SEO SRBIJA -Optimizacija u Srbiji : 069 2022 717

#weboptimizacija  

SEO expert from SERBIA, SEO expert near me / BELGRADE, ZEMUN

SEO EXPERT SERBIA/ Digital marketing consultant Belgrade


Nekada se upotrebljavalo bukvalno ovako: WEB Optimizacija. Ili Web Marketing. Ti izrazi su sada prezreni i zaboravljeni iz razlicitih razloga. Sada se cak sve manje cuje Web Dizajn (webdesign)

optimizacija sajta u Srbiji SEO Srbija SEARCH ENGINE OPTIMIZATION optimizovanje sajta. kako optimizovati sajt  - Voice Search Optimizacija

kako da se moj sajt pozicionira na vrhu, kako da budem prvi, kako da budem ispred konkurencije...jednostavno za pocetak, 

pozovite 069 2022 717 SEO konsultacije su besplatne - prvi razgovor.

Ukoliko mislimo da mozemo da vam pomognemo rado cemo uloziti energiju i objasniti vam kako i odakle da krenemo.

SEO konsultacije su besplatne 

 

Vrste marketinga poput digitalni, online, web su u stvari ista stvar. Vode ka tome da je potrebno pronaci bolje mesto i vidljivost sajta obicno u teskoj borbi sa konkurencijom i njihovim kanalima komunikacije. Na internetu naravno, ali i u kombinaciji sa tradicionalnim marketingom.

Predrag Petrovic

ПРЕДРАГ ПЕТРОВИЋ: 069 202 717

    

SEO company web marketing services

    

web design agency

web optimizacija

VIDEO SEO expert near me SRBIJA VIMEO SEO search engine optimization action plan

Kontakt telefon 069 2022 717

Kvalitetna usluga u digital marketingu i pozicioniranju sajta na svetskim i lokalnim pretrazivacima. Garantovan uspeh.

SEOsite/ sta je SEO? what is search engine optimization for Google

Nasi klijenti su pozicionirani uvek u prvih deset rezultata na Google. Proverite zasto!

SEO Srbija

KEYWORDS TAGOVI

web optimizacija Srbija Beograd SEO Kvalitetna usluga u web marketingu i pozicioniranju sajta na svetskim i lokalnim pretrazivacima search engine optimization u Srbiji,

Srbija, marketing u srbiji "web marketing"  marketi u beogradu, market beograd 

SEO EXPERT NEAR ME

Predrag Petrovic

SEO WITH ATTITUDE

Predrag Petrovic SEO Expert

SEO strategija - ovo su vaši ciljevi.


Ne postoji jedna SEO strategija koja se odnosi na sve sajtove. Vaša strategija treba da bude prilagođena vašim individualnim željama i ciljevima vaše web stranice - bilo da su ti ciljevi kratkoročni, srednjoročni ili dugoročni.

SEO STRATEGIJA

Da li je cilj vaše web stranice prodaja proizvoda ili informisanje korisnika?


Koje ključne reči su zaista relevantne za vas?


Koje osobe su u vašoj ciljnoj grupi kojoj želite da pristupite?


To su važne tačke koje se moraju pojaviti u vašoj strategiji. Kada formulišete svoje ciljeve, uverite se da su vaši ciljevi PAMETNI (specifični, merljivi, atraktivni, realni i vremenski ograničeni) i da su podržani KPI-ima.
SEO strategija, ali nije to tek samo SEO.


Oslanjanje samo na SEO i saobraćaj putem organske pretrage više ne dovodi do postizanja maksimuma ovih dana. Da biste stigli do maksimuma, trebalo bi da se pojavite i pozicionirate na sve kanale u social media marketingu koji su korisni za vašu web lokaciju. Korišćenje sinergijskih efekata između raznih disciplina može donijeti dodatne prednosti za profitabilnost vaše web stranice. Iako je rad na svim tim kanalima ozbiljan i zahtevan, pa i dosta naporan, kombinacija SEO-a, SEA-a (search engine advertising), marketinga sadržaja i društvenih medija olakšava postizanje vaših ciljeva.
SEO je sada više od kombinacije povratnih linkova i postavljanja ključnih reči na važne tačke na vašoj web lokaciji. Zato pokušajte da i ovde ne izgubite kontakt i sledite najnovije pristupe i trendove.
SEO strategija: tu započinjete.


