3. Ambulanta

Apelul la 911 a fost facut la 12,21. Paramedicii au ajuns la 12,26. Au plecat cu MJ peste 42 de minute. Au ajuns la Ronald Reagan UCLA Medical Center la 13,14. Sa vedem ce s-a intamplat in acest timp. Dupa cum povesteste bucatareasa Kai Chase, toti din casa, adica ea, bona, menajera si copiii, au ramas jos. Pe scari, au urcat paramedicii care, la primele constatari, au zis ca pacientul a dat ortul popii. Chiar au vrut sa-l declare mort, inima lui nu avea activitate electrica, nu au depistat niciun semn de viata. Dar Dr. Conrad Murray a insistat ca Michael sa fie transportat la spital. Fiindcă era o autoritate medicala superioara, paramedicii au zis ca el. Interesant e faptul ca paramedicii au declarat ca nu stiau identitatea pacientului unde au fost chemati. Mai mult, au realizat abia dupa vreo 10 minute ca e vorba de Michael Jackson. Unul dintre ei a spus: „Arata doar ca un om bolnav, firav şi batran“. Mai, baieti, in cazul asta, nu cred ca pe MJ l-ati resuscitat. In poza din ambulanta arata cu 15 ani mai tanar. Nici pe ei nu-i inteleg, nici pe Murray, de ce s-au strofocat sa faca resuscitare unui mort. Si nu cateva minute, ci mai bine de jumatate de ora. Poate fiindca nu era chiar asa de mort. Poate de ochii lumii.
    L-au scos din casa pe targa, l-au bagat in salvare, si dusi au fost. Cu incetinitorul, fara sirena. Avem 3 si numai 3 filme ale momentului: cel celebru, filmat de niste paparazzi (neidentificati), si doua ale turistilor stationati in fata casei. Sa ne uitam si sa ne punem niste... 
Intrebari de bun simt
- Au fost trimisi 2 paramedici cu o ambulanta, si patru pompieri, din care unul era paramedic, iar celalalt capitan EMS (tot ceva in domeniul urgentelor medicale). Se zice aici: www.youtube.com/watch?v=vgfIfG_j9nw. Adica un pluton intreg pentru o urgenta obisnuita? Cred ca deja stiau ca e vorba de MJ.
-  Cum e posibil ca cineva de pe planeta asta sa nu-l recunoasca pe Michael Jackson, fie el tanar sau imbatranit, slab sau normal? Ori dubiile paramedicilor vin din faptul ca, de fapt, nu era MJ? 
- De ce daca avea puls femural, salvarea nu a plecat în goana, de ce n-a pornit sirena si luminile de urgenta?
- Nu stim cum ajunge salvarea, dar vedem cum pleaca: lent, cu manevre enervant de multe si inutile. Pare sa aiba probleme. Dar soferului i se rupe ca are in spate un pacient in stare critica. De ce o ambulanta chemata pentru o urgenta merge ca melcul? Doar, doar, cineva o avea timp sa faca o poza?
- Bodyguarzii sunt de un calm infiorator. Nu sar sa indeparteze multimea. Sigur sunt aceeasi oameni care, atunci cand il insoteau pe Michael, imbranceau fiorosi in stanga si-n dreapta? Nici macar nu dau o mana de ajutor soferului care nu mai nimereste odata iesirea.
 - Filmul paparazzilor e transat in doua parti. Incepe cu plecarea salvarii si se sfarseste cu venirea ei. De ce le-au montat invers?
- De ce paramedicii au zabovit 45 de minute? Nu asa se procedeaza, nici in America, nici in Romania. Ori il duci in graba la spital, ori anunti morga. Dar nu stai sa-i faci resuscitare pe loc, cand acelasi lucru il poti face in salvare, castigand minute pretioase.
- De ce masina iese cu spatele? Casa are un rond in curte (vezi poza), care ar fi putut fi inconjurat ca sa iasa naibii cu fata, adica, mai repede. Era ocupata curtea cu masini? Ale cui?
- Ale cui sunt si pe cine duc cele doua SUV-uri negre care urmaresc salvarea? Copiii au ajuns mult mai tarziu, intr-un Escalade albastru.
- Ce a vazut in acea zi vanzatoarea de pliante din colt? A interogat-o cineva?
- Vanzatoarea e nervoasa rau. Un om are probleme de viata si de moarte si ea e nervoasa? Ce n-a iesit bine?
- In stanga vedem o masina de pompieri. Era necesara prezenta lor acolo? Stim ca americanii asa fac, trimit si pompieri la un apel de urgenta, totusi, care e logica? De ce masina pompierilor si ambulanta au acelasi numar, 71?  
- Daca au fost 4 paramedici la fata locului, de ce numai 2 au urcat la pacient?
- Martori: turistii, paparazzi, vanzatoarea din colt. Nu pare ciudat ca un autobuz cu turisti trecea tocmai atunci pe acolo? Iata o marturie: http://www.news.com.au/heraldsun/story/0,21985,25700259-661,00.html
- Ce ziaristi au fost acolo si de ce nu avem nici macar o singura imagine luata de altii decat paparazzo-ul norocos? Au fost si alti jurnalisti, cel putin acela care i-a filmat pe paparazzi facand ultima poza. In schimb, avem imagini de la turisti (dar prin intermediul TMZ, nu pe youtube, cum se obisnuieste). Asta nu e strange?
- Ce face paramedicul de la poarta cu perfuzia din mana? La ce i-o fi folosit?
- La spital, erau jurnalisti cata frunza si iarba. Cand au aflat, cand au ajuns? Din nou, numai unul e norocos. Avem doar 2 sau 3 imagini, surprinse una dupa alta, intr-o singura secunda. Sa ne uitam mai atent la poza din stanga, sus. La bodyguarzii care protejeaza targa cu propriile sacouri. Sau se protejeaza ei intre ei. Fata de cine? E vreun paparazzo in salvare?
- De ce nu sar medicii spitalului sa ajute victima, asa cum am vazut prin filme? In cazuri critice, se preia pacientul din masina.
- Presupunand ca bodyguarzii sunt ai lui Michael, cum au ajuns inaintea ambulantei? Si nu numai garzi de corp sunt ciorchine pe targa. Barbatul cu mustata pare a fi reverendul Jesse (apare la Memorial). Oamenii astia cand au aflat si cand au ajuns la spital? Si daca tot au aflat terte persoane, de ce mama lui Michael a ajuns abia peste vreo 2 ore?

