Actueel


06-2018
Ijsje voor de winnaars

Vandaag(13-06) hebben dorpsondersteuner Renate Bruin en bestuurslid Jop Hammer van Wedde dat 't lukt aan alle kinderen van de basisschool De Driesprong een ijsje uitgedeeld om hun in het zonnetje te zetten. 

De reden hiervan is dat de schoolmoestuin afgelopen zaterdag de landelijke finale van Kern met Pit heeft gewonnen! Bijzonder is dat binnen 3 jaar, twee keer de provincie Groningen heeft gewonnen: dit jaar met Vriescheloo en 2 jaar geleden met Wedde dat 't lukt. Waar kleine dorpen groot in zijn.....

RuilboekenkastSinds begin juni staat bij de bushalte, midden in het dorp, de ruilboekenkast gemaakt door vrijwilligers van Wedde dat ’t lukt. Het doel hiervan is dat iedereen in de gelegenheid wordt gesteld om te lezen, zowel jong als oud. Men mag maximaal drie boeken of tijdschriften lenen, maar mag de kast zelf ook van boeken voorzien. 


We hopen dat veel inwoners, toeristen gebruik gaan maken van deze mogelijkheid! Wedde dat ’t lukt wil alle vrijwilligers die geholpen hebben met het maken en oppimpen van de kast HARTELIJK DANKEN voor hun inzet!
05-2018Dokter Hans Berg gaat drie dagen naar de WONCA Europa Conferentie ( world organization of family doctors) in Polen, Krakau. Hier zal hij aan zijn internationale collega’s vertellen over Wedde dat ’t lukt! Het bestuur en de dorspondersteuner wensen Hans veel succes! (WONCA maakt zich in 45 landen sterk voor huisartsengeneeskunde)


04-2018

Op 17 april gaan dokter Berg, dorpsondersteuner Renate Bruin en bestuurslid Harm Stubbe in gesprek met Erik Gerritsen, secretaris-generaal van het ministerie van VWS. Dit op uitnodiging van Groninger Dorpen, die burgerinitiatieven ondersteunt en samenbrengt. Wedde dat ’t lukt gaat in gesprek over  hun eigen project, maar er wordt ook uitgebreid gesproken over  het dreigend tekort aan  huisartsen in Oost-Groningen.