Pre nego što razmislite o tome kako bi vaša strategija trebalo da izgleda i koje ciljeve sebi postavljate, važno je prvo da dobijete precizan pregled mesta na kojoj se trenutno nalazi vaša lokacija i na koje tačke već možete da se kladite. Status kuo vam daje važne uvide i puno potencijala za optimizaciju, što uz malo napora može imati odličan efekat. Takođe dobijate razumnu osnovu na kojoj ćete uskladiti svoje ciljeve.


Druga mogućnost za vas i vaš sajt je da pogledate konkurenciju - ovde imamo sjajnu ponudu za vas: 

Naša analiza Vaše konkurencije! 

Kao alternativu, možete da izvršite i SEO proveru u okviru koje prolazite kroz čitavu veb lokaciju kako biste identifikovali odgovarajući potencijal za optimizaciju pretraživača.
Od stagnacije do strategije


Da li imate uvid u provere i analize? Pa, onda ste trebali da pronađete pregled performansi i statusa vaše Web stranice, kao i tačke koje trebaju optimizaciju. Ovo biste trebali uključiti u svoju SEO strategiju kako bi se i taj potencijal mogao iskoristiti. U zavisnosti od uticaja bodova, oni naravno igraju drugačiju ulogu u vašoj SEO strategiji. Pored najvećih promena, pobrinite se da ne zanemarite i manje, ali ipak efikasne segmente optimizacije.  Ovde se na rezultat može uticati sa dve različite tačke.
Ipak, najveći problemi koje ste otkrili takođe bi se trebali pojaviti prvenstveno u SEO strategiji kao tačke optimizacije.
Kako izgleda savršena SEO strategija?


Kao što je gore pomenuto, ne postoji jedna stvar poput SEO strategije koja se može koristiti za sve veb lokacije. Međutim, da bih vam dao približni pregled, u nastavku ću vam pokazati nekoliko tačaka koje biste trebali uzeti u obzir u svojoj SEO strategiji.
1. SEO u pogledu sadržaja


Optimizacija pretraživača u pogledu sadržaja prvenstveno se odnosi na optimizaciju sadržaja i sadržaja vaše veb lokacije. Vaše ključne reči su od suštinske važnosti za ovo.
Ali pre nego što započnete sa optimizacijom sadržaja, trebalo bi da saznate ključne reči koje su zaista relevantne za vas. Drugim rečima: Za koje ključne reči želite da vas pronađu i šta traže vaši potencijalni kupci? U osnovi, nakon istraživanja trebali biste imati ključne reči koje objašnjavaju vašu veb lokaciju i koje su vam već poznate. 
Ako vam je jasno koje su ključne reči prave za vas i dodelili ste ih odgovarajućim stranicama, preporučujem vam da sledite sledeće tri tačke:
Optimizacija naslova i opisa (TITLE & DESCRIPTION)


Sve što vam treba je: malo truda i puno sreće! Promenom fragmenata uspeh se obično može postići u kratkom roku, jer su to kriterijum za rangiranje za Google. Pokušajte ovde da odredite nameru korisnika i istaknite svoje prednosti! Optimizacija se najviše isplati, na primer, ako vaša stranica već zauzima neka od najboljih mesta u pretrazi. Uz mala podešavanja možete urednim isečkom doći do prednjih položaja.
Ako se generalno još uvek niste usredsredili na optimizaciju isečaka, ovo biste definitivno trebali uključiti kao važnu tačku. Obavezno optimizirajte svoj fragment prema ključnoj reči fokus na odgovarajućoj stranici. Takođe se pobrinite da se nijedna druga stranica ne rangira za ovu ključnu reč kako se veb lokacija ne bi blokirala.

„Sadržaj je kralj“ - ova izjava se često koristi da bi se ukazalo na relevantnost i važnost marketinga sadržaja. Kvalitetni tekstovi i sadržaji su od suštinske važnosti za uspeh websajta, jer upravo to omogućava dobro rangiranje na Google pretrazi.
SEO strategija: optimizacija pretraživača sadržaja - copywritting


Proverite se da li je vaš sadržaj kvalitetan i da li pokriva potrebe korisnika! 

