Over ons

Er valt veel te vertellen over het koor en de leden. Op deze pagina vindt u algemene informatie. Via het Contact formulier kunt u uw specifieke vragen stellen.

De dirigent

Het Wereldkoor Leiden wordt vanaf januari 2017 geleid door Helga Kruse. In december 2016 namen we afscheid van onze dirigent Michaël van der Putten, die het Wereldkoor mede heeft opgericht en meer dan 15 jaar op enthousiaste wijze het koor heeft geleid. 

Repetities

Het Wereldkoor repeteert wekelijks op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur. In de basisschoolvakanties repeteren we niet.

We hebben een centraal gelegen repetitielocatie, de Romanuszaal van de Hartebrugkerk. De zaal is te bereiken via de openbare fietsenstalling aan de Lange Mare. Voor de muzikale begeleiding beschikken we over een prachtige vleugel.

Tijdens de repetities werken we 'zingenderwijs' aan de kwaliteit van de stem, aan koorvorming en aan het bouwen van een meerstemmig muzikaal team.

Stemverdeling

Het Wereldkoor bestaat uit een vrij stabiele groep mensen die elk jaar weer van de partij zijn. Sommigen van ons doen al mee sinds de start in 2000.

Het is een gezellige groep, waarin alle leeftijden vertegenwoordigd zijn. Op dit moment hebben we acht sopranen, negen alten, vijf lage alten en drie baritons. De meeste nummers zingen we driestemmig.

Meestal is er aan het begin van het kalenderjaar (januari) en aan het begin van een nieuw seizoen (september) plaats voor nieuwe deelnemers. Vooral de heren worden nadrukkelijk uitgenodigd om de gelederen te komen versterken. Zangervaring is gewenst. De aanname van nieuwe deelnemers gebeurt na een stemtest met de dirigent.

Meezingen?

Heb je nog vragen, vul dan het Contactformulier in. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord. 

Wil je nader kennismaken met het Wereldkoor, kom dan op afspraak naar een repetitie om vrijblijvend te luisteren en mee te zingen. Van nieuwe deelnemers wordt verwacht dat ze hun best doen om zo snel mogelijk zich een deel van het repertoire eigen te maken, zodat de ontwikkeling van het koor niet stagneert door de aanwas. Om thuis makkelijk een nummer te kunnen repeteren zijn er MIDI-bestanden van alle partijen beschikbaar op de website. 

Belangstelling?

Je verbindt je in principe telkens voor een jaar, maar nieuwe deelnemers mogen een half jaar proefdraaien. Voor 2016/2017 zijn de kosten 225,- euro voor ca. 35 repetities. Hierbij zit alle bladmuziek inbegrepen. Voor eventuele boottochtjes of andere uitstapjes vragen we (soms) een extra bijdrage. De contributie wordt jaarlijks geïnd door de penningmeester.

Heb je behoefte aan meer informatie, laat het ons dan weten.

Subpagina''s (1): About us