Actueel


09-2018

WEDDE – Wedde dat ’t Lukt is genomineerd voor de Award voor Multidisciplinaire Samenwerking in de Zorg.

MedischOndernemen reikt tijdens MedischOndernemen LIVE voor de eerste keer de Nationale Award voor Multidisciplinaire Samenwerking in de Zorg uit. Een Award voor de beste, meeste inspirerende en ondernemende, multidisciplinaire samenwerking waarin de eerste lijn een rol speelt.

De genomineerden voor de Award voor Multidisciplinaire Samenwerking in de Zorg zijn nu bekend gemaakt. Uit de 25 inzendingen koos de jury een shortlist van drie inzendingen. De genomineerden zijn OZOverbindzorg, Wedde dat het lukt en Paramedisch centrum ‘De Bleekerij’.

De jury (bestaande uit hoogleraar universiteit Leiden en senator Eerste Kamer Jan Antonie Bruijn, Associate professor Primary Healthcare Radboudumc en toezichthouder bij zorgorganisaties Geraline Leusink en Directeur Jan van Es instituut & Associate professor LUMC Marc Bruijnzeels) hebben na een lange discussie deze drie mulitidisciplinaire samenwerkingen genomineerd. Belangrijke criteria waren innovatiekracht, ondernemerschap, resultaat en impact.

Eerste award
MedischOndernemen reikt tijdens MedischOndernemen LIVE op zaterdag 6 oktober om 15.30 uur voor de eerste keer de Nationale Award voor Multidisciplinaire Samenwerking in de Zorg uit. Een Award voor de beste, meeste inspirerende en ondernemende, multidisciplinaire samenwerking waarin de eerste lijn een rol speelt.

De award heeft als doel de samenwerking in de eerste lijn te versnellen. Praktijkhouders die inmiddels de multidisciplinaire samenwerking hebben getest en gelanceerd, kunnen vaak een voorbeeld zijn voor andere collega’s. Zij kunnen collega-praktijkhouders die dit ook willen gaan doen, maar nog net een duwtje in de rug kunnen gebruiken, inspireren. Er wordt een juryprijs uitgereikt van €5.000,- en een publieksprijs.

Bron: MedischOndernemen.nl


06-2018
Ijsje voor de winnaars

Vandaag(13-06) hebben dorpsondersteuner Renate Bruin en bestuurslid Jop Hammer van Wedde dat 't lukt aan alle kinderen van de basisschool De Driesprong een ijsje uitgedeeld om hun in het zonnetje te zetten. 

De reden hiervan is dat de schoolmoestuin afgelopen zaterdag de landelijke finale van Kern met Pit heeft gewonnen! 

Bijzonder is dat binnen 3 jaar, twee keer de provincie Groningen heeft gewonnen: dit jaar met Vriescheloo en 2 jaar geleden met Wedde dat 't lukt. Waar kleine dorpen groot in zijn.....

RuilboekenkastSinds begin juni staat bij de bushalte, midden in het dorp, de ruilboekenkast gemaakt door vrijwilligers van Wedde dat ’t lukt. Het doel hiervan is dat iedereen in de gelegenheid wordt gesteld om te lezen, zowel jong als oud. Men mag maximaal drie boeken of tijdschriften lenen, maar mag de kast zelf ook van boeken voorzien. 


We hopen dat veel inwoners, toeristen gebruik gaan maken van deze mogelijkheid! Wedde dat ’t lukt wil alle vrijwilligers die geholpen hebben met het maken en oppimpen van de kast HARTELIJK DANKEN voor hun inzet!
05-2018Dokter Hans Berg gaat drie dagen naar de WONCA Europa Conferentie ( world organization of family doctors) in Polen, Krakau. Hier zal hij aan zijn internationale collega’s vertellen over Wedde dat ’t lukt! Het bestuur en de dorpsondersteuner wensen Hans veel succes! (WONCA maakt zich in 45 landen sterk voor huisartsengeneeskunde)


04-2018

Op 17 april gaan dokter Berg, dorpsondersteuner Renate Bruin en bestuurslid Harm Stubbe in gesprek met Erik Gerritsen, secretaris-generaal van het ministerie van VWS. Dit op uitnodiging van Groninger Dorpen, die burgerinitiatieven ondersteunt en samenbrengt. Wedde dat ’t lukt gaat in gesprek over  hun eigen project, maar er wordt ook uitgebreid gesproken over  het dreigend tekort aan  huisartsen in Oost-Groningen.