POZOVITE 069 2022 717
Na početku je naravno uvek najlakše započeti tamo gde je sadržaj već dostupan. Samo ga pokušajte optimizovati na osnovu potencijala koje ste identifikovali u svom istraživanju. Tragovi koji vam pokazuju da vaš sadržaj još uvek nije dovoljan mogu biti, na primer, loši korisnički signali, poput niske interakcije sa vašom stranicom ili visoke stope posete samo jedne stranice. Stoga kritički preispitujte sadržaj sa stanovišta svojih korisnika, koji se ne snalaze i snalaze tako dobro kao vi kao osoba odgovorna za veb lokaciju.
Zato se pobrinite da zaista učinite sav potreban sadržaj dostupnim korisniku. Nepotpune stranice ili informacije koje nedostaju odbijaju korisnika. Zapitajte se da li je vaš sadržaj već prilagođen namerama pretraživanja korisnika. Na kraju, sadržaj pišete za svoje korisnike, a ne za sebe ili Google.
Pri optimizaciji ima smisla započeti sa osnovnim temama na kojima se zasniva vaša stranica. Ako su one već optimizovane, možete se pozabaviti podtemama. Kao i kod naslova, i vama preporučujem da se striktno pridržavate fokusa ključnih reči kako isti sadržaj ne bi mogao biti pronađen na nekoliko stranica.
Jasna struktura naslova


Da bi se korisnici / posetioci lakše snašli na websajtu, korisno je da ne pravite tekst slabijeg kvaliteta, već je potrebno da koristite kratke, jasne odeljke teksta sa smislenim naslovima. Prednosti koje imate od ovoga su, s jedne strane, lakši tok čitanja za korisnike. S druge strane, to olakšava robotima pretraživača da pravilno ocene vašu web lokaciju. Uvek preporučujem korišćenje pitanja koja korisnik postavlja o temi. Počevši od najvažnijeg pitanja sortiranog u opadajućem redosledu relevantnosti.
2. Tehnička optimizacija za pretraživače


Pored optimizacije pretraživača sadržaja ili SEO sadržaja, tehnička optimizacija je još jedna tačka u kojoj poboljšanja često rezultiraju pozitivnim rezultatima. Pored vremena učitavanja i optimizacije za mobilne uređaje, struktura vaše stranice ovde takođe igra glavnu ulogu.
Prvo mobilni


Efekti na rangiranje kroz tehničku optimizaciju danas su ogromni. Zbog toga ne bi trebalo da izostavite ovaj stav iz svoje SEO strategije. Najvažnije tačke koje vam mogu preporučiti su optimizacija za mobilni ekran, s obzirom da se Google sada takođe oslanja na „prvo mobilni uređaj“ i kažnjava veb lokacije koje u pokretu nemaju dobar učinak. Da biste optimizovali svoju veb lokaciju na mobilnim uređajima, vaš dizajn i sadržaj treba da budu prilagođeni u skladu s tim.
Vreme učitavanja


Vreme učitavanja stranice je već neko vreme kriterijum rangiranja za Google. Ako ste u analizi utvrdili da je vaša veb lokacija znatno sporija u poređenju sa konkurencijom, trebalo bi da preduzmete odgovarajuće mere. Pre svega, ovde treba napomenuti optimizaciju veličina slika, koje čine veliki deo vremena učitavanja, i potrebu za keš memorijom. Alati (npr. PageSpeed Insights sa Google-a ili VebPageTest) i dodaci (npr. VP Rocket za VordPress lokacije) koji mogu da preuzmu ove zadatke mogu vam pomoći.
Struktura stranice


Da bi uopšte mogao da indeksira svoju veb lokaciju, bot pretraživača mora da indeksira vašu stranicu. Da ne bi došlo do komplikacija, treba da budete sigurni da imate jasnu strukturu. Da bi se pomoglo uređenim direktorijumima koji u kombinaciji sa dobrim unutrašnjim vezama olakšavaju puzanje. U svojoj SEO strategiji trebate izbegavati stvaranje nepotrebnih stranica ili imati previše poddirektorijuma. Stoga kritički pitajte da li nova stranica zaista ima smisla i gde je možete klasifikovati.
Sa popisivačima poput Ritea ili Vrišteće žabe možete dobiti dobar pregled trenutne strukture vaše stranice, da li trenutno nisu dostupne stranicama putem veza i koliko je vaša veb lokacija zapravo jasna.
3. Koristite neiskorišćeni potencijal


