Actueel


“Morgen gezond weer op, Wedde dat ’t lukt!”, u komt toch ook op 7 april?

Op zaterdag 7 april organiseert Wedde dat ’t lukt “Morgen gezond weer op…” in dorpshuis De Voortgang in Wedde van 13:00-17:00 uur. Deze middag staat in het teken van bewegen en gezondheid en vooral ook om zelf in actie te komen! 

Er zijn diverse workshops zoals nordic walking en line dance, u kunt deelnemen aan een scootmobielrace, levend ganzenbord en verschillende oud hollandse spelen. 

Daarnaast kunt u gezonde hapjes proeven die ter plekke klaar worden gemaakt, u kunt zich laten masseren en zelf ondervinden hoe het is om oud te zijn en te bewegen door het aantrekken van een “oudheidspak”. 

In het dorpshuis zijn deze middag 20 informatiestands op het gebied van gezondheid en bewegen waar u al uw vragen kunt stellen. Bovendien zijn er leuke prijzen te winnen, onder andere door mee te doen aan de speurtocht door Wedde onder leiding van wandelcoach Eltjo Glazenburg.

Kortom: een gezellige, leerzame, informatieve en beweeglijke middag voor jong en oud. De toegang? Die is gratis! Voor vragen en of meer informatie kunt u contact opnemen met Renate Bruin, dorpsondersteuner van Wedde dat ’t lukt: 06-23934449.
14-06-2017

Landelijke partijvoorzitter Spekman in gesprek met Wedde dat ’t lukt

 

Na eerder bezocht te zijn door Mona Keijzer en Eelco Eikenaar, kwam vandaag Hans Spekman, landelijke partijvoorzitter van de PVDA op bezoek bij Wedde dat ’t lukt. Samen met de huisarts, de dorpsondersteuner, het bestuur en 5 vrijwilligers hebben zij tijdens de lunch gepraat over het project. Hans Spekman was zeer geïnteresseerd en noemde de werkwijze een landelijk voorbeeld om inwoners en de informele en formele zorg met elkaar te verbinden.  De vrijwilligers konden hun verhaal en ervaring vertellen en gaven aan de oren en de ogen van het dorp te zijn. De kracht van Wedde dat ’t lukt is  de driehoek huisarts, dorpsondersteuner en een betrokken dorpsgemeenschap, wat volgens Hans Spekman een unieke combinatie is.


Wedde dat ’t lukt en Spetsehoeve versterken elkaar


V.l.n.r: Renate Bruin, dorpsondersteuner Wedde dat ’t lukt, vrijwilliger Fennie Middelkamp, Jan Bakker, begeleider dagbesteding, Swanny van der Scheer, coördinator Spetse Hoeve en Arnoud Troost, bewoner.

Wedde dat ’t lukt en de Spetsehoeve hebben in de afgelopen periode samengewerkt om een hulpvraag van een cliënt van Wedde dat ’t lukt op te lossen. Deze cliënt, wonende in Veelerveen en wegens omstandigheden tijdelijk elders verbleef, kon 5 weken niet voor haar eigen dieren zorgen. Door de contacten die deze 2 organisaties met elkaar hebben, was een oplossing snel geboden. Gedurende deze weken hebben de bewoners van de Spetsehoeve gezorgd voor cliënt haar pony, kalkoenen, kippen en poezen. De dieren hebben op deze manier en mooie tijd gehad, er is zelfs meerdere malen gezwommen in een meertje met de pony. De hond van deze cliënt is door de vrijwilliger, Fennie Middelkamp, van Wedde dat ’t lukt in deze periode drie keer per dag uitgelaten en verzorgd. Een mooi voorbeeld van hoe samenwerken de kracht tussen organisaties kan versterken! De Spetsehoeve is een woon /behandelvorm in Veelerveen van Terwille Verslavingsproblemen in een justitieel karakter. Er wordt gewerkt vanuit eigen regie, waardoor er door de mannen zelf zoveel mogelijk wordt gedaan in het wonen, werken en hun eigen re-integratie. Iedere middag wordt er op het eigen terrein onder begeleiding gewerkt aan een moestuin en de verzorging van dieren.


Creatief met je budget goed bezocht

Creatief met je budget, georganiseerd door Wedde dat ’t lukt, is afgelopen zaterdag 10 juni goed bezocht. Meer als 20 organisaties waren aanwezig die mensen informeerden over geld, budgetteren en andere zaken. Naast het informatieve gedeelte kon het praktische gedeelte op veel enthousiasme rekenen van de bezoekers. Het budget koken, zelfvoorzienend leven, proeven en het zelf maken van wasmiddel, deodorant, tandpasta vonden de bezoekers erg interessant en leerzaam. Een grote groep belangstellenden heeft zich dan ook opgegeven voor de workshops die hierover gehouden gaan worden. De opening werd verricht door burgemeester Janneke Snijder, die de voedselbank en de beide scholen in Wedde en Vriescheloo van 2000 moestuintjes aanbod. Wedde dat ’t lukt had deze gekregen van een regionale Albert Heijn. Stichting Jarige Jop, die jarige kinderen voorziet van cadeaus, traktaties etc. gaf hun verrassingsdoos aan een bezoeker wiens zoon komende week jarig was. De gratis verloting, met als hoofdprijs een rondvlucht boven Wedde, is gewonnen door de heer Geesken uit Wedde.  Wedde dat ’t lukt hoop op deze manier het onderwerp geld en als je minder te besteden hebt beter onder de aandacht te hebben gebracht. Geld, rondkomen en schulden blijven moeilijke onderwerpen, waar de meeste mensen zich nog altijd voor schamen. Wedde dat ’t lukt kan terugkijken op een positieve en geslaagde middag, waarbij de organisaties onderling ook nieuwe en leuke contacten hebben gelegd voor een verdere samenwerking.