Aanbod

Spreekuren

Dorpsondersteuner Renate Bruin  heeft een inloopspreekuur, waar iedereen terecht kan voor (zorg)vragen. Men kan zowel zonder als met een afspraak naar binnen lopen op de volgende momenten:

 • In Wedde in het Dorpshuis de Voortgang:
  Maandag: 9.00-10.00 uur

 • In Veelerveen in Ons Noabershoes:
  Maandag: 10.30 - 11.30 uur
  Voor vragen en informatie: 06 23934449

Digitaal inloopuur

 • Dorpshuis de Voortgang, Kerkstraat 12, Wedde
  Iedere 3e woensdag van de maand door Jan Weij van 10.30 tot 11.30 uur


Steun- en leungroep

Maandelijks komen onder begeleiding van sociaal psychiatrisch verpleegkundige Annemieke Kerkhof, verschillende vrouwen bij elkaar die allen een partner hebben die op jonge leeftijd is gaan dementeren. Tijdens deze ochtend vinden zij bij elkaar (h)erkenning en worden ervaringen uitgewisseld. Mocht u interesse hebben om hieraan deel te nemen of heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met de huisartsenpraktijk van dokter Berg in Wedde, 0597-562775.

Veilig gaan en staan 

 
Wedde dat ’t luk organiseert regelmatig de cursus Veilig gaan en staan. Tijdens deze cursus leert men hoe men vallen kan voorkomen en wat te doen als men wel valt. 
De meeste ongelukken met vallen gebeuren in en om het eigen huis met jaarlijks zo’n kleine 2000 doden en vele botbreuken als gevolg. De cursus wordt verzorgd door 2 ervaren, enthousiaste fysiotherapeuten met een speciale aantekening voor Veilig gaan en staan. Zij trainen u hierin door middel van diverse oefeningen. De cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten van 1,5 uur, waarbij na afloop gezamenlijk koffie wordt gedronken. Voor meer informatie en het starten van nieuwe cursussen, kunt u contact opnemen met de dorpsondersteuner Renate Bruin.