Na kraju, još jedna stvar koju biste trebali uzeti u obzir u svojoj SEO strategiji: proširenje. Pod tim mislim, pre svega, na iskorišćavanje ranije neiskorišćenog potencijala. Stvorite stranice o temama koje još uvek nisu na vašoj veb lokaciji. To bi mogle biti, na primer, stranice nove kategorije zasnovane na ključnim rečima koje se još nisu pojavile na vašoj stranici. Ove neiskorišćene ključne reči možete saznati istraživanjem ključnih reči ili analizom konkurenata.
Za bolje razumevanje, sledeći primer: Da imam internet prodavnicu tehnologije i računara, naravno, pre svega bih kreirao stranice kategorija za najvažnije ključne reči (npr. „Kupi laptop“ ili „Brend KSI laptop“). Ako ove stranice imaju dovoljno sadržaja, sada mogu da stvorim čak i m

specifične odredišne stranice za ključne reči koje nisu obuhvaćene u prvom koraku. Sve dok postoje odgovarajući proizvodi koji se podudaraju, ključne reči poput „laptop za igranje ispod 1000 €“ ili „baterija za laptop“ takođe mogu biti uključene.
Optimizacija kategorija ima najveći transakcioni uticaj na vaš web sajt. Jer ovde je namera za jasna. Ako želite da pokupite korisnike ranije tokom putovanja korisnika, takođe možete da koristite sadržaj orijentisan na informacije kako biste osigurali da potencijalni kupci ranije dođu na lokaciju. Tada bih u vodiču ili časopisu obrađivao teme poput „Razlika između laptopa i prenosnog računara“ ili „Poređenje operativnih sistema“. Ove stranice ne bi bile toliko transakcione kao ključne reči kategorije, ali ipak utiču na vidljivost stranice i mogu privući važne korisnike na vašu stranicu.
Ako imate priliku da proširite svoj portfolio proizvoda, ovo bi takođe bio koristan način da poboljšate svoj sajt. Uverite se, međutim, da li odgovaraju vašem prethodnom portfelju i ponudi. U primeru navedenom u internet prodavnici tehnologije i računara, sada možete i da ponudite korisniku štampače ili fotoaparate, koji vam tada mogu poslužiti kao prilika za prodaju.
Pažnja: Ako vam je teško doći do najviših pozicija, prvo se možete koncentrirati na manje ključne reči. Ove ključne reči sa nišom ili dugim repom obično imaju manje konkurencije i zato je često lakše doći do njih.
SEO strategija, da li je to samo na mojoj strani?


Kao što je već gore napisano, jedini fokus na SEO mi danas nije dovoljan da bih dosegao sve korisnike vaše ciljne grupe. U svojoj SEO strategiji pokušajte da iskoristite potencijal drugih medija. Sa elementima kao što su kontrolne liste, podcastovi ili video snimci, veća je verovatnoća da ćete privući pažnju korisnika i tako doseći više ljudi u svojoj ciljnoj grupi. Ovde slobodno budite kreativni, ali uverite se da korišćeni mediji odgovaraju i vašoj veb lokaciji.
SEO strategija, po mogućnosti odmah!
SEO mere zahtevaju vreme. Ne očekujte značajne promene prebrzo.
Važna vrlina koju morate imati na umu i negovati pažljivo u svojoj SEO strategiji je strpljenje. Mnoge aktivnosti iziskuju vreme pre nego što ih Google primeti i odgovarajuće promene postanu vidljive Google pretrazi. Nije lako niti je jednostavno pobediti, posebno sa visoko konkurentnim ključnim rečima. Nestrpljivima preporučujem članak na temu: „Koliko traje SEO?“
Jedna definisana SEO strategija, da li će to funkionisati zauvek i isto?


Strategija za optimizaciju mora se neprestano prilagođavati i revidirati, jer se osnova vaše web stranice takođe neprestano menja. Zahvaljujući Google-u, SEO će se takođe nastaviti razvijati. Upravo zbog toga je važno ostati na klupi i redovno kritički preispitivati sopstvene korake i, ako je potrebno, prilagoditi ili čak preokrenuti promene kako bi privukli nove korisnike na vaš sajt.
Ako vam je potrebna pomoć u vezi sa vašom SEO strategijom ili jednostavno tražite partnera koji vas može podržati u vašem projektu, ne ustručavajte se da nas kontaktirate. Bili bismo sretni da zajedno sa vama primenimo ovu teoriju u praksi.


POZOVITE: 069 2022 717 - SEO EXPERT PREDRAG

SEO EXPERT PREDRAG PETROVIC

#SEOEXPERTSRBIJA #OPTIMIZACIJASAJTA #SEOBEOGRAD #SEOAGENCIJA #BEOGRADMARKETING

SEO AND CRO EXPERT

SEARCH ENGINE OPTIMIZATION STRATEGY