Leden kunnen onder aan de pagina inloggen.
Optreden kerstfeest 2015

Welkom op de site van het 
Wereldkoor Leiden

Op donderdag 23 juni sluiten we het zangjaar weer af met onze boottocht door de Leidse wateren. Of het nu stralend weer is en de terrassen bomvol zitten, of dat het regent dat het giet en we als enigen buiten zijn: we maken er weer een prachtige avond van met gezang en wijn!


Giorno italiano ha avuto molto successo

Dit is niet alleen de mening van het bestuur. Lees het verslag van Annemarie hier onder. Binnenkort zullen op de site de fotos' en filmpjes beschikbaar zijn:

Klein verslagje van de workshop Italiaans zingen (verzorgd door Marcella Pischedda en Hans Elzinga op zaterdag 30 januari)

Weken van tevoren werden de leden van het Wereldkoor al lekker gemaakt met mailtjes om je toch vooral aan te melden voor de workshop. Dit na een geslaagd etentje door een afvaardiging van het koor bij de pizzeria in het schilderachtige Warmond. Ik kan het weten want ik woon er al meer dan 25 jaar. Er werd flink gelobbyd om te zorgen dat er voldoende eten en drinken was met een Italiaans tintje. Dat iedereen er zin in had bleek uit het feit dat we, ondanks het slechte weer, in groten getale en bepakt en bezakt naar de Romanuszaal waren gekomen.

Eerst deden we een kleine meditatie om ons lichaamsritme te leren kennen. Daarna leerden we een lied op een oude melodie, die uit de Eerste Wereldoorlog stamt. Uitspraken blijven lastig, bijvoorbeeld: wanneer moet de “o” nu wel uitgesproken worden en wanneer moet je hem juist inslikken?

Het zonnelied van Angelo Branduardi was prachtig. De melodie had voor een aantal van ons iets bekends en na het pijnigen van mijn hersens wist ik het. Voor de kenners van Schotse en Ierse muziek: het heeft iets weg van The banks of Loch Lomond. Achteraf vertelde Hans me dat Branduardi inderdaad veel Ierse invloeden in zijn muziek heeft.

In de pauze hebben we genoten van een voortreffelijk buffet, met dank aan alle koorleden. Na de pauze zongen we twee liederen, waaronder een lied van de rijstplukster. Ik vind het leuk dat alle liederen op YouTube terug te vinden zijn.

De afsluiter was een drinklied uit de Camina Burana: Istud vinum, benum vina....
Na een afterparty met wijn en lekkere hapjes werd het tijd om op te breken.

Ik denk dat ik namens iedereen kan spreken dat we kunnen terugkijken op een geslaagde workshop.

Annemarie Henkens, sopraanHet repertoire van het wereldkoor kenmerkt zich door variatie en veelkleurigheid. We zingen nummers van over heel de wereld: Spaanse en Roemeense feestliederen, Franse chansons, Ierse ballads, Italiaanse klassiekers, Afrikaanse volksliedjes en zelfs een Chinees drinklied en een Maleisisch roeilied. Het is een mix van meer traditionele nummers, volksmuziek en moderne populaire songs.

Daarnaast componeert de dirigent speciaal voor het wereldkoor bijzondere nummers: soms met het karakter van een popsong, soms meer jazzy van aard, of soms een eigentijdse bewerking van een lied van tweeduizend jaar geleden! 

Een balans van veelkleurige meerstemmigheid.

Om enkele voorbeelden te noemen: 
Luna, Malaika, Tebe Poiem, Yovano Yovanke, 
El Condor Pasa, Sakura, Cuando el Rey Nimrod, 
Alegria, Shalom Aleichem, Con te Partiro, 
Max, Gute Nacht Freunde, La Vie en Rose, 
de Zang van Seikilos, Nanna's lied, Nkosi Sikelel'i Afrika, Nelan de Tiang, Maria Va, etc.

Uitwisseling van bewerkingen?

Soms hebben koren belangstelling voor onze bewerkingen van de nummers. We praten daar graag over op basis van uitwisseling..

Wat is er zo leuk aan ons koor?

Hou je van zingen en wil je graag eens uitheemse liederen proberen? 

Dan is het wereldkoor wellicht iets voor jou!

De Stichting Wereldkoor is een levendige groep zangliefhebbers (ca.30) die nummers van over heel de wereld zingt, van vrolijk swingende Afrikaanse volksliederen tot stemmige Slavische klanken. We maken wekelijks een andere wereldtoer.

Het plezier in zingen voert bij ons de boventoon, maar vanzelfsprekend streven we ook naar een zuivere toon.