PRAKTISCHE INFORMATIE MUSEUM VOLKENKUNDE, LEIDEN

TIJDSCHEMA (onder voorbehoud)

08.00 terrein open: uitladen, parkeren en inrichten stands / foodstands Paviljoenplein opbouwen vanaf 9.30 uur!
10.00 alle auto's moeten het voorterrein af zijn -> het museum gaat open
10.00 – 17.00 markt
17.00 start inpakken
17.30 voorterrein weer open voor auto's mits meeste bezoekers weg zijn: inladen
19.00 alle stands dienen leeg te zijn, alle auto's van het terrein

LOCATIE & LADEN / LOSSEN
Om e.e.a. zo soepel mogelijk te laten verlopen voor iedereen gebruiken we voor het laden / lossen 2 ingangen. Voor afbouwen geldt dezelfde indeling als opbouwen. Let goed op welke ingang je moet hebben, dit staat onder het kaartje aangegeven.

https://www.google.nl/maps/place/Museum+Volkenkunde/@52.1633115,4.4802786,17z/data=!3m2!4b1!5s0x47c5c6eeeb2b55e3:0x8747f13c304b7e0c!4m5!3m4!1s0x47c5c6eea0b57703:0x83a108cecdca29d2!8m2!3d52.1633115!4d4.4824673

STANDNUMMERS 1 t/m 21
adres: Steenstraat 1
Je kunt je melden bij de hoofdingang. Afhankelijk van de drukte kun je het terrein op, snel uitladen en dan eerst parkeren buiten het terrein. Daarna is er tijd om in te richten. Er is zeer weinig ruimte voor alle auto's, die ook ter plaatse moeten keren en via dezelfde weg eruit. Uit- en inladen op de stoep geschiedt op eigen risico. Wie niet met z'n auto bij de stand kan, kan evt. ter plaatse een kar lenen voor snel uitladen.

FOODSTANDS nrs 39 t/m 47 (Paviljoenplein)
adres: 1e Binnenvestgracht 33
Jullie bouwen later op, zodat eerst de gewone auto's kramen kunnen uitladen op het Paviljoenplein. Daarna hebben jullie lekker de ruimte. Daarbij wordt de stroom pas rond 9.30 aangesloten en is er omdat het programma pas 11.00 uur begint voldoende opstarttijd tot het event.

STANDNUMMERS 22 t/m 38 en 48 t/m 56
adres: 1e Binnenvestgracht 33
Je kunt je melden bij het grote schuifhek aan de achterkant van het museum. Hier kan de auto tijdelijk binnen het hek worden neergezet om spullen naar de stand de vervoeren. Helaas is het via deze route niet mogelijk om met de auto direct bij de stand te komen. Na het uitladen eerst parkeren en daarna pas inrichten, zo hoeft iedereen zo min mogelijk te lopen.
NB. voor enkele kraamnummers is sowieso het niet mogelijk om met de auto bij de stand te komen, probeer elkaar zo min mogelijk te hinderen / de weg te blokkeren!!

STANDNUMMERS 57 t/m 66
adres: Steenstraat 1
Je kunt niet me je auto tot aan de kraam, het dichtst bij kom je via Steenstraat 1 en dan langs de museumentree. Op het pleintje voor de hoek van het museum kun je uitladen en via dezelfde weg terug. Mocht het hier heel druk zijn, dan kun je ook via de 1e Binnenvestgracht uitladen, maar dan moet je langer lopen.

PARKEREN
Zie voor meer info de pagina Parkeren in Leiden.

PRAKTISCHE REGELS TIJDENS DE MARKT
- Je mag tot max. 50 cm voor de stand spullen uitstallen en ook spullen aan de bovenkant in de kraam bevestigen. Als je ruimte hebt naast je kraam 
  mag je hier ook -in overleg met buren- spullen plaatsen als een kledingrek etc. 
- Het is niet toegestaan om van kraam te ruilen of je kraam te verplaatsen. 
- Het is niet toegestaan om de luifel van je kraam te verwijderen. 
- Het is niet toegestaan -omwille van je buren standhouders- om actief te flyeren of werven van voor je kraam.
- Het is niet toegestaan om muziek te draaien bij je stand, tenzij vooraf besproken met de organisatie. 
- Vanaf 17.00 uur en niet eerder mag je beginnen met inpakken / opruimen van je stand, tenzij anders aangegeven door de organisatie (bijv. 
  vanwege weersomstandigheden). 