 

danna_nicolle@yahoo.com:

- In incercarea de a-i salva viata, paramedicii ii administreaza, de patru ori, direct in inima, adrenalina. Cercetand Protocolul Metodelor de Resuscitare, descoperim cu surprindere „Cand au aparut primele ghiduri de resuscitare in anii 1970, s-a presupus ca 1 mg iv are efecte similare cu 1 mg intracardiac”. Nu era mai simplu sa i-l administreze prin linie intravenoasa decat sa-l intepe de patru ori, numai una singura nimerindu-si tinta, celelalte creand masive distrugeri ale acesteia?! Iata ce notifica acelasi Protocol: „Injectarile intracardiace cresc riscul de disectie a arterelor coronare, tamponada cardiaca si pneumotorax, si de asemenea necesita intreruperea compresiunilor toracice si a ventilatiei”.

- Avem mult discutata fotografie al lui Michael din ambulanta, intubat. Iata ce spune, iar Protocolul: „Adrenalina are biodisponibilitate buna si dupa administrarea intratraheala”. De ce au ales paramedicii cei „instruiti” o metoda oarba, dura si periculoasa pentru administrarea unui medicament, cand iata, aveau mai multe posibilitati, poate si de reusita?!


Pe ambulanta e un abtibild ciudat. M-am uitat pe alte ambulante, nu l-am mai intalnit. Sigla LAFD nu e. In mijloc pare sa scrie 71. Si-a personalizat soferul masina? Cu un desen haios? Are voie? Nu-mi dau seama ce este acel desen. In general, scena plecarii ambulantei ofera imagini prea putin valorificate. Se vede sau nu prin geamurile usilor din spate?

aurel_turcu_2000@yahoo.com spune ca e o palarie, simbol al pompierilor. Si nu zice rau. Apar insa urmatoarele probleme, pe care le-am rascolit cu danna_nicolle@yahoo.com si dana_mj92@yahoo.com:
1. dupa eforturi supraomenesti de cautare, nu am gasit nici macar un singur geam cu asemenea abtibild. Presupunand ca mai exista si altele, nu se fac abtibilduri la bucata, si presupunand ca e un insemn oficial, de ce nicio alta masina a salvarii nu are asa ceva?
2. abtibildul de pe ambulanta lui Michael e filmat clar si suficient de mult ca sa nu poata trece neobservat. Deci tebuie sa ne gandim la abtibild? Atunci, sa ne gandim.
3. daca este o palarie de pompier, atunci ce cauta pe ambulanta? Paramedicii nu poarta sepci de pompier. Iar daca ma uit bine pe manecile paramedicilor din ambulanta, aveau cu totul alte simboluri, in niciun caz sepci.

4. statia 71, cea care a raspuns urgentei, este o ghereta impunatoare, in care se plictiseste un echipaj numeros format din 5 oameni, 2 pompieri si 3 paramedici. Au la dispozitie 2 masini, ambele cu nr. 71. Cea mai mare functie este de paramedic engine. Aceasta este unitatea care s-a prezentat sa-l salveze pe MJ. 
5. Cautand cu Google Earth, adresa 107 South Beverly Glen Boulevard Bel Air / Holmby Hil a statiei 71, apare undeva la mama naibii, foarte departe de cartierul lui Michael. 
6. Faimoasa sapca este simbol al unui singur departament de pompieri din LA, "Brigada Diverse" www.code2high.com/lacofd_miscellaneous.htm. Poate cineva sa explice cu ce se ocupa si cat de diverse sunt aceste interventii? Si, mai ales, cat sunt de abilitati sa salveze vieti?
7. Unul din cei doi paramedici se numeste Jeff Mills. Are si un site: http://millsfamilyhomepage.com/firehouse.html. pe care vedem ca statia 71 are un alt sediu, la doi pasi de Michael, pe Sunset Blvd. Deci, unde e statia asta pana la urma? Site-ul ei e in constructie: www.ci.la.ca.us/lafd/fs71.htm
8. Daca ne uitam la pozele de familie, vedem ca Jeff nu e paramedic, ci pompier. 

9. Pe site-ul sotiei, http://millsfamilyhomepage.com/wp/?m=20090626, gasim ca in 25 iunie, la 2,28, Jeff i-a trimis un SMS cu textul: "CPR VIP". Ca sa vezi cum isi mint barbatii nevestele. La ora aia pacientul era declarat mort, cui mai facea CPR? Si, totusi, daca mai avea ceva treaba cu pacientul, nu chiar CPR, de exemplu sa-l ia de undeva? Mai aflam si ca acest capitan e un sfant, n-a vrut sa faca poze pacientului. Ei, nu! Ar fi vrut el, dar poza era pregatita deja si nu el era cel care trebuia s-o difuzeze.
10. de pe site-ul www.emsshirts.com/contestold.html, aflam ca paramedicul a castigat un tricou de pompier. Aceleasi site vinde si tricouri de paramedici, Cu 100$ te imbraci din cap pana-n picioare.
11. ca sa incheiem cu ambulanta, cu numele de 71 Station exista mai multe unitati in California.

Problema e ca exista si un fel de gluma, asta ca sa ne fie clar ca treaba numai serioasa nu e: www.emsshirts.com/e71.htm. Se numeste "E71-Lies By Paramedics". Si cuprinde urmatoarele minciuni:
 
Intrebare: de ce sa fie aceasta poanta legata tocmai de 71, numarul ambulantei care a venit la Michael pe 25 iunie? 
Pentru ca:  “Let me make one thing perfectly clear… This Is It!” 
Nu uitati ca Michael avea o colectie de circa 200 de masini, inclusiv de pompieri si ambulante! 
Incep sa cred ca palaria din abtibild e mai degraba un joben de scamator.

