Massage aanbod‎ > ‎

Reiki

Wat is Reiki?

Reiki is het Japanse woord voor universele (rei) levensenergie (ki). Als reiki-gever ben ik een soort kanaal, waardoor deze energie naar mijzelf, maar ook naar anderen kan stromen.

Deze energie gaat door het lichaam van de reiki-gever om vervolgens via de handen weer naar buiten te gaan. Doordat ik mijn handen gebruik tijdens de massages, kan deze energie spontaan gaan stromen. Mocht dit gebeuren, dan is het een cadeautje bij de massage.

Blokkades die zich in de loop van uw leven in deze energiebanen opgehoopt hebben, kunnen ziekte en klachten veroorzaken. Ook de reguliere geneeskunde erkent inmiddels dat gezond zijn betekent dat uw lichaam en geest in balans moeten zijn. Reiki kan u daarbij helpen!

Reiki zorgt ervoor dat de energiebanen weer vrijkomen. De energie kan weer vrij of vrijer stromen. Mensen kunnen beter met hun ziekte of problemen omgaan en gaan positiever denken waardoor hun levenskwaliteit aanzienlijk verbetert.
Dit kunnen angsten zijn of verdriet, al dan niet verband houdend met onverwerkte gebeurtenissen. Reiki is erop gericht deze zaken te accepteren als een deel van uzelf en niet als een negatief iets. Als gevolg daarvan zullen de lichamelijke en geestelijke problemen afnemen.

Het enige wat u in feite hoeft te doen is vertrouwen op Reiki. Reiki geeft nooit méér dingen te verwerken dan u op dat moment aankan.

De Reiki-energie is 'intelligent' en bepaalt zelf wanneer en wat er in lichaam of geest gebeurt en komt altijd ten goede van de ontvangende partij. Zo kan het dus best gebeuren dat u het eerst heel koud krijgt, voordat uw hoofdpijn verdwijnt.

Reiki is geen medicijn in de zin van de westerse geneeskunst. Reiki helpt het lichaam op haar manier beter te worden. Net zoals dat in de homeopathie het geval is. Het verschil met de homeopathie is dat er slechts ÉÉN recept is en dat is Reiki geven.


Let op! Reiki vervangt nooit de dokter, hulpverlener of een andere therapeut die iemand eventueel nodig heeft.