OVERIGE INFO

afval
We zijn te gast, dus laten we alles netjes houden. Zorg dat je alle touwen, tape en andere bevestigingen van de kraam verwijdert bij vertrek! Laat geen dozen, grote verpakkingen etc. achter. Afval kun je afgesloten in de afvalbakken bij de uitgangen van het museum deponeren.

catering
Op de markt is een foodcourt op het Paviljoensplein waar je eten & drinken kunt kopen, ook het museumcafe en Cafe Abel naast de hoofdingang zijn geopend. Standhouders krijgen na uitprinten en invullen van onderstaande bon 20% korting bij De Rijdende Barista.

contant geld / pinnen
Voor hen die geen pinautomaat meehebben: zorg voor voldoende wisselgeld! Het is niet mogelijk te wisselen op de locatie. Dichtstbijzijnde pinautomaat is op de Stationsweg (voor Leiden Centraal).

elektra
De stroom wordt rond 9.30 uur aangesloten en na 17.00 uur weer afgekoppeld. Voor wie stroom bij z'n kraam heeft geboekt is 1 aansluitpunt beschikbaar, deze kan tot 20 meter buiten je kraam liggen. Neem dus zelf een haspel of verlengsnoer mee, sowieso als je meerdere apparaten wilt aansluiten. Zorg voor deugdelijke materialen en pas op met nat worden van de apparatuur; dit kan kortsluiting veroorzaken waardoor ook alle buren geen elektriciteit meer hebben!

kraam
Alle kramen worden als de wind het toelaat in principe los van elkaar geplaatst (dus niet geschakeld), eventueel kun je de planken er uit halen en achter de kraam neerzetten. Grote kramen zijn ong. 4 x 1 m (tafel) en 70 cm hoog, kleine kramen zijn ong. 2 x 0,9 m. met een gekleurde luifel. Zie hier voor afmetingen grote kraam en kleine kraam. Deze kunnen per leverancier kleine verschillen hebben. 

parkeren
Bekijk hier de opties voor parkeren in Leiden. Bij de Wereldbar op het Paviljoensplein zijn uitrijkaarten met korting voor de P+R Haagweg verkrijgbaar. Deze kun je de hele dag voor 6 euro kopen en heb je pas nodig bij het uitrijden.

programma / plattegrond
Het dagprogramma met plattegrond wordt aan alle bezoekers uitgedeeld. Hierin staan de tijden en locaties van de workshops, de markt, het foodplein en de faciliteiten. De folder is onder aan deze pagina te downloaden.

reservering annuleren
Tot 14 dagen voor de markt kun je je reservering per e-mail kosteloos annuleren. Eventuele overgemaakte deelnamekosten worden teruggestort. Na die termijn blijven deelnamekosten verschuldigd.

stoelen
Vergeet niet een (klap-)stoel mee te nemen tegen vermoeide benen, deze zijn niet op de locatie te leen.

slecht weer
Wordt er regen voorspeld, neem dan zelf zeilen mee om je waren te beschermen.

te laat
Als je 30 minuten voor aanvang van de markt zonder bericht nog niet aanwezig bent, kunnen wij als organisatie beslissen om je kraam aan een ander te geven, dus zorg dat je op tijd bent!

toiletten
Standhouders mogen gratis gebruik maken van de toiletten in het museum (open 10.00 tot 17.00 uur). De toiletten van Cafe Abel aan de Steenstraat en die in het Paviljoen aan de achterzijde zijn geopend vanaf 8.00.

contact
Als er vragen zijn, bij de bij de Wereldbar en bij de ingang aan de Steenstraat en de Morspoort zijn de hele dag onze medewerkers te vinden.
Als je niet van je plek kunt bel dan met Andrea 06-41474779.
Ċ
Andrea Rietveld,
2 jun. 2017 01:53
Ċ
Andrea Rietveld,
3 jun. 2017 06:25
Ċ
Andrea Rietveld,
2 jun. 2017 02:04