Uite ca si specialistii se mira de scena salvarii pacientului. Pompierii comenteaza si ei pe un site al lor:  http://connect.jems.com/forum/topics/michael-jackson-ems-response?id=2559935:Topic:211161&page=1#comments. Observa si ei ca e destul de ciudat ca nu s-a declinat identitatea pacientului, ca i se facea CPR in pat, ca Murray a insistat sa nu fie declarat mort, ca paramedicii au stat neobisnuit de mult in casa si ca autobuzul cu turisti a fost retinut pana s-a derulat scena cu iesirea ambulantei. Iar poza a devenit cea mai faimoasa poza de ambulanta din lume. Avem si un comentariu despre transparenta geamurilor si etica fotografierii pacientilor in masina. Pompierul se intreaba de ce ambulantele care deservesc cartierele celebritatilor nu au optat pentru sistemul de blocare a vizibilitatii in interior? Paramedicii puteau sa apese pe comutator si nu mai iesea nicio poza. Ceva de genul: www.hortonambulance.com/featurePrivacy.php. Si atunci sa vezi nebunie! Nicio dovada? Mai credea cineva ca MJ a murit? Dar, se pare ca ambulanta 71 n-avea asemenea dotare. 
Un medic spune ca niciun paramedic nu se supune deciziei vreunui doctor in afara de cel in subordinea caruia e. Ceea ce nu e cazul lui Murray. http://ems.dhs.lacounty.gov/policies/Ref800/816.pdf Tot de aici aflam si ca Murray trebuia legitimat de catre paramedici. Daca a fost invitat in ambulanta, inseamna ca si-a asumat el responsabilitatea ingrijirii pacientului si a avut si dreptul de a alege spitalul. Ceea ce nu trebuia acceptat, atata timp cat a fost prins ca face CPR in pat. Regulamentul spune clar ca niciun medic personal nu este inaintea paramedicilor la locul urgentei. 
Un alt paramedic spune ca, daca se voia protejarea identitatii pacientului, il scoteau pe targa, acoperit de un cearsaf trecut peste aparatura. In varianta cu ambulanta, "The moving just allows for more picture taking". S-a prins!
Cat despre protocol, aici e descrierea manevrelor care se pare ca pot dura destul de mult: http://ems.dhs.lacounty.gov/ManualsProtocols/SFTP/SFTP-CA.pdf. 
Si dispecerul e criticat de colegi: "Or does the 911 operator's professionalism needs a little tweeking? Not the best operator I've ever heard."
Ambulanta este plina de surprize. Nici nu stiu daca exista. Pe acest site, www.laconfire.com/station/la_county/lafd/lfdbn9.htm, masina 11803 a statiei 71, adica un Ford cu nr. 1261551, pur si simplu nu figureaza. Masina de pompieri este, dar ambulata nu. 

Am cautat alte poze, alte informatii despre urgente in care a fost implicata. In buletinul oficial al LAFD 
exista o singura referire. In 2004, un tembel care a visat ca i-a luat foc casa, a fost "salvat" de echipajul de pe ambulanta 71. Si la cam atat se reduc faptele de vitejie ale acestei statii. www.lafd.com/bulletin/wb2004-39.pdf
Masina de pompieri apare insa, are activitate, apare in mai multe actiuni. De ce nu si ambulanta, doar ac pereche, nu?


Cine face poza prin geamul lateral, tipul in galben (Evan) sau cel in rosu?
Ascultand mai cu bagare de seama apelul la 911, aud ca operatorul spune: "We're on our way. It's less than a mile away from Cedars". De ce trebuia comparata distanta fata de Cedars-Sinai Medical, cand cam tot atata era si fata de UCLA? Sa fi fost programat intai acest spital si apoi sa se fi schimbat ceva in plan? Oricum, se pare ca era mai probabil sa ajunga la Cedars-Sinai, unde era pacient cunoscut si unde a ajuns mai intai Katherine, hm, din greseala.   
 O posibila explicatie pentru sirena nepornita si incetineala cu care masina iese in strada: "Ori soferul nu cunoaste protocolul, ori nu stie de unde sa porneasca sirena. Neindemanarea lui putem sa o punem pe seama faptului ca acesta nu este familiarizat cu masina, cu gabaritul ei, de aici atatea manevre. Oricum am da-o, la volan nu era soferul original al ambulantei", crede maryb03@gmail.com care se intreaba cum au avut loc atatea persoane in ambulanta (cu un Murray de 2 m)? Desi pare incapatoare, ambulanta are o gramada de aparate care ocupa si ele loc, plus targa". 
Si, ca o observatie oarecare, ati vazut ce numar are autocarul cu turisti? 
 


