WecoTalk
Op dit moment worden de volgende WecoTalks aangeboden:

1. ThoughtExpedition
Een ThoughtExpedition richt zich op het loslaten van oude conditioneringen waardoor we nieuwe situaties accepteren en ons erop kunnen gaan richten. Voorbeelden van oude condities zijn: voor werk ga je naar een bedrijf, voor geld naar de bank en voor onderwijs naar de overheid. Vernieuwen begint met oud loslaten. Een voorbeeld van een vernieuwing is een 20-urige werkweek waarbij we hetzelfde verdienen en hetzelfde produceren of aan diensten leveren.

Op basis van de (Harvard) Case Methode worden een aantal organisatievraagstukken besproken en opgelost bijvoorbeeld in de vorm van een Weconomics Summerschool .


3. RoundTable
Welk werk doen we in 2025 en hoe organiseren we dat? Dat is een voorbeeld van een thema dat aan de orde komt in een roundtable. Tijdens de roundtable discussiëren we onder leiding van 'tafelvoorzitters' of moderators. We praten over thema's die ons verfrissende inzichten zullen geven over ons werk en de inzet van bijvoorbeeld blockchain Organiseren. Een roundtable zet je aan tot denken.