Vrijwilligers

Wedde dat ’t lukt werkt met een enthousiaste groep vrijwilligers die graag iets voor een ander doet. Zowel in Wedde, Veelerveen en in Vriescheloo, zorgen zij ervoor dat mensen hulp krijgen bij praktische zaken. Sommige vrijwilligers zijn elke week actief, andere eens per maand of op afroep.
  
De vrijwilliger die zich aanmeldt heeft eerst een gesprek met de dorpsondersteuner om elkaar te leren kennen. De dorpsondersteuner weet op deze manier welke interesses de vrijwilliger heeft en hoe vaak deze wil worden ingezet. De dorpsondersteuner hoopt zo een meest passende match te maken bij een hulpvraag.

De dorpsondersteuner gaat samen met de vrijwilliger naar de hulpvrager.  Vrijwilliger en hulpvrager kijken samen of er een klik is tussen hen en is deze klik aanwezig dan worden er afspraken gemaakt. Wil de vrijwilliger goed verzekerd zijn dan tekent deze een  afsprakendocument  waarin ook een privacyverklaring is opgenomen. Het vrijwilligerswerk is vrijwillig, maar bij gebruik van eigen auto ontvangt de vrijwilliger een vergoeding van €0,19 per kilometer. Deze vergoeding ontvangt de vrijwilliger van de hulpvrager.

De dorpsondersteuner blijft contact houden met de vrijwilliger om te horen hoe het gaat. De vrijwilligers zijn namelijk de ogen en oren van de dorpsondersteuner!

Lijkt u het leuk om vrijwilliger te worden voor Wedde dat ‘t lukt? 

Of wilt u meer informatie?
Neem dan contact op met dorpsondersteuner Renate Bruin, 06-23934449 of info.weddelukt@gmail.com