Nederlands‎ > ‎Vaak gestelde vragen‎ > ‎

FAQ Sitemaps

Sommige mensen hebben gemeld dat hun websites werden benadeeld nadat ze sitemaps hadden toegevoegd. Klopt dit?

Nee! Google benadeelt sites niet omdat een sitemap is toegevoegd. Sitemaps bieden Google een extra manier om te achterhalen welke pagina's op een website staan, en kunnen helpen sneller nieuwe en bijgewerkte pagina's op een website te ontdekken. HTML- of XML-sitemaps kunnen het normale ontdekkingsproces echter niet vervangen. Een sitemap verhoogt de positie van een site in de zoekresultaten van Google niet, maar verlaagt deze ook niet.
Waarom geeft het Webmaster Tools een aantal ingediende URL's weer dat niet overeenkomt met het aantal items in het sitemapbestand?

Het aantal ingediende URL's weerspiegelt het aantal unieke URL's die in het sitemapbestand zijn ingediend, niet het aantal items in het bestand. Als Google een groot aantal dubbele URL's vindt, kan het aantal URL's dat we voor deze telling opnemen kleiner zijn. U kunt dit probleem oplossen door ervoor te zorgen dat uw sitemapbestand geen dubbele URL's bevat.
Waarom is het aantal geïndexeerde URL's weergegeven in Webmaster Tools wordt lager dan in een zoekopdracht met de  'site:' operator?

De telling 'Geïndexeerd:' wijst op het aantal URL's van die bepaalde sitemap die zijn geïndexeerd, niet het totale aantal URL's van de website die zijn opgenomen in de index. Als URL's van de website zijn geïndexeerd die niet in de sitemap voorkomen, is het mogelijk om meer URL's in de zoekresultaten te vinden dan het aantal bij het kopje 'Geïndexeerd:' op de sitemappagina.
Controleer of:
Sommige URL's die je wilt laten indexeren, niet in de sitemap voorkomen.
Sommige URL's in de sitemap niet moeten worden geïndexeerd (zoals dubbele versies van een betere URL die momenteel is geïndexeerd).
...Zorg er in dat geval voor dat de sitemap alle nodige URL's bevat en geen van de onjuiste URL's, en verzend deze opnieuw.


Comments