Exista trei filme cu iesirea ambulantei: doua ale turistilor si unul al lui hollywood.tv. 
www.tmz.com/2009/06/26/michael-jackson-died-cardiac-arrest-ambulance-tourists-starline-tours
Iata un sir de intrebari de bun simt de care ma mir si eu de ce mi le pun abia acum:
1. unde este filmul NPG? Au fost in teren destui, cel putin unul a avut o camera. Ditamai agentia de paparazzi n-a plecat de la fata locului cu o singura poza. Unde sunt celelalte poze? Ce a lucrat NPG la acest eveniment? O singura poza? Va garantez ca este im-po-si-bil!
2. unde sunt filmele si pozele celorlalte publicatii? De la sosirea ambulantei pana la plecarea ei au trecut 45 de minute, suficient cat sa apara toata presa sau macar prietenii celor care erau acolo. Sau preferatii vanzatoarei din colt, care asta facea, vindea informatii despre tot ce misca pe strada lui Michael. Deci, de ce avem un singur film si o singura poza de la jurnalisti? Asta mie imi miroase a intelegere.
3. filmul ar trebui sa inceapa cu sfarsitul. Deci, cu intrarea in curte a ambulantei. Momentul e filmat de hollywood.tv. Ceea ce inseamna ca primii la fata locului nu au fost NPG, ci hollywood.tv. Urmariti filmul, paparazzii nostri nu sunt nicaieri. De altfel, nu e nimeni in peisaj in afara de paramedici, bodyguarzi si turisti. Nu cred ca Ben a ajuns mai tarziu. Acolo era, dar exact, unde? Si ce facea? 
4. la venirea ambulantei e doar cel ce filmeaza si colegul. Se aude o voce spunand: "Hey, take picture there!". Baietii de la hollywood.tv folosesc zoom-ul, ceea ce inseamna ca n-au avut voie sa se apropie. Ilogic. Interzici accesul presei la o ambulanta goala, dar lasi paparazzii sa pozeze cand e MJ in ea? Ma scuzati. Daca ambulanta era mai importanta la venire decat la plecare, atunci inauntru era cineva! Ambulanta nu a venit goala
5. ne-a socat iesirea lenta a ambulantei. Dar intrarea ei e si mai socanta. Trei paramedici-pompieri raman afara si abia isi misca fizicul
. Era o urgenta, ar fi trebuit sa fie in alerta de la primul la ultimul. Pentru simplul motiv ca usa putea fi blocata, doctorul poate ar fi innebunit si se suia pe casa sa se arunce, poate pacientul avea 400 kg si trebuia carat pe scari. Orice se putea intampla. Treaba lor era sa alerge la locul incidentului. De ce oare nici la venire nu se grabeau
6. un pompier se apropie de masinuta Starline. Le zice ceva turistilor. Dar nu are nici cea mai mica intentie sa-i imprastie, altfel ar fi vorbit cu soferul. Toti pompierii raman la poarta, pot fi vazuti in filmul turistilor. Daca nu s-au sinchisit sa urce, de ce poarta manusi si perfuzii?
7. turistii sosesc in fata portii (perfect sincron cu intrarea ambulantei) si tot acolo sunt si la plecarea ambulantei. Adica dupa 45 de minute!!! Minicarul ar fi trebuit sa fie trimis la plimbare, dar, culmea! Parca a fost oprit, oferindu-le turistilor sansa sa-si pregateasca aparatele pentru a imortaliza marea iesire a ambulantei. Daca pompierii au ramas pe dinafara ca sa asigure cale libera ambulantei (strada era mica si aglomerata), de ce n-au alungat masina Starline-ului? Daca nu s-au ocupat de asta pompierii, atunci de ce n-au facut-o garzile lui Michael? Si in fond, de ce turistii au avut atata rabdare, 45 de minute? Iar soferul, care are un program bine stabilit la cursa, de ce a tinut in loc masina?
8. exista doua versiuni ale acestui film cu sigla hollywood.tv. Nu e vorba de ce se vede, ci de ceea ce se aude. Una e cu sunetul filtrat, in care vocile se pot distinge relativ clar, si una cu un zgomot ca de santier. De ce? Ce e pe coloana sonora originala asa de important incat a trebuit sa fie sters? Se aud susoteli, dar nu pricep nimic.
9. prima voce care se aude este a operatorului de la hollywood.tv care zice "Nu stim daca e mort sau nu". Dar sa-si rupa piciorul nu se putea? De unde stiau ei cat e de grava situatia?
10. la inceputul clipului, Ben filmeaza. Ce e baiatul asta, operator sau fotograf? Cand a lasat o camera ca sa ia alta in agitatia aia de cateva secunde? Si de ce? A declarat ca a venit cu doi fotografi dupa el, avea cine sa faca poze. Daca tot voiau sa fie asa tari, alegeau toti sa filmeze, nu sa faca poze, fiindca pozele aveau toate sansele sa nu iasa. 
11. se mai aud niste voci care zici ca sunt eroi din desene animate. Si, daca as intelege ce zic, poate as intelege si de ce niste oameni isi sugrumau vocile in halul ala.
12. o intrebare si mai fireasca: de ce filmarea profesionistilor e mai proasta decat a turistilor?
13. exista, cum ziceam doua filmari din minicar, una cu cel mai prost telefon din lume, alta, buna. Putem vedea doi baieti in negru facand poze pe usa din spate. Niciuna n-a aparut in presa. Il vedem si pe pompier tinandu-i in fata geamurilor. Trei pompieri-paramedici raman sa inchida portile, daca va imaginati, ca si cum ar fi de-ai casei. Unul intra in curte si porta mai departe conversatii. Mai e adevarata povestea aia cu pompierii care au urmat ambulanta la UCLA
14. Scena e filmata de turisti din masina, masina care s-a mutat 2 metri, cat sa poata trece masinile paparazzilor. Dupa care s-a oprit, ca oamenii sa-si termine filmarea in fata portii. 
Apoi, masina opreste in dreptul vanzatoarei din colt, iar turista intreaba: "Miss Linda, stii ce se intampla?". Intrebare: de unde stia turista australianca numele vanzatoarei de harti? Pana si intrebarea: "It's him?" e nelalocul ei. De ce sa te gandesti ca n-ar fi el? Apropo de Linda, a lucrat la Starflight, alta firma care face tururi pe la casele vedetelor. Firma care nici nu exista.
15. Unde apare masina Starline-ului in imaginile de dupa plecarea ambulantei? Daca e cea incercuita, atunci, a fost mutata in spate doi pasi. Deci i s-a permis sa asiste la spectacol. Daca nu e aceea masina cu turisti, atunci turistii au vazut alta scena, cu alta ambulanta, in 25 iunie, iar celalalt film, e dintr-o cu totul alta zi. Sau poate aceeasi zi, dar ceva mai devreme.

12 iulie 2010: Comentariile lui Ben Evenstad la un an de la marea lui isprava sunt interesante. Dar mai interesante sunt imaginile:
- "Puteti sa vedeti targa cu MJ pentru o secunda". Eu nu vad nimic, vad doar botul ambulantei si pe acolo sigur nu intra nicio targa. Deci, ori targa prin spatele ambulantei, ori cabina ambulantei, fara nicio targa. 

