THE STORY OF...                      

BACK

 

De Bornerbroekse formatie "The Whitsun Country Band" is in 1988 opgericht. Dit met de bedoeling om op het jaarlijkse countryfestival in het dorp tijdens de pinksterfeesten een band te presenteren met alleen plaatselijke muzikanten. De naam van de band is afgeleid van het festival tijdens Pinksteren. ( Whitsunday)

 

Dit optreden viel bij velen in goede aarde en algauw werd opgetreden in de regio en ver daarbuiten.

De Band profileerde zich met nummers van o.a. The Eagles-Alan Jackson-Tanya Tukker-Pam Tillis-Lynyrd Skynyrd- Poison en ontwikkelde zich steeds meer als country party band met optredens tijdens de jaarlijkse tentfeesten in de buurt.

Ook werden eigen composities in het repertoire opgenomen en dit resulteerde uiteindelijk in hun CD "Just Us" uitgebracht in 1993.

Op deze CD staan een selectie van hun eigen nummers en zijn alleen door hunzelf ingespeeld en geproduceerd, vandaar de naam "Just Us".  

  De CD is in eigen beheer opgenomen, wat in die tijd nog een behoorlijk financieel risico was, want naast de studiokosten was het drukken van een CD in een oplage van 1000 stuks een behoorlijke kostenpost.

De CD werd zeer goed ontvangen en zorgde voor de nodige airplay op de regiozenders maar ook in Hiversum.Bij het KRO programma "Country Time" van Ruud Hermans werd live gespeeld en ook bij TV-OOST waren ze present.

De  eerste 3 dagen waren er al 500 CD's verkocht en  waren ze al snel door de voorraad heen.

Mede door beroepsmatige beslommeringen is in 1996  besloten een einde aan de optredens te maken en de band in de mottenballen te leggen.  

Of de "Whitsun Country Band" ooit nog op de podia zal verschijnen valt nog te bezien, mischien zeggen ze wel:   

             " We never broke up, but we took a 12 jears vacation".