PRAKTISCHE INFORMATIE MUSEUM VOLKENKUNDE, LEIDEN

TIJDSCHEMA (onder voorbehoud)

08.00 terrein open: uitladen, parkeren en inrichten stands
         FOOD-grondplekken opbouwen vanaf 9.30 uur!
10.00 alle auto's moeten het voorterrein af zijn -> het museum gaat open
10.00 – 17.00 markt (programma start 11.00 uur)
17.00 start inpakken
17.30 voorterrein weer open voor auto's mits meeste bezoekers weg zijn: inladen
19.00 alle stands dienen leeg te zijn, alle auto's van het terrein

LOCATIE & LADEN / LOSSEN
Om e.e.a. zo soepel mogelijk te laten verlopen voor iedereen gebruiken we voor het laden / lossen 2 ingangen. Voor afbouwen geldt dezelfde indeling als opbouwen. Let goed op welke ingang je moet hebben, dit staat onder het kaartje aangegeven.

https://www.google.nl/maps/place/Museum+Volkenkunde/@52.1633115,4.4802786,17z/data=!3m2!4b1!5s0x47c5c6eeeb2b55e3:0x8747f13c304b7e0c!4m5!3m4!1s0x47c5c6eea0b57703:0x83a108cecdca29d2!8m2!3d52.1633115!4d4.4824673

Enkele dagen voor het evenement ontvang je per e-mail een plattegrond met jouw standnummer, zodat je weet bij welke ingang je je moet melden op de marktdag. Let op: niet alle kramen zijn (goed) bereikbaar met de auto! Houd rekening met heen- en weer lopen of neem een wagentje mee. Er is een aantal karretjes te leen van de organisatie.


STANDNUMMERS VOORTERREIN: X t/m XX
adres: Steenstraat 1
Je kunt je melden bij de hoofdingang, de meeste kramen zijn met de auto bereikbaar (mits er plek is) zie plattegrond. Afhankelijk van de drukte kun je het terrein op, snel uitladen en dan eerst parkeren buiten het terrein. Daarna is er tijd om in te richten. Er is zeer weinig ruimte voor alle auto's, die ook ter plaatse moeten keren en via dezelfde weg eruit. Uit- en inladen op de stoep geschiedt op eigen risico.

STANDNUMMERS BINNENTUIN: XX t/m XX
adres: 1e Binnenvestgracht 33
Je kunt niet met je auto bij de kraam komen. Melden bij het grote schuifhek aan de achterkant van het museum. Hier kan de auto tijdelijk binnen het hek worden neergezet om spullen naar de stand de vervoeren. Helaas is het via deze route niet mogelijk om met de auto direct bij de stand te komen. Na het uitladen eerst parkeren en daarna pas inrichten, zo hoeft iedereen zo min mogelijk te lopen.

FOOD grondplekken 
adres: 1e Binnenvestgracht 33
Jullie bouwen later op, zodat eerst de gewone auto's kramen kunnen uitladen op het Paviljoenplein. Daarna hebben jullie lekker de ruimte. Daarbij wordt de stroom pas rond 9.30 aangesloten en is er omdat het programma pas 11.00 uur begint voldoende opstarttijd tot het event.

STANDNUMMERS MORSPOORTZIJDE: XX t/m XX
adres: 1e Binnenvestgracht 33 OF Steenstraat 1
Je kunt niet met de auto direct bij de kraam komen. Je kunt hier kiezen: via de 1e Binnenvestgracht (grote schuifhek achterkant museum) kun je makkelijk parkeren maar moet je wat verder lopen met je spullen. Of je gaat via de hoofdingang aan de Steenstraat 1 en je kunt -mits daar ruimte voor is- doorrijden tot achter de museumentree om via de andere kant dichter bij je auto te komen om uit te laden.

STANDNUMMERS MORSPOORTZIJDE: XX t/m XX
adres: 1e Binnenvestgracht 33
Je kunt niet met de auto direct bij de kraam komen. Je kunt je melden bij het grote schuifhek aan de achterkant van het museum. Hier kan de auto tijdelijk binnen het hek worden neergezet om spullen naar de stand de vervoeren. Helaas is het via deze route niet mogelijk om met de auto direct bij de stand te komen. Na het uitladen eerst parkeren en daarna pas inrichten, zo hoeft iedereen zo min mogelijk te lopen.

PARKEREN
Na uitladen kun je in de buurt parkeren, parkeergarage Morspoort is 10 euro voor een dagkaart.
Ook zijn er voordelige parkeerkaarten voor 6 euro de P+R Haagweg te koop bij de Wereldbar.
Zie voor meer info de pagina Parkeren in Leiden (leidt naar website ORIGINAL market).