- un mare semn de intrebare ramane unde e crapatura in zid prin care s-a filmat? 
Prima varianta: intre poarta si zid. In acest caz, camera a filmat lateralul intrarii principale. Aceeasi pozitie pe care o vedem in poza cu garzile, aceeasi directie din filmarea care a surprins-o pe fana cu sacose, aceeasi din clasica scena a iesirii ambulantei. Dar nu e acelasi peisaj. La plecare, apare o masina neagra. Deci, in cele 43 de minute de resuscitare, masinile s-au rearanjat in curtea lui MJ. Cum? Cum au facut manevrele in curticica aia in care erau trei masini (doua au plecat dupa ambulanta, plus a lui Murray. Poate si Kai avea una), cel putin, plus o ambulanta? Si, mai ales, de ce? Priviti masina neagra. La iesirea ambulantei, e cu fata spre noi, in timp ce ambulanta stationeaza, e cu spatele la noi, la intrarea ambulantei, nu e deloc. Poate cineva explica de ce masina neagra s-a fatzait prin curte si s-a asezat, in final atat de rau incat sa impiedice ambulanta sa faca sensul giratoriu, ca sa iasa cu fata? 
A doua varianta: crapatura e in punctul cardinal opus intrarii principale. In acest caz, prin crapatura vedem in fundal ceea ce ar trebui sa fie poarta. Dar nici asa nu e bine, pentru ca fanul care sare sa vada ceva prin geamul masinii ar sari degeaba, pentru ca pe partea cu soferul nu exista geam. Deci, daca voia sa priveasca prin geamul prin care si paparazzo a facut poza, neaparat masina trebuia sa fie cu fundul la intrarea principala. In cazul in care ceea ce vedem sunt usile din spate ale salvarii, atunci nu e bine deloc. Inseamna ca ambulanta s-a rasucit pe loc sau in aer ca sa ajunga in acea pozitie. Si ar fi iesit cu fata.Ramane prima varianta, dar nu pot sa-mi dau seama de ce soferul ambulantei a ales o traiectorie atat de ciudata si nici de ce daca avea loc liber catre usa nu s-a dus intr-acolo, pozitionand-se in asa fel incat ambulanta sa nu poata fi vazuta nici cand portile erau larg deschise. 
- a existat un moment de confuzie în care porţile s-au închis şi s-au deschis. Eu cred ca n-a fost nicio confuzie, cineva a vrut sa deschida portile ca sa intre lumea. De-asta fanele si-au facut curaj si au patruns atat de departe. Dar Ben de ce s-a rusinat si a ramas la poarta? 
- n-am mai auzit de cele doua autobuze.
- vocea de desene animate e a lui Ben.
- fanii au intrat in curte: cele doua cucoane, plus cel imbracat ca MJ (recunosc, seamana teribil cu silueta lui Michael). Daca atunci era targa adusa la ambulanta, inseamna ca tipul in albastru a stat in curte 45 de minute. Cu voia bodyguarzilor, bineinteles. Ma rog, daca era dublura, avea dreptul.
- daca erau 8-10 angajati care au plecat cu masinile, cand si cu ce au plecat copiii?
- secventa de la intrarea in UCLA care a circulat in tot acest an este flmata de NPG. 
- monitorul indreptat spre public este mai mult decat o servire pe tava. 
- poza nu a fost facuta dupa ce ambulanta s-a inscris in circulatie, ci cand era in dreaptul portii. Weiss nu are un aparat foto, ci unul de filmat. Cablul acela ca de telefon care ii iese din aparat nu poate fi decat de alimentare. In acest caz, Weiss avea un aparat din Evul Mediu si ma indoiesc ca reusea sa o faca pe paparazzo cu asemenea unealta. 
- daca Weiss (rosu) filmeaza si Ben (galben) pozeaza, pe ei cine ii filmeaza? Ben spune ca a dat ordin celorlalti sa se concentreze pe interior. Si sa faca poze, nu filme. 
- in aceste imagini nu apare nicio reflexie a masinii rosii. 
- in fine, nu pare sa fie nici acelasi unghi, nici aceleasi pozitii ale paramedicilor. Iar intunericul pe care-l vedem demonstreaza din nou ca poza avea putine sanse sa iasa la calitatea pe care o stim. Iar monitorul din spatele paramedicului apare pornit in film si complet mort in poza. Si nici macar un cadru atat de larg nu cred ca se putea prinde. 
- si inca o chestie deosebit de importanta. Daca asa arata Ben fotografiind prin geamul ambulantei, atunci asta este tot ceea ce a reusit sa prinda.  
- erau acolo doi fani, doua fane, un autocar de turisti si 4 de la NPG. Si lui Ben i se parea atata liniste! Dar nu asta e interesant, ci ceea ce a declarat Steve Ruda intr-un articol elogios la adresa competentei si profesionalismului paramedicilor care au actionat in acea zi: "Cand au sosit la locul faptei, nu era nimeni pe strazile din jurul proprietatii lui JacksonCand MJ a fost transportat, o gramada de jurnalisti si paparazzi au coborat in Carolwood Avenue, din Sunset Boulevard.www.fireengineering.com/index/articles/display/4846969673/articles/fire-engineering/volume-162/issue-10/departments/what-we_learned/lessons-from_the_michael.html. Omul asta ori confunda sceneta cu repetitia, ori fanul pe care l-au lasat sa stea in curte era o fantoma, iar fimarile pe care le stim sunt din alta zi. Asa s-ar explica de ce de la acest eveniment n-avem nici macar o singura poza, doar filmul montat de-a-ndoaselea si de o calitate mai mult decat proasta. Asa s-ar explica masina neagra din curte care apare intr-un loc unde nu era. Asa s-ar explica ambulanta care nu avea cum sa ajunga in acea pozitie decat daca n-ar fi fost nicio masina in curte. Si tot asa se explica de ce Ben desi putea intra, a ramas afara, ca sa redea in toata splendoarea ei atmosfera zilei de 25 iunie 2009 si sa capteze o imagine unicat. Daca ar fi fost inauntru, trebuia sa-i iasa o super poza, dar, asa, din mersul masinii, a iesit exact ceea ce trebuia: ideea de MJ pe targa. 

20 iulie 2010 mihai-stoica@hotmail.com: "Nu e de mirare ca inca avem nelamuriri vis-a-vis de filmul ambulantei. Chiar si Ben Evenstad, prezent in mijlocul evenimentelor, le incurca.
Intr-un interviu luat la inceputul lui iulie 2009, iata ce spune Ben la min 0.56:

"An ambulance comes out, we don't know whose in it. You know, maybe it's Michael maybe it's his family member or his staff or something. So we go up to the window of the, the ambulance and try to get some pictures. You know, just put the camera angainst the thing and get some pictures. You know, maybe it's a good story for us and um it came out- Again, we don't know whose in it at that point...."

Deci e clar ca habar nu are pentru cine a venit ambulanta: poate fi Michael, poate fi cineva din famile sau din staff. Poza a facut-o la noroc, fara sa stie la acel moment cine era in ambulanta.
Ok, dar in reconstituirea crimei facuta de VH1 pare sa aiba alta parere min 4.36:
"When I arrived around 12:40 the ambulance was inside the gates, there was a fire truck that was parked outside on the street. I was doing video and I could see the call screen and it said 50 year old man not breathing. At a certin point I could see the paramedics exiting the house with a stretcher. I moved closer to the gate, it was a difficult shot to get but I could see that it was Michael"
Acum spune ca l-a vazut pe Michael pe targa cand paramedicii au iesit din casa.Pai atunci cum sa nu stie cine era in ambulanta, mai ales cand vazuse si monitorul ambulantei unde scria clar ca urgenta era pentru un barbat de 50 de ani (ce vizibil era acest monitor!). E clar ca undeva minte, poate chiar in ambele situatii. Cum e posibil sa nu-si aminteasca acea zi, probabil a fost poza vietii lui?"

Cat credeti ca a costat filmul cu iesirea ambulantei pe poarta? Un fleac: 250.000 de dolari. O zice Melissa Paradis, fotograf de celebritati care considera ca e o suma infima. Filmul facea mult mai mult, dar cei ce l-au vandut au tinut sa fie difuzat cu logo-ul lor, caz in care pretul scade. Deci hollywood.tv a fost la fata locului, a filmat, a postat si pe urma a vandut. Care o fi fost prostul care a cumparat?www.aolnews.com/weird-news/article/is-there-a-redeeming-value-in-celebrity-death-photos/19510266

mihai-stoica@hotmail.com: "In filmul ambulantei apare aceasta silueta despre care s-a spus ca ar fi chiar Michael. Seamana, intr-adevar, dar mi se pare putin spus imprudent, ca, dupa atatea pregatiri ale hoax-ului, sa apara in dreptul portilor. Si totusi ma intreb de ce s-ar imbraca cineva in iunie in California cu tricou cu maneca lunga, toti ceilalti, paramedici, paparazzi, turisti, erau imbracati de vara. E drept ca pe Michael l-am vazut mereu imbracat in haine cu maneca lunga, din cauza bolii de piele, asa ca, cine stie?"

