbrief. Wat wij hiermee beogen? Lees zelf in de nieuwsbrief van januari 2014.
   
  19 december 2013
   
  Bent u benieuwd naar de houding van Gezondheidsraad en overheid betreffende straling en stralingsslachtoffers? Lees dan het onderdeel 'Gezondheidsraad e.a.'. Gezondheidsraad e.a.
   
  13 december 2013
   
  Nog een opmerking over de toegenomen straling: ik heb last van zeer kleine hoeveelheden straling, meestal is die niet meetbaar. Mijn woning is wat dat betreft, nog steeds redelijk veilig. De toegenomen straling kan wel gemeten worden in het dorp en het dal waar we wonen.
   
  Met betrekking tot het thema 'ontgiften" is het boek 'Lass dich nicht vergiften' van dr. Med. J. Mutter interessant.
  Voor verdere info:
   
   
  12 december 2013
   
  Het is lang geleden dat wij iets van ons hebben laten horen. Ik (Marja) ben helaas nogal ziek geworden. In augustus j.l.  zijn de klachten begonnen terwijl we niet wisten waardoor dit kwam. Helaas is de elektrohypersensitiviteit weer helemaal toegeslagen. We hebben te laat door gehad dat de mast, 3.5 km verwijderd, de boosdoener is. Een aantal weken terug zijn we erachter gekomen dat deze rot mast opgesmukt is met nog meer zooi. Vergeef me de terminologie, maar ik ben er zo ziek van geworden. Werkelijk alles wat met elektromagnetische velden te maken heeft geeft pijn, in huis en buitenshuis. Als iemand (de mobiel of smartphone dus) op straat loopt voel ik dat binnenshuis, ook al zit ik in een achterkamer en loopt die persoon verderop in de straat. Binnenshuis levert de vuile stroom enorm veel pijn op: de cv doet bijv. erg zeer. Evenwel heb ik me getraind om de kachel aan te houden, dat kan niet anders in de Eifel met de winterkoude. Natuurlijk staat regelmatig de stroom uit om het enigszins dragelijk te maken.
   
  In verband met toegenomen straling en mijn toegenomen gevoeligheid kom ik niet meer in het dorp. Ook het bos in de buurt is voor mij niet meer veilig. Af en toe rijd ik met de auto naar een veiliger bos zodat ik kan wandelen.
   
  We bezinnen ons op wat verder te doen. Ik laat in ieder geval op korte termijn mijn amalgaam vullingen en gouden kronen verwijderen (wordt vervangen door keramische kronen). Met al dat metaal in mijn mond ben ik letterlijk een antenne en wordt zelfs de kleinste hoeveelheid straling opgepakt en linea recta doorgesluisd naar mijn hersenen. Dat moet stoppen.
  Na de tandheelkundige behandeling zal ik onder medische begeleiding gaan ontgiften zodat giften zoals zware metalen mijn lijf kunnen verlaten. Ontgiften is in Nederland redelijk onbekend, in Duitsland de normaalste zaak van de wereld. Ik hoop dat ontgiften mijn gezondheid zal opkrikken en ik minder elektrosensibel zal worden. Ik realiseer me dat het, met mijn gif-achtergrond (prenatale belasting met onder meer het kankerverwekkende formaldehyde gedurende de 1e 6 maanden van mijn prille begin), nog maar afwachten is of het ontgiften gaat helpen. Mogelijk moeten we toch verhuizen, we zullen zien.....
   
  Overigens zijn we niet van plan om terug te keren naar Nederland. De Eifel is met veel diepe dalen en een geringe bevolkingsdichtheid nog altijd veiliger dan Nederland.
   
   <script>

    (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){

    (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),

    m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)

    })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

   

   
  ĉ
  Marja Geelhoed,
  Jun 19, 2014, 12:41 AM
  Comments