PRAKTISCHE REGELS TIJDENS DE MARKT
- Je mag tot max. 50 cm voor de stand spullen uitstallen en ook spullen aan de bovenkant in de kraam bevestigen. Als je ruimte hebt naast je kraam 
  mag je hier ook -in overleg met buren- spullen plaatsen als een kledingrek etc. 
- Het is niet toegestaan om van kraam te ruilen of je kraam te verplaatsen. 
- Het is niet toegestaan om de luifel van je kraam te verwijderen. 
- Het is niet toegestaan -omwille van je buren standhouders- om actief te flyeren of werven van voor je kraam.
- Het is niet toegestaan om muziek te draaien bij je stand, tenzij vooraf besproken met de organisatie. 
- Vanaf 17.00 uur en niet eerder mag je beginnen met inpakken / opruimen van je stand, tenzij anders aangegeven door de organisatie (bijv. 
  vanwege weersomstandigheden). 

OVERIGE INFO

afval
We zijn te gast, dus laten we alles netjes houden. Zorg dat je alle touwen, tape en andere bevestigingen van de kraam verwijdert bij vertrek! Laat geen dozen, grote verpakkingen etc achter die wij vervolgens voor je moeten opruimen. Afval kun je afgesloten in de op de plattegrond aangegeven containers van het museum deponeren.

catering
Op de markt is een foodcourt op het Paviljoensplein waar je eten & drinken kunt kopen, bij de entree Steenstraat is ook eten te koop.
Het museumcafe in het museum is open van 10.00 tot 17.00 uur en Cafe Abel aan de Steenstraat vanaf 8.00 uur.

contant geld / pinnen
Voor hen die geen pinautomaat meehebben: zorg voor voldoende wisselgeld! Het is niet mogelijk te wisselen op de locatie. Dichtstbijzijnde pinautomaat is op de Stationsweg (voor Leiden Centraal). Bij de Wereldbar is het mogelijk om te pinnen (mits voldoende wisselgeld beschikbaar).

elektra
De stroom wordt rond 9.30 uur aangesloten en na 17.00 uur weer afgekoppeld. Voor wie stroom bij z'n kraam heeft geboekt is 1 aansluitpunt beschikbaar, deze kan tot 20 meter buiten je kraam liggen. Neem dus zelf een haspel of verlengsnoer mee, sowieso als je meerdere apparaten wilt aansluiten. Zorg voor deugdelijke materialen en pas op met nat worden van de apparatuur; dit kan kortsluiting veroorzaken waardoor ook alle buren geen elektriciteit meer hebben!

honden
Op het buitenterrein van het museum zijn honden toegelaten, mits aangelijnd en natuurlijk dat de poep wordt opgeruimd.

kraam
Alle kramen worden als de wind het toelaat in principe los van elkaar geplaatst (dus niet geschakeld), eventueel kun je de planken er uit halen en achter de kraam neerzetten. Verkoopoppervlak van grote kramen is 4 x 1,1 m, kleine kramen 2 x 1,1 m en alles voorzien van witte PVC luifels. Zie hier voor afmetingen grote kraam en kleine kraam. Bij weinig wind kunnen de planken uit de kraam worden gehaald en netjes erachter worden geplaatst. Alle kramen worden altijd met planken opgebouwd.

parkeren
Bekijk hier de opties voor parkeren in Leiden. Bij de Wereldbar op het Paviljoensplein zijn uitrijkaarten met korting voor de P+R Haagweg verkrijgbaar. Deze kun je de hele dag voor 6 euro kopen en heb je pas nodig bij het uitrijden.

programma / plattegrond
Het dagprogramma met plattegrond wordt aan alle bezoekers uitgedeeld zowel bij de ingang Steenstraat als bij ingang Morspoort. Hierin staan de tijden en locaties van de workshops, de markt, het foodplein en de faciliteiten. De folder is onder aan deze pagina te downloaden.

reservering annuleren
Tot 14 dagen voor de markt kun je je reservering per e-mail kosteloos annuleren. De afzegging is definitief wanneer deze schriftelijk door ons bevestigd is. Eventuele overgemaakte deelnamekosten worden teruggestort. Na die termijn blijven deelnamekosten verschuldigd, ook als de factuur nog niet was voldaan.

stoelen
Vergeet niet een (klap-)stoel mee te nemen tegen vermoeide benen, deze zijn niet op de locatie te leen.

slecht weer
Wordt er regen voorspeld, neem dan zelf zeilen mee om je waren te beschermen. Zorg om ongelukken te voorkomen voor een luchtgat zodat je niet van je kraam een vlieger maakt.

te laat
Als je 30 minuten voor aanvang van de markt zonder bericht nog niet aanwezig bent, kunnen wij als organisatie beslissen om je kraam aan een ander te geven, dus zorg dat je op tijd bent!

toiletten
Standhouders mogen gratis gebruik maken van de toiletten in het museum (open 10.00 tot 17.00 uur). De toiletten van Cafe Abel aan de Steenstraat zijn geopend vanaf 8.00 uur en die in het Paviljoen aan de achterzijde vanaf 9.00 uur.

water
Er kan water getapt / gehaald worden achter bij het museumrestaurant en in het Paviljoen en voor bij Cafe Abel, het is niet mogelijk om stromend water bij de kraam te voorzien.

wifi
wifi rondom museumgebouw: Volkenkunde-Publiek / ww: bezoeker
Cafe Abel / ww: CafeAbel2015

contact
Als er vragen zijn, bij de Wereldbar zijn de hele dag onze medewerkers te vinden.