Si totusi, au fost doua ambulante. Mai bine zis, o ambulanta si o alta masina EMS (Emergency Medical Services). www.videoweed.com/file/4666ef800457f Nu are poate nicio importanta, veti zice, dar eu cred ca are. In primul rand pentru ca acest amanunt ne-a fost ascuns pana acum. Si pentru ca, firesc, vine intrebarea, ce personal medical a adus acea ambulanta? LAFD recunoaste oficial 5 oameni la locul interventiei: 3 pe ambulanta si 2 pe fire truck. Atunci, ai cui erau acesti medici/paramedici care au venit cu masina EMS 9, cu girofarurile pornite? Si, mai ales, ce au facut concret in acest caz? Asupra pacientului n-au intervenit, pentru ca in raport sunt mentionati doar 3 paramedici. 
La apel a raspuns unitatea 71 care s-a prezentat la fata locului cu tot efectivul. Atunci, de unde a auzit aceasta EMS 9 de urgenta si de ce s-a bagat unde nu-i fierbea oala? Se vede ca sta retrasa, dupa masina pompierilor. De cate ori am vazut captura de pe monitor, niciodata n-a aparut si aceasta salvare, cadrele au fost alese astfel incat sa nu fie vizibila. In cealalta secventa, masina e parcata, fara sofer, in mijlocul drumului. Ceea ce inseamna ca pasagerii au iesit si s-au dus undeva, sa faca ceva. Ce? Daca e paralela cu masina pompierilor, inseamna ca autocarul cu turisti nu sosise inca. Daca ramanea pe loc, traficul se bloca. Ceea ce ar fi fost foarte indicat. Dar s-a mutat, ca turistii si reporterii sa aiba acces la scena. Veti spune ca noua ambulanta s-a plasat acolo dupa plecarea ambulantei, a paparazzilor si a turistilor. Imposibil. Strada e cu sens unic. Si-apoi, n-avea cine s-o mai filmeze, tot poporul s-a tinut de alaiul ambulantei. Iar NPG a filmat monitorul la inceput. Deci EMS 9 a fost acolo din start. A cui e ambulanta asta? A unitatii 71 sigur nu e, fiindca nu apare pe inventar si nici n-ar avea loc in garaj. Pare sa fie de la statia 59, situata aproape de UCLA. 
Am gasit si o poza cu ea, din vremea cand arata mai bine. Este o unitate de comanda, care habar n-am ce inseamna si pe cine comanda, dar nu pare sa fie dotata cu aparatura. Dar cel mai tare ma enerveaza nu numai ca nu s-a spus nimic de ea, ci ca a fost scoasa din toate filmele si pozele posibile. De ce? Probabil, pentru ca n-a apucat sa faca nimic. Sau poate tocmai ea a facut totul. Poate nu conteaza cu cine a venit. Poate conteaza cu cine a plecat. Cat despre vechea noastra prietena, ambulanta 71, ma uit si nu-mi vine sa cred ce stinghera e ea, unica masina din fata celui mai mare spital din LA, parca toate ambulantele si oamenii din lume au disparut sa-i faca ei loc. 
Nu pot decat sa admir eficienta militareasca cu care s-a pus la punct fiecare amanunt al acestui caz care a luat prin surprindere o lume intreaga, mai putin acest spital din care n-a rabufnit nicio informatie. 

Filmul cu aceasta ambulanta a aparut pe 25 iunie 2010 si se numeste ""20/20"Michael Jackson After Life". Are multe chestii interesante, cel putin in primele 20 de minute. Dar mai exista un film documentar cu titlu aproape identic  ""20/20" Life After Death", din 2006, in care, cine credeti ca joaca? Michael Jackson in rolul lui MJ. In acest moment, ma simt depasita. Michael pare sa fi urmat un scenariu care a fost in vazul tuturor de la bun nceput si nimeni nu s-a prinswww.imdb.com/title/tt0907927.

30 iulie 2010: mihai-stoica@hotmail.com: "In interviul din iulie 2009 cu Ben (postat mai sus), acesta gafeaza la min. 4:10: "Si celalalte persoane care au fost acolo în acea zi şi cealalta (zi)." Care altă zi?. Nu spune "celelalte zile", ci "cealalta zi", la singular. A existat o repetitie? Poate chiar pe 24 iunie, zi despre care nu stim prea multe. Chris Weiss nu a aparut in niciun interviu, nici poze nu avem cu el. Intr-un articol din iulie 2009 aparut in Vanity Fair www.vanityfair.com/culture/features/2009/07/michael-jackson-photo200907?currentPage=1, desi sunt multe detalii despre cei doi paparazzi, in poze nu apare decat Ben. De ce nu vrea si Chris partea lui de glorie? Tot norocosii paparazzi de la  NPG au fost si cei care l-au surprins pe Murray singur singurel la Forest Lawn. Tot ei l-au surprins la o cafea, inainte de a merge la tribunal. Dar toate astea dupa 25 iunie, pana atunci acest doctor parca ar fi invizibil, nu apare in nici o poza. Oare cand l-au transportat pe Michael cu targa din casa pana la ambulanta, doctorul nu i-a insotit?. Parca si el plecase cu ambulanta. Si vigilentul de Ben, in loc sa faca poza dupa poza cand a vazut targa si pe Michael pe ea, ne ofera o filmare din care practic nu zarim nimic."

4 septembrie 2010maria_clara_76@yahoo.com: "Neverlandul era securizat, adica in caz de incendiu erau o statie de  pompieri acolo si paramedici". Ea a gasit ca Michael a avut la Neverland propria statie de pompieri voluntari.www.firefighternation.com/forum/topics/michael-jackson-neverland?commentId=889755:Comment:4184400. Au fost cateva incendii, dar in general, pompierii angajati cu norma intreaga se plictiseau, asa ca mai raspundeau si la urgentele vecinilor. Interesant  e ca masina de pompieri de la Neverland era in 13 aprilie 2009 in Beverly Hills. 
Sefa peste pompieri si tot sistemul de paza era o tanti pe nume Violet Silva, care i-a luat apararea lui Michael in procese. 
Capitanul Mike Schlags a postat cateva poze de la un incendiu care 
ameninta Neverland-ul. 
www.firefighternation.com/forum/topics/neverland-valley-ranch-fire. Dar cand s-a petrecut acest incendiu? Postarea e din 4 septembrie 2010. Pare sa fie recent, iar daca acolo nu sta nimeni, vorba pompierului: "You can see the fire approaching the ranch, but what was being threatened?" Partea si mai frumoasa e ca gunoiul a continuat sa se ridice de la Neverland. www.who2.com/blog/2009/06/unknown-dumptruck-men-are-trashing.html. Michael a avut  si propria unitate de servicii speciale. Ca a avut si salvarile lui personale, cu tot cu paramedici, nici nu ma mai indoiesc. Nu degeaba filmul lui Ben la ABC NEWS se numeste in continuare "Michael Jackson: Ambulance at Neverland".

mihai-stoica@hotmail.com: "Pe 13 iunie 2010 a fost mare petrecere mare la statia 71, petrecere care avea si scopul de a strange donatii sub sloganul "Adopt Fire Station 71". Se pare ca oricine poate face donatii http://belaironline.blogspot.com/2010/05/fire-station-71-pancake-breakfast.htmlDeci baietii duc lipsa de fonduri. Probabil si inchirierea unei masini pentru scopuri proprii e destul de comuna, e vorba doar de bani. Nici nu cred ca ar fi prea greu pentru cineva ca MJ sa cumpere statia cu totul. La petrecere si-au facut aparitia si vechile noastre cunostiinte: masina de pompieri si ambulanta, ocazie cu care le-am putut privi mai de aproape. Constat ca usile din spate ale ambulantei sunt transparente toata ziua, desi pe 25 iunie toata lumea le-a vazut fumurii. Nu cred sa le fi inlocuit intre timp. Iar pe geamurile usilor din spate chiar se puteau face mult mai usor poze, mai ales ca se putea urmari ambulanta in drum spre spital."
Ei, da, fix pentru strangere de fonduri a fost acest picnic in curtea statiei 71! Fara mediatizare? Inseamna ca nu si-au dorit bani. Ar fi venit 1.000 de fani. La ce capitol sunt deficitari pompierii care au colaborat cu Michael? Ei, bine, la sectorul bucatarie. Si anume, au nevoie de bani ca sa o renoveze. E de rasul lumii. Pot face clatite, dar nu e de ajuns, poate vor oamenii sa gateasca ciorba de burta si mistreti la cuptor. Dar bine ca au sala de forta superdotata! www.bigwheelmagazine.com/around_town/pancake-breakfast-at-fire-station-71-of-the-los-angeles-fire-department-los-angeles-ca-june-13-2010. Singura publicatie care a scris ceva despre fericitul eveniment e una de divertisment, un fel de "ce facem in week end" mai dezvoltat. Unde a fost marea presa? Jurnalistul de la "Big Wheel" incheie asa: "Was that really the ambulance that took Michael Jackson to the hospital on that fateful day?" Raspuns: Nu. Cum bine a gasit maria_clara_76@yahoo.com, cel putin masina pompierilor nu e aceeasi. Sau e revopsita. Au avut bani sa vopseasca masinile, dar n-au bani de-un aragaz? Mie imi scapa talcul acestei povesti. De ce au scos masinile la vedere de ochii lumii, sub un pretext atat de penibil? Statia 71 n-a facut nimic rasunator la viata ei, dadeai cu tunul dupa o referinta pe net, si acum face actiuni publice in mijlocul Bel Air-ului. Si, mai ales, de ce doar unul dintre acesti angajati lucra pe 25 iunie 2009? Conform panoului, avem 15 paramedici, pompieri sau si una, si alta. Niciunul nu apare in raportul paramedicilor. In afara de J. Mills, pe care l-a dat nevasta-sa de gol pe blog, toti sunt proaspat angajati? Unde sunt vechii paramedici, au fost transferati, dati afara? Toti au cate ceva interesant, dar cel mai tare e capitanul Mark Coleman care, pana in 20 mai 2009, a lucrat la Office of State Fire Marshall. Cine l-o fi pedepsit de a ajuns la minuscula statie 71? O sa revin cu detalii despre cei 15. 
 
mihai-stoica@hotmail.com : "Cu paramedicii e un mare mister: nu coincid numerele licentelor din raportul completat de ei cu licentele verificate pe site-ul oficial, nu l-au recunoscut pe Michael ci au descris un pacient batran si firav si se fereau ca de naiba sa pronuntele numele Michael Jackson. Daca de-abia in ambulanta l-au aflat, de ce Jeff Mills ii scria SMS sotiei "CPR VIP", oricum in zona deservita de statia 71 erau numai VIP-uri si la ora cand a fost trimis SMS-ul (2.28) nu mai era un secret pentru nimeni ca Michael era la UCLA.?"
noiembrie 2010: In sfarsit ambulanta 71 a invatat sa duca mai repejor pacientul la UCLA. Sa aprinda luminile si sa traga perdeaua, nu ca sa nu vedem noi bolnavul respectiv, ci ca sa nu vedem ca nu se vede nimic. www.tmz.com/videos?autoplay=true&mediaKey=a76257b9-d32a-46fb-b6e6-1f44f2850dd1
Iata un instantaneu mic, dar cu efect mare. O poza cu Blanket din acea zi. O poza care vorbeste despre celalalt MJ din casa lui Michael. http://extratv.warnerbros.com/2009/06/jacksons_children_grieve.php. Poza aceasta a fost postata pe 26 iunie, dar explicatia precizeaza ca a fost facuta in ziua de 25 iunie, dupa declararea decesului, in fata casei din Carolwood dr. Ceva nu se potriveste: de la spital (locul declararii decesului), copiii nu s-au intors acasa. Ceea ce inseamna ca poza a fost facuta la pranz, cand pleca salvarea. In acest caz, copiii au stiut ca tatal lor a murit inainte de a ajunge la spital. Sa zicem ca nu sunt sincronizate datele. Dar ramane extrem de interesant alt aspect: presupunand ca acel copil chiar e Blanket, iata o dovada ca si TMZ (warnerbros) a fost la fata locului. Pana acum, n-au spus niciodata ca ar fi avut oameni la casa lui MJ, ei s-au ocupat de stire din redactie. Dar poza pare sa fie facuta chiar pe Carolwood dr., dupa reflexia copacilor si marcajul galben. Deci, cineva a pozat aflandu-se peste drum de casa. Si acum sa analizam fotografia. Cam greu de crezut ca Blanket a stat pe scaunul din fata, fie si in bratele bonei. Avem o prima imagine cu misterioasa bona Roselyn Muhammad. Dar cel mai important este acel tichet de parcare pentru persoane invalide, avizat doar pana in 30 iunie. Marea intrebare care se ridica: cine naiba era invalid in acea casa? Banuiesc ca Michael nu a dat spaga ca sa faca rost de acest permis, ci l-a obtinut pe bune, in baza unui dosar de persoana cu dizabilitati. Si cum el n-avea nimic, dansa ca la 20 de ani (tocmai au zis-o si avocatii), bodyguarzii erau sanatosi, iar gradinarul si alti angajati nu circulau cu masina lui MJ, este clar ca persoana cu handicap este apropiata familiei. E un permis actual, valabil la zi, nu de acum cativa ani, cand Michael isi rupsese piciorul. Asadar, doamnelor si domnilor, dati-mi voie sa va prezint cea mai buna dovada ca in casa lui MJ a trait o persoana foarte bolnava si complet necunoscuta.

Tot din acea zi, vreau sa va arat cum salvarea a luat-o intr-o parte, iar masinile negre in alta. Sa ne uitam la documentarul "Who Killed the King of Pop?". La momentul 4:37. Ambulanta 71 pune curba.
Numai ca masinile in care erau garzile si copiii o iau in alta directie. Nu garantez ca e un film din 25 iunie, fiindca presupun ca nimeni nu se gandea sa stea in fata salvarii, toti erau buluciti la poarta. Totusi, peisajul pare sa fie familiar. Nu garantez nici ca acelea sunt masinile lui MJ. Dar daca sunt, se vede clar ca nu urmeaza traseul ambulantei. Daca ambulanta se indrepta cu MJ spre spital, incotro se duceau ceilalti? La dreapta e UCLA, la stanga e Cedars Sinai.
22 noiembrie 2011: mihai-stoica@hotmail.com
: "
E incredibil ca dupa mai bine de doi ani si marturiile a zeci de martori intr-un proces ramane un mister cum s-au petrecut lucrurile in dimineata zilei de 25 iunie 2009. Timeline-ul oficial nu se potriveste cu ce au declarat martorii:
- In marturia de la proces (min 1:07:49) Randy Phillips spune ca a primit un telefon de la Frank Dileo in jurul orei 10.30-11 in care Dileo ii spunea ca Michael are dificultati in a respira si ca o ambulanta e deja la casa acestuia. El era mai aproape decat Dileo de casa lui Michael asa ca s-a urcat in masina si in 15
minute a ajuns in Carolwood tocmai cand ambulanta pleca spre UCLA urmata de SUV-uri. Am vazut ca Chernoff a insistat asupra orei. De ce sa fi spus Phillips tocmai aceasta ora care nu se potriveste de niciun fel cu apelul la 911 care a fost facut la 12.21? Nu cred ca e o greseala, de altfel si in alte interviuri a dat aceeasi ora.
- Frank Dileo era la Beverly Hilton Hotel si lua pranzul la 11.30 (chiar precizeaza ca era un pranz devreme) cand a primit un telefon de la un fan ca o ambulanta se afla la casa lui Michael. L-a sunat pe Amir care stia si el ceva. Apoi l-a sunat pe Phillips.
- Linda, tipa care vindea harti in fata casei, spune ca ambulanta a sosit in Carolwood la 11.45 .
 Deja sunt prea multi care indica o ora mult mai devreme decat ora apelului la 911. Mai puneti la socoteala si ora 11.51 care apare pe EKG-ul paramedicilor si deja lucrurile sunt bizare, vorba lui Walgren. Daca ne uitam pe Timeline se observa ca si Murray a inceput sa dea telefoane dupa 10.30, pana atunci a folosit SMS sau email.
14 decembrie 2011: mihai-stoica@hotmail.com
: "Ne-am intors de la Congresul IV Michael Jackson din Sinaia cu tolba plina de discutii, poze si noutati. Pana le punem cap la cap sa vi le aratam si voua, va prezint asa, in avanpremiera, un filmulet pe care l-am prezentat la congres.
Ben furnizeaza surprize in continuare. Dupa cum stim, NPG avea un fotograf postat in permanenta la poarta lui Michael care pana in 25 iunie a somat, n-a produs nicio poza. Dar in 25 iunie s-au activat brusc toti. Fotograful l-a sunat pe Ben care a ajuns la timp sa-i vada pe angajati (dadaca, bucatarul) cum pleaca. Ok, dar asta se intampla cam pe la ora 1 p.m., adica inainte de plecarea ambulantei. Pe film se vede clar (min. 0.40) cum pleaca personalul. Ben nu s-a inselat, chiar Kai Chase confirma acest lucru in marturia ei de la proces.
Intrebari de bun-simt:
- de ce trebuiau sa plece angajatii inca inainte ca Michael sa fie dus la spital? Daca se intorceau copii si le era foame? Sau chiar Michael?

- cine i-a trimis acasa pe angajati? Kai spune ca cineva din securitate. Dar cine? Am recitit declaratiile ei din audieri si proces si spune clar ca pe Amir nici nu l-a vazut in acea zi, iar cu Alvarez si Faheem nu a vorbit. Atunci cine avea autoritatea sa-i trimita acasa?
Daca stau bine sa ma gandesc, niciunul dintre angajati nu l-a vazut pe Michael cand era transportat cu targa de catre paramedici. Doar paramedicii ce l-au vazut, dar nu l-au recunoscut ca fiind MJ. Ba mai mult, la sosirea la UCLA, Murray le-a cerut paramedicilor sa-i acopere fata cu un prosop pacientului, vezi Doamne, sa nu-i faca cineva vreo poza. Ciudate griji mai avea si Murray! Ma gandesc ca singurul care ar fi avut autoritatea sa spuna personalului sa plece era Amir, doar el era omul de legatura dintre Michael si personal si securitate. Dar n-a fost el, pentru ca la intoarcerea in Carolwood de la spital a fost surprins sa afle ca echipa de securitate fusese inlocuita de o alta, angajata de Tohme. A si sunat-o pe LaToya sa-i comunice acest lucru. www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-1199092/La-Toya-Jackson-Michael-murdered--I-felt-start.html Dar nu numai echipa de securitate de la Carolwood a fost concediata, ci si cea care pazea cea de-a doua casa inchiriata din Las Vegas! Si asta se intampla la ora 11 p.m. chiar in 25 iunie. De ce atata graba?
13 februarie 2012 mihai-stoica@hotmail.com: "Un YT hoax foarte interesant care sintetizeaza ce am investigat si noi:  patru persoane indica ca ora a sosirii ambulantei intervalul  11 - 11.45
- Randy Phillips - 10.30 - 11
- Frank Dileo - 11.30
- Linda Welton - 11.45
- Brian Oxman - inainte de 12
Sa mai adaugam si ora de pe EKG-il paramedicilor - 11.51 si deja nu mai putem vorbi de ora gresita. Daca angajatii au plecat pe la 13, poate ca au plecat dupa ce MJ a plecat si el, nu avea rost sa plece in timp ce paramedicii erau in dormitorul lui Michael."
Subpagini (1): Raportul paramedicilor
Comments